|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stokanje in premikanje med spanjem - zakaj??
11.9.2004 7:29:49   
Zvončka
Imam hčerko, staro 6 tednov in pol. Hranim jo s Comformilom. Zadnje čase po večernem hranjenju velikokrat joka, kar smo pripisali krčem (je jokala tudi že po 2 uri skupaj). Potem zaspi, pribl. ob 2h ali 3h jo nahranim, potem je kakih 45 min mirna, nakar se začne: MED SPANJEM se obrača in krtoviči, stoka in se premika in zvija, praktično cel drugi del noči. Zakaj - so tudi to krči?? Kaj lahko krči trajajo kake 3 ure ali celo več tudi zjutraj (poleg tistih zvečer)?.
Moram povedati, da mi je huje poslušati to, kot tisti večerni jok (ni vsak večer), ker za tistega vem, da so to res najverjetnje krči in da bodo sčasoma nehali.Nekaj je, kar ji ne pusti mirno spati (meni pa sploh ne!). Tudi sicer čez dan se po skoraj vsakem hranjenju velikokrat zvija in je nemirna, ampak seveda manj časa, resnično se zdi kot da ji nagaja prebava.

A ima katera kako podobno izkušnjo oz. nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Stokanje in premikanje med spanjem - zakaj??
11.9.2004 10:09:16   
Blink1
Zdravo

Moja Neja je ista. Zvečer krčki in jok, potem se do devetih, desetih pomiri in zaspi. Med spanjem pa obračanje, jamranje...>Tako da pripleže že do spodnjega roba zibelke:zmeden: Jaz mislim, da so to krčki...ker se prav napenja.. Če bi bila budna bi verjetno jokala, tako pa se ne zbudi. Meni se tudi smili, ko jo poslušam, ampak ne morem nič. Še slabše bi bilo če bi jo zbudila.

Pri nas se krčki pojavljajo tudi zjutraj in včasih cez cel dan...tako da mislim, da ne drži da so le zvečer:(

A jo zbujaš na 3 ure ali se sama zbudi??

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Stokanje in premikanje med spanjem - zakaj??
11.9.2004 10:36:23   
Zvončka
Najprej vsem hvala za odgovore - res je lepo slišati še koga v podobni situaciji, danes ponoči mi je bilo še posebej grozno. Ne vem, ali bi jo dvigovala iz posteljice ali vzela k sebi.. sem že probala pa je isto. Mož pravi, da so to krči in da jo samo zbujamo,če jo dvigujemo. Jaz pa kar ne morem od njene posteljice oz. jo kar naprej slišim in se slabo počutim, ker ne znam - morem pomagati.

Ker živim v majhnem kraju, imamo v bližini le eno pediatrinjo, ki pa je dokaj nedostopna (deluje mi dokaj hladno, v posvetovalnici je na vsa moja vprašanja odgovorila: ste zdravi, pejte domov), zato razmišljam, da bi otroka vozila k drugemu pediatru, ki pa je oddaljen cca 45 km, kar pa ni glih praktično.Vsekakor pa gremo v ponedeljek tja.

Sicer pa lepo napreduje po teži (cca 30 g na dan in zrasla za 6 cm 1. mesec), ne bruha, malo poliva včasih, tudi kupček zna podreti, samo to nespanje oz. nemirno spanje...
Načeloma se zbudi sama na cca 4 ure, včasih tudi na tri, ko sva se še dojile pa se je zbujala na zmerom manj, seveda.Itak za vse probleme krivim nedojenje, ampak to je že druga zgodba.

Ninika, a je Neja dojena?

LP, Alenka

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Stokanje in premikanje med spanjem - zakaj??
11.9.2004 10:42:38   
Blink1
Ne Enka...Neja se zdaj že kakšen teden ne doji več. In moram reči, da se je situacija izboljšala odkar je na umetni hrani. Sem ful pazila na prehranom, ko je še jedla moje izbrizgano mleko, pa je cele večere jokala in kričala. Včasih pa tudi po cel dan.

Do včeraj sva se hranili z Aptamil Pre, ampak sem slišala, da je težko prebavljiv zato sem včeraj zvečer preklopila na Hipp. Bomo videli kako bo... Je pa po Aptamilu težko kakala, da se je kar jokala zraven. No, danes je kakanje šlo OK. Pa tudi ponoči ni več jamrala...samo zjutraj, ko se je pokakala.

