|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave hranjnenja novorojenčka
2.2.2008 19:20:09   
urssyy
Imam 3 tedne staro punčko, ki bi pojedla tudi do 110 ml mleka na dan. Ker imam svojega mleka še premalo, si sicer črpam, pupika pa noče dojiit, si mleko izčrpavam in ji ga dajem po flaški, ostalo pa dodajam dodatek Novalac AC. Seveda je mojega mleka zelo malo , sem pa tudi trmasta in  mi jo rata vsaj 4x dnevno pristavit na prse. Imam problem, da mojo punčko po vsakem hranjenju zelo boli trebušček - krči, ker prehitro popije večjo količino mleka. Začela sem jo kontrolirati koliko poje in ji dajem 70 ml na obrok , 7-8x na dan, včasih tudi več. Vendar ji to ni dovolj, zato sem uvedla komarčkov čaj. Torej najprej ji dam za spiti 20 ml komarčkovega čaja, nato pa še 60 - 70 ml mleka. Večkrat ji flaško na silo odvzamem, da bi upočasnila hranjenje, vendar sledi histeričen jok. Toda skoraj po vsakem hranjenju sledijo močni krči.

Kaj mi svetujete kako naj rešim zadevo? Kapljice ji dajem, pa ne pomagajo.

Prosim za vsakršni nasvet ali izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave hranjnenja novorojenčka
2.2.2008 20:05:56   
Naja30
Edino kar ti lahko svetujem je, da jo poskusi hraniti v bolj pokončnem položaju. Tpo pomaga, če prehitro jejo. Čaja ji pa jaz ne bi dajala pred obrokom. Naj otrok poje, kolikor mu paše.

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave hranjnenja novorojenčka
2.2.2008 20:11:15   
saskija
predlagam ti da deklico pristaviš po vsakem obroku v kolikor takrat ko je lačna ne želi sesati pri tebi.7 do 8 obrokov- podojev  je absolutno premalo, v 24 urah najmanj 12 podojev. pristavljaj jo kadarkoli, če deklica dobro napreduje se jaz ne bi obremenjevala s tem koliko in kdaj poje.

Vstran s čajčki in dudo. Pristavljaj čimveč, tudi če je že pojedla na stekleničko jo pristavi, upavaj jo na dojki, med spanjem ji ponudi.

Seveda toliko kot sama zmoreš!!!

Srečno!user posted image

_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Težave hranjnenja novorojenčka
2.2.2008 21:30:30   
mehurčica
Kako to zgleda, da se noče dojit? A se ti stran obrača ali ne zna zagrabit? Ali ji bradavica ven pada iz ustec? Mogoče ni pravilno pristavljena? Prosi naslednjič patronažno, da ti pomaga.
Midve sva namreč imeli polna 2 meseca te težave. Ves čas ji je iz ustec padala bradavica, jokala je med dojenjem, zvečer kričala ob dojenju zaradi krčkov. Krčke je pa tudi zato imela, ker je vmes toliko zraka še šlo v trebušček. No, potem je bilo nekaj časa ok, sedaj pa more bit popoln mir, da se lahko doji. Če ga ni, bo raje tud 6 ur lačna.user posted image

Upam, da vama rata s pristavljanjem, da si ne boš rabila več črpat. Ker to je še enkrat bolj naporno.




(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Težave hranjnenja novorojenčka
2.2.2008 22:32:38   
bsasab
Čaja ji pa jaz ne bi dajala pred obrokom. Naj otrok poje, kolikor mu paše.


Se popolnoma strinjam, naj poje koliko hoce..., tudi nasa je pri tej straosti ze kr precej pojedla, takrat sem se dojila in sma se dojile tudi na pol ure ce je hotela, pa se flasko je dobivala in po flasi se pojedla do 100 ml ce je bilo treba...

A ja proti krckom pa pomagajo kapljice Antiflat, no vsaj nam so, pa vem da marsikateri mamici olajsalo vecerno-nocne nemireuser posted image
Dobijo se pa v Avstriji brez recepta...


_____________________________

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Težave hranjnenja novorojenčka
2.2.2008 23:54:04   
Rubin.
Ko je naša mala mis imela krče, ji ni nič pomagalo, moralo je miniti.
Kar se pa tiče hranjenja, pa ti lahko samo svetujem, da jo polno dojiš.

Ker imam svojega mleka še premalo, si sicer črpam, pupika pa noče dojiit, si mleko izčrpavam in ji ga dajem po flaški, ostalo pa dodajam dodatek Novalac AC. Seveda je mojega mleka zelo malo , sem pa tudi trmasta in  mi jo rata vsaj 4x dnevno pristavit na prse.

Ne vem, če prav razumem: malo jo dojiš, malo pa daješ po steklenički? Če je tako, mislim, da tu tiči težava. Hranjenje po steklenički je definitivno lažje za dojenčka kot samo sesanje in mislim, da ti zaradi tega noče sesat. Sem se pogovarjala z patronažno in je rekla, da se sesanje novorojenčka lahko primerja z sekanjem drv, takšen napor je to zanj. Po steklenički pa praktično samo teče.
Ne vem, jaz sem sicer samo dojila, nismo imeli ne flaške, ne čaja, nič do 6 meseca, nato pa vodo. Mogoče bi se moral odločiti ali eno ali drugo, lahko da je zmedena.
Čaja pa ji jaz tudi ne bi ponujala, ker ko si s čajem napolni želoček, tudi ne čuti več takšne lakote in spet manj poje.
Ena varijanta pa je, da vprašaš tudi pediatra za nasvet ob pregledu.

p.s. glede koliko mleka imaš, pa je tako: kakšno je povpraševanje, takšna je ponudba - preverjeno.

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Težave hranjnenja novorojenčka
6.2.2008 21:57:13   
erna14
hm,tko k je ze ena predlagala daj ji flaso po 70 ml ji ponudi dojko,ce bo lacna bo sigurno jedla,nebi pa jaz crpala mleka in ji dajala po flasi,ker z tem ji ne pomagas,no njej olajsas nacin in se bo navadila na flaso in itak da pr teb ne bo jedla,zakaj bi se matrala in vlekla in vlekla po dojki ce pa po flasi tok na izi vn prteceuser posted image .poizkusi.mogoce ji pa mleko ne odgovarja ne pa kolicina,a si probala zamenjat,ali pa v tvojem mleku a kaj cuvas kako hrano zauzijes.

_____________________________

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?