|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SG &EA
20.5.2004 15:02:23   
frutka_
Lepo pozdravljene nosečke!

Sama sem fixno odločena za porod v SG. Sicer sem iz MB ampak obiskujem njihovo ambulanto že par let.
Za to sem se odločila predvsem iz dveh razlogov: ker imajo EA na razpolago 24 ur in ker imajo delni roomong.
Naslednji teden sem dogovorjena z anastezistko za pogovor o EA in tam bom morala podpisati izjavo, da se s tem strinjam, kar pa me ne zavezuje, da si ne bi smela premisliti.
Ker sem pravkar končala šolo za starše tukaj v MB sem na oddelku babice malce povprašala, kaj menijo o EA in so mi vse zatrdile, da bi jo dale prav vsaki mamici!Če bi bilo to pač možno.
Seveda obstajajo tudi indikacije, ko se kljub dogovoru EA ne more izvest. Sama sem pripravljena tudi na to opcijo.
Sicer pa EA ne odvzame bolečine, ker popadke moraš čutiti, da lahko sodeluješ in pritiskaš, delno pa res olajša bol. Sicer pa moraš tudi vedeti o neg. učinkih, ki vplivajo na porodnico&posledično na otroka: mravljinci v nogah, padanje pritiska, glavobol, večkrat se mora porod končati z vakumom, novorojenček je zaspan,...Najprej ti podpišeše izjavo pri anastezstu in nato mora porodničar v času porajanja ugotoviti ali je EA primerna ali ne in šele on da končno zadnjo-zeleno luč za EA.

Osebno sem mnenja, da če bo EA izvedljiva jo bom sprejela z odprtimi rokami, ker me je pač tega neznanega občutka strah, če pa EA ne bo možna bom pa pogumno pritiskala naprej

Upam, da se bo vse odvijalo O.K. najbolj pa si želim da bo z otrokom vse v redu in da bo zdrav!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   SG &EA
20.5.2004 15:32:02   
BRINA10
EA
Sem in Maribora in 21 T. Frutka, kdaj imaš ma pa ti rok, ali ga morda nisem zasledila oz. spregledala. Zanimiva tema;
- ali je edini razlog SG (da je tam 24 ur EA)
- kaj ti praviš na Mariborsko porodnišnico
- same dobre informacije o EA

Tudi sama sem se že dosti razmišljala o EA in ali bi rodila v PO ali v SG. To je moj drugi porod (prva pikica je stara že 10 let in komaj čaka na brata ali sestro).
Tudi jaz se veselim rojstva, saj sva dolgo delala na drugi pikici. Ker se zelo sorodna duša se še javi kaj.
Lep pozdrav vsem nosečkam
LEPO SE IMEJTE IN UŽIVAJTE V SONČKU

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   SG &EA
21.5.2004 11:45:56   
frutka_
Pozdravček!

Pravkar sem se vrnila iz utrudljivega sprehoda s psom zdaj bom pa kr odpisala.
Najprej se opravičujem za napačne inf. v zvezi z roomingom, takšne sem dobila in sem mislila, da so točne.
Termin poroda imam 26062004!
Torej še mesec dni pa bo!
V SG hodim že par let, v njihovo gin. ambulanto, ker sem tukaj v MB imela neke probleme, ki se jih po mojem mnenju niso pravilno lotili, tam pa so vse uredili.
Poleg tega so vsi skrajno prijazni, vedno nasmejani in dobre volje, moja gin. je odlična. Vedno mi razloži vsa vpr., ki me tarejo. Ker sem bolj občutljiva, predvsem zdaj v nosečnosti, za vse neznane občutke, imama seveda vedno neskončno veliko vprašanj.
Sicer sem bila v šestem mesecu hospitalizirana tukaj v MB porodnišnici in so tudi vsi full fajn, vse sestre, zdravniki so bili sicer malo bolj skopi z informacijami, toda vse je bilo v redu.
Tudi zdaj, ko sem obiskovala materinsko šolo, so se mi zdeli vsi zelo prijazni. Na porodnem oddelku pa nas je babica tako lepo sprejela in nam vse v nulo razložila ter opisala porod. Ne, nimam nobenih slabih izkušenj z MB porodnišnico, kvečjemu pozitivne. Najina odločitev z možem je pač bila, da grem rodit tja, če bo seveda do termina vse O.K. sicer pa mi je tudi gin. predlagala, da če bi me porod prehitel, je vsekakor boljše, da rodim v MB, predvsem zarada intenzivne nega nedonošenčka. Torej, če bi začela čutiti popadke pred 37. tednom.

