|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 0:14:08   
ajat
Ojla
prosim za nasvet. Sama se očitno ne morem odločit, ker nisem 100% če sploh paše skupaj.
Torej nevem kako bi pobarvala novo nastalo spalnico. Spalnica je namreč prizidek obsoječemu stanovanju, katero je trenutno veliko cca 40m2. Ker  je stanovanje tip garsonjere je vse v njem modro bela kombinacija, kuhinja bela s plavim pultom, laminat po kuninji plav kjer se prelije v belo, na tem belem laminatu je pa plav kavč in dalje je trenuna spalnica -seveda je postla belo plava. Ker bo pa ta nov prostor velik cca 12 m2 me zanima, če spet pobarvam stene "samo" bele ali jim dam malo barve.
Jaz sem mislila steno kjer bo postelja in tisto steno nasproti pobarvati svetlo rumeno, mož bi pa pobarval celo novo spalnico v svetlo plavo.
Mojstri morejo jutri (petek) po treh vedet kaj nabavit.

Prosim pomoč :)

Za lažjo orjentacijo si poglejte moj album, geslo je: domek
kjer je zdaj postelja bo potem samo hodin v novo spalnico. iz tega hodnika bodo drsna vrata, katea če bodo odprta se bo videlo steno nove spalnice. V spalnico ne mislim razen postelje dajat nič drugega.


Hvala za nasvete
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 5:49:55   
snorlax
Jaz bi vse stene prebarvala nežno rumeno (vanilija). Samo mene ne poslušat, ker sem itak pristaš toplih barv, predvsem rumene...user posted image

Meni deluje malce hladen prostor, čeprav je zelo lepa kombinacija belo-modro.

(odgovor članu ajat)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 7:24:16   
asso
Ojla,

nisem ne vem kakšen štručko glede tega, ampak rada sperimentiram. Po moje ti bi res najbolj pasala rumena. Ampak ne dat kakšne takšne svetle pastelne, ker bo spet vse mrtvo, ampak kakšno malo bolj živo rumeno s svetlejšim odtenkom.
Mi imamo v jedilnici stene rumene (dokaj živo), drugače pa so stoli modri... jaz ko sem se odločala kakšne barve dati sem se tudi osredotočala na modro barvo. Tudi za oranžno sem razmišljala, ampak odpira apetit, pa tudi pri zeleni sem bila. Še vedno pa vse bolj žive barve (da poživijo prostor) ne pastelne.
Svetlo modra ti bi spet vse skupi delovalo hladno. Tudi kakšna oranžna bi šla zraven (sicer odpira apetit)...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 7:35:05   
Anonimen
men je bla do nedavnega modra najljubša barva, takos em imela že v svoji sobi modro steno, sivo moder kavč, pohištvo kobinirano z modro, pa potem še v stanovanju, modre stole, pa tepih pa vse je blo neki modro. in sita sem je! predvsem sem bla pa sita da so vsi prostori v enih in istih barvah oz barvi. zato je v naši novi hiši ful barv, samo pisarna je ena stena modra, drugač pa vse barve od zelene, oranžne pink, rdeče, ni da ni! tako da js bi ti vsekakor priporočila eno drugo barvo..al močno zeleno al pa rumeno, ampak ne cele sobe ampak eno steno pa pol kak dodatek v istih barvah , recimo zavese, pojstelnino kako vazo  ne vem, luč, sliko. res ne si opremlat celga stanovanja v isti barvi ker se je boata nnaaažžžrrrlllaaa!

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 8:01:29   
frufru
Jaz bi dala oziroma sem dala rumeno barvo. Prostor je bistveno svetlejši in topel. Pa rumena je barva, ki baje daje energijo. Samo pazi, da ne bo strupena. Čimbolj nežno, ker pridejo pol barve bolj intenzivne kot na vzorcu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 8:14:24   
orhideja75
jaz bi tudi dala v spalnico nežno rumeno ali pa nežno oranžno. da bo vsaj malce razgibano. ker se mi zdi, da modre stene naredijo prostor hladen. spalnica pa potrebuje "vročo barvo". 