Pediatra pa si zberite enega v redu, ker taki odgovoru ne pozdravijo dojenčka, če je kaj narobe.

LP
Nina:sloncek:

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Stokanje in premikanje med spanjem - zakaj??
12.9.2004 10:36:14   
Zvončka
Ja, če jo dvignemo in damo na trebušček, je boljše. Se mi zdi da edino to pomaga, ko ima krče - zvečer zaspi edino tako. Ne mara pa spati na trebuhu, se začne takoj dvigovati, res pa je da tudi mi ne vztrajamo, ker se jaz malo bojim jo stavit spat tako.

Sicer pa je danes spala od 11h do 5h, potem hranjenje in malo nošenja na trebuščku in potem spanje do 9h (brez večjega stokanja), sedaj pa je spet zaspala. Skratka, danes je bilo res OK :bravo:, bomo videli za naprej.

Sicer pa se nameravam posvetovati s pediatrom glede menjave Comformila

LP vsem

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Stokanje in premikanje med spanjem - zakaj??
12.9.2004 14:55:31   
Shila
Pozdravljeni,

pri naši malčici je pomagal nasvet pediatra; najmanj trije podrti kupčki ali 15 min pokončnega položaja po vsakem obroku!

Se splača potrudit. Tudi, če imate navado po hranjenju oz ob hranjenju zaspančkat. Tudi naša "ta mala" je vedno zaspala, pa ji s tem nisem odvzela spanca.

Veliko sreče, ...

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Stokanje in premikanje med spanjem - zakaj??
13.9.2004 11:38:02   
janja
Čau, tudi moj fantek je dostikrat ponoči jokal (kaj jokal, kar zvijalo ga je in je tulil). Ker ni nič pomagalo sem ga dvignila iz posteljice in po nekem času je glasno "rignil". Potem je bilo vse v redu in je takoj naprej zaspal. Moram reči, da je po hranjenju vedno lepo podiral kupčke, ampak očitno je kdaj ostal kakšen ujet v želodčku (sem slišala, da to baje zelo boli).Drugače pa pri nas krčev nismo imeli.
To je moja izkušnja. Opazuj svojega otroka, in če res ne bo nič pomagalo, ga le pelji k zdravniku.
P.S. Pri nas se drugače še po enem letu včasih zbujamo večkrat na noč (smo žejni, sanjamo, ali pa nas zvija v trebuščku).

lp Janja in Andraž

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Stokanje in premikanje med spanjem - zakaj??
13.9.2004 15:03:56   
Anonimen
Tudi mi smo imeli comformil in tudi pri nas so se, največkrat popoldne, v začetku pojavljali kot neki krči. Ker mi je patronažna rekla, da med krči absolutno ne smem hraniti, ene dvakrat zares nisem. Tretjič pa nisem več zdržala. Izgubiti tako nimamo kaj, sem si rekla in malemu dala še za jesti (piti mleko). Popil je še veliko, potem pa je bil mir. Od takrat naprej sem mu dajala več mleka in nikoli ni imel več "krčev".

(odgovor članu Zvončka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Stokanje in premikanje med spanjem - zakaj??
16.9.2004 13:07:42   
Zvončka
Pozdravljene,

govorila sem s pediatrinjo in po njenem mnenju ni "kriv" Comformil, ampak moramo res še bolj podirati kupčke. Svetovala mi je, naj ji zmasiram trebušček in naj jo dam spat na trebušček.

Vse to pa je lažje reči kot storiti - kako spečega otroka sredi noči "prisilit", da še 1x podre kupček? Na trebuščku noče spati in takoj začne dvigovat glavico, trebušček pa ji že itak nežno masiram pri vsakem previjanju z za to namenjenim oljem od Welede (DM).

Ne vem, če ne bo drastično boljše, jo še 1x peljem k pediatrinji. Še vedno imam na sumu Comformil...

Kako je zgledal preklop iz Comformila na HIPP, a ima katera kako izkušnjo?

Lep pozdrav in mirne noči vašim malčkom :duda: in vam :morje:.

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Stokanje in premikanje med spanjem - zakaj??
19.9.2004 11:39:53   
Blink1
Hja..pa bi naj bil Conformil proti krčem:zmeden:

Mi smo jedli Aptamil Pre in nas je šraufalo in težko smo kakali...Zato smo preklopili na Hipp 1. Odlično!!!! Ni krčev (malo že, ampak zanemarljivo) pa tudi kakamo lažje.

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?