|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje na hrbtu...
30.1.2007 12:11:38   
* Saby *
Živijo! Moj 2,5 mesečni user posted image  že od rojstva spi na hrbtu. Sem ga v začetku dajala spat na bok, pa se je čez noč obrnil na hrbet. Zanima me ali je to narobe in se mu ne bo pravilno izoblikovala glavica?user posted image  Tako lepo ga je gledat ko leži z obema ročicama dvignjenima ob glavo.user posted image  Kaj pravite - ima katera izkušnje s podobnim?

_____________________________

Majhen sem,
Srečen, sončen in nasmejan!
Zdrav sem – vedno razigran.
Ko sem bolan –
Sem s skrbjo in ljubeznijo obdan.
Ko odrastem, se šele zavem, –
da zaupam vam – odraslim ljudem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje na hrbtu...
30.1.2007 12:14:53   
lukec
Tudi naš se je vsako noč obrnil na hrbet, čeprav sem ga obvezno zalagala z odejico. Nekako se je zrinil mimo in tako spal naprej. Zdaj je star 2 leti in ima čisto lepo oblikovano glavico. Sicer pa starejši pravijo, da se otrok, ki spi z dvignjenima rokacima, dobro počuti.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu * Saby *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje na hrbtu...
30.1.2007 12:28:42   
* Saby *
Hvala , sem pomirjenauser posted image . Le nekoliko manj las ima na zadnjem delu, to je vse, glavica pa je prave oblike.user posted image

_____________________________

Majhen sem,
Srečen, sončen in nasmejan!
Zdrav sem – vedno razigran.
Ko sem bolan –
Sem s skrbjo in ljubeznijo obdan.
Ko odrastem, se šele zavem, –
da zaupam vam – odraslim ljudem!

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje na hrbtu...
30.1.2007 15:52:35   
DrejcDrejc
Kolikor vem, je zdaj moderno polaganje na bok zato, ker naj bi bil to najvarnejši položaj za dojenčka, da se s čim ne zaduši in da ne pride do nenadne smrti. Polaganje na bok po mojem mnenju prej pripomore k slabo oblikovani glavici (nesimetriji), če ga ne položiš vsakič na drugo stran. Po moje ni z ležanjem na hrbtu nič narobe... Laski pa bodo še nekaj časa tam zadaj malo bolj oguljeni, to te naj ne skrbi.

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu * Saby *)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje na hrbtu...
30.1.2007 16:39:37   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: * Saby *

Hvala , sem pomirjenauser posted image . Le nekoliko manj las ima na zadnjem delu, to je vse, glavica pa je prave oblike.user posted image


user posted image

Naša si je tudi kar precej laske ogulila odzadaj... Jaz jo še evdno obračam na bok, vendar se zadnja 2 tedna zbuja na hrbtu glavico pa ima obrnjeno v drugo stran user posted image user posted image

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu * Saby *)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje na hrbtu...
30.1.2007 16:49:29   
yaris
Naš je tudi spal vedno na hrbtu. Ko sem ga dala ležat na bok se je vedno dal na hrbet. Ko je bil star sedem mesecev je sam začel spat na boku. Zdaj, ko je star osem mesecev pa mu končno rastejo laski tudi odzadaj, kjer je imel golo brez lask. Glavico pa ima lepo oblikovano.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje na hrbtu...
30.1.2007 17:05:24   
Strawberrie Cherrie
Ožbej je spal samo prvih 14dni tako, kot sem ga položila - sedaj spi na hrbtu z dvignjenima rokicama ob glaviuser posted image Babice pravijo, da je zdravouser posted image

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje na hrbtu...
1.2.2007 10:31:32   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris
Ožbej je spal samo prvih 14dni tako, kot sem ga položila - sedaj spi na hrbtu z dvignjenima rokicama ob glaviuser posted image  


Pri nas je enako. Kaj pa menite o spanju na trebuščku? Meni taščica kar naprej teži, da trpi, ko spi samo na hrbtu. sej probam preslišat, sam mam dost, pa ne vem kako naj ji povem, da ne bo užaljena al pa R jamrala.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje na hrbtu...
1.2.2007 17:35:49   
Naja30
Tudi naša se večkrat obrne na hrbet, čeprav jo dam na bok za ponoči. Zelo rada (in predvsem dolgo user posted image ) pa spi na trebuščku in tudi mene zanima, zakaj je to tako zelo nevarno? Saj vem, da se je smrt v zibki zmanjšala za ful odkar pediatri svetujejo spaje dojenčkov na boku, samo zakaj je tako?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje na hrbtu...
8.2.2007 14:59:55   
MALINČICA
Tako se mi zdi hecno. npr. v Nemčiji, ki naj bi bila malo bolj razvita država, novorojenčke vedno polagajo na hrbet.

Mene je tudi strah nenadne smrti, ampak če se mi je Maj že po 14 dnevih obrnil na trebušček ponoči in to ne samo enkrat. To pa me je bolj prestrašilo, ker je bil takrat še res tolk majhen. Pol se mi je pa kar začel obračati na hrbet in ni mi jasno kako mu je uspelo, ker je bil fajn založen z obeh strani. Zdaj pa ga kar sama dajem spat na hrbet, pa me je še vseeno strah te nenadne smrti, včasih ga prav s strahom grem prečekirat ponoči in se bojim, da bom prijela hladno rokico...user posted image

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
8.2.2007 18:30:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje na hrbtu...
8.2.2007 18:38:13   
eya
Mislim, da spanje na boku priporočajo zato, če se malemu slučajno ponoči podre kupček in zraven še malo mleka...tako ga lažje izpljune, kot če bi spal na hrbtu. Če pa spi na trebuščku, verjetno lažje pride do zadušitve. Nočem nobene strašit, samo tako pač jaz razmišljam, zakaj najbolj svtujejo spanje na boku.

