|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste, ki hodite v COMR - pomoč
19.6.2006 22:50:34   
lelaval
Imam vprašanje za tiste, ki hodite na nevrofiziterapevtske obravnave.
Namreč, že pri 6 mesecih sem pri svoji najmlajši videla, da ni tako gibčna, kot bi naj bila (če sodim po obeh starejših otrocih in literaturi). Primerjam ravno ne otrok, ker sem mnenja, da se pač vsak posameznik drugače razvija - eni prej, drugi kasneje. Sem pa včasih le malo vzela za primerjavo malega od kolegice, ki je rodila 14 dni pred mano in 1 mesec prezgodaj (čeprav sem jaz mišljenja, da se je najverjetneje zmotila pri izračunu M). Po trebuhu sodeč je bila v primerjavi z mano za mesec več noseča skozi vso nosečnost, rodila pa je fantka velikosti in teži primerno 4o tednom in ni imel popolnoma nobenih težav. Pri 6 mesecih je sedel sam brez opore, se plazil, in brez problema sam vsedel. Moja pa niti sedela ni brez opore, plazi pa se še pri 1 letu ne. V posvetovalnici pri 9 mesecih (komaj teden je sedela brez opore, a več padala kot ne), za plazenje in hojo pa ni niti kazala volje. In so mi rekli, da pri tej starosti še ni narobe, če takšnih stvari še ni osvojila. Sem pač mislila, da je bolj lene sorte. (sem pa se pogovarjala še z eno mamico, ki je zaradi istih stvari že hodila na fizikalne terapije - zakaj pa so meni rekli, da to še ni težava user posted image )? Mogoče, ker ona dela v zdravstvu in si brez težav uredi take stvari.
No, in danes v posvetovalnici (ko sestra še dela neke poskuse z njo), mi zdravnica pove, da določene stvari motorike bi pa zdaj  že morala znat (ob opori se ne vstane, in ni prav stabilna na nogicah), zraven tega pa še z desno nogico ful čudno hodi in vedno po prstkih -z levo s celim podplatom, z desno pa le s prstki. Mi je pediatrinja rekla, da bodo še to pregledali in me naročila za kontrolo hoje 25.9. (posvetovalnico pa imava zopet decembra).
Pa sem prišla v ambulanto,da se naročiva (k dr. Koražija) in ker so dopusti in ima terapevtke na bolniški, pa rizične nosečnosti,... pa vse zasedeno (mi je sestra še kazala), me naroči 1.9. - in doda še, da itak ni tako nujno, da se ne mudi. Halo? A ni bistvo in cilj teh terapij, da se preprečijo nepravilni vzorci gibanja, preden se ti vtirijo? Morda potrebuje le par vaj, a se mi vseeno zdi kar dolga doba 2,5 meseca (medtem bi itak že morala shodit, saj bo takrat stara 13,5 mesecev).
Zdaj pa mi povejte, a naj čakam do septembra ali se grem kam drugam naročit (bi še najraje šla drugam, ker ta zdravnica mi nikoli ni bila prav všeč). Pa saj niti ne vem, kje v MB so še te ambulante? A mi poveste, kam bi še lahko šla?
Sploh ne paničarim, (pri 3 nič ne kompliciram), a vseeno se mi zdi, da vse ni tako, kot je bilo pri starejših dveh.
Upam, da nisem preveč dolgovezila in komplicirala.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tiste, ki hodite v COMR - pomoč
19.6.2006 23:05:35   
Marogica
Res čudno. Če sem prav razumela imaš kontrolo hoje 25.9, s fizioterapijo pa bi naj začela šele 1.9? In kaj se bo kontroliralo po 25 dnevih in kakšen bi naj bil uspeh? Sedaj pa bi imela 3,5 mesece časa, pa ni prostega terminauser posted image user posted image . TUdi jaz sem mnenja, da je bolje čimprej začeti, ker se da lažje in hitreje "napake" odpraviti. Večji je otrok, težje je.
Sama ti ne vem povedati, če je še kdo in kje, najbolje pa bi bilo, če vprašaš svojo pediatrinjo, ta ima še mogoče kakšen ta pravi naslov v rokavuuser posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tiste, ki hodite v COMR - pomoč
19.6.2006 23:08:50   
kofetek2010
obrni se na Seven - nekje na RR je celo podforum o FT, pa nimam cajta, da ga najdem user posted image
upam, da boš vse čimprej porihtala! user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tiste, ki hodite v COMR - pomoč
19.6.2006 23:11:06   
kofetek2010
našla http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=861535 user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tiste, ki hodite v COMR - pomoč
20.6.2006 0:33:25   
lelaval
Hvala vam, punce zaenkrat.
Pa tebi Jana - sem vedela, da je Seven odprla ta podforum, a ga še nisem uspela najt.
Bom poročala, kako stvar napreduje.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tiste, ki hodite v COMR - pomoč
20.6.2006 6:52:02   
k1
jaz mislim da bi bil že zadnji čas za FT. v Pesnici je privat fizioteraptevtka, pa saj boš verjetno na podforumu od Seven našla primerne odgovore.


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?