Jaz se sama prvič podajam v te vode,zato sem pač malce bolj previdna, ne vem kako se bodo stvari odvijale. Seveda upam, da pozitivno in da bo vse O.K.. Predvsem s fantičem pod srčekom.

LP

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   SG &EA
21.5.2004 11:47:14   
frutka_
Aja, Vesna pozabila sem te vprašat. Kakšne pa so bile tvoje izkušnje v SG?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   SG &EA
21.5.2004 22:02:55   
JASNA D
Najprej pojasnilo VESNA je enako JASNA D. Pod JASNA D sem prijavljena.

Izkušnje s SG - več kot odlične. Tudi letos pojdem tja, če me ne bo kaj prehitelo. Maribora bi se namreč rada izognila, ker bi res rada EA.

Če te kaj konkretnega zanima, pa le vprašaj. Kadar sem dobre volje, sem zelo zgovorna.

LP, JASNA (VESNA)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   SG &EA
21.5.2004 22:19:50   
frutka_
Za mene boš kr Vesnaja!
Kaj praviš? Se strinjaš?
Upam, da bo res vse O.K. in da bom pravočasno prepoznala vse občutke in se odpeljala v SG.

Ali meniš, da res lahko EA neg. vpliva na porod? Namreč dobila sem neke inf. da naj bi novorojenček bil zaspan, da naj bi se bolj leno odzival,...V bistvu me niti ni strah samega poroda kot mo je, da ne bi bilo kaj narobe. Saj veš ko ne veš kaj se dogaja, ne s tabo & ne z dojenčkom!Zdaj je namreč en prav čuden čas za naju z možekom, ker sva ravno sredi nakupa stanovanjeca in sva čisto iz sebe od vseh informacij.
A mi lahko prosim opišeš kako sta vidva z možekom oz. partnerjem izvedla ves postopek (od začetka popadkov, kdaj sta se odpeljala, kako je potekalo vse v porodnišnici?...).
Super, da ima nekdo neposredne izkušnje s SG porodnišnico in ne samo z MB!
Upam, da se bo tebi tudi v drugo izšlo po načrtih. Kdaj pa pričakujete novega člana?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   SG &EA
22.5.2004 0:24:50   
JASNA D
Lahko sem ,kar želiš....

O negativnih učinkih EA ne bom kaj veliko razpravljala, ker sem mnenja, da ima tudi navadna injekcija proti bolečinam pri zobozdravniku lahko negativne učinke....

Moj Marko ni bil prav nič zaspan, podojila sva se, ko je bil še ves krvav, tako da to v mojem primeru ni držalo, pa sem bila pri EA predozirana (vmes je imela anestezistka CR, pa nisem bila pod kontrolo, sama pa tudi nisem bila pozorna na to, do kod čutim noge). Po tej logiki, bi moral biti moj Marko totalno zadet, pa je prav veselo in na glas zajokal (to zna dobro še danes).

Ker imam svojega G v MB, sem na zadnje kontrole hodila v SG (Rok sem imela 16.9., prvo kontrolo v SG 8.9., drugo 12.9.. 12. sept. so me obdržali kar v porodnišnici, mi vstavili svečko ob 17.15 uri, popadke sem dobila zjutraj malo pred deveto, v porodni sobi sem bila že pred 12. uro. Rodila sem ob 18.57. EA so mi vstavili, ko sem bila odprta le 1 cm, ker sem bila zeloooo prestrašena.

Novega člana pričakujemo 10. oktobra, za spol pa bomo zvedeli naslednji petek (28.5.), če bo biba lepo ležala.

Verjetno sem še veliko pozabila, pa me ti spomni!

