|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uši pomoč
21.7.2015 11:50:58   
bibalezesemintja
Pozdravljeni,

Naša 9 letnica je letos prvič dobila uši. Operemo s paranitom meni in njej, vse operemo prelikamo, posesamo itd,. Čez 7 dni gremo na morje, predem oblečemo posteljnino spet operemo glavo s praranitom, meni in njej, Ves čas lovim suhe gnide vem in čez 6 dni gledam na plaži v glavo spet gnide in to žive, počijo. 8 dan gremo domov spet operemo glavo s paranitom (tretič) spet meni in njej. Ji počešem lase s tistim glavničnok za pse za bolhe, kateri je še bolj gosti in pade ven živa uš. Grem po drug šampon Parasidose in spet vse preoblečemo posesamo itd. Vsak dan gledamo glavo. nič. Ćez 14 dni ji namažem glavo z olivnim oljem, ker je imela od teh šamponov in klorirane vode v bazenu čisto izsušeno lasišče in jo počešem in eto spet gnide, žive. Pregledam celo glavo za uši jih ne vidim in zaeenkrat še nimam očal. Spet namažem Parasidose in 45 min gor, prečesem lase z glavnikočkom da bodo lasnje res enakomerno namazani s tem strupom, in vidim uši kako so ji ven na ušesa sle sedet, umaknile so se z glave in šle ven, še vedno žive. Spet vse preoblečem posesam itd. Ji glavo operem in tudi sebi, namažem z oljem in spet česem in ven spet ščesem žive gnide. To je blo zdaj 4 pranje v roku meseca dni. Meni se bo zmešalo. Imaš še kakšno idejo. Se dobi kaj v Avstriji, kar je bolj močno, z petrolejem ne upam. Ampak res več ne vem kaj naj naredim. če imaš kakšno idejo .

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uši pomoč
21.7.2015 12:20:50   
petea
postrizi na kratko frizuro

(odgovor članu bibalezesemintja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uši pomoč
21.7.2015 21:44:05   
liliana
Biokil.....baje manj škodi kot nekaj mesečni tretma z ušem prijaznimi šamponi na lasišču.....učibnkovitost pa je večja (tudi cenejša).......sama sicer nisem probala, je pa probala kolegica po nasvetu lekarnarce, ko se te nadloge niso mogli znebiti......in samo sesanje na pomaga, je tudi na tepihu in v avtu treba biokil uporabiti......

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uši pomoč
23.7.2015 13:24:57   
mala
Mi smo kupili električni glavnik s katerim smo jo česali vsak dan 14 dni...seveda prej oprali glavo s šamponom in ponovili čez 3 dni pa še čez en teden...vse oprali na 90C jo postrigli na kratko in vsak dan pregledovali lase...posesali vse, vsi pliškoti so šli v skrinjo...v glavnem cela čistilna akcija...grozn

_____________________________

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uši pomoč
23.7.2015 22:07:30   
ribica.
Nehaj se zanašat na šampon! Sa si sama sebi dokazaa da ne deluje. Vse kar rabiš je potrpljenje, da enkrat konkretno na roko dol pobereš vse do zadnje gnide. Razdeli ji lase na prečo. Eno stran las spni na trdo, drugo pa začn pregledovati. Začni pri čelu in preglejuj lase po res tankih pramenih, vsak pramen posebej razčeši s tistim glavničkom in na dobri dnevni svetlobi preglej. Tako boš edino lahko dol pobrala vse gnide, brez da bi se šla igrico ali bo šampon opravil svoje ali ne. Če boš to naredila tameljito, na obeh polovicah lasišča, ti bo vzelo cca uro časa. Šampona sploh ne rabiš! Čez dva dni pa ponovno preglej lasišče.
Tako sem delala jaz ko smo mi imeli uši. Po dveh dnevih sem kljub vsemu še našla ene 3 gnide, rjave. POtem pa nič več, čeprav sem vsakih par dni še vedno preverila.
Posteljnino sem prala, potem pa samo na dva dni menjala prevleko vzglavnika. Odeje, pliškote in blazine s kavčev sem dala v veliko plastično vrečo in zaprla za 4 tedne.

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uši pomoč
28.7.2015 10:23:23   
bibalezesemintja
Hvala vam za odgovore.

Sedaj ji vsak drugi dan namažem lasišče z olivnim oljem in sčešem z glavnikom za bolhe. Olje pustim na glavi en dan in nato opremo glavo. Kar z masno glavo hodi okrog, saj so počitnice. Pri temeljitem pregledu ne najdem nobene gnide. To ponavljam že drug teden. Posteljnino preoblačim tudi na dva dni. Upam samo, da nisem spregledala kakšne uši, in bo šlo spet vse od začetka.

Biokil ne pomaga, preverjeno. Ker je zmanjkalo šampona sem sebi našpricala biokil na glavo. Po pranju sem si lase ščesala in je ven padla živa uš. In sem isti dan še kupila šampon in si še enkrat oprala glavo.

