|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 7:44:47   
puncica
Evo situacija pri nas, ki me mal skrbi.
Od Dnevnika in Dela imamo kup risank na DVD-ju in to so Grimmove pravlice in Andersenove pravlice, sej vem da so nasilne (rdeča kapica) , pa tud nič kaj vesele (Pepelka, grdi raček,... pa to a na to do sedaj nisem polagala pozornosti.

No naj povem da naša punčica že od malega gleda rdečo kapico in to bi kr naprej gledala, no hvala bogu da imamo zdaj še nodija, da ji dam pol nodija gor. In itak, ko je začela govorit DEČA KAPICA TIMAJA (rdeča kapica naštimala), sva ji to dala gor in ona je gledala in vsi smo bili srečni.

Pred dvema dnevoma pa sva se oblačle v pižamco pa naenkrat reče. VOUK ŽAMCO BEKEL (Volk pižamo oblekel - ja itak to je iz risanke ko se obleče v spalno srajco od babice ko jo požre) in rečem ja seveda volk je tudi oblekel pižamco od babice in šel spat  v posteljo. Pa začne naša: JANJO ŽRL, VOUK JANJO ŽRL (Janjo požrl - tako kot babico in rdečo kapico) pa samo prebledim in rečem ne Janjo pa ne bo požrl, volk je daleč, lovec ga je ulovil pa zaprl, pa vrata so zaklenjena, skratka prepričevala sem 20 mesečnico da jo volk ne bo požl, da je samo v pravlici pa da ga je lovec ujel ona pa kr goni svoje VOUK ŽRL,... Skratka ful me je to šokiral in sem potem študirala da se tamala večkrat ponoči zbudi ful v joku in takrat obvezno mora k nama in včeraj isto sem jo vprašala kaj je janja delala ponoči, ko je imela učke zaprte a je prišel nodi, a rdeča kapica a volk in ona izstreli: VOUK PIŠEL (Volk prišel).

In zdej vidim da našo ubogo punčko zarad te blesove risanke in neodgovornih staršev, ki nič ne pomislijo mora ponoč tlači, smo takoj rdečo kapico in vse DVD-je pospravl in od zdej pri nas špila sam še Nodi, krtek in mojster miha. Skratka ful se počutim krivo in bedasto, kako nisem prej misla na to, da tako mali še ne morejo takšnih risank-pravljic gledat. Pa celo pravlico o rdeči kapici sem ji pripovedovala, ko jo hoče vsak večer slišat, pa ono o sedmih kozličkih, ko je spet volk noter, mah zdej si moram pa kako novo pravlico zmislit, pa pojma nimam kaj. Ma res se bed počutim zarad tega. Dejte mal povedat kako ve gledate na to a sem res naredila tako gromozansko napako, pa kaj vaši gledajo po tv, na DVD-jih.

A sem s tem ko je tako majhna punčka (20 mescev) gledala take risanke ala rdeča kapica naredila nepopravljivo škodo a jo bo volk skoz preganjal v sanjah user posted image user posted image user posted image Mah čist sem zmedena in žalostna, ker sem razmišljala da naši pač ne bo to prišlo do živga sej je le pravlica a očitno ni tako, tako majhni so še premajhni za določene risanke.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 8:17:33   
April
Ja Rdeča kapica je na seznamu najbolj škodljivih knjig. Na tem seznamu ji družbo dela tudi Koran in Mein Kampf.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 8:37:48   
Anonimen
A veš kaj bi jaz naredila? Še naprej bi ji večkrat pripovedovala Rdečo kapico in Volka in sedm kozličkov, samo da bi povsod zgodbo priredila in volka predstavila kot prijaznega, ki je Rdeči kapici in babici kaj pomagal in je skratka multi prijazen. Pa pri unih kozličkih isto kaj v tem smislu. Pa potem, če vpraša, kako zdaj ta volk ne poje babice in Rdeče kapice, rečeš da neeeee, tistega volka itak ni več, ker ga je lovec ustrelil in ga nikoli več ne bo, da zdaj je ta prijazen volk, ki vsem pomaga in je zelo dober. Poskusi, izgubit nimaš kaj.

