|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanec ponoči v porodnišnici
1.12.2004 23:03:48   
lidia
Punce, nekaj me zanima. Sla sem pogledat v LJ poronišnico, na oddelku so po tri mamice z otročki v sobi. Pa kaj to ne pomeni, da je jokec non-stop?? Pa se nadstandard ne obstaja...
mate kaj izkusenj glede tega??

Lidija 35t
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Spanec ponoči v porodnišnici
1.12.2004 23:07:49   
Jančika_
A res al kaj, da ni nadstandarda v LJ? V Celju je. Ko sem rodila, je bilo vse zasedeno, pa so bili vseeno tako prijazni in so me dali v lastno sobo (pač navadno). Nisem človek za v gužvo, nekaterih pa to nič ne moti oz. jim je še ljubše, da imajo družbo.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Spanec ponoči v porodnišnici
1.12.2004 23:09:29   
Anonimen
Ko sem bila jaz v porodnišnici, sva bili v sobi dve. Nekaj časa sem bila tudi sama, pa je kar bolje, če se lahko s kom pogovarjaš. Ponoči smo kar spali, mojega Tiborja je edino zbudil jok, ko je cimra svojega previjala, pa mu ni dala dude, se ni spomnila. Potem sem jo pa jaz spomnila in mu jo je dajala, pa je bilo v redu. Tak se tega tiče, je bilo kar v redu. Saj taki mali še ne jokajo toliko, samo če so lačni. Vsaj pri meni je bilo tako.

(odgovor članu lidia)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Spanec ponoči v porodnišnici
1.12.2004 23:12:48   
lidia
tako mi je rekla babica ja, da ni nadstandarda, mene tudi to cudi,tud jaz nisem za guzvo in zvedave poglede tujih obiskov...bom zatecnarla za prazno sobo, sam kaj verjetno je itak guzva v ljubljani...:zmeden2:

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Spanec ponoči v porodnišnici
1.12.2004 23:14:49   
Jančika_
Ja, tamali res niso problem. Bolj zna bit hudič s kakimi brezobzirnimi cimrami. Moja prijateljica je naletela na eno tako, da je prosila za premestitev. Na srečo so jo prestavili brez odvečnih vprašanj.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Spanec ponoči v porodnišnici
1.12.2004 23:18:34   
lidia
Hvala Splišni,
tvoj odgovor je pomirjujoč, verjetno res ni fajn biti čisto sam.


(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Spanec ponoči v porodnišnici
1.12.2004 23:26:19   
majčica
Tudi sama sem šla v Postojno rodit, da bi dobila nadstandardno sobo...pa je bilo konec septembra vse zasedeno, porodnice so z otročki ležale na intenzivni, taka gužžva je bila...No ampak sem imela dve tko face cimre, da tut potem ko je bila soba frej nisem prešaltala. Ni fajn biti sam, čeprav sem pred porodom bila sigurna da je nadstandardna soba nujna zame...zdej mislim drugače. Bolj luštn se je malo nasmejat, slišat izkušnje drugih mamic in deliti veselje in srečo :-)

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Spanec ponoči v porodnišnici
1.12.2004 23:35:16   
Gina
V porodnisnici ni fajn iz vec razlogov. Otroci ne spijo in veliko jokajo - vsaj moji so bili taki in "sosedovi" tudi. Ponoci ni nikoli miru (v Ljubljani)- ce ne joka tvoj, pa joka sosedov, ce ne joka nobeden, se dojita vidva, sicer pa soseda in njen, ce se ne dojita, je tvoja cisca prehuda in moras na stranisce, sicer mora iti ena od sosed, ce ni to, potem te samo tisci na WC ali pa si moras stisniti mleko, ker te tako vse boli....in potem se spet zbudi en otrok, soseda prizge luc...Potem pride dan (ura je 5 zjutraj), ko se zacne po porodnisnici dogajati - pridejo in ti izmerijo temperaturo, pa si ravno uspavala otroka, ampak ga dvignejo, ker ga morajo previt, pa zajtrk, vmes se cistilka, pa zracenje. Potem se grebes za brisaco, ce bos uspel dobiti 2 in upas, da bo tvoj otrok spal, medtem ko se gres stusirat. Malo zadremas nazaj, ko pride vizita. Se dojis, komaj uspavas otroka (vmes te vse boli zgoraj in spodaj), ko pride pediatrinja in spet dvigne otroka..... in tako do vecera. Ce nimas tezav z dojenjem, ne dozivis nobenih nadiranj, sicer pa obstaja tudi ta moznost. Ce ima tvoj otrok 4 kg in nimas dovolj mleka, potem sele (v ljubljanski porodnisnici) nastane problem, ker mu ne dajo mleka, dokler se vsaj en dan ne dere kot zmesan od lakote, saj je to dojencku prijazna porodnisnica. Je pa res, da marsikdo ne ve, da tudi v Ljubljani lahko prosis za to, da ti otroka ponoci odpeljejo. Sicer so meni takrat (po tezkem porodu, zelo utrujena in zeloooo zasita, otrok pa je jokal in sem jo neposredno po porodu, sivanju in nobeni zauziti hrani ze vec kot en dan, nosila vec kot tri ure - povedali, kaksna mati pa sem, da jih prosim, da jo odpeljejo - ampak odpeljali so jo pa.
Nocem te strasit, nimajo vse tako slabih izkusenj kot jaz, ampak ce mislis iti v Ljubljano moras vedeti, da je to sicer najvecja in menda otroku prijazna porodnisnica, vsem mamicam pa prav gotovo ni. Sama sem sla tretjic rodit v Postojno in ni nobene primerjave. Tam ne zgleda tako, kot sem zgoraj opisala, pa so ravno tako 3 v sobi.LP:)

