|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tragični dogodek
16.2.2007 23:08:47   
Anonimen
verjetno ste že slišale za tragični dogodek, ki se je zgodil danes v enem od slovenskih vrtcev. Deček, star 1.5 let se je izmuznil vzgojiteljicam. Iskali so ga vsi: od šolarjev iz bližnje OŠ do policistov, gasilcev... Našli so ga v bližnjem potoku, na žalost so ga našli prepozno...med angelčke je odšel zaradi podhladitve!
Kar ne morem verjeti, da se je to zgodilo! Že cel večer razmišljam o tem dogodku. Tako mi je hudo za starše tega dečka.
Pa vseeno kako se je to lahko zgodilo????? Kako? Pa saj je vzgojiteljica tam zato, da pazi na otročiče. Kako se ti lahko kar izmuzne??? Toliko vprašajev se mi poraja. In kar solze mi polzijo po licu ko pomislim, da bi se kaj takega lahko zgodilo našim sončkom.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tragični dogodek
16.2.2007 23:23:26   
til
Danes je to že ena deseta debata na to temo. Nimam pojma kako ali zakaj se je to zgodilo. Ne morem pa rečt, da kogarkoli obsojam, saj so verjetno tudi vzgojiteljice čist iz sebe in se bosta za to žrli celo življenje in verjetno jima ni  vseeno in se sprašujeta isto kako in zakaj se je to zgodilo in to ravno njimauser posted image . Če bi šlo za mojga sina bi sigurno reagirala drugače!

Ena je že v prejšnji debati napisala KRIVA JE DRŽAVA ker se jim ne zdi vredno zaposliti eno osebo več raje vidijo da se dogajo takšne stvariuser posted image user posted image . pa se postavimo v njihovo kožo: Dve vzgojiteljici kar malo težko oblečejo 12 otrok jaz še enega komaj zrihtam kaj šele ostalih 11.Otroci pa so verjetno skakali po celi garderobi.

Tudi jaz že ves čas premišljujem o tem in mi gre kar na jok in mi je full hudo za celo družino in vse tiste, ki jih poznajo . Po drugi strani pa se mi smilita tudi vzgojiteljici, ki pa bosta verjetno psihično čist na dnu vsaj jaz bi bila, če bi bila na njihovem mestu. Nesreča pa res nikoli ne počiva ampak ko vsaj ne bi bila tako kruta.
Je pa res da daš otroka v varstvo in si prepričan da se kaj tako hudega nikakor ne more zgodit.


_____________________________

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tragični dogodek
16.2.2007 23:29:05   
anitaz
Tudi meni je zelo hudo za otročka in za staršeuser posted image -ma da se ti zmeša!!! 

Kakorkoli, vzgojiteljice so tam zato, da pazijo ves čas na otroka, to pomeni tudi vsako sekundo. Tako mora biti in pika! Zato so tam, zato so se odločile za ta poklic. In MI smo tisti, ki jim ZAUPAMO svoje otroke. Da se kaj takega zgodi, to je KATASTROFA! In zdej bojo spet na dolgo in široko razpredal, kje so ble, kaj so delale, da niso vidle....na konc pa nobena ne bo nič kriva!

Ubogi fantek....kaj je prestajaluser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 0:12:15   
Katrin
user posted image user posted image user posted image  Enostavno nimam besed, da bi lahko opisala, kaj si mislim. Grozno!

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
17.2.2007 1:23:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
17.2.2007 1:24:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 1:35:35   
lelaval
Danes je to že ena deseta debata na to temo. Nimam pojma kako ali zakaj se je to zgodilo. Ne morem pa rečt, da kogarkoli obsojam, saj so verjetno tudi vzgojiteljice čist iz sebe in se bosta za to žrli celo življenje in verjetno jima ni vseeno in se sprašujeta isto kako in zakaj se je to zgodilo in to ravno njima . Če bi šlo za mojga sina bi sigurno reagirala drugače!