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 9:00:27   
soncece24
Joj, ja, tega se pa jaz spomnim še iz svojih ranih dni: tak me je blo strah tega presnetega volka, da nisem upala sama spat. Eni smo pač taki, verjetno tudi tvoja malecka, bojimo se vsega. Še zdaj me je strah teme. Pa še brat me je strašil, da če ne bom pridna bo volk prišel, pa da ma rdeče oči v temi....

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 9:03:50   
muki1
vprašala kaj je janja delala ponoči, ko je imela učke zaprte a je prišel nodi, a rdeča kapica a volk in ona izstreli: VOUK PIŠEL (Volk prišel).


Mogoče pa si ji besede položila v usta, če bi jo vprašala,če je prišel Nodi in ji drugih ne bi naštevala, bi morda rekla, da ja. Nno, ne vem, mogoče.....
Pri nas beremo rdečo kapico,pa zaenkrat še nisem opazila nič čudnega. Edino na koncu volka spodijo, ne ustrelijo user posted image


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 11:31:35   
Anonimen
Sicer še nimam otrok, sam po moje si ji tud ti položila besede na usta.
Naredi tako kotpravi Splišni.

Sicer pa ful dobre pravljice ima Rudyard Kipling. Veliko jih je v Knjigi o džungli (ni to una slikanica... taka debela knjiga, je ful veliko zgodb noter.... pa vse so tako luštne.)

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 11:33:21   
Seven*
Ja shit.. No, ceprav otroci so razlicni. Jaz sem menda imela volka najraje. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 11:37:47   
Adelina
Jst sm tud glih zadnjič razmišlala, da je večina pravljic, sploh teh znanih, ful nasilnih. Naš risank sicer ne gleda, oz. je šele zdaj mal začel gledat telebajske in Nodija, sam pa vsak večer posluša te pravljice in sem se tudi že vprašala, kako jih dojema. Sem pred kratkim tudi v eni knjigi prebrala, da 1 ali 2 letnik dejansko misli, da tisto kar vidi je res; npr. otrok misli, da če on vidi na televiziji teto, ga tudi ona vidi itd.
Naš sicer kakšnih znakov strahu še ne kaže, ampak mi pa tvoj post da misliti. Upam, da ji boste čimprej pregnali ta strah.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 11:42:25   
Seven*
Ja. Res je vecina pravljic precej naslinih. S to tematiko sem se kar dolgo ukvarjala. Kaj je boljse, otroka obvarovati tega ali ne.. Pa sem zadnjic glih prebrala, da pretirano prirejanje okolskega sveta v dobrega in prijaznega ne prinese nujno tudi dobrih rezultatov. Otrok si namrec ustvari podobo idelanega sveta, kjer se imajo vsi radi in so vsi ljudje dobri. Zaradi tega lahko dozivi kar konkreten sok, ko ugotovi, da temu ni tako. Pomojem je kljucno, da se izbere pravilna starost, ko se otroku zacnejo predstavljati "dobrote" tega sveta.. Potem pa spet.. Kaj je primerna starost.. Mnja..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 11:50:10   
Anonimen
Adelina, to o TV sem tudi jaz vedno mislila, ko sem bila majhna. Recimo če je bil partizanski film, sem vedno, ko so prišli Nemci na sceno molila, da ja ne bi prav zdaj TV počil in bi vsi ti hudobni Nemci ven prišli. Čisto zares.

Drugače pa še nekaj: a je prav recimo, da ko me fantek sprašuje o filmskih, pravljičnih, risanih junakih, recimo o Spidermanu, pa tudi o volku, pa o velikanih, pa o kakšnem negativcu iz pravljic oz. filmov, da mu odgovorim, da to so pač samo filmski junaki in da jih v resnici ni. A mu s tem morda rušim "pravljični", "filmski" svet? Če me kdo razume, kaj hočem vprašat user posted image  Pa ko me sprašuje recimo, če Bedanc še živi, pa mu rečem, da to je pravljični junak in da taki nikoli ne umrejo. ne vem, po eni strani pač logična razlaga, samo da mu s tem ne "podiram njegovega pravljičnega sveta"?