LP, Jasna

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   SG &EA
22.5.2004 16:38:48   
frutka_
Pozdravček

Draga Sabina & Vesnaja!Full sem vesela, da sta mi sporočili vajine vzpodbudne besede in me pomirili. Namreč tako je, da so tudi me oz. me še vedno strašijo s stvarmi kot so: ne boš prišla do SG pravočasno in EA je full nevarna pa še tako butasto mi je ena kolegica rekla, da ženska mora enkrat v življenju čutiti "pravi" porod. HALO!In ko sem jo vprašala kako je bilo njej ko je šla rodit je rekla, da bi si dala tri EA , če bi lahko.
Zakaj pa bi moralo bolet, če ne rabi!? Že pri zobozdravniku ti dajo za navadni drek injekcijo!

Sorry! Sem se malo razpričala ampak me to full razjezi. Itak me vsi strašijo z nekimi neverjetnimi maratonskimi porodi in z ne vem še čim, tako da si samo želim en miren porod pa da malega Filipa stisnem k sebi!
Sabina, moja dr. je Golob-Verdnikova in je tako fajn, da mi sploh ni problem iti na pregled. Ne vem pa kateri so ostali dr. ker nisem iz vaše regije. Mi lahko malce prikažeš sliko kakšni so ostali na oddelku (babice in zdravniki, kakšna je nastanitev in to?). Spodaj v ambulanti so vsi vedno tako dobre volje!
Pa ti Vesnaja mi tudi malo opiši kako je na oddelku!Prosim!

UŽIVAJTE!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   SG &EA
22.5.2004 20:36:10   
JASNA D
Na obeh oddelkih so sestre zelo prijazne, zdravniki pa so itak isti. KOMFORTA JE BAJE V PRIMERJAVI Z mb BOLNIŠNICO NEKAJ MANJ (V KOPALNICO IN wc PAČ GREŠ ČEZ HODNIK NEKAJ KORAKOV) ops, sem popravila črke - mene to ni nič motilo. Tudi zdravniki so mi bili vsi po vrsti O.K., prav tako tudi pediatri, ki pregledajo dojenčka v sobi v tvoji prisotnosti. Babice so tudi O.K., sem pa slišala, da je samo ena babica vun pasja, pa ne vem kako se piše. Jaz si sicer EA pri porodu nisem mogla dozirat sama, če bi si jo lahko, bi se končalo isto (bi se predozirala). Ko smo se matrali, da bi Marka končno pririnili na svet in ni šlo, je zdravnica rekla, naj pripravijo vakum, pa sem se mendda tako ustrašila, da sem v naslednjem popadku dala vse od sebe in je bila glavica zunaj.

Zelo so razumevajoči, tudi tablete proti bolečinam (po porodu)so mi takoj zamenjali, ko mi lekadol ni prijel. Edino ena sestra me je malo razpi...., ko sem hotela slikat, kako malemu kri jemlje pa se je nagnila čezenj in rekla, da ona tega ne dovoli (kot, da je ona glavna zvezda predstave). Tudi hrana je dobra in v zadostnih količinah, čeprav sem kakšne kekse, pa sadje z veseljem zmazala. Trudijo se, da jih v sobe dajo čim manj. Nikoli ni bilo v sobi več kot dveh, ker pač ni bilo gužve. Tudi glede obiskov niso komplicirali, le v času vizite in obisku fizioterapevtke morajo počakati na hodniku.

Če se še kaj spomnim, napišem.

LP, Jasna (Vesna)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   SG &EA
23.5.2004 20:11:14   
frutka_
Pozdravček!

Najlepša hvala za vse vaše odgovore gospe mamice!
Upam, da bom tudi sama izpeljala vso reč tako kot treba.
Strah pred porodom me je že zdavnaj minil, bolj me skrbi okrog otročka. Saj veste:bo vse v redu, da bo zdrav,...

Drage Vesnaja, Lana in Sabina hvala za vaše izčrpne odgovore.
Če se katera še kaj spomni, naj kr napiše, vsaka inf. je dobrodošla.
Lana kdaj imaš termin? Jaz ga imam 26.6.!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   SG &EA
24.5.2004 9:28:06   
Žiži
Pozdravljena Frutka!

