|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabokrvne
12.2.2009 21:23:12   
*viva*
Hej punce!

Počasi se tudi mi2 z mojim dragim pripravljava na naraščaj. In ker sem ena izmed tistih,ki bi rade imele čim bolj porihtane zadeve,tudi zdravstveno, me zanima,če je med vami kakšna,ki je imela dalj časa trajajoče probleme s slabokrvnostjo in kako se je s tem spopadala pred in med nosečnostjo.

Imam namreč večletne težave z železom v krvi,ki se nikakor ne dvigne niti do najnižje dovoljene meje. Sedaj,ko pa počasi začenjava delati na user posted image me zanima čim več domačih receptov,ker do sedaj kemija ni bila učinkovita...


Hvala za odgovore in čim več sreče pri user posted image aliuser posted image !


_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 21:26:12   
Pikapolonica_
Mene je ginekologinja v prvi nosečnosti našopala s tabletami (Retafer, bo tako?), sem morala jesti kar 3 na dan in sem valjda driskala kot kura, posledično izgubljala kilograme, tako da ni bilo ravno blesteče in mi je iz 3 na dan (priporočena doza na moj hemoglobin), spremenila v 1 na dan. Mislim da sem s to 1 na dan prilezla nekje na cifro 103, 104... je rekla, da je zadovoljna, ni pa OK in naj se tega zavedam.
Kako bo v drugo, pa še ne vem.


_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 21:29:31   
*viva*
Retafer je zelooo težek in telo ga običajno nima ravno najraje... Jaz ne prenašam več nobenega od teh želez... Sem jemala enega iz Avstrije, ki je dosti lažje pa se bolj "prime"...
Tako da, če boš potrebovala se imenuje Ferrum lek, je pa na volj v vsaki avstrijski lekarni brez recepta, cena okrog 6€ za 100tabletk...

Kako pa je kaj potekala nosečnost s to težavo? si morala na kaj razen prehrane bolj bogate z železom pazit še na kaj?
















_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 21:37:45   
Felicita
*viva* pa sej ferrum lek se dobi pri nas tudi (mislm da ga celo Lek dela), samo na recept... jest sm ga neki časa jemala, ampak kokr se spomnim mi ni neki hudo pomagu.

Torej, zanimajo te naravne variante... temno zelena zelenjava (špinača, brokoli, ohrovt,...), rdeče meso, suhe slive, stročnice (rdeč fižol, leča, čičerika, bob), tofu,... pa najbolj pomembno - zraven tega dovolj vitamina C, drugač lahko žeblje žvečiš pa ne bo nič pomagal. sicer pa tudi šumeče tablete niso slaba rešitev...


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 21:38:41   
Pikapolonica_
Mene je ginekologinja potolažila, da si otrok vzame toliko kot potrebuje. Da otroki zaradi tega ravno ne manjka kaj, da je pa seveda optimalno in najbolj blesteče, da sta mamica in njen otrok oba zdrava. Če se spomnem nazaj (tega je sedaj 3 leta in moj spomin ni ravno juhuhu), je rekla, da največ železa je v konjskem mesu, v bistvu v rdečem mesu. In da ga telo najbolje absorbira z vitaminom C (zato sem vedno pila stisjeno limono + vodo), mleko pa zavira. Zato sem se v roku 1,2 uri po zaužitju česarkoli železnegauser posted image izogibala mleku. Mi je precej zanimivo, da imam nizek hemoglobin, ker pojem ogromno zelenjave dnevno, sploh solate, brokolija, regrat imam noro rada, ohrovt itd. Pa mi je G razložila, da je to seveda OK, ampak, da je glavni vir železa še vedno meso. Rdeče meso. Zato sem potem 1x tedensko se res prisilila in jedla to meso. Vem, da me je takrat nekdo poizkušal prepričati, da naj v jabolko vtaknem nekaj železnega, da se jabolko napije železa in potem to pojem. Da menda zelo pomaga. Ampak nisem verjela na besedouser posted image Je pa res in dejstvo, ki se ga moramo zavedati, da pomanjkanje železa lahko pripelje tudi do kakšne kasneješe veliko bolj resne anemije. Ponavadi so posledica neješčost, nepravilna, prenizka teža, anoreksija in vse to vodi k slabši absorbciji tudi drugih mineralov in ostalih zadev, kar pa dolgoročno seveda prinese tudi bolj resne posledice.




_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 21:50:00   
*viva*
Upssss...sem nekaj brala o ferrum lek in sem kr napisala...zdaj pa se ne morem spomnit pravega imenauser posted image user posted image user posted image Tudi ferrum leka ne prenašam,hehe,jaz sem posebni specialec glede teh želez.

Ja rdeče meso,špinača,leča,konjsko meso in vse to v kombinaciji z uživanjem vitamina C. Ob tem je dober vir tudi suho sadje, še posebej če je namočeno v teran.