Uf, sem naložila user posted image


(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 11:54:39   
Anonimen
Timijeva najljubša pravljica-Kapca i vuk...vsak večer jo
moramo povedat,ampak sem jo priredila.No ja volk poje babico
in kapico,ampak se ustraši lovca,ki ga za kravatlc prime in ukaže,
da mora izpljunit kapico in babico...nato popluvamo vse naokoliuser posted image
Ko se trije objemajo volk zbeži in se ne prikaže več.
Tudi sam jo pove:vuk uauuuuu,pfff,pff.....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 12:06:15   
puncica
Ja prirejanje pametno, še več domišljijeuser posted image , ja sej verjetno ji bom začela na kak drugačen način razlagat sam problem nastane, ko ona hoče gledat DVD z rdečo kapico, tam pa ko volk lovi rdečo kapico po sobi je ful taka grozljiva muska pa to, mah mi je sploh žal da smo to kupil a zdej je že kar je, smo pa za nedoločen čas pospravili te risanke - pravljice, jih pač ni več, ker se mi zdi da še niso primerne za našo 20 mesečnico. Ja kaj češ pri meni je vedno tako da morm sama sprobat, potem pa začnem razmišljat da mogoče so pa drugi imeli le prav ja sem pač nejeverni tomaž.

No sej kakšnih večjih psihičnih preteresov verjetno ne bo doživela je pa zanimiv, ko jaz gledam kej po tv, pa je kaka akcija al pa kej, pa slučajn tamala uleti pa gleda zraven mene, pa se začne kr dret NE, NE, NE, tako da potem mormo kr prestavt drugam. user posted image

Me je pa res kr mal panika zagrabla da kak čudn starš sem da že tako malo posiljujem s vsem tem nasiljem, čeprav sem se prej smejala tistim mamicam in atijem, ki so govorili da smo mi pa odraščal ob takih risankah in ni noben doživel psihičnih pretresov.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 12:12:42   
Anonimen
Risanko lepo pospravi na varno,če bo spraševala,kje je si kaj
izmisli.Ko bo večja in zrelejša jo boš pa spet breizkusila.Eni otroci
so namreč bolj občutljivi,burne domišljije.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 12:18:58   
Seven*
Al bina. Tezko vprasanje. Ce razmislim, bi jaz verjetno pocela tako kot bi v tistem trenutku cutila. Bi mu razlagala o vseh teh junakih in njihovih zivljenjih, nebi pa lagala. Kar pomeni, da ce bi me vprasal direkt, bi tudi direkt odgovorila. V stilu: "A dedek mraz res zivi?" Na to bi odgovorila NE. Bi mu pa veselo razlagala o dedku mrazu, ki pride razdelit darila, ker koneckoncev res pride. :) Pa isto o superman-u, kako je mocan in velik in oh in sploh. Ce bi pa vprasal, ce res zivi, bi pa rekla da zivi samo v  risankah in stripih.

Se mi zdi, da lahko nekako skombiniramo oboje. Ohranimo otrosko domislijo, pa hkrat ne lazemo.

Mi je pa ful lusna ona zadevscina, ki jo je napisala Vita Mavric. Da oni vsako leto kuhajo lepilo za parklja. In potem v lonec zmecejo vse kar je v kuhinji. In da imajo cel obred. In potem baje okrog hise namazejo, da parkelj ne more v hiso, ker se potem nalepi. user posted image user posted image Baje so otroci navduseni. Pa tud razne zanke in pasti naredijo za parklja. Da se ujame noter. user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 12:20:33   
CatJa
Hm, pomoje ima vsaka pravljica/risanka svoje dobre in slabe lastnosti. Dobro, Spidermana in temu podobnih risank ne bom komentirala, ker so mi čist preagresivne, ampak če pogledaš ubogo Pepelko al pa Sneguljčico -> hudobna mačeha jo pahne v 100 letno spanje/smrt, na koncu pa prijezdi princ na belem konju in srečno živita do konca svojih dni. A ni to tudi eno zavajanje? Prvo kot prvo mačehe še zdaleč niso takoooo hudobne oz. sploh niso, princa na belem konju pa v svojih tridesetih letih še tudi nisem srečala user posted image
Pa bi rekla, da večina najstnic naivno sanja o njem. Medtem ko so na zlobnega volka že zdavnaj pozabile user posted image

Puncica, če meniš, da ima mala take travme zarad tega, je res najboljše, da risanko začasno umakneš "iz prometa".

