|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 18:14:19   
Zoja Lara
Mislim na otroška rabljena oblačila. Jih kdaj kupite? Spremljate oglase na Bolhi ali kje drugje?

Meni se zdi, da se rabljenih oblačil skoraj ne splača kupovat, ker so nova že tako poceni. Odvisno tudi kaj kupuješ.


_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 18:28:30   
Tutan
Kar videvam zadnje čase - ne nima smisla. Jaz imam sicer redno odjemalko, pa ji zapakiram cunjice in redkokdaj odšteje cca 1 za kos (pa so vedno zraven kosi iz Adidasa, Nexta, Gapa, H&Ma itn). Edin pri kakih mal bolj vrednih zadevah, kalkuliram ceno in koliko je bilo nošeno (kombinezončki, jaknice itn).
Enostavno ne vidim smisla, da bi preko bolhe naročila tamalemu sicer lepo majčko iz H&Ma, če zanjo zahtevajo 2€, 2€ pride še poštnina, nova pa pride okoli 5€?
Bi bila pa ful vesela, da bi še jaz našla kakšnega malo večjega fantka s podobnim okusom, pa dam vsak mesec cca 25€, pa imam oblečenega od nog do glave user posted image , ampak jaz temu pravim dvojno dobro delo - fantek od znanke je lepo oblečen, kar drugače ne bi bil, ker nimajo briljantne finančne situacije, jaz pa cunjic ne tovorim na podstreho ali klet in jih bi potem čez 10let stran vrgla user posted image

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 19:48:46   
lenika83
Jaz kupujem kar precej rabljenih oblail, ampak večinoma preko ebaya znamki Next in Gap. Če bi kupovala nova oblačila teh dveh znamk, bi bilo definitvno mnogo dražje. Če pa primerjam, da bi kupila novo neke x znamke, pa je menda cenovno skoraj enako s temi rabljenimi, ampak vsaj ni mala v vrtcu oblečena v povsem enaka oblačila kot vsi ostali.

Rabljena oblačila pa tudi prodajam (oziroma poskušam prodajati) preko bolhe, ampak sem kar presenečena, da se tako slabo prodaja. Pa Prodajam res ohranjena oblačila, ker tistih, ki so slabše ohranjena nikoli ne prodajam naprej.

Aja, še to... Poštnina za eno majčko, s kuverto vred niti slučajno ne bi smela biti več kot 1€, če se pošlje kot navadna pošiljka. Ena majčka res zelo malo tehta in poštnina ne nanese niti blizu 1€.

< Sporočilo je popravil lenika83 -- 8.2.2012 19:49:05 >

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 20:09:36   
Tutan
Že navadno pismo (ki tehta precej manj od ene majčke) stane priporočeno okoli 1€. Pa saj vseeno, meni so cene v Sloveniji za rabljene stvari tumač. Sicer pa tudi sama nakupujem preko ebaya in tujih spletnih strani in dam recimo prek ebaya za novo Gapovo majčko 6-7€ - majčko nosi sine celo leto (ok, ne vsak dan, ampak poleti je recimo več v uporabi, pa vendarle - malo se le spere, barve niso več tako intenzivne (kljub perwolu :P)).... ne morem je prodat za pol cene, torej 3€ - ker majčki se pozna, da ni več nova, majčka je bila nošena, rajši jo dam v paketu skupaj z drugimi majčkami (saj pravim, ene so kar iz H&Ma, Baby Centra itn, kupljene tudi na razprodajah po 3€), pa sestavim paketek s parimi majčkami, majicami na dolgi rokav, hlačami in dam za 25€. Nekaj je bolj ohranjeno, nekaj manj ali srednje, nič pa ni uničeno (tisto pa ali zavržem, če so pa kje kakšne luknjice dam pa lepo gratis).
In tudi če je kdo kdaj kaj kupoval preko ebaya, lahko opazi, da se rabljene cunjice prodajajo večinoma v paketkih (recimo paketek 7 majčk znamke Gap, Next, Mothercare 10funtov, ali pa naredijo paketke 3 majčke + 3 kratke hlače itn...).
Ne moreš realno gledano, kupit majčke za 5€ (pa naj bo katerekoli znamke ali neznamke, prek ebaya, spletnih trgovin ali v navadni trgovini) pa jo po letu nošenja prodat za pol cene. Mislim vsaj moj sine stvari ponosi, če bi jih slikala prvi dan in pa zadnji dan nošenja, se vidi razlika, orng razlika, pa lahko na stvari precej paziš.
Drugo so kombinezončki, jaknice, ali kakšne bolj fancy zadeve (kavbojkice No added sugar, Gapove jaknice itn).... tistega pa tudi jaz ne dam naprej za evro ali dva - ampak to so stvari, ki se oblečejo le sezonsko in to parkrat - potem pa lepo razpolovim ceno ali pa odštejem 60%, kot sem za njih dala jaz (recimo Icepeakova bundica je na znižanju stala okoli 60, neznižana pa 102 al 104 € - valjda bom odštela od 60€ tist, ne pa od original cene).
In tukaj imamo slovenci problem, ker vsak bi rad na rabljenih stvareh zaslužil, ampak to res ne gre.... pa spet bom dala za vzgled ebay - rabljene zadeve so absolutno in izredno poceni (primerjava Nike čevlji na vezalke, prek gležnja, so pri nas v trgovini 89€, jaz sem dala za 1x obute (tetico, ki jih je prodajala je čevelj strašno žulil) 14€ s poštnino vred - na Bolhi bi tak čevelj poizkusil nekdo prodat vsaj za 60€ - toliko pa za rabljen in obut čevelj ne dam).