Prvo da se ti zahvalim za informacije, tudi sama sem se odločila za SG in EA, čeprav imam še čas. Moj rok poroda je 17.8.toda popolnoma se stronjam s tabo...asli mi lahko poveš kako naj pridem do porodnišnice v SG-da se ne izgubim!! Prvič se bom, namreč peljala tja...
Kdaj je potrebno oz. koliko časa pred porodom in koliko krat?
Ali so ginekologi tam OK. in koliko se čaka na pregled? Jer dovolj en krat?
Hvala ti....prosim povej mi le še to, če je dovolj predavanje in dogovor, pa šele ko te popadki primejo da greš tja?
Nevednica sem in mi ni jasno kako to vse poteka....
ali ti lahko tvoj gin. na tvojo zahtevo, kar napiše napotnico za rešilca, če rečeš da neboš rodila v MB ampak v SG?
Je to problem...mislim, ali te kaj čudno gledajo, ali je to normalno in je to tvoja pravica, pa ti morajo ustrečti
Hvala ti....in lep pozdrav zate.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   SG &EA
24.5.2004 9:56:08   
frutka_
Draga Žiži!

Mislim, da je najbolje, da se enkrat pelješ tja in vidiš cesto. Cesta je full lepa za vozit, pazit moraš skozi kraje kjer je omejitev 50km/h, ker so mene že dvakrat zahaklali na radar in sem plačala kazen.
Nič hudega, ker so koroški policisti prijazni!
Pelješ pa se v smeri proti Dravogradu in samo ravno! Na enem velikem križišču pri mostu nato zaviješ levo (mislim, da je tudi tabla!).Ko pa prideš v SG do semaforiziranih križišč, v drugem zaviješ desno. Sicer pa je tudi tabla, z oznako H, tako da ne moreš zgrešit. Tam se parkiraj v modri coni in kar vprašaj kakšnega lokalca kje je bolnica, ker je čisto v centru.
V najslabšem primeru sem se jaz vozla do SG-ja dobro uro (torej uro in deset max. ko je bil sneg in sami tovornjaki na cesti).
Mislim, da je najbolje, da se dober mesec pred porodom čekiraš v bolnici, torej da te naročijo. Tel. št. je 02-8823447. Mislim, da se moraš naročat po 13.uri!Pokliči in vprašaj.
Vprašuješ koliko časa se čaka na pregled. Misliš na gin. pregled, ko čakaš že tam,v včakalnici,ali na čakalno dobo od enega do drugega pregleda. Torej, jaz imam zdaj, ko sem noseča 35 polnih tednov, preglede na 14 dni, sicer pa so po 37. tednu vsaki teden. Mislim, da je situacija povsod enaka. Vedno moram dati urin in kri so mi vzeli dvakrat, pa gin. pregled mi vedno opravijo, vedno tudi poslušava srček z dr. in UZ sem imela zdaj tretjič. Naslednjič pa greva na oddelek še srček z UZ pregledat.
Po mojem mnenju je boljše, da se pelješ tja na pregled večkrat, ker mora dr. spoznat pacientko. Saj ni hudega!
Sicer pa so vsi full prijazni in sestre doli v ambulanti prave rožice. Moja gin. je tudi zelo fajn, ker se vse da pomenit z njo!
Sicer pa, kot sem že napisala prej, so tudi tukaj v MB bili prijazni kolikor sem jih imela priliko spoznati tekom nosečnosti!
Materinsko šolo sem obiskovala tukaj v MB in potrdilo nesem v SG.
Rešilec iz SG vozi samo do Raven tako da dvomim, da bi prišli do tebe v MB. Tudi tukaj ne pride rešilec, če ni potrebno(npr. mora ti odteči voda ali pa moraš krvavet in je ogroženo tvoje zdravje in zdravje tvojega otroka!)Namreč ko gre za urgentno pomoč je čisto vseeno od kod si, pripelje najbližji rešilec in te odpelje v najbližjo bolnico.

Upam, da sem odgovorila na vsa tvoja vpr.. Kar mirno pokliči in razloži situacijo pa bo! Sporoči kako potekajo dogovori!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   SG &EA
24.5.2004 12:49:48   
Žiži
Ej, Frutka, RES HVALA!!!

Super si, hvala na trudu in vseh odgovorih..., ker olajšajo vse skupaj in vem na kaj lahko računam.
Res si zlata, hvala, hvala!!