Jaz imam probleme že par let,pa ne morejo ugotovit točno od česa. Pa nisem ne neješča, teže nimam premalo, še manj pa imam karkoli drugega. Manjka mi samo železa, hehe.

Aja FERROBET se imenujejo tiste avstrijske tableteuser posted image


Strah me je tega,da ker imam tako znižane te vrednosti ne bi prišlo slučajno,do kakega SS,ker plod ne bi imel kje črpati. Zato me zanimajo izkušnje drugih.


_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 21:57:44   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: *viva*
Aja FERROBET se imenujejo tiste avstrijske tableteuser posted image

Pa so ti jih vedno dali brez recepta? Jaz sem jih kupovala trikrat - prvič jih je šla zame kupit znanka, ki stanuje ob meji, dali so ji jih brez problemov. Drugič sem jih kupila v Gradcu, v Seiersbergu, in so me vprašali, če zdravnik ve, da jih jemljem, in so mi jih tudi prodali. Decembra sem ji pa hotela kupit na Dunaju in mi jih brez recepta niso hoteli dat, pa še prav ošabno nesramna je bila tista babauser posted image . Ko sem ji rekla, da sem jih 2x dobila brez recepta, mi je rekla, da ne verjame. Prav poslala bi jo nekamuser posted image .

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 22:31:29   
melanija
Jaz sem v četrto noseča in v vseh dosedanjih nosečnostih in tudi zdajšnji sem jemala Legofer, pomaga mi ne kaj dosti. V drugi nosečnosti sem pristala v bolnišnici na Venoferju, potem je bilo stanje dobro, pred tretjo nosečnostjo so mi ugotovili hudo anemijo in sem bila tudi na Venoferju - k sreči mi ni bilo potrebno bit v bolnišnici. Tako da sem si napolnila zaloge za tretjo nosečnost - kljub temu sem imela Hb manj kot 110 proti koncu pa še manj.
Sedaj sem v 26 t in imam Hb 120 in sem se zadnjič z gin. menila da bo šlo glih za glih do konca.

Trenutno pa jemljem Legofer, pa Elevit ali pa Neovin.

Mi je pa zadnjič v lekarni rekla da če sem RH negativna je problem - ne vem pa zakaj - so imele gužvo in nisem spraševala naprej.

Aja še to baje folna kislina tudi pomaga pri absorciji železa. KO sem bila v osmem mesecu nosečnosti v bolnišnici na Venoferju so mi zraven dajali tablete s folno kislino  - baje da to pomaga.

Kar se tiče naravnih receptov: meni so predlagali in sem samo enkrat si naredila, niti ni tako slabo za pit, samo ne vem kako pomaga. Liter črnega vina daš zavret noter pa 30 lovorjevih listov, da se spovre za polovico in potem to sladkaš po okusu. Alkohol itak uničiš tako da ni problem glede pitja.
Če pa upaš piti sok rdeče pese je pa sploh v redu.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 22:33:19   
Olivija
Med drugo nosečnostjo sem jemala Floradix tablete, obstaja tudi sirup in sem imela neverjetno visok hemoglobin tudi do 120 - kar ga imam že v "nenosečniških" časih redkokdaj.

Med prvo nosečnostjo mi je hematologinja predpisala Hematopan in ni bilo takega učina, hemoglobin mi je padel na 103.

Sem pa že od nekdaj med bolj slabokrvnimi, je pa tako, da imam včasih premalo železa, včasih mi pa pade hemoglobin (sem dobivala tudi že injekcije vitamina B12).

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 22:39:51   
*viva*
Ja, zagotovo. Še pred 2 mesecema...
Se mi zdi zel očudno da ti jih ni hotel izdati. Jaz jih jemljem že skoraj 8 let s pauzami...pa sem jih še vedno dobila tako. Tudi v Seiersbergu sem jih kupovala ali pa tudi prek kolegici,ki živi na Dunaju.

Kaj pa če bi prosila osebnega zdravnika,če ti izda beli recept?


_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 22:48:00   
*viva*
Ja legofer je tudi ok. Najverjetneje je primeren tudi v času nosečnosti,če ga predpisujejo tudi otrokom...

Aja, Olivija, napisala si,da imaš nihanja železa in hemoglobina. A si imela v nosečnosti težave s hemoglobinom ali z fe? Pri meni je namreč težava,da je hemoglobin nizek,ampak še vseeno relativno visok,glede na železo in njegove zaloge,kjer ne dosežem niti minimuma...


Venofer...to je bila pri meni rešitev za 2 do 5 tednov...potem pa vse od znova...kot da telo enostavno ne prenese železa.
Bom pa poskusila sedaj s folno kislino zraven...mogoče pa je res tudi te premalo.Ker je itak nimamo ob običajnih vnosih dovolj.

Aja,tiste ki ste poskušale tudi s šumečimi tabletami. Me je hematologinja opozorila,da niso prev varne. Naj bi škodovale želodčni sluznici jo dražile in načenjale.


