|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trampolin
19.5.2010 9:50:22   
moja malenkost
Eno vprašanjce......ali skakanje na trampolinu tudi pripomore k hujšanju.....zanima me ali je ravno tako učinkovito kot npr. tek?

Hvala user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Trampolin
20.5.2010 7:26:07   
2violina
Po moji laični oceni se tudi na trampolinu porabljajo kalorije. Koliko ti nebi znala povedat. Je pa tako bolj ko migaš in večkrat ko migaš več kalorij boš pokurila.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu moja malenkost)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Trampolin
20.5.2010 8:16:48   
Hope2
Itak da kuriš kalorije, saj samo poglej kako zašvicaš in se zmatraš, če malo bolj noriš in delaš vragolije gor.

Pa še malo za hec ali res (ne vem)- enkrat sem nekej zasledila da ravno pri skakanju človek kuri veliko energije. Sem že pozabila točno zakaj, vem samo, da so rekli, da se med skakanjem v človeškem telesu nekaj zgodi, kar privede k učinkovitejšemu kurjenju energijeuser posted image . Pejd malo na trampolin, pol pa še na kolebnicouser posted image

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Trampolin
21.5.2010 11:07:54   
Sofi
Glede na to, da je sicer izredno zabavno skakanje tudi izredno naporno, mislim, da se pokuri precej kalorij in zelo veliko mišic dela. Jump, jump...

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Trampolin
23.5.2010 21:19:45   
TomTaylor
Jz bi tut skakala, pa nočem jošk na popku in riti do meč.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Trampolin
24.5.2010 20:44:00   
carbene
Jaz sem v otroštvu skakala po trampolinu, pa se spomnim, da me je od tega bolela hrbtenica. user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Trampolin
17.9.2010 21:15:44   
ona
VADBA NA TRAMPOLINU
CELIČNI POTENCIAL
Sijajno zdravje je odvisno od celotnega delovanje miliard celic, ki sestavljajo naše telo. Brez redne vadbe te oslabijo. Tveganje bolezni kot so rak, srčne bolezni, kapi, prezgodnje staranje, artritis in revmatizem se poveča.
Pri zdravih celicah dve celici nikoli ne prideta v kontakt druga z drugo. Plazma, sokovi v katerih se gibljejo celice, potujejo skozi kapilare in prinašajo zalogo hranljivih snovi in kisika, da bi omogočili vsaki celici rast, obnovo in ohranjanje. Ko skačete na trampolinu, gibanje gor in dol pozroča celično masažo, ki poveča cirkulacijo, podre blokade, odpre krvni obrok, izboljša krvno drenažo in učvrsti celično membrano. Močne celice se lahko uprejo virusom in bakterijam. Z odbojno vadbo ali limfasiranjem se vseh 75 trilijonov celic raztegne skoraj 100 krat v minuti, krepi telo od znotraj na vzven.
POSPEŠENO RAZSTRUPLJEVANJE TELESA
90% sodobnih bolezni povezujejo z limfami. V telesu imate samo v predelu vratu in glave 300 limfnih vozlišč - več kot kjerkoli drugje v telesu. Glavna funkcija teh vozlišč je odplavljanje toksičnih (strupenih) snovi iz vaših možganov.
2 tipa strupenih snovi vpliva na vaše zdravje:
- endo toksini so spuščeni v telo iz celičnega metabolizma,
- ekso toksini prihajajo v vaše telo od zunaj preko hrane, tekočin, zdravil, zraka in onesnaženosti.
Mnogim od teh strupov preprečuje vstop koža, črevesje, ledvice, pljuča in jetra.
Naša kri vsebuje številne beljakovine. Te so ključne za vse telesne funkcije - a hkrati predstavljajo nevarnost. Če namreč telesni limfni (mezgovni) sistem ne more ustrezno odplavljati krvnih beljakovin, ki se nakopičijo okoli celic, lahko celice že v nekaj urah odmrejo.
Do tega pomembnega dognanja je prišel ameriški kemik in limfolog C. Samuel West. Pojasnil je, kako »ujete« krvne beljakovine v okolici celic ustvarjajo pogoje, ki povzročajo bolečine, izgubo energije in številne bolezni.
Vsako minuto gre skozi najtanjše kapilare štiri litre krvi. Rdeče krvne celice morajo skozi tanko kapilare potovati ena za drugo. Če niso dovolj napolnjene s kisikom, se zradi pomanjkanja naboja zlepijo in povzročajo mikroskopski prometni zastoj. Nastala zapora razširi drobne pore v kapilarni membrani in povzroči, da se v obcelični prostor »ujamejo« beljakovine. Posledica kopičenja beljakovin je nabiranje odvečne tekočine v celični okolici, celice pa začenjo zradi pomanjkanja kisika odmirati. Ljudje umiramo zaradi pomanjkanja kisika na celični ravni.
To dejstvo je torej temelj nove vede, tako imenovanega "limfasiranja". Dr. Walker piše: "Vadba na trampolinu omogoča, da si ustvarite limfasirno terapijo znotraj svojega telesa in možganov."
Medtem, ko skačete, se simultano aktivira vrsta procesov, ki omogočajo t.i. črpalko za vaš celotni limfni sistem.
- Sprememba gravitacijske sile
- Krčenje mišic,
- Pritisk na dihanje
- Zračni pritisk
Raziskave potrjujejo, da se ob odrivu od površine zapre milione enosmernih zaklopk, ki uravnavajo tok tekočin v telesu. Poteg gravitacije na vzdol pa ponovno odpre te zaklopke. Povečana G-sila, ki jo čutite ob pristanku spodbuja zdravo valovanje tekočin skozi celotno telo.
 
