|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Status matere pri negi otroka z posebnimi pot...
26.3.2006 19:40:07   
Anonimen
Prosim za pomoč!

Izteka se mi podaljšana porodniška, pa me zanimajo vaše izkušnje glede statusa, ki ga imate pri negi otroka s posebnimi potrebami. Prosim, če mi lahko opišete kakšne izkušnje imate glede statusa:
- dodatek za izgubljen dohodek,
- delo po 4 ure
- bolniška
ali pa obstaja še kaj drugega?

Svetujte mi kaj, prosim!

< Sporočilo je popravil Alika01 -- 1.11.2006 14:27:20 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: STATUS MATERE PRI NEGI OTROKA S POSEBNIMI...
26.3.2006 20:48:25   
Anonimen
Jaz sem doma pri otroku zdaj že dve leti in dobivam nadomestilo za izgubljeni dohodek.Takrat,ko sem vložila prošnjo sem dobila odločbo do leta 2018 oz.do otrokove polnoletnosti.No zdaj je tudi odvisno od tega kakšno službo imaš oz.plačo kajti to nadomestilo je minimalna plača.Jaz sem bila prej v eni firmi za določen čas ko pa so nas odpustili sem si kar to zrihtala.Ti povem,da je kar dobro.Ne rabiš nonstop bolniške pa zamenjavo izmene,ko moraš iti na terapije pa k dr.V miru si vse pošlihtam pa še vedno sem zraven njega doma.Če te še kaj zanima vprašaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: STATUS MATERE PRI NEGI OTROKA S POSEBNIMI...
27.3.2006 8:25:34   
Anonimen
Se opravičujem ker bom vskočila, tudi mene zanima glede tega.

Alika01!

Prosim če lahko kaj več poveste o tem dohodku, kako do njega .....Tudi jaz nameravam ostati doma, saj s hčerko 2-3 na teden obiskujeva NFTH, vsak dan veliko delava tudi doma in mi sedaj kmalu poteče porodniška. Mislila sem da mi ne pripada nič drugega kot možnost dela po 4 ure do tretjega leta, tako kot imajo pravico izkoristiti vse mamice.

Najlepša hvala in user posted image  za mamico

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: STATUS MATERE PRI NEGI OTROKA S POSEBNIMI...
27.3.2006 10:35:57   
Anonimen
Razmišljala sem tudi o tem izgubljenem dohodku, ampak pravijo, da otrok naj bi bil boljši že čez 2 do 3 leta. Službo imam kar dobro in ne bi rada dala odpovedi. Če bi bil otrok slabši, bi se kar odločila za to varianto, vendar ker se pričakuje izboljšanje le tega ne bi storila, ker potem kam si grem pa službo iskat?
 
Kar sem seznanjena mi potem še ostaneta drugi dve varianti, čeprav kam pa dam otroka za 4 ure? To je spet problem.
 
Odločbo imam za višji dodatek, vendar prva varianta mi sploh ni všeč, za drugo so pa navedeni problemi.
 
Zdaj se trenutno ogrevam za 30. člen po Zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, vendar ne vem, ali to lahko izkoristim ali ne oz. ali mi bodo odobrili ali ne?
 
Ima kdo s tem izkušnje?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: STATUS MATERE PRI NEGI OTROKA S POSEBNIMI...
27.3.2006 22:01:44   
Lusa
Jaz pa bi imela eno vprašanje glede podaljšanja porodniške.Ali ti podaljšajo samo za tri mesece?Ker sem namreč slišala ,da ti lahko podaljšajo tud za 6mesecev in ne vem ali jo to res.Se mi pa ne ljubi it na socialno ;prvič zato ne ker sem nonstop pri mali v bolnici ,drugič pa zato ker imamo takšno osorno osebo na socialnem.Vi ste mi domači!!!user posted image

Glede službe sem pa tud jaz že razmišljala.Če bo Ajša prebrodila operacijo srčka lepo skoz in bo nam lepo uspevala ,bi jo rada vključila v vrtec in bi šla v službo,vendar do takrat še nas čaka trnova pot(fizioterapije,itd):sem pa razmišljala ,kje bom pa ta čas, ko bo sploh sposobna it v vrtec?

Hudo je ,ko moraš enostavno službo pustit in se sam po sebi znajt.Pojma nimam ,kaj bo z menoj,Ajšo in mojo službo.Je pa res ,da se še ne obremenjujem preveč s tem ,ker še nas čaka huda operacija.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: STATUS MATERE PRI NEGI OTROKA S POSEBNIMI...
27.3.2006 22:06:23   
Bučika
Nataša,jaz sem ravno prejšnji teden oddala vlogo za podaljšanje in mi je rekla,da samo za 90 dni podaljšajo,se pravi 3 mesece.user posted image Meni se bo izšlo do avgusta,sept pa v službo,vrtec,šolo.Tudi za vrtec sem že dogocorjena za zalo.Že avgusta bova malo hodili,da se privadi "šundra" in novih obrazov...user posted image

Kaj več o tem pa po mobiju....user posted image


(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: STATUS MATERE PRI NEGI OTROKA S POSEBNIMI...
28.3.2006 16:36:25   
Anonimen
Tudi meni so podaljšali takrat le za tri mesece do otrokovega 15 meseca pa nič več so rekli.
No zdaj kot sem že rekla sem doma pri njem že dve leti.Prvi pogoj je višja nega.Tisti,ki dobiva višjo nego lahko eden od staršev ostane doma.Rabiš pa le zadnje izvide odločbo o negi itak imajo na csd-ju.Drugo pa one na csd-ju same napišejo npr.kje živi otrok v hiši kakšna je hiša itd...To pa pošljejo potem vse v Ljubljano in čakaš nekje tri tedne odločbo.No oni iz Ljubljane javijo na csd kjer si vložila prošnjo in takrat ti pošljejo iz tvojega csd-ja odločbo.Ja še nekaj sem pozabila.Moraš pa prinesti potrdilo iz zavoda za zaposlovanje,če si slučajno tam da ne boš več dobivala podpore.Če pa si v službi pa delovno knjižico v kateri je razvidno,da si zaključila delovno razmerje.To pa je zdaj vse.Ampak od tistega dne,ko se prijaviš na csd-ju si že prijavljena tam in ti gre pri njih delovna doba.

(odgovor članu Bučika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: STATUS MATERE PRI NEGI OTROKA S POSEBNIMI...
30.3.2006 22:44:21   
blev
Pozdravljene,poskusiteše z bolniško za nego otroka-cc6mesecev,kaj več lahko vprašate privat.imam izkušnje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?