|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 9:13:58   
cenki
Punce najlepša hvala za spodbudne besede. Včeraj sem bila pa res fuč. Sedaj ko mu dodajam aptamil, a mu ga naj dodajam pri vsakem obroku - na koncu kolikor še more, ali le zvečer? Tedaj sem imela namreč najmanj mleka.
Včeraj zvečer sem mu dala prva dva obroka (potem ko sva se podojila), ponoči pa samo dojko. In je enkrat začel zraven ful jokat - kot da je ne bi znal več potegnit. A bo takoj nehal pit pti meni, al kako?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 9:17:36   
Ro-La
Daj mu flaško ki ima najmanj lukenj, da se bo moral matrat ko bo vlekel, ker drugače bo komot postal,ker po flaški bolj hitro teče in ni treba tak vlečt.

Lp R&L

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 9:18:11   
dory
Tudi sama sem rodila s CR in imela grozne tezave z mlekom...dva meseca sem se trudila, mleko izstiskavala, vse me je ze bolelo...na koncu sem se odlocla, da preneham z to konstantno skrbjo, koliko mleka imam, ali ga je dovolj, bo mali sit...zdej sva dva meseca ze na hipp-u...mali je zadovoljen in nasmejan...mislim, da je bolj pomembna nasa pozornost, toplina in skrb,ki jo namenjamo nasim sonckom...ne glede na to al dojimo ali ne...naj se povem, da prva dva meseca, ko sem dojila oz.se trudila da bi, je mali ogromno prejokal..zakaj? Gotovo tudi zato, ker sem bila jaz konstantno pod pritiskom zaradi mleka in tezo malcka, ki je bila ze ob rojstvu prenizka


cmoka tvojemu soncku, teja

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 9:21:09   
cenki
Ja saj tudi oni najbrž čutijo, da smo pod pritiskom in napete. Saj v bistvu sploh ne vem zakaj se sekiram, ko sem tudi jaz, pa vsi okrog mene, zrasli ob flaški in avstrijski milupi.

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 9:22:15   
cenki
Poskusila bom še z radensko, bom vidla kaj bo !

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 9:25:45   
dory
Jaz sem na koncu pila pir, pa caje za dojenje na litre...pa nic...upam, da ti uspe


vso sreco ti zelim,

teja

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 9:27:43   
mala maja
Cenki tudi jaz sem imela podobne težave.

Prvemu sem dala prvo flaško nato pa sva se podojila. na žalost sva v 14 dneh pišla na flaško.

Pri drugem sem postopek brnila. Prvo sva se z obeh dojk podojila nato pa sve še po flaški papala. Je blo bolje, kmalu sva se spet samo dojila.


(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 11:14:04   
Una
Cenki, sva na istem.:(
Že 14 dni ima tako drisko, da mu teče ven iz plenice. Prvo je 3-4 dni zaprt, pol pa že spet driska oz. tekoče blato do ušes... Groza...:((:((:(
Sva bila včeraj na tehtanju. Pri 4. mesecih tehta 5800g. To pomeni, da se je v štirih m zredil za 2kg, od tega 1kg v prvem mesecu, 1 kg pa v ostalih treh. No, in mi je rekla pediatrinja, da naj ga podojim 5 min na eni, 5 na drugi dojki, pol naj mu dam pa še adaptirano mleko. Samo kaj ko adaptiranega noče.:zmeden: Po flaški mu gre samo čaj ali voda. Sem mu včeraj probala dat frutka, pa se je zmrdoval. Me bo pa tut konec!!!:((:((

S TO PROPAGANDO O DOJENJU SO NAREDIL SAMO SLABO MAMICAM, KI NE MOREJO DOJITI. POLEG TEGA JE DOJENJE NAPOR. Jst sem čist crknena. Ponoči se zbujam na 3 ure, da mu dam za jest, praktično nč ne spim. Mi je pa hudo, da ne bi več dojila, ker je pač materino mleko "najboljša hrana za dojenčka".
Sem kr obupana, ne vem več, kje se me glava drži, a delam prav, da ga samo dojim:zmeden:, al bi mu mogla dodajat:zmeden:, ko pa je tko dobre volje in živahen:sloncek::sloncek::sloncek:...

Pa še to: sestra je rekla, da se predolgo dojiva (20-25 minut). Da on s tem zgublja kalorije???:zmeden: Kolk časa se pa vi običajno dojite?

