|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred "tujci"
12.12.2005 12:28:41   
Alina_alin
Zasledila sem, da je določeno obdobje pri otrocih,ko se bojijo "tujcev". Naša je stara polovičko leta in imam občutek, da se je začela bati tujcev. Ko jo kdo prime v roke, razen mene in moža, je že jok. Tudi drugi sorodniki, ki jih vidi večkrat. Res, da živimo sami in je na naju - predvsem name - najbolj navajena. Ampak se sprašujem kako bo čez slabih pol leta, ko bom šla v službo in bo pri varuški, ki je sploh ne pozna. Res, da je prej malo uvajanja, ampak vseeno.
Kako so vaši glede tega? A to mine čez čas? Ne bi bila rada, da bi imeli potem težave. Kaj svetujete?
Hvala v naprej za vaše nasvete in lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah pred "tujci"
12.12.2005 12:36:59   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Alina_alin

Ko jo kdo prime v roke, razen mene in moža, je že jok.


Pri nas je bilo dost, da jo je nekdo samo v oči pogledal z razdalje 2 metrov, pa je bil jok. Začelo se je pri 3 mesecih in končalo pri 5-ih. Čez noč, samo od sebe. Je bilo pa tko hudo, da ne samo da se je bala ljudi, ampak tudi vsakega tujega kraja (pri mami doma, pa pri možu doma, tudi če sva jo imela v noročju) - je tulila tud po 2 uri skupaj, dokler nismo odšli.
To je obdobje, ki mine, pri nas se je pač zelo zgodaj pojavilo.
Ampak da bi prav z največjim veseljem šla v roke tujcu, pa tud sedaj ne. Joka pa ne več.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Strah pred "tujci"
12.12.2005 14:13:33   
Magi*
to je prva separacijska kriza, ki nastopi različno, vendar nekje med 6 in 15 mesecem (jaz sem mal razširla, ker je v razl. lit. različno navedeno). to je obdobje, ko otroci že prepoznavajo in ločijo odrsale na poznane in nepoznane. tudi pri uvajanju v vrtec/varstvo je zato problem, otroci to doživljajo kot stres. bo pa zagotovo minilo in to ni nič narobe.

pri uvajanju rabijo veliko nežnosti, potrpežljivosti in pozitivnih izkušenj (starši naj poskusijo otroku prikazati to kot eno zelo pozitivno, veselo situacijo/dogodek, ne pa pokazat, kako hudo jim je, ko njihov pišek "zapušča" gnezdo).

tudi mi smo v fazi uvajanja in nam gre kak dan odlično, drug pa malo jokcamo - dobivamo pa tudi spodnje dvojkice in je najbrž tudi s tem povezano. ji pa neprestano razlagam, kako fino bo v varstvu, kako se bodo z otroci igrali... saj ne razume, čuti pa zagotovo, da nisem prestrašena, panična in negativno nastrojena do varstva. kaka krokodilja solza nam pa zagotovo ne uide.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Strah pred "tujci"
13.12.2005 9:59:23   
Cikica
Pri nas je bilo tudi tako,oz. ko smo kam šli in je bilo več ljudi se me je držal kot klop.Sedaj ko hodi vrtec paje postal bolj samozavestenuser posted image in seveda trmast.Ima pa obdobje sramu.user posted image

Lp,Petra

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Astrološko znamenje otroka vam pove, kako ...
Razlog zakaj nekateri dojenčki spijo kot polhi, drugi pa spravljajo neprespane starše na obrate, je tudi v astrološkem z...
Je dojenje po enem letu še koristno za otr...
Do kdaj dojiti? Ima dojenje po enem letu še koristi za otroka? Kaj pa za doječo mamico?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?