_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 22:54:59   
ribica.
jaz sicer nisem (več noseča) a,pam sem med slabokrvnimi. Zanima me samo izjava , "če si upaš pit sok rdeče pese" - zakaj si ga pa ne bi upala? Jaz namreč ravno to pijem. A to v nosečnosti ne smeš al kaj?

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Slabokrvne
12.2.2009 22:55:54   
ribica.
sori mal sem se zatipkala tam zgoraj, pa saj ste me razumele.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Slabokrvne
13.2.2009 0:04:11   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: *viva*

,
Aja, Olivija, napisala si,da imaš nihanja železa in hemoglobina. A si imela v nosečnosti težave s hemoglobinom ali z fe? Pri meni je namreč težava,da je hemoglobin nizek,ampak še vseeno relativno visok,glede na železo in njegove zaloge,kjer ne dosežem niti minimuma...




Med prvo nosečnostjo sem imela premalo železa in prenizek HG, zato so mi pa predpisali Hematopan. Med drugo sem pa takoj začela jemati Floradix tablete in sem imela obe vrednosti v mejah normale.

Pri meni cela zadeva zelo niha, včasih imam premalo železa, včasih dovolj železa in prenizek hemoglobin, govorim o nenosečem stanju.

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Slabokrvne
13.2.2009 0:05:52   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

jaz sicer nisem (več noseča) a,pam sem med slabokrvnimi. Zanima me samo izjava , "če si upaš pit sok rdeče pese" - zakaj si ga pa ne bi upala? Jaz namreč ravno to pijem. A to v nosečnosti ne smeš al kaj?


če sklepam po sebi ... meni je pesin sok totalno ogaben. Solato še nekak jem, ampak sok pa nisem dol spravila. Pa sem si nabavila celo zalogo, niti stiskanje nosu ni pomagalo. user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Slabokrvne
13.2.2009 3:16:26   
2.2.
kakšen okus pa ima folna kislina? a to je sirup ali tabčlete

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Slabokrvne
13.2.2009 7:42:53   
bodoča
Jaz tudi bila med slabokrvnimi, med nosečnostjo mi je G predpisovala tablete z železom, samo mi niso najbolj odgovarjale, pa tudi stanje se ni bistveno popravilo.

Mi je pa svetovala:
- veliko rdečega mesa (menda je fajn predvsem konjsko in jetrca, samo tega jaz nisem jedla),
- rdečo peso in zelenjavo (predvsem zeleno),
- dosti vitaminov,
- brusnice in brusnični sok,
- koprive oz. koprivov čaj,...

mogoče poskusiš tudi s tem tonikom:
http://www.fidimed.si/o_izdelkih/predstavitev_izdelkov/26/floradix_floravital_reg.html





_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Slabokrvne
13.2.2009 7:42:54   
Pikapolonica_
Folna kislina nima ravno nekega okusa, vsaj meni ne. Jemljem jo pa v tabletah, je pa dodatek tudi v določenih sirupih. Tako da se tukaj lahko odločiš, kaj ti je ljubše.
Folno kislino je pametno jemat že vsaj 3 mesece pred načrtovano nosečnostjo in še vsaj 3 mesece po zanositvi. Tako da to sploh ni slaba ideja. Jaz jo trenutno jemljem nekje 7mesecev (toliko kot se trudimo), noseča pa sem 5 tednov. Mogoče je res tudi kje povezava železo - folna kislina.
Moje mnenje je itak, da se je pred načrtovano nosečnostjo pametno it posvetovat k ginekologu in mu malo razložit svoje probleme. Anemičnost, previsoka/prenizka telesna teža, redne/neredne menstruacije, povišan sladkor ... v glavnem vse, kar je pomembno oziroma vas teži okoli zanositve. Ker ponavadi ni ravno tako, da ti v prvem šusu uspe zanositi, pa se lahko v teh mesecih še marsikaj popravi.

< Sporočilo je popravil Pikapolonica_ -- 13.2.2009 7:43:39 >


_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Slabokrvne
13.2.2009 7:44:00   
bodoča
IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.

kakšen okus pa ima folna kislina? a to je sirup ali tabčlete


jaz sem jemala tabletke

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Slabokrvne
13.2.2009 12:30:15   
ribica.
tud meni sok rdeče pese ni ravno fajn, zato si nalijem dve tretini kozarca, pa zraven stisnem sok ene rdeče grenivke. Potem je kar ok. Sploh če je sok bil v hladilniki in je fajn hladen.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Slabokrvne
13.2.2009 12:36:48   
Anonimen
jaz imam hudo anemijo,pa mi nihče nič ne pove.
Sem dobila tablete retafer.jemljem že 1 leto,pa nič od tega .
naslednji teden grem zopet dati kri,tega se najbolj bojim,saj me odvzem krvi zel oboli,ravno zaradi tega,ker nimam skoraj nič železa v krvi.
Nimam pa nobenih znakov recimo kot druge: nisem utrujena,nisem zaspana...
Sem kot bi bila na kakšni drogi,vedno polna energije :)

(odgovor članu *viva*)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?