|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Včerajšnji bum
9.2.2005 13:35:28   
BOLHICA2004
Veliko se z možem prepirava že od nosečnosti naprej, včeraj pa je bil bum! Sem čisto na tleh, potrta. Tudi grozil mi je. Hoče otroka, če bi se ločila.
On za otroka res vse naredi in ga ima strašno rad. Dal bi življenje za njega. Ampak jaz mu ga ne dam! Večkrat poudarja, da mu zame ni mar, samo za otroka. Potem se pa stvar pomiri, se kao pobotava in mu je za vse žal oz. reče, da ni mislil tako.
Včeraj pa sva res imela bum. Jaz se mu ne pustim, ko me zmerja in nikoli ni tako, kot bi moralo biti, za nič nisem sposobna, nisem dobra mama in ne vem kaj še vse. Teh očitkov imam že čez glavo. A prebedim cele noči pri otroku, ko ne spi, on pa spi v dnevni sobi že kar en čas, da gre spočit v službo! Včeraj pa sem mu rekla, da mi naj da otroka, ker se je tako jokal pri njemu v naročju in mi ga ni hotel dati. Rekla sem mu, da je tudi moj otrok, je rekel, naj se ne približujem, ker bom umrla, potem mi ga je dal. Pa sem mu rekla, naj naju pusti pri miru in je rekel, da mene zlahka, otroka pa nikoli. Bil je ful živčen in ko je on slabe volje, bi lahko ubijal. Predvsem ker sem mu očitala (že cel dan sva se kregala), da je slab oče, ker pusti otroka jokat in ne pusti, da ga jaz pomirim, on pa mi je očital, da tako dolgo jem (jeva izmenično), se tako dolgo tuširam, gledam mehiško nadaljevanko...Skratka - koga ne bi to prizadelo? In sem mu rekla, če mu je tako težko počakat z otrokom, da se v miru najem....
Potem na koncu je pa naredil nekaj tako nizkotnega kot lahko naredi ne vem kdo!! Ker me ni mogel potisniti v tisti jezi (me je že večkrat, tudi en dan pred porodom na primer), ker sem imela otroka v rokah, mi je pljunil v obraz!!! Nagravžno!!! Potem sem otroka pristavila k prsim v postelji in še je nazaj prišel z besedami, da naj premislim danes, kaj bova naredila, ker tako več naprej ne gre. Skozi mi pa nekaj očita in če me ni takoj k avtu, ko gremo na obisk, že gnjavi, kaj sem delala tako dolgo, pa da nisem zorganizirana, pa to, pa ono...Vse delam narobe, ponižuje me in žali, da se na koncu počutim jaz totalno manjvredna.
Jaz pa sem od nosečnosti dalje (priznam!) zelo občutljiva in me vsaka stvar prizadene. Tega seveda on ni nikoli razumel, kako delujejo hormoni, ko pa sem rodila, pa me je še bolj začel poniževati, kako ne znam otroka pomiriti itd....Samo on je najboljši. Velikokrat jočem in jočem, potem je spet bolje, pa mu je žal, pa pravi, da ni tako mislil, da samo v jezi reče, ampak mene razjeda in se vse skupaj samo stopnjuje. Jaz pa mu res jezikam nazaj, ker ne prenesem žalitev in potem sem jaz vsega kriva, kao da sem ista kot moja mama in si zaslužim še zaušnico (vdaril me še ni, le potisnil).
Jaz se ne bi rada ločila, rada bi, da bi odnos bil normalen. Da me ne bi nonstop zmerjal, očital, poniževal, on pa pravi, da sem nenormalna, da me ne ponižuje, ampak jaz le to tako vzamem. Otrok se mi smili, ker se prepirava pred njim. Zdaj je še majhen, kaj pa potem?
Hudo je, imam pa ga vseeno rada in ostale njegove lastnosti so super, le to zbadanje me nenormalno moti!
Ne vem, kaj naj naredim. Mi pa je zdaj veliko lažje, ko sem se izpovedala nekomu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Včerajšnji bum
9.2.2005 13:45:46   
Anonimen
Jaz vajinega celotnega odnosa ne poznam in zato ni nujno, da ti bom svetovala pravilno. Odločitev bo na kocu tako ali tako tvoja.
Ampak iz tega, kar si tukaj napisala mislim, da je bolje, da se razideta.
Moraš pa vedeti, da popolnega skrbništva verjetno ne boš dobila in boš morala sprejeti kompromis.
Vsekakor se pa vnaprej pozanimaj na centru za socialno delo kako in kaj ter kakšne so tvoje možnosti za skrbništvo.

