|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste z Mireno..
25.1.2006 22:54:58   
Seven*
A vas je vstavljanje ful bolelo? Kako ste zadovoljne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
25.1.2006 23:24:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tiste z Mireno..
25.1.2006 23:34:58   
Ajsha
Mene vstavljanje ni nič bolelo, saj je bilo to komaj 6t po porodu, ko maternični vrat še ni povsem zaprt. Najbrž se kasneje zadevo bolj občutiuser posted image

Zadovoljna sem zelo - beri: ne čutim, skoraj ni menstruacije in nisem noseča! Pa še brez problema sem lahko  dojila.

LP!

_____________________________

Love is in the air...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tiste z Mireno..
25.1.2006 23:46:56   
Tiki
Pri meni vstavljanje ni nič bolelo, le potem sem imela par dni tak čuden, rahlo boleč občutek v predelu maternice. Po vstavitvi mi je g. predpisala še tablete proti krčenju maternice, a jih nisem jemala, ker sem še dojila (kljub temu, da je rekla, da jih lahko jemljem). Pol leta so bili neprijetni izcedki in sicer po par kaplic rožnate krvi, včasih prisotne rahle bolečine. Potem sem imela m. redno in minimalno, včasih skoraj nič, da sem komaj vedela, da jo imam, včasih pa malo bolj, a še vedno 10x manj kot pred vstavitvijo mirene. Jaz sem se zanjo odločila tudi zato, ker sem imela močne m. in posledično vedno slabo kri. Občasno se mi še pojavi rahla bolečina. Suho zlato po mojem mnenju mirena ravno ni, so pa pozitivne strani pri meni prevagale.
Pa nitko sem morala it še dvakrat skrajšat.
Toliko zaenkrat.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 8:41:49   
ma-ja
Jaz pa nisem tako zelo navdušena. Vstavljanje me je zelo bolelo, sploh tisti trenutek, ko ti predre maternični vrat. Tako, da dobro, da sem tisti dan imela dopust, ker sem še celo popoldne ležala. Imela sem pa kar precej krčev. Potem se je umirilo, sem pa še naslednja dva meseca imela izcedek. Pa ravno čez poletje, tako da moram drugič izbrati kakšen drug termin.
Po nekako 6-ih mesecih vmes nimam več izcedka, menstruacija je redna, vendar precej šibkejša. Moti pa me, da kar dolgo traja. Baje da lahko nekatere tudi izgubijo menstruacijo, vendar se to pri meni ni zgodilo. Je pa res manj predm. bolečin. Kar se tiče pa kontracepcije, sem nanjo v bistvu pozabila. Me je na začetku malo skrbelo, zdaj pa ne več.
Tako, da je verjetno odvisno od ženske kako to vse skupaj prenese. Zdaj mi je v redu, vendar bom res razmislila, če bom si po petih letih dala še enkrat vstaviti.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 9:57:35   
piščanc
jaz nimam mirene, imam pa navaden maternični vložek (razlika je v tem, da je mirena ovita s hormonskim preparatom, navaden vložek pa z bakrom... al tko nekako).

sem eno leto po porodu, vstavljanje ni bolelo (je rekla, da več kot je porodov, lažje je), razen trenutek ko me je vščipnila (kot bi mi šlo 220V skozi), samo me je opozorila.

do prve menstruacije je bilo malo nelagoden občutek (en teden), potem pa super. menstruacija normalna (tri dni močna), brez drugih nevšečnosti

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 10:05:58   
lutka
Ker ste že ravno pri debati o mireni, tudi mene nekaj zanima.........

Koliko ste plačale za mireno, ali moraš za vstavljanje res posebej plačat? user posted image

Ali se maternični vložek tudi plača ?


lp user posted image

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 10:06:00   
Janeja
Vstavljanje traja minutko in malo že čutiš ampak ni prehudo.
Potem pa imaš res par mesecev rahel rjavkast izcedek, zato ni fajn začet poleti. Pri meni so menstruacije zdaj manj močne, vendar še vedno trajajo vsaj 5 dni.

Kar se tiče pa same kontracepcijske zaščite, pa je po moje to najboljša rešitev. Enostavno za 5 let lahko pozabiš na skrbi.

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 10:28:01   
ma-ja
Najprej dobiš tisti ta beli recept pri G. Mireno kupiš v lekarni in odšteješ 32.000,00 user posted image
Potem ti to čudo vstavi tvoj G in ne plačaš nič.
Je pa potem treba vsako leto hodit na pregled, tisto pa ne vem ali je treba plačat. Bom videla junija!