Sicer smo mi našega vedno polagali na bok, še vedno ga, če ne, se pa kar sam obrne. Smo ga pa vedno polagali izmenoma-eno noč na levi, naslednjo na desni bok.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spanje na hrbtu...
8.2.2007 18:41:14   
dory
Moj je hotel od samega zacetka obvezno spati na hrbtu...in pol so me valda mamice strasile,da ga morm obvezno polagat na bok...no tamal je uspesno protestiral proti temu in sem zato ukinla vse skup...revez nej spi tko k mu pase...vazen da spi:)

pa bo star 3 leta, pa smo mel kup nepravilnosti in razvojnih tezav in motenj, pa cist ok...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spanje na hrbtu...
12.2.2007 6:22:06   
Princess Mononoke
V Avstraliji pa ravno zaradi smrti v zibki svetujejo da se jih da spat na hrbet. Prav tako svetujejo da se jih povije, da lepše spijo in se počutijo varne. Tako sem tudi jaz delala in sedaj ima Ema zelo lepo glavico saj jo je vedno obrnila na stran. Je pa res da je imela zelo dobro kontrolo glave že od rojstva. Je pa imela plešo od zadaj kar nekaj časa. Sedaj pri 10. mesecih pa spi na trebuhu...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Spanje na hrbtu...
12.2.2007 6:32:33   
Dashenka
Najvarneji položaj za spanje novorojenčka ni bok, pač pa hrbet!

Zato je moja hči, dokler se ni sama prevalila, spala prve mesece na hrbtu.

(odgovor članu * Saby *)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Spanje na hrbtu...
12.2.2007 9:11:43   
Mana
Najvarneji položaj


Glede najvarnejšega položaja je, mislim da  najbolje, da  nehamo razglabljati, ker ga ni na svetu, ki bi to 100% potrdil.. včasih so vedno polagali na hrbet, s prihodom handlinga pa se je, po dolgoletnih raziskavah ugotovilo, da je za dojenčke pač boljši položaj ( ne najvarnejši ampak boljši ),  bok. Izvira iz handlinga, kjer se vse dogaja preko boka , od oblačenja, slačenja itd...handling naj bi se če se la da izvajal pri vseh otrocih, ne samo otrocih z motoričnimi težavami, saj pri otrocih, ki nimajo težav s tem samo vzpodbujamo pravilno delovanje mišic in pravilnih gibov, ki jih drugače, če nimajo težav tudi sami osvojijo. S tem pa se jim samo pomaga, da jih osvojijo mogoče celo malo prej in ta handling jim nič ne škodi, le starši se ga pač morajo naučiti. Otroci, kateri pa imajo motorične težave, pa naj bi se polagali na bok, ker  z ležanjem na hrbtu in istočasno z nepravilnim delovanjem in zategovanjem mišic (hipertonus, hipotonus) lahko pride do skrajšave mišic na levi ali desni strani, kar pa je zelo pomembno pri hoji , stanju in nasploh pri gibanju.

S tem sem poskušala samo malo razložiti ležanje na hrbtu in boku, ki naj ne bi bilo najpombnejše zaradi  oblike glave.  Končni cilj vseh staršev je imeti zdravega in srečnega otroka in s tem ne trdim, da če se otroka ne polaga na bok ne bo zdrav, da ne bo nesprazuma. 

Upam, da s tem nisem spet koga užalila, razjezila ali kakorkoli mu pokvarila dan.

Lep pozdrav vsem, pa če ležite bočno ali hrbtno, važno da ste zdravi user posted image  

< Sporočilo je popravil Mana -- 12.2.2007 9:13:50 >

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Spanje na hrbtu...
12.2.2007 20:42:14   
Nogavica
Mi smo jo tudi zalagali, pa se je nekje od enega meseca dalje obračala na hrbet. Potem smo jo založili še spredaj, pa ji je vseeno uspelo se nekako preriniti in se obrniti na hrbet. Zdaj sicer še vedno zadaj položimo valjček, ampak vem, da se bo obrnila, pa se ne sekiram več.

_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Mana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Spanje na hrbtu...
16.2.2007 20:27:37   
moj sonček
Glede spanja na hrbtu je to po angleških statistikah najbolj varen položaj pri preprečevanju nenadne smrti dojenčka. Prav tako svetujejo tudi v knjigi Otroški zdravni (Založba mladinska knjiga). Našteti ukrepi so:
- otrok naj spi na hrbtu
- otrok naj ne bo v zakajenem prostoru
- v sobi kjer spi otrok naj ne bo prevroče (18-20 stopinj celzija)
otroka položite do vznožja posteljice, da ne more zlesti pod oddejo
- če sumite, da se otrok ne počuti dobro, se posvetujte z zdravnikom.

Moja hčerkica spi na hrbtu in ima glavico lepo oblikovano. Edino kar je so se ji laski ogulili.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Število otrok
Janjikaaaa

Koliko otrok si želite?

1 (7%)

2 (34%)

3 (46%)

4 (6%)

5 (6%)

0 (0%)


Število vseh glasov: 219

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!