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Spanec ponoči v porodnišnici
1.12.2004 23:38:14   
Gina
P.S.: Meni je bilo tudi to, da nas je vec v sobi podnevi zelo vsec, ker smo klepetale in kot je ena pred mano napisala, delile sreco. Ampak v Postojni nas niso otroci celo noc zbujali, pa smo bile mnogo bolj spocite in dobrovoljne, pa se sestre so bile takooooo prijazne.
LP:)

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Spanec ponoči v porodnišnici
1.12.2004 23:43:20   
lidia
...saj, vedno bolj razmisljam o postojni, zaradi odnosa namrec!!!!

no ta intermezzo moram se dodat, da se malo nasmejite, tiste, ki spremljate: pri sosedu imajo petelina, ki je zacel pet prvo nocno rundo...poezija...pa sploh nisem na podezelju, podgorica pri sentjakobu, evo zdaj je dobil se konkurenco, super :)))) upam, da nisem izpadla cudna, ker to opisujem...


(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Spanec ponoči v porodnišnici
2.12.2004 0:04:54   
majčica
Lidia, sam v PO pejt, če se imaš kaj rada...men je voda odtekla, sem tle nad Trzinom doma, pa sva šla vseen v Postojno. Men je bilo tko fajn, a bi lohk še kar par dni noter ostala, pa hrana...mnjami;-)

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Spanec ponoči v porodnišnici
2.12.2004 10:03:04   
thumbelina
Pri nas v lj ni bilonobenega miru čez dan, ponoči pa so malčki vsi po vrsti tulili in nismo čisto nič spali. Naša je prvo noč tako tulila, da je še ostala dva cimra zbudila. mi je blo prav nerodno. Ampak kaj čmo.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Spanec ponoči v porodnišnici
2.12.2004 10:11:14   
piščanc
jaz imam pa dobre izkušnje ravno z ljubljansko porodnišnico.

z otroki ni problema, ker itak samo spijo - s cimro sva imele večje probleme jih zbudit kot pa uspavati, mamice so v posebnem stanju in hormoni že poskrbijo, da telo dobi počitek

vesela sem bila družbe (sama sem bila čisto zmešana), da vsaj malo pogleda, če greš pod tuš, na wc... osebje je bilo prijazno (sicer odvisno od sestre), glede flaške pa tudi ni bilo problema - ker sem imela zelo trde prsi, mala je pa samo spala, so ji takoj prinesli mleko, če ga hočem. Tudi njim gre zahvala, da sem potem polno dojila, in včasih uporabila flaško, če so bile obveznosti.

Predlagam da greš rodit v LJ, ker je v Lj več strokovnjakov, če je z otročkom kaj narobe - za mamice je že poskrbljeno tudi drugod, samo vsakega novorojenčka, če je kakšen problem (boh ne daj, ampak vseeno) pa peljejo v LJ - mamica pa ostane v porodnišnici, dokler ni OK.

najbolj pa sem bila vesela, ko sva šle domov.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Spanec ponoči v porodnišnici
2.12.2004 10:17:33   
Anonimen
Joj, pri meni pa, kar se malčka tiče, sploh ni bilo niti malo hudo. Res sem imela carski rez in res sem bila boga prve dni (tudi zaradi odnosa nekaterih sester). Potem, ko sem prišla pa toliko k sebi, da sem lahko skrbla za mojega pikca, je bilo pa super. Ponoči, ko se je zbudil in bil lače, sva odšla s posteljico vred (ker ga nositi nisem mogla) lepo po flaško (nisem imela čisto nič mleka - 4 ure pumpanja - 10 mililitrov), odšla nazaj v sobo, pojedla 100 mililutrov in lepo nazaj zaspala za 6 ur. Če pa se je vmes cimrin zbudil, pa tudi ni bilo nobene sile. Malo je pojokcal, ona je imela mleka za izvažat, sta se podojila in je bilo. Če se je moj zbudil, sem mu dala dudico, ona pa prav tako in sta zadovoljna spančkala. Previjali pa sva ju čisto sami, pač po potrebi, kot se nama je zdelo. Kar se tega dela bivanja v kranjski porodnišpnici tiče, je bilo fino. Tako mirno in nežno.

