|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stanovanjski Kredit
10.5.2008 10:44:50   
zabicaa
Odločam se za stanovanjski kredit. Zanima me naslednje:

Kako dolgo traja odobritev kredita? Če potrebujem denar npr. februarja prihodnje leto, kdaj je treba začet urejat kredit?
Kako dobiš denar? Na račun? Koliko v odstotkih? Kaj pa preostalo?

Katero banko priporočate? Sem pa komitent PBS.

Kredit bi vzela v znesku med 30.000 EUr in 20.000 EUR za nakup novega stanovanja za dobo do 15 let zavarovanega z zavarovalnico, ker nepremičnine še nimam, ta ki jo kupujem pa ne dovoljuje obremenitve.

Najlepša hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stanovanjski Kredit
10.5.2008 11:13:36   
noe
Moj je tudi bil komitent Pbs in odkar sva iskala s. kredit, to več ni , ker imajo čisto mimo pogoje. Aja, bil pa je vseskozi  komitent, ker je poštar.
Če imaš veze, da ti ponudijo fajn kredit potem ja, drugače pa raje ne.

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Stanovanjski Kredit
10.5.2008 12:09:18   
zabicaa
Kaj pa je bilo narobe?

Kje sta pa potem vzela kredit?

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Stanovanjski Kredit
10.5.2008 13:13:25   
Anonimen
Vec kot en teden naj ne bi trajalo.

(odgovor članu zabicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Stanovanjski Kredit
12.5.2008 7:26:24   
BlankaT
Midva sva ga zvela na Sparkasse in je bil v roku enega tedna urejeno vse. Pa full so prilagodljivi. Na njih pa sva se obrnila po nasvetu drugih. Drugače pa ti svetujem, da se zelo dobro pozanimaš, ker je razlika v višino izplačila oz. obroka zelo velika. Med bolj ugodnimi so sigurno tuje banke, žal.




_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Stanovanjski Kredit
12.5.2008 10:56:16   
Nika v službi
Izberi nekaj bank, pridobi ponudbe, primerjaj, potem pa se dilaj. Mi ravnokar zaključujemo postopek pridobivanja (sicer hipotekarnega) kredita, do začetka tedna naj bi imela denar na TRR.

Znesek je 30.000€ na 9 let, variabilna obrestna mera (6 mesečni Euribor) kot rečeno zavarovan s hipoteko na našo nepremičnino (mi obnavljamo hišo).

V štartu sem kontaktirala SKB, NLB, SK (Sparkasse), Volksbank in Unicredit. V ožji krog sta prišli SK in NLB, NLB je (zelo presenetljivo!) zmagala.


(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Stanovanjski Kredit
12.5.2008 11:20:13   
mojsoncek
Po najinih izkusnjah se najbolj splaca vzeti kredit pri manjsih tujih bankah, ki se vedno borijo za pridobivanje nvih komitentov. Kar pomeni, da se da z njimi kar dobro pogajati, tudi o visini obrestne mere. Nasim bankam (sploh) vecjim, pa za fizicne osebe ni kaj dosti mar, ker je za njih glavni posel s pravnimi osebami.

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Stanovanjski Kredit
15.5.2008 14:47:59   
Drnula
Pojdita na različne banke, zato si vzemita čas in začnita vsaj mesec preden rabita denar. Jaz bi še prej. Da se pogajati. Nama je NLB zelo popustila, na nivo kot nama je ponudila najboljša ponudnica SKB ... denar sva dobila v enem tednu. Šlo je za montažno hišo, na hipoteko, denar so nama v manjši vaški podružjici 100% nakazali na raučun user posted image , skoraj dva meseca preden je bila hiša sploh dobavljena v Slovenijo.

Čeprav najprej vsi komplicirajo koliko vse traja in kaj vse rabijo so se na koncu skorajda grebli kdo nama bo dal.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Stanovanjski Kredit
16.5.2008 12:43:48   
noe
IZVIRNO SPOROČILO: zabicaa

Kaj pa je bilo narobe?

Kje sta pa potem vzela kredit?