Ena je že v prejšnji debati napisala KRIVA JE DRŽAVA ker se jim ne zdi vredno zaposliti eno osebo več raje vidijo da se dogajo takšne stvari . pa se postavimo v njihovo kožo: Dve vzgojiteljici kar malo težko oblečejo 12 otrok jaz še enega komaj zrihtam kaj šele ostalih 11.Otroci pa so verjetno skakali po celi garderobi.

Tudi jaz že ves čas premišljujem o tem in mi gre kar na jok in mi je full hudo za celo družino in vse tiste, ki jih poznajo . Po drugi strani pa se mi smilita tudi vzgojiteljici, ki pa bosta verjetno psihično čist na dnu vsaj jaz bi bila, če bi bila na njihovem mestu. Nesreča pa res nikoli ne počiva ampak ko vsaj ne bi bila tako kruta.
Je pa res da daš otroka v varstvo in si prepričan da se kaj tako hudega nikakor ne more zgodit.

Se podpišem, ker ne morem niti pisat ob tako tragičnem slučaju. Bi pa mene vejetno dobesedno kap, da se mojemu otroku to zgodi. Saj ne upam niti pomislit na kaj takega. user posted image user posted image user posted image user posted image
Sočustvujem pa z vsemi prizadetimi. user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 7:30:48   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Anitaz, nikoli ne morejo vzgojiteljice na vse otroke paziti vsako sekundo. Na očeh imajo lahko 2, 3, pa še to težko. Še sama doma nimam malega 100% na očeh, pa se mu lahko mim grede kaj zgodi in potem bodo prišli ljudje s takimi izjavami, da se ma otroke 100% na očeh, ja v pravljicah mogoče.


Se pravi, ker ne morejo imeti otroke non stop pod "kontorolo", se lahko otroci kar izgubljajo user posted image   Nalin-pa ne kregam se, aprov user posted image user posted image  

In, kot je že na debati višje in nižje (ne vem kam je padlo zdej)....pri njih vrtec siguno ni zaklenjen. Kot pri nas ne user posted image  In če bi vsaj za to bilo poskrbljeno, se tudi to ne bi zgodilo-ali vsaj težje.

Drugače pa-mi JIM ZAUPAMO svoje otroke! In kot sem že rekla-pa kaj če pride kdaj "pogrižena" domov, ali z buško ali smrkava.....to spada zraven-normalno-ne pa da ti otrok uide in še huje-umreuser posted image

Tudi jaz nimam Tjaše non stop, vsako sekundo na očeh-nemogoče. Lahko se zgodi marsikaj v tisti sekundi, vseeno pa poskrbim, da se kaj hudega res ne more zgoditi. Imamo stopnice (zelo strme) in smo dali ograjo-če jo ne bi, bi hodila tja in bi lahko v tisti sekundi zletela dol.....pa še in še...sem poskrbela za to, da se v tistih sekundah ne more kaj tragičnega zgoditi-a me razumeš, kaj hočem povedat user posted image