(odgovor članu BOLHICA2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Včerajšnji bum
9.2.2005 14:27:57   
Anonimen
Grozno, ni kaj. Še dobro, da se je sam spomnil in rekel,da tako ne gre in da se bosta mogla nekaj zmenit. To je lahko že začetek iskanja rešitev. Izgleda, da se zaveda, da vse to skupaj vsaj za otroka ni dobro, če drugega ne.
Moje mnenje je, da je bolje, da gresta narazen, ker bolje ne bo nikoli. Samo slabše. On te ne spoštuje, če ne ti ne bi mogel pljuniti v obraz. Če se pa ne zaveda, kaj dela v afektu, pa naj se gre zdravit. Ampak to se itak ne bo šel.
Predlagam, da greš res na Center za socialno delo ali pa še bolje h kakšnemu odvetniku, ki ima izkušnje s takimi stvarmi (ponavadi ti tisti, h kateremu najprej prideš, svetuje kakšnega svojega kolega, če ima ta več izkušenj) in se pozanimaj, kako je z dodelitvijo otroka. Ne vem sicer zakaj ga ne bi dodelili tebi, nisem še slišala (mogoče samo v kakšnih ekstremnih primerih), da bi otroka dodelili očetu. Če pa je res dober oče, se bo izkazalo pozneje, ko (če) bosta šla narazen.
Zaradi otroka bi bilo dobro, da ne bi poslušal tega kričanja in maltretiranja, ker to na njegovi psihi lahko pusti težke posledice.

(odgovor članu BOLHICA2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Včerajšnji bum
9.2.2005 14:35:52   
KIRA
bolhica, če res tako ravna s tabo, ni vreden da bi vztrajala ob njemu, še posebaj ne zaradi otroka, ker se bo ta naučil posnemat starše - v tem primeru očeta in v prihodnosti ne bo spoštoval žensk in drugih ljudi.
jaz ti predlagam ločitev - če te je mož udaril in ti vedno znova grozi, pa predlagam, da res greš pred sodnika in naj izda prepoved približevanja, ker se bojiš za svoje življenje in življenje otroka.
predlagaj sodišču, da naj moža pošlje v "terapijo" oz. pregled k psihoanalitiku, ker tako obnašanje in nagla jeza ni normalno. tudi na CSd se obrni v tem primeru prej, preden se bo on. povej jim kako ravna s tabo, in kako to slabo vpliva na otroka.
ženska znajdi se! kajnimaš nič samospoštovanja da pustiš tako delati s sabo.?? tak zakon ni vreden da se še naprej mučiš in pustiš poniževat. že zaradi tvojega otroka bi morala temu naredit konec. bolje da rase brez očeta ali pa z občasnimi obiski, kot pa da se bo čez leta enako obnašal do tebe in drugih.
razmisli malo. nisi sama. poišči pravno pomoč, če ne veš naprej. taki situaciji je treba naredit konec!