Vse , odnos, inf. izračuna nama ni mogla naprintat, samo povedla nam ga je, odplačevat ga ne bi mogla oba, ....
Vzela pa sva ga v Abanki

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Stanovanjski Kredit
16.5.2008 13:14:40   
natasarobi
Pojdita na več bank in si pridobita izračune in informacije glede zavarovanja kredita. Bolj se pa splača k tujim bankam - so bolj ugodne in fleksibilne.

Koliko časa bo vama vzelo - odvisno od samega postopka v banki. Pri enih je postopek odobritve daljši nekje krajši, plus vse papirje moraš prinest, odvisno od obdobja in koliko ima svetovalec, ki ti ureja kredit dela. Tako, da kakšen mesec prej aktivno se začet menit, drugač pa ne bi smelo trajat več kot 10 dni.

Tudi nakazilo samega kredita je odvisno od banke. Ponavadi denar v banki nakažejo na račun, ki je naveden v kupoprodajni pogodbi o stanovanju, tisti dan, ko želiš oz. kot je navedeno v sami pogodbi. Gre le za namenski kredit. Sem pa slišala že za možnost, da denar nakažejo tebi.

Je pa tudi dobro, da počakaš na kakšno dobro ponudbo, ki jih banke ponujajo.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Stanovanjski Kredit
16.5.2008 13:18:46   
natasarobi
Aja, še to: pri zavarovalnici moraš vedeti, da ti bodo nabili še stroške, pa še kakšno življensko zavarovanje boš morala sklenit za dobo trajanja kredita.

Praviš, da ta ki prodaja nepremičnine ne pusti obremenitve. To je ponavadi zato, ker ne vedo kako zadeva poteka. Če ti je ta možnost, da bi vzela hipoteko boljša, pripravi prodajalca, da gre s teboj na banko in mu razloži, da mu bodo na banki razložili kako te stvari potekajo in da to ni tak bav bav.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Stanovanjski Kredit
18.5.2008 11:50:31   
Andra
Za kredit v višini do 30 000 EUR, ne rabiš zavarovanja s hipoteko. Do 26 000 EUR ti Reiffeisen izplača v treh dneh, če imaš vse papirje čiste in plačo nad 750 EUR.
Nakazilo je na tvoj račun, 100% gotovina.
Smisel hipotekarnega kredita vidim v večjih zneskih. Takrat je smiselno življensko zavarovanje in dobro zavarovanje nepremičnine, ker res nikoli ne veš kaj se lahko zgodi.

http://www.raiffeisen.si/krediti/osebni/potrosniski

Jaz sem pred dvema mesecema iskala kredit in sem vse to dala skozi in obiskala 1001 banko. Res odvisno kaj rabiš. Ni vsaka banka enako ugodna za več vrst kreditov. Midva sva hipotekarnega vzela drugje. Če bi vzela samo gotovinskega, bi bila to vsekakor REiffeisen.

Povprašaj...

LP,
Andra

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Stanovanjski Kredit
19.5.2008 9:56:50   
Nika v službi
Po najinih nedavnih izkušnjah so hipotekarni krediti najcenejši. Kot sem že zgoraj navedla, pri nas se je NLB res "zagrebla" za ta najin kredit, še stroške odobritve je znižala na minimum oz. na toliko, kot sem dobila najnižjo ponudbo.

Je pa res, da imava midva vsa živa zavarovanja (nepremičnine, življenjsko...) že od prej in zato s tem ni bilo nobenih dodatnih stroškov. Še za ZK izpiske sem se zdilala, da jih pridobijo kar sami na podlagi mojih parcelnih podatkov.

Odvisno je od primera do primera, bonitete komitenta ter pogajalskih sposobnosti.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Stanovanjski Kredit
19.5.2008 18:20:54   
Anonimen
Odvisno je od primera do primera, bonitete komitenta ter pogajalskih sposobnosti.


Tocno to.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Stanovanjski Kredit
19.5.2008 23:05:09   
blak
Obstaja še možnost zavarovanja kredita s poroki. Midva sva tudi spraševala za 30.000 na 15 let. V "pravilih" piše, da na tak znesek ne moreš imeti poroka, a smo se potem dilali in so nam odobrili. Gre pa za Banko Koper.

Midva sva šla na Hypo, Volksbank in Unicredit-ta je imela najboljše pogoje. Nazadnje sva šla na matično banko in se mal dilala. Za tako vsoto so zelo malo komplicirali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?