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 20:21:48   
petarda
Nikoli jih nisem kupovala, niti prodajala. Kar rabim dobim (sploh za dojenčka sem veliko dobila) ali kupim, kar prerastemo podarim. user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 20:23:13   
Tutan
No, da zadevo en mal podkrepim user posted image , ker ravno nimam kaj za delat...
Sem šla na en random album na RRju, kjer prodajajo cunjice - evo rabljena majčka noname, vidno rabljena, večkrat oprana in verjetno nošena, ampak vseeno primerno ohranjena, glede na to, da je bila 100% nošena preko 1 leta - http://album.ringaraja.net/index.php?page=image1&ID=160826 - 3€. Za poštnino in pakiranje recimo hoče prodajalec še 2€. Skupaj 5€ za noname majčko, rabljeno, nošeno.
Ebay - http://www.ebay.co.uk/itm/2-GAP-KIDS-Hooded-FLEECE-TOPS-Age-6-7-/160725936019?pt=Girl_s_Clothing&hash=item256c032793 2 puloverčka znamke Gap za deklice, pol ure do konca bidanja, oddan en bid za 3 funte, 4 funte pa hoče za dostavo v Slovenijo - skupaj 7 funtov, preračunano recimo na 9 € (čeprav je to 7funtov in pol, pa pustimo malenkosti user posted image ), dobimo 2 puloverčka delimo na pol, je to 4,5€ na puloverček. Ok torej 4,5€ za  rabljen, podložen, luštkan Gapov puloverček (ki v orginalu stane okoli 30€) iz UK ali 5€ za noname navadno bombažno majčko (pa recimo, da je bila kupljena v Babycentru za 10€), rabljeno iz Slo?

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 20:39:58   
Jantar
Tutan sem enakega mnenja kot ti,....namreč jaz sem tud kar je blo takega res ponošenega vedno dala gratis (podarila) od najmlajše pa,ker so cunje kot nove pa rabla kr neki časa,da sem jih spravila v promet ampak mi je uspelo,računala sem pač sprejemljivo ceno za obe strani in NIKOLI nisem šla na to,da bi z rabljenimi oblačili zaslužila,ker jaz cunje otrokom kupim,ker jih rabijo in ker so meni in njim všeč in ne da bi potem,ko so premale z njimi zaslužila,....je pa res,da je rabljena oblačila zelo težko spraviti v promet,....sploh če želiš imeti kak € za njih,.....tko da Tutan si lahko vesela,da imaš redno odjemalko,ker to se mi zdi da je danes veliko vredno,pač ti se rešiš škatel nasprotna stran pa je preskrbljena z lepimi oblačili......user posted image

Tutan a te lahko tule vprašam s katero pri nas prodajno znamko so primerljive številke pri Gap-u,...a je to H&M? Namreč se odločam(prvič) za nakup pa da ne bi falila,da ne bi blo na koncu premalo ali pa čist preveliko

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 20:54:30   
Tutan
Primerljive. Recimo naš nosi zdaj Gap za 5 let - star je pa 5 let in 2 meseca. 

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 20:55:29   
Tutan
Pa saj ne moreš čist falit user posted image , kar pogumno...maš recimo otroka starega 2,5 let, pa mu kupiš za 3 leta.... 

< Sporočilo je popravil Tutan -- 8.2.2012 20:56:09 >

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 21:08:42   
Jantar
Hvala za odgovor user posted image ,...ma bolj točnega mi ne bi mogla dati,ker me je res zanimalo za 2,5 let starega otroka kolk naj mu kupim al 3 al 4......user posted image .....in zdaj vem user posted image .....grem v šoping user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 21:10:19   
Taddy78
Zelo dosti kupujem rabljena oblačila in se splača. Seveda  te včasih naserjejo in dobiš take cotke, da jih lahko vržeš samo v smeti, ampak je tega tako malo, da...ravno v tem tednu sem recimo kupila Benettonovo puhovko za 20evrov...kot nova. Sem pač nakupovalni freak in pri meni je več---več. Raje kupim 5 poceni rabljenih jaken, kot pa dve novi.
Res pa je da se ene znajdejo. ker dosti kupujem tudi v H&M-u, sem nekako seznanjena z njihovo ponudbo. Pol pa imajo recimo kaka znižanja in te iste cotke vidim prodajat na netu za evro ali več dražje.

