|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razlika med laparo in histero
17.8.2005 8:46:58   
zrak
Pozdravljene.. sem čisto nova med vami oz. sem vas brala že nekaj časa, toda danes sem se odločila, da prav uradno stopim med vami.
Ker sem še čisto nova in se srečujem z novimi izrazi a mi lahko pove kakšna je razlika med laparo in histero (ali nekaj takega) Namreč naslednji teden moram poklicati ginekologa, da mi določi datum in ne vem ali mi je rekel da imam bom imela histero ali laparo... Oprostite ampak sem bila čisto zmedena..
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Razlika med laparo in histero
17.8.2005 8:58:05   
tinkamiška
Pozdravljena:rozica:

Tole razlago sem našla, pa ti jo posredujem;)
Ti želim vse lepo:rozica:

HISTEROSKOPIJA
je diagnostični in/ali operativni poseg, ki omogoča direktno opazovanje maternične votline in istočasno operativno odstranjevanje polipov ali zarastlin maternične sluznice in resekcijo maternične pregrade. Poseg opravljamo v kratkotrajni splošni ali v lokalni narkozi.

LAPARASKOPIJA
je diagnostični in/ali operativni poseg, ki omogoča ogledovanje zunanje površine notranjih rodil ( maternice, jajčnikov, jajcevodov), ugotavljanje prehodnosti jajcevodov, ogledovanje notranjosti cele trebušne votline. Med laparaskopijo lahko opravimo tudi večje ali manjše operativne posege ( razreševanje zarastlin, izluščenje cist jajčnika, odstranitev jajčnika, odprtje zaprtega jajcevoda, ...). Poseg opravljamo v splošni narkozi.

LP,
Tinka

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Razlika med laparo in histero
17.8.2005 8:59:19   
biba77
Zrak, pozdravljena!
Kot ti je napisala tinkamiska.
Vcasih pa opravijo tudi oba posega hkrati. Kako dolgo pa se ze trudita? :zmeden2:

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Razlika med laparo in histero
17.8.2005 9:01:34   
Mijavček
Ojla,

laparoskopija je "vpogled" v trebušno votlino skozi majhno kamero, ki ti jo vtaknejo v zarezico pri popku. Če je potrebno karkoli odstranit naredijo še dve ali tri zarezice (pol cm) nad sramno kostjo in skozi te luknjice vtaknejo inštrumente. Histeroskopija pa je "vpogled" in operiranje skozi nožnico. Oboje je v narkozi in si po dveh dneh doma. Nobenih posebnih bolečin.

verjetno imaš napotnico, na kateri ti piše na kaj si naročena, če pa nisi ziher pa se naroči na oboje, zdravnik se itak pri pregledu ali celo med operacijo odloči ali bo delala eno ali oboje.

LP Mijavček

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Razlika med laparo in histero
17.8.2005 9:31:45   
zrak
Pred enim letom sem imela ss v 10. tednu, toda takrat je ratalo v 1. Zdaj se pa trudiva 6 mesecev in nič. Toda imam tudi sedlasto maternico tako, da mi to tudi to popravil, ko bom v narkozi.


(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Razlika med laparo in histero
17.8.2005 10:28:44   
emaa
po moje maš histero, da pogledajo, da nimaš v maternici slučajno pregrade

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Razlika med laparo in histero
17.8.2005 10:44:46   
urši77
Pa še ta razlika je, da laparoskopijo opravijo skozi trebušno steno(maš pol luknjice v trebuhu), histeroskopijo pa preko vagine.
LP in čimmanj težav:)

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?