LP:rozica:

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Včerajšnji bum
9.2.2005 14:44:06   
Mandarin
Pojma nimam kaj naj ti rečem. Lahko se spet samo pametno delam .
Jasno mi je, da če je otrok tukaj ne moreš rečt kaj "Adijo, b'lo je fajn.". Kaj če bi se pogovorila in če sta oba zato, poskusila najti kakšno strokovno pomoč?
Kdo nudi takšno pomoč pa spet ne vem. Vem, da v cerkvenih krogih imajo to dobro organizirano, samo če ti je ta scena tuja ... kako je pa s psihologi in tem pa bi morala vprašat naokoli.

lp in vse lepo (vsem trem)

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Včerajšnji bum
9.2.2005 15:27:08   
nejcko
Se strinjam s predhodnicami. Človek, ki ti pljune v obraz te nima rad in te ne spoštuje. Mislim, da imata resen problem, ki ga bosta morala slej ko prej rešiti. Poskusita se v miru pogovoriti brez prisotnosti otroka in če je tudi z njegove strani vsaj še kanček želje, da ostanete skupaj, poiščita strokovno pomoč. Drugače pa, punaca, pot pod noge, ker bolje ne bo nikoli. Žal.

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Včerajšnji bum
9.2.2005 17:31:35   
Pia73
Groza. Tega si pa res ne smeš dovolit. Po moje poti nazaj ni. Tu nobena strokovna pomoč po moje nima več kaj narediti. Najbolje, da se čimprej ločiš, še prej pa se pozanimaš kako in kaj na CSD in pri kakšenm odvetniku.

Pa srečno! :rozica:

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Včerajšnji bum
9.2.2005 18:59:49   
Anonimen
Če ti čutiš, da te ponižuje, potem TE PONIŽUJE in se ti ne samo tako zdi! Zapisala si, da ti je drugače všeč, jaz pa se sprašujem, kaj drugega ti je všeč?
Poskusi napisati na list nekaj lastnosti, ki so ti všeč, in tiste, ki ti niso.
To pravim zato, ker iz zapisanega mislim, da "te ne bo spustil tako enostavno", je namreč precej nevrotična oseba, ki reagira ekplozivno, potem pa hoče nazaj tam, kjer je bil prej brez vsakih posledic.
Če mene vprašaš - znebi se ga čimprej. Verjamem, da je nudo, ampak ni hujšega kot to, da te nekdo stalno tlači in ponižuje (pa ne samo besedno, ampak tudi fizično) in da to gleda in živi tudi otrok. Kakšno otroštvo pa bo imel? (Če že nase ne pomisliš.





(odgovor članu BOLHICA2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Včerajšnji bum
9.2.2005 19:51:34   
Annny
Žal mi je in strinjam se s Seleno:(

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Včerajšnji bum
9.2.2005 21:09:21   
zoya_
Bolhica... ce ze zase ne, zaradi otroka pojdi... prosim samo pojdi. Ne strinjam se s tem, da je treba pa zaradi otroka potrpet ali pa uredit zadeve, ker ne bosta nikoli uredila, sploh ce je taksen do tebe, kot si napisala. Otroku, verjemi mi, bo bolje, ce bosta vidva narazen in da bo videl tebe srecno in fotra pac taksnega kakrsen bo, mogoce bo ob drugi nasel sreco in tudi ti spoznas koga, ki bo tudi tvojemu otroku bil dober prijatelj.
Jaz namrec zivim z nekom, ki ze ima otroke in se je locil zaradi nevzdrznega stanja doma. Bivsa zena je non stop tezila za brez vezne stvari. Otroci so bili nervozni in pod stresom. Sedaj vidita obe, da je atiju super z mano, da ju imam zelo rada in da je bolje, da ni z mamico, ker se je pa tudi 100% spremenil, ni vec zivcen in nervozen in to otroci vidijo. Zelijo, da bi bila skoz skupaj, da bi se porocila itd. Otroci vidijo to, verjemi mi...
Ce bos ti srecna, bo tudi otrok zadovoljen, pa ceprav ne bo imel ocija in mamice skupaj.
Razmisli o vsem skupaj....

PS: Jaz na tvojem mestu definitivno ne bi ostala z njim, ce bi tako ravnal z mano.

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Včerajšnji bum
9.2.2005 21:10:06   
Nogavička
Otroci imajo pravico do mirnega in srečnega otroštva - naredita nekaj v tej smeri, da ga bo vajino dete imelo.