_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ajat)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 8:23:32   
Strawberrie Cherrie
Jaz osebno v spalnico ne bi dala rumene, ker ne pomirja, ampak poživlja. Za spalnico bi se odločila za kakšen nežen odtenek vijolične. Ampak ker imata res preveč modro-belo stanovanje, bi verjetno rumena v spalnico najbolj pasala.  Se pa strinjam z Laro - tudi pri nas v stanovanju bo ful barv - temno siva, zelena, oker, rdeča, bela, modra, rumena...razbije monotonost modre barve in poživi stanovanje. 

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 8:24:30   
Anonimen
jaz navijam za rumeno, malo bolj močno, ne čisto nežno...

sama imam živo oranžno spalnico in noro poživi...

PS: imata pa full lepo mucko

(odgovor članu orhideja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 9:23:26   
GoYa
Kaj pa kako drugo barvo, da ne bo vse rumeno, plavo in belo.
Npr. ena stena spalnice rdeča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 9:41:35   
asso
Pa zelo lepa kombinacija je eno steno zeleno in drugo rumeno - živo. Zelena pomirja...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 10:23:01   
2mama
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Za spalnico bi se odločila za kakšen nežen odtenek vijolične.


točno to - nezna vijolicna (ampak z modrim, ne z rdecim pigmentom): po razlagi barvnega mojstra je to barva, ki dobro vpliva na spolno zivljenje...

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 11:00:46   
tinkamiška
Hm, jst bi sigurno dala nekaj, kar bi malo razbilo to modrino, ker bi me ubijala ta monotonost. Modri res paše rumena, ampak zame bi bila boljša kakšna oranžna, tudi oranžna je barva, ki vpliva na spolnost, daje energijo, ni agresivna. Verjetno pa res ne bi pobarvala vseh sten z oranžno, mogoče tisto največjo. Ali pa dve oranžni in dve zelo nežno oranžni, skoraj beli. Vsekakor bi malo poživila in vlila malo topline. Na stene pa bi dala kakšne lepe slike ali fotografije...
Rdeča in modra pa zame nista več fina kombinacija, ta mi je preveč kontrastna...

LP,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 13:10:43   
ajat
hvala vam za komentarje
Tudi jaz, ko bom enkrat imela hišo ne bodo vsi prostori enake barve opremljeni. Vendar, če ste si pogledale slike, ste ugotovile, da je to dejansko en sam prostor in bi ga z več barvami samo še bolj zaprla, ker je mičkino.
Tako sem pa z belo prostor odprla - povečala, s plavo pa kombinirala.
Po treh letih se je nisem še naveličala, ker je spet ni toliko. Mi pa  plava ni bila nikoli všeč. Da je pa na koncu vseeno plava glavna je pa dosti razlogov. user posted image

V glavnem, splalnico bi tudi jaz naredila durgačne barve, če................. ne bi bila posla belo/plava, zato sem imela problemček. Imela, ja kajti nekako sem se odločila, da bo stena na katero bo prislonjena postla oranžkasta in stena nasptoti nje tudi.

Upam, da ste moje svetovalke pogledale slike, da si lažje predstavljate kakšna je postla in ostle stvari v sanovanju :)
Čeprav so slikice izpred treh let, ko se je stanovanje delalo. Zdaj je bolj domače, saj je bolj polno in barvito user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
27.7.2007 21:50:29   
Anonimen
Ena stena v odtenku rozasto vijoličaste, plus dodatki v tej barvi, npr, srčki kot jih imata na posteljnini.

Ali pa v zeleni, kateri dodaš čisto čisto male sive, da se ujema s podom (je siv?).

Rumena v kombinaciji z modro mi je bolj primerna za otroke.