Upam, da se znebimo te nadloge.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uši pomoč
31.7.2015 20:57:29   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: bibalezesemintja

Biokil ne pomaga, preverjeno. Ker je zmanjkalo šampona sem sebi našpricala biokil na glavo. Po pranju sem si lase ščesala in je ven padla živa uš. In sem isti dan še kupila šampon in si še enkrat oprala glavo.

Upam, da se znebimo te nadloge.


Normalno....običajno strup rabi nekaj časa, da deluje.....mravlja tudi ne crkne v 5 minutah, meni doma še po tednu dni mrtve ose kapljajo iz rolete, ko smo osir s strupom poškropili, niso vse pocrkale v 5 minutah.......verjetno pa biokil deluje tudi na tiste trdovratne mlade zarodke, ki se imenujejo gnide in ki jo mimogrede katero spregledaš.......

(odgovor članu bibalezesemintja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Uši pomoč
1.8.2015 19:11:16   
kajalin*
Sesanje ni dovolj, vse je treba razkužiti,uši se razvijejo v špranjah parketa, preživijo dolgo kot bolhe.
Jaz razkužujem stanovanje večkrat, ker imamo psa in muca, zato mi je prišlo to v navado.
Lani je hči imela uši, kap me je zadela ker ima goste dolge lase. Oprala sem s šamponom, pobrala vse gnide z alkoholnim robčkom, potem sem tanke pramene temeljito zlikala,pomagalo je :) Sem pa našpricala vse kar se ni dalo oprati, tudi avto.Igrače sem zaprla v vreče in jih odstranila iz stanovanja. Zadevo sem vzela resno, ker tudi je resna :) To, da preoblečete posteljo in posesate res ni dovolj.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uši pomoč
13.8.2015 21:59:28   
novatukaj
Dober večer!

Vidim, da se kar ukvarjate z ušmi. Jaz pa imam za Vas eno vprašanje. Sem 15 letna punca. Imam kratke lase. Danes sem na glavi opazila, da se nekaj premika. Hitro sem vzela v roke na suho glavo glavnik tisti ko ga dobiš poh spreja (Paranit se mi zdi da je) prečesala sm si celo glavo in vse je dol popadalo. Vendar nisem prepričana če so to uši. Saj vsi pišejo da grejo uši zelo težko dol, meni pa so šle na suho glavo zelo lahko. Seveda sem si potem dala gor sprej, šampon in kis. Kot preventivo.

Hvala vam za pomoš in odgovore

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Uši pomoč
14.8.2015 9:06:30   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: novatukaj
Hitro sem vzela v roke na suho glavo glavnik tisti ko ga dobiš poh spreja (Paranit se mi zdi da je)

še dobro, da imaš pripomočke kar doma user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: novatukaj
prečesala sm si celo glavo in vse je dol popadalo. Vendar nisem prepričana če so to uši.

Kaj pa je popadalo ven? Če je izgledalo približno takole:
user posted image
je v redu, če pa npr. takole:
user posted image
pa ne najbolj. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: novatukaj
Seveda sem si potem dala gor sprej, šampon in kis.

Upam, da si vse to že tudi odstranila po tem času, da ti ne popadajo dol še lasje.

(odgovor članu novatukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Uši pomoč
14.8.2015 9:23:29   
novatukaj
Najlepsa Vam hvala. Prej je bilo podobno prvi sliki. Druga sigurno ni. A lahko vprasam kaj je na drugi sliki? Problem je,da smo sli danes zgodaj zjutraj na morje. Sampona in spreja mi je zmankalo. Vendar sem prebrala in sem si danes se zlikala lase ker naj bi jih to ubilo. Potem a sem se še enkrat prečesala z glavnikom in ni blo nic vec videti ampak sem si fajn precesala. Upam da je to dobro. A drugace slucajno veste ali v slani vodi uši plavajo ali ne.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Uši pomoč
14.8.2015 9:44:13   
novatukaj
Najbolj pa me je začudilo to, da sem ga vidla in da je šel zlahka dol.

(odgovor članu novatukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Uši pomoč
15.8.2015 22:35:25   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: novatukaj

A drugace slucajno veste ali v slani vodi uši plavajo ali ne.


Verjetno da.....predvidevam, glede na to, da jih klor v bazenu ne uniči jim verjetno tudi sol ne pride do živega........



(odgovor članu novatukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Uši pomoč
16.10.2015 9:30:40   
dreamhorse
Paranit šampon ni učinkovit... Bolj pomaga paranit sprej, posprejaš pustiš 15 min, počešeš, nato opereš glavo s paranit šamponom, da lažje odstraniš uši.
šampon jih ne pobije... pobije jih sprej!! za ubijanje, in ne za preventivo.



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?