Sicer imam še čas, tako da čez tri tedne začnem resno akcijo za porodnišnico. Zdaj pa vem da se bom le zapeljala do SG in tam vse opravila...
Zdaj te lepo pozdravljam, in se še slišiva/piševa--.

Super si!!

Žiži

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   SG &EA
24.5.2004 21:16:03   
frutka_
hej

Jutri ob devetih imam pregled in pogovor o EA, tako da bomporočala kaj bom zvedela novega.

Uživajte vse skupaj.
Tebi Žiži pa bom dala izčrpno poročilo o dogajanju na Koroškem!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   SG &EA
25.5.2004 11:04:10   
Žiži
HEJ!

TI SI TAK FAJN


HVALA IN UPAM DA SE TI BO VSE FAJN IZTEKLO IN DA PRIDEŠ S DOBRIMI NOVICAMI....


PA-PA FRUTKA

ŽIŽI

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   SG &EA
25.5.2004 20:10:22   
frutka_
Evo me

Polna glava inf. je bila pretežka tako da sem po pregledu in laboratoriju in CTG-ju in pogovoru z anastezistko in vožnjo domov šla kr spat.
Podpisala sem izjavo da se strinjam z EA, ki se strokovno imenuje epiduralna blokada. V bistvu nisem dobila nobene nove inf. gospa, ki nam je povedala prednosti in slabosti je bila full prijazna in razumevajoča!
Povedala je, da EA ni nič novega,nova je v uporabi v porodnišnici, da pa je edina stvar, ki efektivno tudi pomaga, včasih še preveč in da ni noben bavbav!
Sicer pa moraš takoj, ko prideš na oddelek, povedati da si se odločila za EA in oni kontaktirajo dežurnega anastezista ta pa pride z dozico in...
Rekla je tudi, da ni bilo nobenih komplikacij v zvezi z EA pri njih, ker so že zelo zverzirani v izvjanju le-tega, da pa seveda obstajajo možnosti, ki lahko stvar zakomplicirajo (sicer pa se to lahko itak zgodi tudi pri navadnem jemanju kakih zdravil). Doza, ki jo dozirajo je toliko majhna, da na otroka nima nekega pomembnega vpliva in da so vsi O.K..
Žiži naročajo od 1230-1430 ure! Pokliči!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   SG &EA
26.5.2004 9:53:22   
Žiži
Zdravo frutka!!

Hvala lepa na vseh informacijah, res si , in upam da se ti bo vse fajn izšlo, še do konca...in da boš poročala, ko boš v naročju imela svojo lepo ...
Naslednji teden pokličem takrat, ko si povedala da naročajo, in se kar dogovorim...
Samo čakam da bom delala 4 ure na dan, zdaj sem že tako zdelana da ne zmorem vsega, pa še stavovanje urejava...jooooj, kar zomljena sem vsaki dan, a kaj ko si želim da bi bilo vse pripravljeno ko pride moj mali .
Sodeč po tem kaj si napisala, je s tabo in bebico vse . Fajn.
Imam pa še eno vprašanje. Koliko se plača epiduralni blok v SG-ju-če se?? Kolegica se še zanima, pa jaz bi tudi rada vedela...Čeprav je vseeno, le da ne boli....
Komaj čakam da boš rodila in poročala o vseeem!!!!!
Moram priznati nekaj...do sedaj sem bila vesela da se mi trebuh povečuje, skrbela sem za sebe in nekakor sem imela občutek da je ta nosečnost...PEACE OF CAKE!!:torta:...a zdaj me otrujenost že kar baše...dobila sem 12 kg, moja mišice pa niso preveč srečne zaradi tega, križ tud boli...a ni grozno, le da mi telo ne dovolji narediti vsega kar bi rada...in moj je zelo zaseden, tako da moram sama ogromno postoriti...in tisti hormoni mi nagajajo, tisti ki sprožijo efekt gnezdenja...tako da sem postala prav obsedena s policami, zavesami, beljenjem, prevlekami, posteljino, pranjem, likanjkem,sortiranjem vseh vrst, razmestitvami v stanovanju, seznami....upam da je to normalno..????
Se je tebi tudi to dogajalo? Mislim da se vsem več ali manj, a ne vem le, če se v tej meri...
Zdaj počasi že želim videti tisto bitje ki se tako pridno premetava po mojem trebuhu in me nasmeji vsaki dan...ker včasih izvaja noter nekaj tako hecnega..prav slatko je ...
Javi se kaj frutkica, pa-pa!!!
Pozdravček od mene in ..
Pa, hvala še enkrat!!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   SG &EA
26.5.2004 15:08:25   
frutka_