Tudi pri nas imamo odlične družinske terapevte. Če ima otroka res tako rad kot praviš in če ima tebe rad vsaj še malo, bo pristal tudi na ta korak. Seveda, če si ti za to.

Želim, da se tale "že skoraj tragedija" razplete v dobro otročku.

Pozdravljena.

Tea

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Včerajšnji bum
9.2.2005 22:20:35   
*HONEY*
Punce so ti napisale nekaj dobrih stvari...razmisli...in res ni vredno ostat z njim,samo zaradi otroka,otroci čutijo predvsem negativno napetost,kar med vama je:(

Držim pesti na vašo srečo(ostanete skupaj ali ne)
LP

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Včerajšnji bum
9.2.2005 23:24:56   
Magi*
draga bolhica,

odnos, ki ga imata vidva žal ni zdrav odnos - ne za otroka in ne za vaju. Vsako nasilje, četudi je samo verbalno ali pa "malo potisnil" je NASILJE. In prav nihče nima pravice biti nasilen nad sočlovekom (ali drugim živim bitjem).

Obstajajo posvetovalnice/terapevti za pare in družine. Če pa ne gre drugače pa je bolje iti narazen. Tudi majhni otročki že čutijo napetost med starši...

Glavo gor, ne dovoli, da ti vzame samospoštovanje, imej rada sebe in svojega otročka. Odločiti se boš morala sama, vedi pa da v tem ne rabiš biti sama. Če ne drugega je tu RR.

M

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Včerajšnji bum
10.2.2005 10:33:54   
Tjula
Od pljuvanja / potiskanja do pretepanja je verjetno zelo tanka črta. Pusti ga, čim prej, tem bolje zate in za otroka. Takšen se nikoli ne spremeni, le še na slabše mu bo šlo. Če boš na CSD potrebovala dokaze, da si pridobiš skrbništvo, ga pa magari posnemi, ko bo v afektu, in jim vse skupaj pokaži in dokaži. Menda si ne nameravaš zagreniti življenja, otroka pa prikrajšati za lepo otroštvo?

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Včerajšnji bum
10.2.2005 14:03:06   
KIRA
magre - moj oče je tudi alkoholik, sam da on nma toliko zdrave pameti, da bi šel na terapijo. njega figo briga vse drugo, glavno da pijačo ima. pred leti je celo mamo udaril ob večih "priiložnostih" pol sta le pa ločila, zdaj sta vsak na svojem koncu in je mir. pač je butl kaj čem.

je bil oče od mojega moža tudi alkoholik (moj tast), pa je on šel na terapijo in se pozdravil že pred leti, ker sta se z mamo tudi skoz pričkala zradi pijače itd.. je potal popolnoma drug človek.

groza kaj z ljudmi dela alkohol.!!:grrr::((:((

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Včerajšnji bum
11.2.2005 20:50:03   
taj2004
Mislim da te ni vreden, sram ga je lahko. Na tvojem mestu bi se odselila ker otrok trpi ko imata napeto stanje... Nerazumem pa take zenske ko imajo po vsem takem ogabnem obnasanju nekoga ljubijo:((, nikoli nebi prezivela dneva z clovekom ki mi je pljunil v obraz in to se pred otrokom...:grrr:


Razmisli ker take stvari se samo stopnjujejo...ali pa ga poslji na kak pregled:)-

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Včerajšnji bum
12.2.2005 22:51:59   
Joe
Če imamo stalnega partnerja, potem je takšen, kot si ga zaslužimo. Če misliš, da si zaslužiš boljšega, potem se takoj loči od tega dedca.

Ne razumem, zakaj nima VSAK človek toliko dostojanstva, da bi si priznal pomen pljunka.

Na otrocih se pozna VSE. Četudi se dogodkov do 2. ali 3. leta kasneje ne morejo spomniti, se jim visnejo v psiho.

(odgovor članu BOLHICA2004)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Včerajšnji bum
18.2.2005 12:52:20   
Anonimen

Mimogrede.. otrok ni niti tvoj niti njegov..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu BOLHICA2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?