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 10:28:23   
Anonimen
Jaz sem 4m nazaj plačala 32.200 SIT. Ustavljanje se ne plača. Ne vem, kako je pri privat G user posted image
Moram pa priznat, da ravno razmišljam o tem, da bi jo dala ven.
Ne vem, krvavela sem več kot en teden, zdaj sicer izcedka nimam, imam pa take bolečine, da to ni za nikamor user posted image  pa baje je vse normalno tja do 6m. Ne vem, sicer je zlo fino, ker ti ni treba skrbet za zaščito naslednjih 5 let, oziroma ko se odločiš imet dojenčka, ti zadevo pač vzamejo ven.
Ko mi je G vstavila Mireno, me je bolelo. Ampak, sej veš, 100 bab, 100 različnih pragov bolečine. Meni je bilo neprijetno potem, ko sem imela Mireno že notri...taka bolečina kot PMS. Fejst PMS user posted image

Aja, pa moj mož pravi, da mi je z Mireno libido padel user posted image  bi se strinjala user posted image

(odgovor članu Janeja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 10:37:53   
ma-ja
Tinka, malo še počakaj. Meni se vse skupaj kar 6 mesecev ni uravnalo. Najbrž tudi to vpliva na libido user posted image , čeprav je pri meni že zdavnaj padel iz drugih vzrokov (user posted image user posted image )!
Kar se pa bolečine tiče, sva najbrž kar podobne. Mene je tudi ful bolelo, zdaj me pred user posted image ne boli, imam pa še vedno boleče ovulacije. Krvavitve so pa res manjše, kar je pa tudi fajn.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 10:47:17   
lutka
no, zdaj mi pa ni nič več jasno user posted image user posted image ...meni je G. rekla ,da stane mirena cca. 35.000 sit, potem pa še vstavljanje 8.000 sit. 43.000 sit za vse skupaj, meni je trenutno to kar velik strošek.

Zdaj pa res ne vem kaj naj. Tablet ne smem, zaradi hormonskih težav,  kaj mi še torej  preostane........user posted image user posted image


lp

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 10:58:55   
katarina j.
Jaz jo mam tudi. Vstavitev me ni bolela, izcedek se je po 2 mesecih nehal in zdaj 7 mesecev po porodu še nimam menstruacije, je pa res da še veliko dojim. Jaz ti jo zaenkrat priporočam. Ne vem, kako to da moraš plačat vstavitev, saj je še jaz nisem plačala v Lj.ginekološki zraven porodnišnice, kjer sem plačala že vse možno. Poleg tega je vstavitev taka kot bi ti vzela bris-traja glih 3 minute- pa 8.000user posted image No, kljub temu se mi zdi vredno to nardit zase- nimaš skrbi z vsakodnevnimi tabletkami, pa še ne filaš telesa s hormoni.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 14:38:00   
ameli
Jaz sem si Mireno vstavila 8 tednov po porodu. Vstavljanje traja 1-2 minutki in mene ni nič bolelo. Sem se čudila, ko je bilo že konec. Izcedek sem imela cca. 4 tedne. Menstruacije še nimam, težav nobenih, skratka sem zelo zadovolna.
Vstavitev je bila brezplačna, mirena pa cca. 32.000 sit.

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Tiste z Mireno..
26.1.2006 17:40:46   
valči
Imam jo deset mesecev in sem šele sedaj resnično zadovoljnauser posted image
Dva meseca nazaj pa sem bila na tem,da jo dam ven.Sem imela skoz krvavitve,pa neredne menstruacije,pa krče-živo sranjeuser posted image Prav jezna sem bila,da sem take dnarje zmetala.Je pa bilo krivo dojenje po vsej verjetnosti,ker mesec dni nazaj sem nehala dojit,pa je res bolje.

Glede vstavitve:Mi jo je vstavil sedam tednov po porodu in ni bolelo.Čutila sem vstavitev,samo ni to bila bolečina,le neprijeten občutek.Tisti dan sem še imela krče take menstrualne,pol pa je bil mir.Tiste vmesne krvavitve so me pa res stale živcev,je pa sedaj blažen mir.Kontracepcija je super,mogoče bo romala ven preden bo minilo pet let.Mogoče še bomo imeli kakega...

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Tiste z Mireno..
2.2.2006 14:05:28   
piščanc
navaden maternični vložek ne stane nič, niti vstavljanje - traja pa minuto oz. dve

name hormoni (tabletke in mirena) zelo vplivajo (padec libida, vlažnost, sitnoba...) zato sem se odločila za navaden vložek in sem zadovoljna

< Sporočilo je popravil piščanc -- 2.2.2006 14:08:16 >


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Tiste z Mireno..
2.2.2006 14:16:15   
lory05
Tiki, mene zanima, zakaj in kako si šla skrajšat te nitke?

Mene je vstavljanje ful bolelo, skoraj mi je bilo slabo od bolečin. Prej sem imela pa uno navadno, pa me ni nič bolelo in vse je bilo brez problemov.