Sploh se nisem spomnila na odgovor. Sorry!
Veš, EA ni potrebno plačati nikjer kjer si se za to dogovorila vnaprej. Če pa se zgodi da si ti premisliš na dan poroda in želiš imeti EA , oni pa te nimajo na seznamu, potem pa se to plača. Mislim da okrog 40.000 SIT.
Takšne so moje inf. sicer pa tega nisem vprašala.
Ja, draga moja še malo pa bom zibala. Doma imam že vse pripravljeno in zdaj še samo čakamo bebico.
Veš kaj, prav tako kot ti sem tudi jaz čisto nora od pucanja. Ampak naše stanovanje je 105m2 in je za sesat pol ure! Midva z možekom sva kupila stanovanje oz. sva v postopku primopredaje ključa. Vseeno pa sva se odločila da bova ostala še malce doma, da mi bodo pač malo prihod domov olajšali. Saj se ne gužvamo in najina spalnica je full velika!
Jaz sem bila totalno proti tej skrbi in kuhiin likanju in pospravljanju,... Zdaj, ko pa sem doma pa bi samo nekaj likala, predvsem male majčkice, bodije, pleničke,...pa čistila, še okna!
Ampak me doma kr štopajo in ukazujejo počitek, no pa se pustim razvajat!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   SG &EA
26.5.2004 15:22:00   
Žiži
No, super da te razvajajo....

Jaz bi da me tudi, a žal nisem te sreče, ker sta moja starša daleč, njegova pa nebi obremenjevala, čeprav sta res zlata ..
In tako sem sama skoraj za vse, ker moj možek ni ravno takšne sorte da me kaj strašno razvaja. Po mojem bi mi mogla manjkat noga, preden bi dobila kak poseben tretman, čeprav naredi, ko ga prosim.Le da ga moram dosti krat spomnit na to ..
A saj veš kakšni so dedci (večina). Ne moreš jim vse do zadnje drobtinice povedat kako in kaj naj naredijo, pa raje sama naredim predem čakam da on,ko ga gledam kak vse dela...joooj...pač ne znajo ene stvari kot jih ženska...
A vsaj sesa fajn, ...tu je katr natančen.
Me veseli da moja manija ni pretirana in da je vse to normalno za obdobje, v katerem se nahajamo.
Hvala ti, še enkrat , zdaj sem potolažena v vseh pogledih.
Lepo te pozdravljam in ti želim veeeliko uživanja v zadnjih dnevih pred...danom D...

Žiži

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   SG &EA
26.5.2004 21:26:36   
frutka_

Hvala res bom poskusila uživat v teh zadnjih vzdihljajih nosečnosti in se pripraviti na porod pogumno in nepremagljivo!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   SG &EA
28.5.2004 22:14:34   
frutka_
Sabina!

Sorry za napačne inf. ampak kot sem napisala tega nisem spraševala, tako da ne vem. Hvala bogu, da ni potrebo plačevat. Zakaj pa se v Postojni mora? A majo oni kaki nadstandard al kaj?!
Sicer so pa vsi tako prijazni in vedno dobre volje, da me sploh ne skrbi kako bo vse potekalo!Prvič sem bila na CTG-ju in sva se z eno prijazno sestro pogovarjali pa pokrila me je in sprašavala, če je vse O.K..Joj, tako so me razvajali, da sem skoraj zaspala tam ob poslušanju srčka!
Full se že veselim in komaj čakam, da izkusim vso to novo izkušnjo s porodom. Mislim, da je zelo pomembno kakšni so v ambulantah in bolnicah do nosečk, ker smo itak občutljive pa horminčki delajo svoje, boli te, pritiska, peče,...In zadnje kar potrebuješ je graja. Do mene so bili vedno prijazni, vljudni, strokovni. Ampak kot sem že rekla so tudi v MB prijazni tako da ni problema.
Uživajte mamice

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?