(odgovor članu ajat)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
1.8.2007 18:23:14   
asso
Evo še razlaga iz članka revije Gradnja&Oprema

MODRA
Modra barva daje občutek čistoče, hladu, hrepenenja in urejenosti. Modra je sinonim za sanjarjenje, pomirja in sprošča. Pod modro lučjo se upočasnita srčni utrip in dihanje, krvni tlak pade. Posebno lepe so kombinacije različnih odtenkov modre z belo, kar nas asociira na morje. Modra v kombinaciji z rumenkasto oranžnim lesom deluje kot kontrast, ki poudari toplino in domačnost lesa. Tak prostor učinkuje toplo, prijetno in pomirjajoče ne glede na hlad modrine.

MODRA po Feng šui-ju
Prostor, v katerem prevladuje modra, pogosto deluje hladno. Zato v sobi s svetlomodrimi tapetami ali modrim pohištvom poskrbite za barvne pudarke, ki bodo vanjo vnesli energijo in toplino, kot so npr. rdeče rože, barvaste blazine ali parket, ki daje občutek topline. Modra simbolizira mir, obrnjenost vase in globoko razmišljanje ter ugodno vpliva na spanje. Zato je modra primerna za wspalnice in vse prostore, v katerih se veliko razpravlja ali prepira (pisarne, konferenčne dvorane in dnevne sobe v hišah, kjer vlada napetost).

ORANŽNA (rumena in rjava) so barve vročega sonca in barvite jeseni. Značilne so za naravne materiale (les, žgana glina, naravna tekstilna vlakna, usnje), ki dajejo vtis tople domačnosti. Prostor v rjavo-oranžnih odtenkih nas ogreje, razveseljuje in pomirja.

ORANŽNA po Feng šui-ju Pomeni zdravje, vitalnost, navdušenje in optimizem. Z njo lahko vnesete svetlobo in barvo temne veže ali temčane sobe na severni strani. Sedežna garnitura v tej barvi deluje izjemno sveže, navdihujoče in modno ter v prostor vnese pozitivno noto. Mandarinasto oranžna je nekoliko preživa, da bi jo uporabljali na velikih površinah, kot je stena, ali za velike kose pohištva. Zelo primerno je, da izberemo cvetni aranžma v teh barvah, tulipani so izjemno dobra izbira, če jih postavimo na vidno mesto v dnevnem prostoru ali pa pri vhodu v predsobi, kjer nas pozitivno pozdravijo vsak dan, ko se vrnemo domov. Za zelo temne prostore in tiste resnično pogumne, pa lahko oranžno uporabite tudi kot barvo za steno, po možnosti samo eno in v kombinaciji s kremno barvo. tA je še posebno primerna za prostore, ki imajo velika okna s pogledom na zelene vrtove, kar uravnoteži močno barvo v prostoru.

Tople barve so primernejše za proti severu obrnjene prostore z malo sonca.
Hladne barve pa se uporabljajo predvsem v krajih s toplim podnebjem in sobah, usmerjenih proti jugu.

Majhen, temen prostor lahko optično povečamo s hldnimi svetlimi toni (še posebno svetlo modro. Pogosta napaka: majhni prostori bodo videti še manjši, če jih pobarvamo s temnimi ali toplimi barvami ali če uporabimo tepete z velikim vpadljivim vzorcem, enako velja tudi za lesen opaž.


Svetli in hladni barvni toni prostore optično povečajo, temni in topli pa jih pomanjšajo. Majhen prostor s stenami v različnih barvah je neprimeren, saj tako prostor optično razčlenimo, zaradi česar je majhen prosto videti še manjši.



_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Rumeno, plavo ali belo?
1.8.2007 22:38:29   
ajat
spet jaz
moja nova spalnica je pobarvana.
Dve steni sta na koncu prišli rumeni dve pa beli. Jutri mi pridejo demontirat in  montirat postlo, potem pa ima še nekaj malega dela zidar.
Ko bo čisto vse narejeno bom pa dala slikice, če bo katero kej zanimalo, kako je izpadlo

LP

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?