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 8:29:57   
Primoza
Če bi imel jaz 12 otrok kot je normativ bi se mi vsak dan kakšen izgubil. Že zd dvema imava z ankaa dovolj dela, da jih obvladava in nadzirava.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 9:18:00   
Blacky30
Nalin, ti se verjetno nisi dovolj poglobila v vlogo mamice, ki je izgubila tega fantička, da lahko iščeš izgovore za vzgojiteljice. Ti ne moreš imeti svojega Žana 100% na očeh, ker imaš še druga gospodinjska opravila za porihtat in vse ostalo, medtem ko so vzgojiteljice tam zato, da 100% čuvajo samo otroke. Ne rabijo skrbet zraven še za gospodinjstvo, ne rabijo kuhat, ne gledajo v računalnik, itd. One so tam v službi in tako kot me v službi opravljamo svoje delo 100% (govorim zase), tako ga morajo tudi one, saj so za to plačane. In naj mi nihče ne flanca tu o tem, kako ne morejo paziti na toliko otrok bla, bla.....Če bi to bilo res, bi verjetno do zdaj že zagnale vik in krik in odpirale polemiko o tem, da otroci niso varni. A vendar, one še kljub vsemu imajo veliko preveč časa za klepetanje......
Jaz sem se v vlogo te mamice lahko takoj postavila in sem čisto out. Poskušam si vsaj približno predstavljati, kaj doživlja. Ko pa pomislim, da so bile celo tako neodgovorne, da so opazile, da ga ni šele po 2 urah ali uri in pol, pa mi slabo rata. In še vedno najdete izgovore zanje??!?!?!!? Nihče mi namreč ne bo rekel, da je okoli 30 ljudi otroka iskalo celi 2 uri, če pa je bil le 50 m od vrtca v potoku!?!?!?!?!!? Larifari.......user posted image user posted image user posted image  Najprej sta ga iskali sami, potem so se vključili ostali učenci in učitelji, šele potem so se odločili poklicati policijo? Ne vem, tu definitivno nekaj zelo smrdi.
Poskušajte si predstavljati, kaj je ubogi fantek doživljal, ko je stopil v vodo, se igral, morebiti padel vanjo in potem ni mogel več vstati od mraza in tako je tam ležal in počasi je njegovo življenje ugasnjevalo, počasi, celi 2 uriiii........ user posted image user posted image user posted image , kaj mu je hodilo po glavi, ali je trpel, milijon vprašanj... tega prizora v glavi ne spravim iz sebe in zato niti pod razno nikoli v življenju ne bi mogla najti kakršnegakoli izgovora za te prekl......vzgojiteljice, ki svojo službo jemljejo prelahko.

Nalin, nič ni osebno letelo nate, le svoje mnenje sem hotela izraziti, ti si me pač vzpodbudila.user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 10:05:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Če bi imel jaz 12 otrok kot je normativ bi se mi vsak dan kakšen izgubil. Že zd dvema imava z ankaa dovolj dela, da jih obvladava in nadzirava.


Zato pa mora biti vrtec zaklenjen.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 10:41:18   
ona
meni je tudi zelo hudo za fantkom,sočustvujem s staršiuser posted image user posted image user posted image
Ne vem,kako se lahko to zgodi in,da tako majhen otrok kar odkoraka iz vrtca ven!Ne vem,ni mi jasno in mi ne bo!
jaz se spomnim,ko sem tamalo vpisala v jasli in sem opazila,da lahko sama odpira vrata,sem vzgojiteljice na to opozorila,saj je naš vrtec v bližini ceste in tamala bi brez problema lahko odpeketala ven in vam povem,da me je vsakič ravno tega strah in potem včasih vprašam vzojitejico,če je že provala it ven,a so zanikale:Zdej me bo še bolj strah in vsekakor se podpišem pod vsem ,ki so ZA zaklepanje vrat!Vsaj vhodnih,da se še kaj ne zgodi....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 10:55:43   
dskubin
Sočustvujem z vsemi prizadetimi in upam, da se kaj takega ne bo pripetilo nikomur več.

