Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
je zelo zahteven otrok kar se tiče hranjenja. Stara je 2 meseca in se polno dojiva, vendar imam s tem kar veliko problemov. Kot prvo odločila se je, da ona ne bo jedla na dve ali tri uri temveč takrat, ko ji ustreza, kar pa je lahko tuid na 4 ali 5 ur. Vedno se doji samo na eni dojki in še to največ 10 minut. Najhujše pa je s pristavljanjem, saj v večini primerov noče prijeti dojke. Včasih dobesedno kriči ob pristavljanju. Ko sem že omenila, včasih traja tudi 4 ali celo 5 ur od enega do drugega podoja; res pa je da tudi veliko spi. Pridejo pa dnevi, ko se dojiva tudi na 1 uro vendar je to zelo redko. Dejansko ne vem kaj več naredit, saj me je že skoraj strah pred vsakim podojem ali bo ali ne bo. Najbolj od vsega pa me skrbi, da enkrat ne bo hotela več prijeti, kaj narediti takrat, saj imam veliko mleka. ALi je iemla katera podobne težave? Včasih nazadnje je okoli 6 zvečer in gre nato okoli 8.30 spat in spi celo noč. Najmanj težav s pristavljanjem je ponoči, seveda če se dojiva in ne spi do jutra.

to ni nič hudega, glavno je da je dojenčica zadovoljna in lepo napreduje. tisto o podojih na 3 ure je bolj statistika kot kaj drugega.
. poskusi dojiti v različnih položajih, mogoče najdeta primernejšega.
noče sesat pri meni. Začelo se je s tem, da nisem imela dovolj mleka, zato sem si ga izčrpavala in jo hranila z aptamilom. Zdaj, po dobrem mesecu pa imam ful velik mleka (tisti povštri za v modrc so premalo vpojni), naša