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 12:27:43   
Anonimen
Ohranimo otrosko domislijo, pa hkrat ne lazemo.


ja no, saj ravno to je najtežje. Pa ko pride že do 100-tega ZAKAJ-a in KAKO-ja, se mi tudi ne da več in takrat je moj ZADNJI odgovor PAČ. In s tem se mora zadovoljit...za pol ure, potem pa spet znova user posted image  

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 12:41:16   
Anonimen
Jaz tudi povem po resnici, da Bedanca npr. ni in da je to smao film. Še povem, kako so snemali film, kako to izgleda.user posted image
Sicer pa je vsak otrok drugačen, eni so občutljivi, eni plaščjivi, drugi korajžni in treba se prilagajat.
Ne moreš preplašenemu otroku, ki ga preganjajo nočne more zaradi Rdeče kapice, reči, ma ****, zdaj je, kar je, požrl jo je, nimaš kaj. Ampak pač greš s tokom in prilagodiš zadevo toliko, da ni groze v otroških očeh. S tem ga ne zaviješ v vato, ampak mu serviraš zunanji svet kapljico za kapljico, toliko, da sproti lahko požira.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 12:49:25   
lelaval
Jaz sem mojima brala knjigo Rdeča kapica in konec spremenila. Na TV pa sta jo gledala kasneje - ko sta razumela tak konec. Poskusite ji dopovedat, da to ni prava risanka in preberite knjigo - po svoji verziji, ki se srečno konča. Morda bo delovalo.
Sta pa bila prestrašena, ko sta po kaseti za radio poslušala Volk in 7 kozličkov.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 16:09:05   
Gina
Jaz se spomnim, ko sem bila sama majhna, da so me volki in razni pravljični junaki preganjali v sanjah skoraj vsako noč. Tudi zato sem hodila k staršem spat. Imeli smo eno sliko v spalnici - ena prijazna, nasmejana rdeča kapica je bila in volk zraven, ki je čisto prijazno izgledal. Jaz sem se pa na smrt bala tiste slike še podnevi, kaj šele ponoči. Ampak bila sem tolk trapasta, da nikoli nisem rekla mami, da me tista slika moti. Sploh ne vem zakaj. Ko sem ji pri 6. letih končno povedala, jo je takoj snela dol, mene pa je še zmeraj preganjalo.

Iz tega razloga jaz nisem hotela, da otroka gledata grde risanke. Klasične pravljice so sicer v OŠ na sporedu že v 1. razredu, kar se meni zdi čisto prezgodaj. Waldorfska šola jih otrokom predstavi v starosti 9-10 let šele, ker pravijo, da je otrok šele tedaj sposoben dojet take grozljivke. Jaz se z njimi strinjam, takrat šele v nulo loči domišljijo od realnosti, prej pa ne.

Sta pa imela tudi moja dva obdobja, ko sta se bala čudnih junakov. Predvsem mala se je bala čarovnic ali drugih pošasti. Jaz sem naredila nekaj zelo podobnega, kot je napisala Splišni. Rekla sem nekaj v tem stilu: ....in potem je prišla čarovnica, ki je res imela moder jezik in črno kapo in je bila brez enega zoba, pa je stegnila roko in Lani ponudila čokolado. POtem sta se usedli in ji je povedala eno pravljico, skupaj pa sta začarali najboljšo torto vseh časov.... čarovnica je od takrat vedno prišla k Lani in ji pomagala, kadar je imela kakšno težavo, pričarala je sonček in dobro voljo.... ker čarovnice so vedno lahko samo prijazne in dobre....
Seveda je bila takrat naša bejba malo starejša kot tvoja, ampak bila je pa še tako majhna, da se je še ni dalo prepričat, da čarovnic ni, saj jih je videla v knjigah in  na tv. Malo mi je verjela, da jih ni, čisto pa še ne, kljub temu, da sem ji to tudi vedno razložila, kako naredijo film in risanko in kako nastane knjiga. Daleč najbolj je pomagala pozitivna predstavitev čarovnice - da je čarovnica fajn.