(odgovor članu lidia)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Spanec ponoči v porodnišnici
2.12.2004 20:15:49   
anajmad
Joj,Gina kako si zašinfala čez LJ porodnišnico,da je kar hudo.Pa ne bi rekla,da je tako hudo,samo iz tvojega vidika se mi zdi,da je zgledalo kot ena mučilnica.Tudi jaz sem rodila v LJ porodnišnici,pa mi je bilo še kar.Čeprav ni bil nadstandard,ampak....vse se da potrpet,čeprav sem imela prvi teden eno mamico s punčko,ki je non stop jokala,drugi teden pa mamico,ki ja zmeraj smrčala.Jaz mislim,da vsi PO hvalite samo zaradi tega,ker je pač moderno it v PO rodit,ampak ko se pa kaj zakomplicira-vprašajte mamice kam so potem odšle.
Tudi za Izolsko porodnišnico glede tega nimam večjih pripomb,razen tistega,kar sem že omenila.Treba je pač včasih malo potrpet,kaj ne?
en lp:morje:D.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Spanec ponoči v porodnišnici
2.12.2004 20:26:37   
malika
Jaz pa sem ponoči spala kot top, zbudil me je le moj mali ko je jokal in hotel papcat, sosedin pa nikoli.In prav lepo je bilo, da sva bili dve v sobi. Ko je šla in sem bila en dan sama, mi je bilo ful dolgčas. Pa prav luštno je, ko se greš tuširat ali samo na WC. da veš, da je nekdo tam in da bo vsaj malo pogledal na tvojo pikico. Vsaj pri nama je bilo tako.

Lp

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Spanec ponoči v porodnišnici
2.12.2004 21:27:55   
Gina
Sorci, anajmad (Damjana, najbrz). Meni je bilo res neprijetno in tako sem bivanje v porodnisnici resnicno obcutila. Poleg tega, kar sem napisala so me dvakrat tudi "zasustrali" v porodni (pa ne bi se o tem zdajle), tako da o njihovi strokovnosti ne more biti govora ( Z MOJE STRANI!). Da ne govorim, da sem z njimi imela zelo slabe izkusnje ze med nosecnostjo (pri 8. tednih mi je na urgenci dr. rekel, naj grem naredit splav, ker iz tega zarodka nic ne bo, se nic ne dogaja- in samo moj neutolazljiv jok je resil mojega otroka, ker je ta isti dr. rekel da naj grem pa mogoce vseeno domov, saj bom itak nazaj prisla, ker bom splavila spontano - pa nisem. Otrok je star 9 let in zdrav!!!). Hvala bogu da je to samo moja izkusnja. In vesela bodi, da imas dobre izkusnje, zelo si zelim, da bos imela tudi naslednjic. Kar se pa tice POstojne - nisem snobovske sorte, res pa je, da stanujem med Ljubljano in Postojno, zato sem sla tja. Zadovoljna sem bila pa v resnici, ne nakladam o prijaznosti in strokovnosti.
Zal mi je, ce ti gre na jetra, kadar kdo ne cuti tako kot ti. Ce zelis v porodnisnici trpeti prostovoljno, kar daj, jaz sem se v tretje odlocila, da ne bom vec(in tudi nisem), ostale se bodo pa odlocile po svoje.
Pa brez zamere - pa pa:)

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Spanec ponoči v porodnišnici
3.12.2004 6:46:16   
anajmad
Tako ti bom povedala Gina,nič mi ne gre na jetra,če ne kdo čuti tako kot jaz.Glede tega,ti bom pa rekla,če si imela slabe izkušnje boh pomagi.Jaz bi lahko tudi bila jezna na izolsko in tudi ljubljansko porodnišnico,zato ker mi je umrl otrok.Kaj naj bi se šla v porodno jezit in na intezivno v LJ naredit sceno.Ne vem,mogoče bi ti????