Ampak delala sem v vrtcu in tisti, ki misli, da imaš vse otroke STALNO pod kontolo, živi v svojem PRAVLJIČNEM svetu. Enostavno ne gre, pa če se še tako trudiš. In ni res, da so vzgojiteljice in pomočnice tam samo za to, da gledajo otroke - poleg tega je ogromno drugega dela. Že naprimer kadar nekaj lepiš, režeš (še posebej je to pri manjših otrocih, ko moraš nujno tistega, ki ima "orodje" gledat), padejo vsi ostali otroci pod nadzor druge osebe - torej če ena pomaga 1 otroku lepit, druga vzgojiteljica oz. pomočnica gleda preostalih 23. Ko gre ena po malico, pazi druga na vse - kljub temu mora kdo od otrok ravno takrat na stranišče - in kaj sedaj, naj rečeš, da kar naj lepo počaka, da se vrne pomočnica in bo šla z njim? Ne, na vrata greš in gledaš, da bo ta otrok (ponavadi jih je več, ker ko se en spomni, da ga tišči, se najde kar še nekaj prijateljčkov, ki bi mu šli pomagat) res šel na WC in ne kam drugam in medtem gledaš v skupino, da se tam ne bi kaj zgodilo. Seveda se poskušaš najprej dogovoriti, da grejo eden po eden, ampak če ti tam cepetajo in se z rokicami tiščijo, da jim ne bi ušlo, jim pač moraš dovolit, da grejo prej. Tako je. In še miljon je primerov, ko je vzgojiteljica ali pomočnica celo sama v skupini. Ne bi sicer smelo biti tako, ampak, pustimo. S tem NE ZAGOVARJAM teh dveh delavk vrtca, ampak hočem samo povedat, da razumem tudi njuno stališče. In ja, gotovo sta najprej sami iskali, to je tudi logično. Tudi meni kdaj moj enainpolletnik (zaenkrat še edini otrok) kdaj uide izpred oči in to pred domačo hišo, no in takrat ne pokličem policije, ampak ga začnem iskat - in prav lahko bi se zgodilo, da bi bila vrata ograje odprta (tudi, če jih nismo mi pustili, bi jih lahko poštar ali mimoidoči) in bi mali pobegnil. In potem bi poklicala najbližje in sosede, da pridejo pomagat. Razumete princip, kako to gre? Najbrž ne pokličeš kar policije.

Moram pa povedati, da sem delala tudi v jaslih in sem se vedno bala, da bi se mi kaj takega lahko pripetilo, čeprav so bili otroci majhni. Ko smo bili zunaj pred vrtcem (pa tudi notri) ali v peskovniku, sem neprestano preštevala otročke, če so vsi na številu. Neprestano. In že, če ti kakšen pride za hrbet, je takoj panika, kje je. Pa jih moraš vmes previjat in pomagat dat jest, pa umivat, pa na WC vozit - in ne mi govorit, da je ena oseba (ČEPRAV JE RES PLAČANA SAMO ZATO, DA JIH MERKA) ZMOŽNA nadzirat 12 otrok VES ČAS.

ŽAL NI TAKO in nikoli ne bo! Pa čeprav bi bil v skupini po 1 odrasel več (ali pa 5).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 11:05:04   
Blacky30
Zdaj mi je še huje, ker sem pravkar prebrala, da je bil slečen, torej brez bundice, da bi mu bilo topleje. In da sta ga ti dve "pametni vzgojiteljici" šli iskat najprej po stavbi, kar je trajalo bogve kako dolgo, šele potem so ga šli iskat ven, seveda na napačen konec, čeprav je bil potok le 10 m od vrtca. Oni so ga iskali po grmovju ob potoku v drugo smer, niti eden od množice sodelujočih ni šel v nasprotno smer potoka. user posted image user posted image user posted image  Predvidevajo, da je padel z mostu ali z obrežja v vodo. Morda zato ni mogel več vstati iz vode, ker se je poškodoval. Ne vem....tuhtam in tuhtam, čeprav vem, da je prepozno in se ne da narediti nič več. Srce se mi trga ob misli, da bi se to zgodilo mojemu srčku. Za to bi ubijala!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naj mu bo lepo med angelčki..user posted image user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 11:19:12   
nuala
Halo, v vrtec daš otroka zato, da ga tam vzgojiteljice ( ki so tam seveda v službi ) čuvajo, ti pa si lahko med tem mirno v službi.

Iskreno sožalje pa družini. Grozna stvar, meni bi se utrgalo.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 11:33:31   
Anonimen
Ena je že v prejšnji debati napisala KRIVA JE DRŽAVA ker se jim ne zdi vredno zaposliti eno osebo več raje vidijo da se dogajo takšne stvariuser posted image user posted image .


Japajade, zdaj bo pa za vse kriva država user posted image  A bodo zaposlili še eno osebo, da bo zaklepala vrata? Pa kaj še. To je stvar osebne odgovornosti in zdrave pameti in ne organizacije države.

