|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Treba bo v službo-dojenček bi se pa zgolj dojil
22.12.2005 14:04:03   
Minki
Živjo mamicam v podobni situaciji, vsem tistim ki ste bile v tej situaciji in tistim, ki se boste še znašle. Kot kaže bom šla v službo en mesec prej kot bi bilo treba, se pravi da bo naš mali star slabih 10 mesecev. Gosto hrano sva pričela uvajati s 6 meseci, do danes ni velikega napredka. Na obrok poje od dveh žličk pa do 1,5 dcl, kar je res uspeh. Piti noče niti po flaški, niti iz lončka ali skodelice. Nekaj žličk kamilic še potem pa se začne igrat. user posted image Kaj nama ostane, seveda da se dojiva. Ogromno. Na uro in pol do dve uri, tudi ponoči. Kar groza me je ko pomislim kako bo ko bo v varstvu (pri babici) in bo pogrešal zizo. Odločila sem se, da zmanjšam število podojev in to tako, da ga ko postane tečkan in prične siliti v mene, da ga zamotim z igro, da greva ven oz. mu ponudim jesti ali piti (ne pa dojke). To izvajam od včeraj. Včeraj sva tudi user posted image oba, Nejc ker bi zizo in mami ker se počuti ful grozno, ker mu je ne da. Sem ga ogromno nosila in cartala, pa igrala sva se, pa kopal se je, pa zunaj je bil... Saj veste, da ga zamotim, da ne misli samo na zizo. Sem pa bolj kot ne sama z user posted image . Nekaj ur na dan je doma tudi mož, ki mi pomaga. Problem pa je še v tem, da ima alergijo na mleko in vse kar dobi mlečnega dobi z dojenjem.
Sedaj pa vprašanje, ker imava še dober mesec, da se pripraviva na moj odhod v službo in Nejčev odhod v varstvo me zanima, kako ste se ve pripravile? Ali delam prav, da prejšnje podoje na vsake 2 uri podaljšujem na 4 ure oz. 5 ur.? Mislite, da dobi dovolj mleka? Ful sem zmedena, pa strah me je, pa ne vem če delam prav ali ne...
Vsakega nasveta oz. izkušnje bom vesela.
LP, Minkiuser posted image

P.S. Ne mislim prekiniti z dojenjem v celoti, le dojenje čez dan oz. do mojega prihoda iz službe bi rada ukinila. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Treba bo v službo-dojenček bi se pa zgolj...
22.12.2005 14:13:47   
muki1
Če bo pri tvoji mami, je najboljše, da ga kakšen dan pustiš pri njej za kakšne štiri urce.
Pri meni je bila podobna situacija, s tem, da je šla v vrtec pri starosti 1 leto.
Jedla je kot ji je zadišalo. Včasih ves dan skoraj nič, samo joško. Pa je lakota velik mojster veš. Moja mala je včasih morala k babici, pa je tam zmeraj pojedla ogromne količine juhe in podobno, ko pa je bila z mano, pa je narahlo vlekla skozi ves dan, tako da sploh ni bila lačna.
Ko sem jo začela uvajati v vrtec,  sem jo parkrat jaz hranila, pa se je tudi nekaj igrala s hrano. Ko pa je začela sama hoditi v vrtec, pa so mi vzgojiteljice govorile, kako pridno papca, da je vse pojedla, skoraj nisem verjela, da govorijo o mojem otroku.
Mislim, da je skrb odveč. Itak da je mamino mleko najboljše in se je ob vsakem trenutku fajn stisniti k mamici in posladkati, tako da ti mu kar daj, pa ne sekiraj se. Lačen se skoraj noben ne pusti.
Uživaj še te trenutke, ki so vama ostali in si ne beli glave s skrbmi.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 22.12.2005 14:15:01 >


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Minki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Treba bo v službo-dojenček bi se pa zgolj...
23.12.2005 12:34:09   
Minki
Hvala muki1,
nehala sem se sekirati in naredila po svoji vesti in ne to kar mi drugi govorijo. Uf, tako sem smotana ker poslušam taščo, ki ima pač izkušnje izpred 30 let, ko se otroci itak niso dojili zelo dolgo in mislim, da je dojila vsakega od svojih otrok manj kot 3 mesece. Ja, tako kot praviš bomo tudi naredili, najprej bo šel v varstvo po 4 urice, da se navadita in potem bomo videli.
Hvala še enkrat.

P.S. Baje dojenčki oz. malčki ki se še dojijo, delujejo na princip, mama tukaj-daj zizo, mame ni-daj mi že tiso kašico. Pa vidim, da res.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Treba bo v službo-dojenček bi se pa zgolj...
23.12.2005 13:36:00   
rainbow
halo!

Mi imamo enako situacijo, pa sem se odločila. da grem delat za polovični del. čas (imamo še eno pamžo), med ostalim tudi zaradi tega, da je ne bi dala v vrtec;

je pa res, kar pravita, če našo kdo drug hrani, poje več, kot če sem jaz zraven;

pa fajn uredite!!!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Minki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Treba bo v službo-dojenček bi se pa zgolj...
23.12.2005 17:52:04   
Minki
Rainbow, živjo.
Tudi jaz razmišljam o tem, da bi šla delat za 4 ure.  Če mi bo uspelo dobit službo pri starem delodajalcu bi bila to ena varianta, saj se moram vozit v Lj. Ob 8 urnem delovniku me mali ne bi videl 10 ur. To je pa kar dolga. Pa ne vem za koga bolj, a zame a zanj.user posted image


(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?