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Spanec ponoči v porodnišnici
3.12.2004 9:14:00   
BARBARA R.
Ko sem bila jaz v porodnišnici sva tudi bili dve,oziroma štiri s najinima sončkoma vred.Kristina je spala celo noč.Kaj je bilo z Nežo pa ne vem,ker sem tudi jaz spala.Tako ali tako slišiš samo svojega otroka jokati,pa četudi je daleč stran!

:muca:

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Spanec ponoči v porodnišnici
3.12.2004 9:24:58   
Pupica
na Jesenicah sta po 2 v sobi(razen intenzivne).vendar mene so dali samo v sobo, ker jre bolo frej pa sem prosila če lahko kolegico(Karino) iz porodne kr k men v sobo prpelejo. men bi bilo pa le fullllll dolgčas če bi mogla biti sama v sobi.:(

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Spanec ponoči v porodnišnici
3.12.2004 9:28:46   
Gina
Damjana! Zelo mi je zal za tvojega otrocka in oprosti, ce sem te s svojim pisanjem prizadela. O svojih negativnih izkusnjah sem pisala samo iz dveh razlogov. 1.- prihraniti vsaj kaksni bodoci mamici nestrokovnost in nesramnost NEKATERIH iz Lj. porodnisnice (MENI OSEBNO se je zdelo, da obstaja manj moznosti za to kjerkoli drugje v Sloveniji) in 2. ce zenska ve, kaj jo caka, ji je lazje - ce pa ni tako hudo, ji je pa se lazje.
Scene nisem nikoli delala nikjer, pa tudi tvojega primera ne poznam, tako da tezko sodim o tem, kaj bi naredila na tvojem mestu. Ce so bili krivi zdravniki (najbrz ne, ce ne jih ne bi tako zagovarjala), bi pa morda bilo vseeno bolje obvestiti o tem javnost.
LP:)

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Spanec ponoči v porodnišnici
3.12.2004 16:09:33   
lidia
Drage punce,

zelo sem vesela, da se je razvila ta debata, jaz sem po dobrem razmisleku sklenila: ZAKAJ BI RISKIRALA NEPRIJAZNOST? OK, res je, ce je z malcijem kaj narobe gre v LJ, kar se nivoja odnosa do mamice tice pa ne vem, zakaj bi me moralo skrbeti, ali bom imela sreco, da ne bom naletela na sitne oz. nezadovoljne sestre.
Verjamem, da v vsaki slo. porodnisnici obstajajo krasne babice oz. sestre, samo moti me riziko, da ne naletis na njih, in ne vem zakaj bi se morala s tem sprijaznit. To je pri meni srz dileme, kam iti rodit. Ne da bi bila kaka razvajenka, niti najmanj,se pa hudicevo dobro zavedam, da so ti ljudje v sluzbi mamic, in me vse jih placujemo...to je to, in zato nisem pripravljena kaj dost potrpet. In dokler ne bomo vsi pricakovali kar nam pripada, ne bo dviga nivoja odnosa do mamic. ;)



(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Spanec ponoči v porodnišnici
4.12.2004 19:28:12   
mika
:bravo::bravo::bravo:Lidia:bravo::bravo::bravo:

Kaj pa naj naredimo ostale :nosecka:, če bi bog ne daj, z našimi :duda:bilo kaj narobe, pa smo zeloooo daleč vstran od Ljubljanske porodnišnice. Če je kaj narobe jih odpeljejo tja, kar pa ni razlog da bi katerakoli ravno zaradi tega morala rodit tam.

Sem se pa tudi jaz zaradi odnosa osebja in EA odločila za SG in ne MB, ker ne želim reskirati z osebjem, ki bi mi lahko zagrenilo bivanje v porodnišnici. IMam možnost izbire, zato sem izbrala SG.

LP, Mika
:sloncek:

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Spanec ponoči v porodnišnici
6.12.2004 21:43:52   
niki5
Joj z mano v sobi je bila ena prav psiho, če me mali ni zbudil me je pa ona :ups:

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Spanec ponoči v porodnišnici
8.12.2004 7:56:00   
SILVA
Pri nas bi pa čisto lepo spali,če se moj Matija ne bi drl na ves glas za vse tro dojenčke,čeprav sta punce,ki sta bile z mano kar spale,meni pa tako nerodno,da sem vsak da prosila,če grem lahko domov in ker smo vse šle en dan prej domov zaradi gužve sem skakala kot otrok.Aja bila sem pa na A oddelku,ker sem imela CR in ne morem prehvalit osebja.Krasni so in tudi glede dodatka nič ne težijo in ne šparajo,ga je soseda rabila in so ji ga sredi noči sestre prinesle vse nasmejane,čeprav se zelo trudijo kar se tiče dojenja,midva sva imela kar težave ampak sem jih s pomočjo res super sester odpravila.
lp

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?