Moj mož mi je že parkrat rekel, da ga med sexom ful boli in pol tudi mene. Zadnjič sem to rekla gin,ker me je vprašal kako je, pa je rekel, da jaz sem prva, ki sem to rekla, da takega primera še ni imel.
Zdaj med sexom sploh nisem več sproščena, ker sem v strahu, da bom spet začutila uno močno bolečino.

Kaj ima katera podobne izkušnje? Kaj narediti, naj jo dam spet ven?



(odgovor članu Tiki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Tiste z Mireno..
2.2.2006 14:29:09   
soncek&luna
mireno sem si dala vstavit 7 t po porodu... do sedaj sem imela ze 2x M in moram rect da nikol tako dolgo... prva je trajala 10 dni druga pa 13 dni user posted image ... sem klicalal G in je rekel, da je tam do 6 mesecev normalno...
za mireno sem dalal 32.000 sit na bel recept, vstavitev ni nic stala in imam privat G

bolelo ni nic... no, imas obcutek kot bi te nekdo za trenutek uscipnil... potem pa te se ves dan po malem boli.... sam ni panike

< Sporočilo je popravil soncek&luna -- 2.2.2006 14:30:44 >


_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Tiste z Mireno..
5.2.2006 22:13:22   
Tiki
Nitko sem šla skrajšat, ker je njega zbadala in motila. Pa to sploh ni redko, da je nitka moteča. Gre za zelo enostaven poseg, kot navaden pregled, le da ti še nitko nekoliko odstriže. Prvič mi je ni dovolj skrajšala, zato mi jo je naslednjič kar se je pač dalo, toliko da se še malo vidi in tipa. Zdaj je ok, jo še kdaj začuti, a zelo redko.
Reci g. naj ti skrajša nitko, če ne bo nič bolje je pa za razmislit...

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Tiste z Mireno..
10.2.2006 13:22:57   
lory05
Hvala ti za pojasnilo. Če bom še kaj potrebovala, te lahko vprašam?

(odgovor članu Tiki)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Tiste z Mireno..
10.2.2006 16:17:17   
Grascakinja
Tudi meni jo je G vstavila okoli 8t po porodu, vstavitev je boleča pač toliko kot navaden bris, tisti dan pa sem imela malo bolečin kot PMS in rahlo krvavela.
Rjavkast izcedek sem imela nato še 2 meseca, 4. mesec sem dobila "menstruacijo", ki pa se do zdaj, 6m po vstavitvi, ni več ponovila. Krvavim ne, včasih se pojavi malo izcedka. Libido se je vrnil na normalno raven, malo je padel kot posledica poporodnega umirjanja hormonov in mirene in preveč dela z malo.
32K ki sem jih plačala zanjo (vstavitev je bila brezplačna), zlahka polovi vse stroške, ki bi jih sicer ta časi mela za tampone in vložke, ker jih več ne rabim, kvečjemu kakega dnevnega sem in tja. Pomoje se splača, če seveda zadevo dobro preneseš.
Izjemno fajn je, ko se ne rabiš sekirat, a si vzela tableto ali ne, a imaš kak kondom v omarci oz. ali se bo pravočasno umaknil in podobne - enostavno pozabiš na kontracepcijo.
Osebno jo priporočam. Je pa od vsake posebej odvisno.

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Tiste z Mireno..
17.2.2006 9:34:45   
Tiki
Seveda, ni problema user posted image . Bolj malo čekiram tale forum, zato sem malo pozna z odgovorom.

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Tiste z Mireno..
2.3.2006 14:54:15   
Bubamaraa
Jaz sem si dala Mireno 6 mesecev po CR, ker prej ni priporočljivo....Sem zelo zadovoljna, ker prej sem imela grozne pred menstrualne krče, ki jih sedaj ni, sama user posted image je bila prej močna, boleča, kar zdej sploh ne vem, da jo imam.... Resnično je vredno tega denarja....user posted image user posted image user posted image Ne zamenjam tega obročka za nobeno drugo stvar.... Pa še 100% zanesljiva je.....user posted image user posted image user posted image

Vsem lep pozdrav


_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu Tiki)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Tiste z Mireno..
15.3.2006 13:07:16   
tali
Tudi sama imam Mireno, sele en mesec
trenutno se nezadovoljnauser posted image , ampak sem optimist.

Imam pa eno vprasanje
meni je zdravnica odsvetovala uporabo tamponov
kaksne izkusnje imate

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Tiste z Mireno..
15.3.2006 15:19:52   
Anonimen
Tali, počakaj par mesecev...boš še kako zadovoljna user posted image
Jaz sem bila tudi na tem, da jo dam ven (beri malo višje), pa sem se odločila, da res počakam, pa je super. Krvavim res minimalno 1x na mesec ali mesec in pol.

Kar se pa tamponov tiče, jih pa jaz ne uporabljam in jih tudi ne bom.

(odgovor članu tali)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?