LP, Una :miska:

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 12:43:08   
cenki
Tud midva se dojiva dolgo, dolgo, pa še pol se mi zdi da bi on kr pil. Ful vleče dudo kot bi bil lačen že cel dan.

Kk pa veš da ma drisko?:zmeden:

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 12:47:44   
cenki
To sem še pozabila napisat, da je tudi moj mali princ ful dobre volje in živahen otrok. Včasih si mislim - v bistvu je on popolnoma svoja oseba. Morda se pač ne redi tako močno (raste namreč pa dobro - 7 cm v dveh mesecih) kot drugi. Morda bo pač drobnejši. Ker otrok ki je lačen bi najbrž jokal cele dneve, kajne?!!

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 13:13:07   
ZARA
ojla... jst sm tut sam 14 dni dojila in se ze zdavnaj NE SEKIRAM VEC!!!!
Sam pogledam mojo :roza: detko kako lepo raste pa je vse lepse :)-:)-....
Cenki... Zara je isto vedno in zelo dobre volje in to mi je potrditev da delam paravilno!!!!

lep dan vsem nedojecim in dojecim mamicam pa nehite se sekirat matr,sam se slabs bo.....

ok.... mal me je zaneslo,hihi

papa:metulj:

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
9.9.2004 15:29:57   
Mandarin
Dobim pike, ko slišim 5 minut!!! Tako so meni rekli v bolnici. Mogoče se sploh nebi toliko matrale, če jih ne bi poslušala!!!
Moje dete je jedlo 20min na eni dojki in 20min na drugi. Vmes je pogosto hotela kar zaspat in sem jo morala budit. Zvečer, ko sem bila že utrujena, mi je mleka zmanjkovalo zato sem ji zvečer dala pošteno porcijo Hipp-a. sicer pa po dojenju še Hipp, če je le hotela. Čez čas sem že dobila občutek če ima dovolj ali ne.
Otroci so čisto različni. Od prijateljice deklica se je najedla v 5 min in so ji težili, da mora bolj dolgo dojit!:zmeden::zmeden::zmeden:
Samo kako, ča mala dojko izplune in ima dovolj??? In na teži je pridobivala normalno.
Ko sem mojo princesko hotela nahranit v 10-15min, je bil čez 1/2 ure spet jok. Na koncu je bila tako izčrpana, da je od tega zaspala.
Aja, poskusila sem tudi samo s flaško in je jedla ravno tako dolgo, tako da ...
Jaz sem ostala v bolnici 3 dni dlje, ker sem mislila, da mi bodo lahko sestre kaj pametnega povedale glede problemov, ki sva jih imele. Posledica je bila, da mi je vsaka razlagala svojo teorijo. Na koncu sem šla precej bolj samozavestna domov, saj sem ugotovila, da nimajo pojma - vsaka govori iz svojih izkušenj - ampak vsak otrok je drugačen in jaz bom morala najti najino pot.
ps: Moja mami se je samo nasmihala: "Saj ti ne privoščim, ampak ti si mi delala enako" - spala namreč.

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RAZOČARANA ŠE ENKRAT
14.9.2004 9:24:23   
Anonimen
Najslabše je, če se sekiraš. Z otrokom moraš biti nežen in vesel. Nič živčen. Zato, če dojenje ne gre, pač ne gre. Bolje je hraniti po steklenički, pa biti vesel, da lahko uživaš vsak trenutek posebej, saj taki trenutki, ko je tvoj otročiček še tako majhen, še kako prehitro minejo.

Ne pa da ne veš, ali ima dovolj, ali je mogoče lačen, se premalo redi, ker nimaš mleka, joka, ko ne zagrabi bradavice, ali ko ne priteče dovolj mleka in podobno. Če ni, pač ni. Nič hudega.

Ne poslušat unih "kvazi strokovnjakov", ki delajo mame živčne in ustvarjajo občutke ničvrednosti, če ne morejo dojiti. Glavno je, da imate svojega dojenčka nadvse radi in mu ustvarite topel in ljubeč domek.

Tudi sama sem imela CR in nič mleka. V 14 dneh se menda resnično pokaže, kako je s tem. Pri meni se je, da mleka pač ni bilo. In se nisem nič sekirala. Mali je veselo pil po steklenički, bila sva zadovoljna in vesela. In sva še sedaj.

(odgovor članu cenki)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?