Zelo dosti recimo kupujem na mojalbum.com večinoma pri istih prodajalkah in so cotke vredne nakupa. recimo ta trenerka http://www.mojalbum.com/blueriver/adidas-74/bombazna-trenerka-adidas-74-13/19403931 pride v trgovini vsaj 30evrov...če pogledaš ostalo ponudbo in greš na oglasne albume. Ni da ni...

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 21:12:00   
Taddy78
Gap ponudba
http://www.mojalbum.com/iskanje/fotografije/gap

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 21:16:02   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: Jantar

Hvala za odgovor user posted image ,...ma bolj točnega mi ne bi mogla dati,ker me je res zanimalo za 2,5 let starega otroka kolk naj mu kupim al 3 al 4......user posted image .....in zdaj vem user posted image .....grem v šoping user posted image


Usoda user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 21:18:43   
Tutan
Evo, ni sicer enake barve, pa za primerjavo: http://www.ebay.co.uk/itm/ADIDAS-GIRLS-TRACKSUIT-/190635750435?pt=Girl_s_Clothing&hash=item2c62c6b423

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
8.2.2012 21:19:41   
Tutan
http://www.ebay.co.uk/itm/Girls-pink-adidas-tracksuit-age-2-3-years-/170778035775?pt=Girl_s_Clothing&hash=item27c32a063f
3,5 funtov dostava, skupaj 8,5 funtov cca 10€.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 7:15:40   
lenika83
Jaz bi tudi z veseljem komu dala naprej za neko simbolično ceno, ali pa celo zastonj, pa nimam nobenega. No, nekaj posodim svakinji, ampak to se mi potem vrne in mi doma dela gnečo user posted image  Tako da če pozna katera koga, ki bi rabil oblačila za punčko od 56 pa do 86, lahko pove user posted image

Glede poštnine sem pa pisala, če pošlješ majčko kot navadno pismo, ne priporočeno, tisto je bolj drago. Jaz sem ravno pred kratkim pošiljala eno trenirko in je bilo malo več kot 1€ za poštnino.

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78


Sem pač nakupovalni freak in pri meni je več---več. Raje kupim 5 poceni rabljenih jaken, kot pa dve novi.



Podpis. Samo jaz sem še toliko čudna, da mi je fajn, če moja ni oblečena povsem enako kot vsi ostali. Včasih sem ji kupovala v Kiku, pa sem potem videla, da je imelo pol skupine v vrtcu enako majčko, da se v kvaliteto sploh ne spuščam.

Jantar, moja je stara dobri 2 leti, pa je za svojo starost zelo velika in ji kupujem hlače 2-3 leta, majice pa še vedno 18-24. Ko sem začela kupovati recimo Nextove stvari, sem ji najprej eno stvar vzela poskusno, da sem videla velikost, ker so si potem v osnovi tako vse podobne po velikosti. Pa Gap ima tudi velikosti nekaj takega, je pa vse skupaj precej primerjivo s H&M.

< Sporočilo je popravil lenika83 -- 9.2.2012 7:16:30 >

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 7:34:21   
josephine27
Če gre družini tesno z denarjem ne vidim v kupovanju rabljenih oblačil nič slabega, če gre za oblačila, ki so dobro ohranjena. Mene osebno sicer ne moti če ima moj enako majico kot še kdo, če mi je ta majica všeč. Zakaj pa bi moral biti nekaj ekstra drugačnega?

_____________________________



(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 8:24:45   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Če gre družini tesno z denarjem ne vidim v kupovanju rabljenih oblačil nič slabega, če gre za oblačila, ki so dobro ohranjena. Mene osebno sicer ne moti če ima moj enako majico kot še kdo, če mi je ta majica všeč. Zakaj pa bi moral biti nekaj ekstra drugačnega?


