|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
27.12.2005 23:34:45   
Urška*
Pozdravljene!

Stvar je sledeča. Moj Žan je star eno leto, pa ne je skoraj nič od goste hrane. Lahko bi že rekla da sploh ne je nič. Vse kar je, je rižota, restan krompi (ne pireja, ...), mogoče če ima dober dan košček mesa. Zelenjave spoh videt ne sme. Edino kar pa resnično z užitkom je, je pa sadje. Vsaj nekaj.
Jaz sem totalno že v skrbeh, čist obupana, ker enostavno sploh nima kosila. Tudi juhe ne je. Verjemite pa da sem dala že vse recepte skozi, mu pripravila na 101 način, pa noče jest. Občutek imam, da je prelenuser posted image  Ko vidi žlico, sploh noče jest, razen čokolinota. Recimo restan krompir mu moram dat z roko, ali pa on sam vzame. Samo kaj ko da v usta 5 krat, pol pa noče več. In ker vidim da je lačen, mu naredim čokolono, ali pa kaj podobnega. Samo od tega ne more zrast v zdravega fanta.user posted image user posted image
Naj še omenim to, da ko je bolan(zdaj je bil kar dosti) noče nič drugega kot pa flašo.user posted image  In potem spet rabi en cajt da sploh povoha kaj drugega. včasim se mi zdi da je star 2 meseca, ne pa eno leto.
Ko je bil bolan, sem omenila pediatrinji, pa je rekla naj se ne sekiram, glavno da poje tudi nekaj sadja.HALO????

Mogoče pa le da katera  kakšen nasvet?
A delam kaj narobe? A bi ga morala ubrat to tehniko: ko bo lačen bo itak jedo? Če pa noče!!!user posted image user posted image

na robu obupauser posted image

< Sporočilo je popravil Urška* -- 27.12.2005 23:37:05 >


_____________________________

Moje srce je zorelo z vsakim dnem,
ko je v mojem trebuhu zorelo dete.
Devet mesecev traja,da dozorita tako mati
kot otrok.
(Kim Vallone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
28.12.2005 8:11:33   
tascha
Ne vem. če ti bom lahko direktno kaj pomagala, ampak vseeno. Moj tavelik bo zdaj star 8 let. Ko je bil star 2,5 let je kar naenkrat nehal jest in se je omejil le na kakšen čokolino, jogurt, makarone (samo skuhane, brez vsega), krompir. Prej je jedel vse od rižot, mesa, filane paprike, ričet, zelenjavne juhe.... Pol pa šok, nič več!user posted image Počasi smo ga pripravli, da je spet začel jest juho, pire krompir. Še zdaj ne je mesa, salem, sira, rrižote, nič od kombiniranih jedi - takih za kosilo. Pa smo ga vozili okrog zdavnikov, na pregled krvi, pa je bilo vse OK. Sicer je sadje, pa mleko pije (prej še to ni) jogurte je, pa kdaj kakšen jajček ocvrt, pa kakšno piščančjo hrenovko ( to je ednino kar je, da diši po mesu). Predstavljaj se, kako to zgleda, ko gremo kam ven jest. Star dva se bašeta, on je pa najbolj srečen ob kakšni žemlji s semeni!user posted image
Vem , da ti nisem ne vem kaj pomagala, ampak vedi, da je takih otrok veliko.user posted image Pa smo probali že vse od prošenj, do prisile, kazni, pa ni bilo nič drugač. Le še vsi smo bili skregani in tečni!user posted image

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
28.12.2005 9:22:59   
Naty*Taja
Ups! Velika napaka, da mu daš čokolino ker je lačen!! Mali zna to že zelo dobro izkoristiti! Zakaj bi pa jedel zelenjavo, če bo pa itak dobil čokolino, če bo dovolj vztrajen. Poskusi ga pustit, naj bo orng lačen, pol bo pa ziher jedel - je blo pri našem isto, sam sem prav čas zvedla za tole in smo kr začeli prakticirat pa je zdej vse!
Poskusi

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
28.12.2005 9:38:38   
Cikica
user posted image Jaz imam enak problem,sem že nekje odprla temo in vprašala kaj naj naredim.Sicer bo moj star 2leti in nič,skoraj nič ne je,le sadje obožuje pa tu pa tam zelenjavo.Potem sigurno poje tolko kot rabi,naš je pojedel kar precej čokolade,in drugo ni hotel.Sedaj mu že dva dni ne dajem niti koščka čokolade in mi je začel pridno jesti kosilo...Sladkarije vstran.Edino kar dobi je čokolešnik za lahko noč.

Ne se sekirat,bo že.user posted image

Lp,Cikica

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
28.12.2005 13:06:08   
BARBARA R.
Tudi Kristina se je spremenila v neješčega in izbirčnega otroka. Vendar ji ne popuščam. Morda pri zajtrku, ker je običajno vedno več stvari na izbiro. Pri kosilu pa ji vedno postrežem s tistim, kar jeva midva. Saj če ji bomo nosili druge stvari na raspolago, bo sigurno vedno tako. Pa kaj naj za vsakega drugače kuham? user posted image  Če za kosilo poje manj, bo pa za večerjo več. Pa tudi toliko je prigrizkov med obroki, da dokler ji ne začne upadati teža, me ne bo preveč skrbelo.
Mandarin in grozdja bi trenutno na tone pojedla. Grah in koruza ji tudi gre, ostalo pa vstrajno stran odriva.
 
             user posted image

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
28.12.2005 13:28:34   
Katjuša & Daša
Tudi jaz imam eno tako češplico, ki papa bore malo. Stara je 19 mesecev in še nima 10 kg. Je na spodnji meji in pediatrinja ni delala panike zaradi teže. Za zajtrk bi jedla samo jajčka, hrenovko ali suho salamo - brez kruha. Včasih je rada jedla čokolino, danes ga še povoha ne. Kosilo samo juhica (tekoče ali zmiksano na sto in en način).