Kako pa s tako majhnim....ne vem. Najboljše je po moje to, kar si naredila - da si take vrste risanke vzela stran. Jaz sem prepričana, da tudi tistim otrokom, ki se ne vživljajo toliko v filme, te risanke škodijo. Po moje bo počasi pozabila, sploh če bo imela drugačne slike v glavi, drugačna doživetja, druge literarne in filmske junake - bo tiste podoživljala. Ko bo pa dovolj stara, ji pa lahko razložiš čisto realno. Če pa to ne pomaga, pa še vedno lahko volke in čarovnice predstaviš kot pozitivne, prijazne junake.

Aja, volka sem otroka peljala gledat v živalski vrt - in ne boš verjela, nista mi verjela, da je to tak volk, kot pri rdeči kapici - v glavi sta imela drugačno podobo volka. Ta v živalskem vrtu se jima ni zdel nič strašen. Sta rekla, da je kot kak kuža. A ni zanimivo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 21:16:34   
Seven*
Gina, ful fajn post. Zaenkrat mi se ni bilo treba o tem razmisljat, so otroci se premajhni. Huh, kaj nas vse se caka.. user posted image

Glede volka pa vam res polagam na srce.. Prosim, predstavite volka pravilno otrokom. Vsa ta pripovedovanja in vse te pravljice, urbane legende, so naredile toliko skode tej zivali, da jih se vedno masovno pobijajo. Volk je pa zelo prijazna zival. Pravzaprav je sramezljiv in bezi pred clovekom. Dalec od tega da bi surovo napadal ljudi in jih zrl..




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
22.2.2006 21:28:27   
Anonimen
Kolikor se spomnim s časa študija mladinski književniki Grimmove pravljice (in podobne) odsvetujejo pred 3. letom starosti, raje kasneje. Ravno zaradi razlogov, ki ste jih tako lepo opisali. Jih je pa baje potrebno brati in predelati, ker otroku na nek poseben način predstavijo življenje.

Kaj narediti? Najprej vse take pravljice pospravi in jih odloži za še kar nekaj časa. Potem pa veliko pogovora in prepričevanja.

Tudi to, kar je napisala Seven, je resnično. Potrebno je ločiti naravo od umetnostnih besedil in otrokom živali predstaviti take kot so. Ne pa, da je lisica zvitorepka, bogi ježek nosi hruške in jabolka na bodicah, volk je za ustrelit, medvedek pa samo ljubek.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
23.2.2006 7:21:16   
puncica
Hvala punce za vse nasvete, smo že uvedl ukrepe gledamo samo še nodija, pravljice pa pripovedujemo po lastni domišljiji, no zdej se je ati aktiviral, pa ji kr neki razlaga celo danes ob štirih ko se je drla ko zmešana in rekla da bi pravljico, pa ji je kr neki nakladal, pa ji je bilo zanimiv user posted image , tako da je kr govorila še, še, še. No vsaj za rdečo kapico mi ne teži da bi jo gledala. Kaj pa pravite o čebelici maji?user posted image a je ta za tako majhno deklico al je še premajhna, smo pa začel pikija še dol downlodat, ta bo tud po moje palil.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
23.2.2006 9:59:05   
Gina
Po moje je za Čebelico Majo še premajhna.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
23.2.2006 22:04:41   
Pupica
No dobro da si tole napisala. Si mi dala za mislit.Naša je sploh taka nežna dušica, da bomo pazljivejši pri gledanju teh zadev...user posted image user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Rdeča kapica - našo tamalo mora tlači :(
24.2.2006 7:40:43   
puncica
No sej smo našl nekaj novga, buli v pikija ko upledena, pa se lahko ponavlja in ponavlja user posted image na Rdečo kapico se še spomne ne več, čebelico majo bomo pa tud že pospravl. 

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?