|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trma in povzdignjen glas
9.4.2008 8:27:36   
ženska
Kako pa ve reagirate?
Nekaj tem sem malce prebrala ampak vseeno mi povejte. Imam dve letnika, ki pa je včasih res trmast oz. saj same veste same kako je. Velikokrat "izgubim živce" in nad njim povzdignem glas, ker večinoma vsaj to pomaga. Saj ne da se derem, ampak na glas in z ostrim tonom mu moram povedati. Zdej imam pa ful slabo vest, češ da se derem na njega in ne znam z lepa... Vsak dan je kak trenutek, ko tako reagiram.
Kaj pa ve? Tudi povzdignete svoj glas nad malčki?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 9.4.2008 12:56:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako pa ve reagirate?
9.4.2008 8:47:28   
Anonimen
Občasno, samo da to pri nas ne funkcionira, povzdignjen glas je bolj meni v korist, da si spucam ventile user posted image user posted image .

Pomaga, da se glede pomembnih stvari držimo pravil kot pijanec plota, ne odstopamo niti, če je bolna ali smo kje na obisku. Vsako stvar ji povem dvakrat, npr, da si je treba umiti roke, ko se pride notri, tretjič ukrepam, brez besed jo dvignem, odnesem k umivalniku in ji umijem roke oz. si jih umije sama, jaz le dokončam (da je temeljito umito user posted image ). Če teka s hrano okoli, kar ji ne dovolimo (da se ji ne zaleti), potem ji dvakrat, enkrat lepo, drugi malo strožje, rečem, da naj greza mizo oz. se usede. Če tega ne upošteva, jo sama nesem za mizo. Če še leta, ji hrano vzamem, dokler se ne vsede. Pa razložim ji, zakaj nekaj zahtevam.
Bolj ko se kregam in pregovarjam, dlje časa traja, da je nekaj narejeno. Tako da se raje izogibam vpitju ali povzdignjenemu glasu in ukrepam, udejanjim svoje besede.
Pomaga še kakšna grožnja s kaznijo občasno, če noče pospraviti igračk npr, da bo prišla ponoči miška in jih odnesla, ampka tega se rajši izogibamo. Če je preveč, potem ne funkcionira več.  
Najboljše pa je, če obrnem na hec, npr. teka s hrano sem in tja, pa ji rečem, da se mora vsesti, drugače jo bom požgečkala. Seveda gre potem v najbolj oddaljen kot, jaz pa se delam, kot da jo bom požgečkala, jo vzamem v naročje, obe se smejiva in sprostiva, potem pa jo nesem za mizo.

(odgovor članu ženska)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako pa ve reagirate?
9.4.2008 8:54:02   
karamela
Ja, tudi jaz pri moji skoraj 2 letnici moram od časa do časa malo povzdigniti glas. Se mi pa zdi, da vedno ne pomaga. je trmasta,trmasta in še enkrat trmasta- ne vem po komuser posted image ? Ne vem, ko si nekaj zamisli, hoče da tko je,  in nobeno prigovarjanje ne pomaga, sledi jok- beri trmast jok, in potem se umiri ko jo ignoriram.

Nisi edina.

(odgovor članu ženska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako pa ve reagirate?
9.4.2008 9:28:11   
žarnica
Tudi jaz povzdignem glas,če lep način ne zaleže. Zdaj imam pa drugo taktiko.user posted image Recimo: sestavlja puzzle,ko se ji ne ljubi več,pusti vse na tleh in hoče vzeti druge igrače. Jo lepo prosim,če lahko puzle prej pospravi,pa se mi v obraz zadere NE. Tako rečem še 2x,pol gredo igrače v smeti. Prinesem vrečo zasmeti in jih poberem ter kao nesem ven v kontejner. (jih skrijem v omaro,da ona ne vidi).

ČE jo daje trma,se ponavadi dere,brca vse okrog sebe,razmetava-jo samo primem,odnesem v njeno sobo in lepo mirno povem,da ko se bo umirila,pa lahko pride ven.

Al pa,ko se kopa. Rada ima v bani razne lončke in potem preliva. Včasih začne polivat na tla. TAkrat tudi 2x opozorim, tretjič gre ven iz vode. Se lahko dere koliko hoče,jaz sem čisto mirna.

Se mi zdi,da če jo  igoriramo,še najbolj pomaga. Seveda pa včasih živce izgubim,pa se zderem na njo. Pol mi pa ona reče,da naj se neham dret.user posted image

Jaz se tolažim s tem,da bo kmalu ven iz tega obdobja.user posted image

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako pa ve reagirate?
9.4.2008 9:53:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: žarnica

Jaz se tolažim s tem,da bo kmalu ven iz tega obdobja.user posted image



user posted image user posted image user posted image  Bo pa kaj drugega, dolgčas nam ne bo user posted image .

(odgovor članu žarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako pa ve reagirate?
9.4.2008 10:02:08   
qwasy
Se tudi kdaj zaderem, ja. Ponavadi stojim za tem. Se pa zgodi, da za nazaj ugotovim, da nisem prav naredila, da sem bila krivična do tamale. Ga ni bolj bedastega občutka user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako pa ve reagirate?
9.4.2008 13:40:53   
memole
Ja jaz tudi kdaj dvignem glas pa ji najprej 3x lepo povem in me ne upošteva sploh ne uboga in se smeje!
Ji pa tudi povem če recimo ne bo pospravila igrač bojo šle v smeti in to tudi storim,če pusti razmetane igrače in se hoče z drugimi igrat ji vzamem in ji ne dam dokler ne pospravi pa se zaradi mene lahko po trepalnicah meče!




_____________________________

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Trma in povzdignjen glas
9.4.2008 19:58:59   
Bojananika
Jaz imam tudi dveletnico-trmasto bikico. Povzdignjen glas je deloval samo kak teden pol se je pa navadila, tko da zdaj poskusim obrniti v hec, da pozabi, da je jezna al pa ji stvar vzamem brez pregovarjanja. Saj joka in brca, ampak se umiri, ko vidi, da ne bo nič dosegla. Pomaga tudi, če ji rečem, da naj kar joka, ne bo nič drugače, se kar hitro umiri in pride k meni se prilizovatuser posted image  

(odgovor članu ženska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?