Iz mize Al Carterja, očeta odbojne vadbe
Osteroporoza je tanjšanje kosti do stopnje, ko postanejo šibke in lomljive. To stanje najdemo največkrat pri astronavtih, starejših in bolnih, ki so priklenjeni na posteljo. To je zato, ker imajo kosti sposobnost, da postanejo močnejše pod pritiskom in šibkejše, ko ni pritiska nanje. Gravitacija je naraven, dober način pritiska na kosti, ki jih dela močne.
Največkrat mislimo, da so naše kosti trdna, statična stvar - fiksne kot konstrukcija, ki drži hišo skupaj. Zdijo se nam štoraste in nezanimive, skrite pred očimi in možgani. Ampak to ne drži. Naše kosti so aktiven, dinamičen organ, ki je tako kot ostali organi v telesu v neprestani rasti celic, obnovi in spremembi, da bi ohranil svojo funkcijo. In ta proces gre lahko narobe.
Kosti v našem telesu se popolnoma obnovijo v obdobju 10 let. Ko smo še mladi, naše kost rastejo in se krepijo. Svojo maksimalno moč dosežejo pri 25-30 letih, znano kot maksimalna kostna masa. Po tem gre vse nenadoma navzdol. Kostna masa se izgublja hitreje kot se obnavlja, kar je del procesa staranja.

Vadba lahko pomaga pri gradnji in vzdrževanju močnih kosti. Vadba, ki vas sili, da delujete nasproti gravitaciji - t.i. vadba, ki prenaša vašo težo kot so hoja in skakanje na trampolinu- je zelo pozitivna. Pod zdravimi pogoji bo večina oblik vadbe jačalo kosti, vendar kadar se pojavi osteroporoza je bolje vaditi brez neprestanih travm in pritiskov na sklepe in hrbtenico, ki prenašajo težo.
Pri teku, skakanju, aerobiki na tleh in mnogih drugih rekreacijah vam najbolj trpijo skepi in hrbtenica in sčasoma povzročajo bolečine. Pomembno je, da si zagotovimo rekreacijo, ki nima teh negativnih posledic. Odbojna vadba na trampolinu zmanjša udarec na hrbtenico in sklepe za 90% in vam s tem omogoča varno in prijetno vadbo v udobju vašega doma ali telovadnice. Zato tudi ni čudno, da uporabljajo trampolin za rehabilitacijo športnikov po težkih poškodbah in operacijah.
Če že imate osteroporozo se verjetno sprašujete ali sploh vaditi ali ne. Trampolin ima pozitivne učinke tako na kolenske vezi in sklepe, ki jih utrjuje, varuje vaše kosti in hrbtenico pred pretiranimi pritiski, in utrjuje hrbet in boke, da postanejo prožni.
Vadba na trampolinu je pomemben del kontrole osteroporoze, vendar le ob redni vadbi. Odbojna vadba na trampolinu lahko izvajate vsak dan, kadar si želite.
Ključ do tega je:
- z odbojno vadbo na trampolinu vsaj 10 min na dan. Samo preprosto poskakovanje
  gor in dol 50 krat bo ohranilo vaše kosti močne.
- S kalcijem bogata prehrana.

(odgovor članu moja malenkost)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Trampolin
21.9.2010 19:13:18   
kaya2007
trampolin je vrhunski, jaz imam sicer obilico kondicije, ampak na trampolinu sem utrujena že po par minutah. super je, vse mišice delajo, izboljšaš ravnotežje, da bi pokuril ne vem koliko kalorij, bi pa verjetno moral kaj nekaj časa skakati.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?