Seveda bi pojedla smokija, čokolade in podobnih zadev ničkoliko. In monte. Ne omejujem sladkarij, vendar kadar lepo popapa kosilo ali večerjo, ji vedno ponudim še kaj sladkega.
Sadje pa mandarine ogromno mandarin in še mandarine.
Večerja pa spet jajčka ali hrenovka, pa pohana šnita, pa salamco (poli ne mara, samo suho čajno salalmo bi jedla).

Problem je tudi v tem, da se ji ne ljubi sedet pri miru. Mogoče tri žličke in potem šiba okrog, ko ima prazna usta pa pride še po en am.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
28.12.2005 16:30:38   
kepa*
Urška, naš tud enkrat je, drugič spet ne. Sam bi ti tud jaz svetovala, da mu ne ves čas ponujaj čokolina, pač pa naj je tisto, kar si skuhala, če noče, pa nič, bo pa pri naslednjem obroku več pojedel, ker bo res lačen. Pa poskusi malo omejit stekleničko.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Katjuša & Daša)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
28.12.2005 21:28:22   
karmy
moj mali je začeu tud neki štrajkat...prej je neprestano neki malcu, in povrh tega je jedel še kosilo in včasih je pojedel tud polovico mojga kosila...  zdele bi pa sm čokolado, čokolino, madarine, kokico in podobno... brez kosil...tak da sem mu kar na grobo ukinila malcanje med dnevi...tak da zdej je začel pridno jest kosilo...ampak tako počasi...

pr mojem bratu je pa drgače..ta mali okostnjak zgleda kot d  bi ušel iz kakšnega taborišča...ampak k ga je pa mama odpeljala k pregledu krvi pa je vse super...nič ne manka...
pa še problem ima z kakanjem...ne kaka po en tedn pol pa k se userje pa se userje tako da zamaši odtok wc-ja user posted image  ...ne vem od kje teli dobivajo tiste vitamine da ohranja kri specialno...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
28.12.2005 21:42:39   
Marogica
Mogoče ti bo kaj pomagalo:
1.Mi našemu enoletniku že od njegovega 8. meseca ne kuhamo nič extra, temveč je z nami(začinim pač ne tako, kot bi običajno).
2. Tudi obroke je VEDNO takrat, ko imamo mi kosilo(torej smo se mi njemu prilagodilo, kar se časa tiče).
3. Ne dajem mu nobenih čokolinov in podobne hrane "za vmes" ali pa če ni jedel. Kadar noče jest, ga pustim in počakam do naslednjega obroka. Vendar to pri nas ni potrebno, ker vedno VSE poje, kar mu damo. Torej ga pusti nekaj časa brez hrane in čokolinov, pa boš videla, kako bo po 2-3 urah pojedel vse, kar mu boš na mizo nastavila. Vendar pa mu dajaj obvezno pijačo.
Pri nas zgoraj opisano zelo dobro funkcionira, kar se kaže tudi pri ta starejšem(kjer smo delali enako), ki vse je. Kar pa se sladkega tiče, pa tudi ve, da lahko dobi, vendr šele po obroku. Stimulacija ali podkupovanje? Ne vem, funkcionira pa. Smo zadovoljni mi, on pa tudi pride na svoj račun.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
28.12.2005 21:46:24   
Magi*
smo imeli mi tudi tak problem, zdaj se javlja samo občasno. naša je samo, če ima zraven še svoj krožnik in svojo žlico in potem vse spacka, ampak zraven tudi dovolj poje. meso ji dam kar na koščke narezano in ga z rokami jemlje, ostalo ji zmešam v njenem krožniku in "je" z žlico. če ji kosilo zares ne gre, ga zakamufliram z jogurtom. tega pa poje kolikor ga je, kadarkoli. med glavnimi obroki ji dam sadje, kak piškot. za zajtrk je čokolino / jogurt /kruh z maslom / sir..., večerja pa je običajno kar grisolino. kosilo dobi takšno kot midva.

tu in tam, kot že rečeno, pa štrajka in poje par žlic in noče več. takrat pač zaključiva z obrokom. malo kasneje ji ponudim sadje, nikdar sladkarije.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Resnično ne vem več kaj naj naredim :((((((
28.12.2005 22:46:54   
Urška*
Joj hvala vam!user posted image  Sem resnično mislila da je samo naš taki nejedec (čeprav ga je kar orng skupaj).

Bom upoštevala vse kar ste napisale, sprobala vse kar ste napisale in ni hudič, da nam ne bo uspelo pojesti enega normalnega kosila. 

no, danes mi je uspelo spravit v njega celo 3 žličke špinače!user posted image  Nekaj je, a ne? Sem mu dala tudi pire, pa ga je vzel z roko ven in ga ponudil meni.user posted image user posted image user posted image

Hvala še enkrat!user posted image

_____________________________

Moje srce je zorelo z vsakim dnem,
ko je v mojem trebuhu zorelo dete.
Devet mesecev traja,da dozorita tako mati
kot otrok.
(Kim Vallone)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?