In v tistem trenutku bi bilo lahko verjetno v vrtcu 200% vzgojiteljic več in če se nobena ne spomni, da pokliče 112 na pomoč, država ne more nič pomagati. Pa kaj sta razmišljali? Joj, samo da kdo ne zve, da se nam je izgubil otrok? Dajmo pomest pod preprogo in amatersko naredimo tole nalogo reševanja? In pokličimo še otroke, ti so res primerni za to?

Neodgovorno sta opravljali svoj poklic in se amatersko šli enega, v katerem šteje vsaka sekunda?

Če se vam pokvari avto, piz*** na mehanika, ko gre za življenje otroka, bi pa kar zagovarjali vsako nespametno dejanje? Kar. Jaz ga gotovo ne bom.

(odgovor članu til)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 12:42:42   
til
Japajade, zdaj bo pa za vse kriva država A bodo zaposlili še eno osebo, da bo zaklepala vrata? Pa kaj še. To je stvar osebne odgovornosti in zdrave pameti in ne organizacije države.


Mislem, da 12 otrok ni mačji kašelj obvladat in bi kakšna vzgojiteljica zelo prav prišla sploh ko gredo na sprehod in se oblečujejo za ven. Kar pa se tiče zaklepanja vrat pa je že druga zgodba. Saj mogoče niti nista vedeli, da so vrata odklenjena, mogoče pa je šla katera skupina že prej ven in so pozabili zaklenit vrata kaj pa veš kaj in kako je točno to bilo. Pa saj jih ne zagovarjam v vsakem primeru sta tam res samo zato, da pazita otroke,da se jim kaj takega ne zgodi. Men bi se tako ali tako utrgalo pa saj se je njima tudi verjetno. Veliko je vprašanj in odgovorov nikoli pa se točno ne bo zvedelo, kaj se je zgodilo.

_____________________________

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 13:24:55   
piskotki
zal mi je,jaz ta dogodek obsojam..je res tezko za vse,ampak kot mati v prvi vrsti in varuska 3 otrok ,se to ne sme zgoditi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!s trenutkom,ko sprejmes otroka v svoje zavetje,je TVOJA ODGOVORNOST..jaz   vse,ki jih cuvam,100% bolj opazujem,kot svojega,pa ze pri svoji sem ves cas na trnih in v glavi premlevam,kaj pa zdaj pocne,se ji lahko kaj zgodi??Otrocki so premajhni,da bi vedeli,zakaj ne smejo odtavati in kaj se jih lahko zgodi..Zatorej je naloga vzgojiteljic ali varusk,da jih omejimo do te mere,da so se vedno prosti in hkrati varni,na nasih oceh..kako lahko do take tragedije pride,se mi dozdeva,pa upam,da ni bilo tako..Pazimo svoje otrocke,zavedajmo se nevarnosti in jo preventivno preprecimo,drugace smo lahko kmalu v isti situaciji,kot zdaj starsi teh nesrecnih fantkov..Moje sozalje..Maja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 13:56:48   
cmokec
Se podpišem pod Blacky30. Prav preganjajo me predstave, kaj je moral dati ubočec skozi, njegovi občutki. Kar slišim jok, čutim obup, strah. Kaj bi dala, da na to nebi mislila, pa ne gre.

Sočustvujem s straši, z vsemi, ki jih je malček zapustil v žalosti. On se ima sedaj od vse še najbolje.



_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu piskotki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 19:44:59   
Primoza
Ne vem če so vrtci zaklenjeni, v katerem pravilniku pa to piše? Tudi ne zdi se mi smotrno, a potem bi se pa še vratarja plačevalo.