Ker 'bo moj otrok oblečen drugače kot vsi ostali' user posted image user posted image user posted image
Samo to je res tazadnje, na kar bi pomislila...kupim zato, ker so mi stvari všečne, nekatere so bolj kvalitetne, nekatere manj, najbolj pomembno pa mi je da so stvari udobne, nosljive in luštne, pa da je moj mali spodobno oblečen za tisti denar, ki ga imamo na razpolago za oblačila. Da bi pa ga primerjala s tem, kako so pa ostali oblečeni, pa je res tazadnjo. Potem bi se tako požrla, ko sem naročila zimski paket za tamalega iz Nexta, pa je očitno mamica sovrtičkarja podobnega okusa in imata ogromno Nextovih enakih cunj - pa ne samo to, nekako se telepatsko zmenimo, da imata očino na enak dan enak pulover user posted image user posted image pa kaj? nič hudega....prav luštno izgledata user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 9:09:11   
sunprincess
@Tutan: Kako se pa zmeniš glede pošiljanja? Ker kolikor jaz gledam rabljena oblačila vsi pošiljajo v glavnem v UK. Jim vseeno pišeš in vprašaš,če pošljejo tudi v Slovenijo ali kako jih najdeš?

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 9:12:53   
ZARA
Jst kupujem vse, kar mi je všeč, tudi rabljeno - v second hand trgovini. Nekaj rabljene robe tudi dobim od frende.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 9:14:21   
Leela
jaz ne vidim nič slabega v kupovaju second hand oblekc ampak nekateri res pretiravajo s ceno. Za 1€ več kupin na razprodaji recimo novo zadevo. Recimo tile gap puloverči (nalimala Tutan) so po mojem mnenju ravno prav ovrednoteni. Vredu so mi tudi paketki, več stvari, prodani po normalno ovrednoteni ceni. Potem sta zadovoljna oba, kupec in prodajalec. Samo kaj dobiš pa tudi ne veš, je fino imet stalnega prodajalca. Jaz dosti stvari dobim, nekaj imam sposojeno. Premajhne stvari pa oddam naprej.
Nekateri prodajajo recimo rabljene čevlje, tolk pošvedrane, da bi jih meni bilo nerodno zastonj dati.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 9:14:59   
Tutan
Sicer ne vem, kje si ti gledala, ampak veliko večino pošiljajo tudi v Evropo (preko ebaya). Je pa res, da si jaz predhodno filtriram in gledam samo stvari, ki se pošiljajo tudi k nam. Nisem pa še nikogar prosila za to, da bi mi poslal, če tega ni imel označenega (se pravi, če ima Post only to UK, mu ne težim, če bi poslal v Slovenijo, ker je že predhodno označil, da tega ne dela).

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 9:23:24   
sunprincess
, ampak veliko večino pošiljajo tudi v Evropo (preko ebaya). Je pa res, da si jaz predhodno filtriram in gledam samo stvari, ki se pošiljajo tudi k nam. Nisem pa še nikogar prosila za to, da bi mi poslal, če tega ni imel označenega (se pravi, če ima Post only to UK, mu ne težim, če bi poslal v Slovenijo, ker je že predhodno označil, da tega ne


Pa kupuješ na ebay.co.uk ali ebay.com?

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 9:29:00   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: sunprincess

, ampak veliko večino pošiljajo tudi v Evropo (preko ebaya). Je pa res, da si jaz predhodno filtriram in gledam samo stvari, ki se pošiljajo tudi k nam. Nisem pa še nikogar prosila za to, da bi mi poslal, če tega ni imel označenega (se pravi, če ima Post only to UK, mu ne težim, če bi poslal v Slovenijo, ker je že predhodno označil, da tega ne


Pa kupuješ na ebay.co.uk ali ebay.com?


Ebay.co.uk
ebay.com ima za moje pojme predrago poštnino, oziroma se redkokaj toliko splača, da je tolk poceni, da se s poštnino prideš pod evropske cene.
Na ebayu si označi - postage to SVN (Slovenia), da ti avtomatsko prefiltrira in pokaže ceno za pošiljanje k nam.

Tukaj ti potem lepo napiše - http://www.ebay.co.uk/itm/BNWT-BOYS-BLUE-GAP-ZIP-FRONT-FLEECE-ARCH-LOGO-HOODIE-AGE-3-YEARS-RRP-22-95-/160728130244?pt=Boy_s_Clothing&var=&hash=item6b1d1446c5

Postage:£9.99 - Royal Mail International Signed-for 
 |  See all delivery details
Item location: Bath, United Kingdom
Post to: Europe

Tale hoodie te potem skupaj pride 20funtov, kar je 5 funtov manj, kot preko Gapa. Dobiš pa novega (Item condition:New with tags)

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 9:33:51   
sunprincess
Problem je, ker to imam naštimano user posted image user posted image Redno kupujem preko ebay.co.uk (vse razen oblek), samo ko bi pogledala kakšne cotke se dajo naročiti v Slovenijo mi vrže ven samo take, ki pošiljajo v Anglijo,tako da sem mislila,da sploh ne pošiljajo v Slovenijo...Bom še poizkusilauser posted image

EDIT: Saj to misliš označeno tam, kjer piše postage to SVN? Je še kaj drugega za označit?

< Sporočilo je popravil sunprincess -- 9.2.2012 9:39:21 >

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?