Saj marsikaj se lahko zgodi tudi na sprehodu ipd. Glede na število nesreč v vrcih in glede na število otrok bi rekel da je za njih zgledno poskrbljeno, seveda z vidika tega, da 100% varnosti pač ni.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 20:41:21   
nana 27
Kolikor sem uspela prebrati na drugem forumu, je bil v tem vrtcu le en oddelek 17-ih otrok od 1-5 let. Naj me kdo popravi, če se motim. V kratkem se bosta skupini pridružila še dva otroka.  Večkrat, ko grem v vrtec, vidim, da je naša pomočnica vzgojiteljice "super" (vzgojiteljica seveda tudi), da ji uspe sami oskrbeti 12 malčkov. Po 13. uri ostane sama brez pomoči. Ko prevzamem otroka, jo še kaj vprašam, pa mora imeti zmeraj oči še na hrbtu, ker se ravno takrat kakšna bučka postavi na mizo in skače po njej, v ozadju pa druga malčica grize, ogrizeni pa sireno na ves glas. Ne iščem opravičila za vzgojiteljice. Vem, da je to njihova služba,ampak se mi vseeno zdi, da bi potrebovale pomoč in da je en človek na 12 otrok, čeprav je z njimi sam le nekaj uric, občutno premalo. Žalostno je, da se bo šele po takem tragičnem dogodku, toliko občin in ravnateljev zganilo in popravilo ograje v vrtcih pa upajmo, da še kaj drugega.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 21:12:29   
via_2
če bi blagajnik v banki po pomoti izplačal 1000 eurov, a bi njegov šef pomislili, da je revček preobremenjen?
če bi čistilka malomarno očistila okna, a bi pomislili, da je potrebno zaposliti še eno čistilko?
če bi vzgojiteljica v vrtcu izgubila vašega otroka, bi pomislili, verjetno ima res preveč otrok na skrbi?

jaz imam službo, ki jo opravljam z vso odgovornostjo. če bi čutila, da svoji službi nisem kos, bi dala odpoved. če bi delala v vrtcu, bi 100% odgovarjala za življenje otrok, ki jih varujem. to je to.

ti dve vzgojiteljici pa že sami dobro vesta, kaj sta povzročili. samo kaj user posted image  nam to sedaj pomega, ko angelčka ni več med nami. user posted image  

upam pa, da bodo kakšne posledice. in samo to je ODGOVORNOST države v tem primeru.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 21:18:02   
Urška//
se podpišem pod Blacky30

čista malomarnost

ubogi fantek, tudi jaz mislim na  njega nonstopuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čisto sam, ves prezebel, brez mamiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

in tudi jaz bi za to ubijalauser posted image


iskreno sožalje mamici in vsem ostalimuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 21:21:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza
Ne vem če so vrtci zaklenjeni, v katerem pravilniku pa to piše? Tudi ne zdi se mi smotrno, a potem bi se pa še vratarja plačevalo.
Saj marsikaj se lahko zgodi tudi na sprehodu ipd. Glede na število nesreč v vrcih in glede na število otrok bi rekel da je za njih zgledno poskrbljeno, seveda z vidika tega, da 100% varnosti pač ni.


Ne vem če kje to piše, ampak če bi jaz bila vzgojiteljica, bi definitivno hotela imeti zaklenjen vrtec. Pa tudi vratarja ni treba, le zvonec na vrata je treba naštimat. Na sprehodu se ne more nič zgoditi, ker hodijo lepo v skupini po dva in dva, ena vzgojiteljica hodi spredaj, druga pa zadaj.
Kar se tiče pobegov, pa nikakor ni zgledno poskrbljeno. Jaz poznam kar nekaj otrok, ki so pobegnili dmov, vključno z mojim možem, enim fantkom z našega vrtca in eno punčko, ki je ušla meni, ko sem med počitnicami delala v vrtcu.
Vrtce bi definitvno morali zaklepat. Saj po moje jih zdaj bodo. Bomo videli.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 21:34:17   
Primoza
Zvonec? in kako si predstvavljaš zjutraj ko prihajajo starši id po drugi uri ko odhajajo? Saj jaz sem tudi pobegnil iz vrtca in lepo šel domov. Otrok mimogred pobegna, tako staršem kot komu drugemu. Se strinjam da je zadaj odgovornost - amapk kot sem dejal ni 100% varnosti, pa malo sreče je potrebno za preživetje na tem svetu.

Saj mami se je tudi utopil otrok pred kratkim, pa jih ni imela 12. In zanesljivo si ne želi nobeden vnaprej česa takega. Preprečiti pa se ne da.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?