|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrašanje za tiste...
21.9.2006 1:49:41   
m76
ki že ponosno bivajo v svojih hiškah.  Verjetno ste se tudi vi vozili okoli in si ogledovali, kako približno hiško bi radi imeli.  Vsaj tko na prvi uč, idejo...  Oz. tisti ki ste se odločili za tipski načrt in ste si hoteli hišo ogledati v naravi... ( no zdaj pa vprašanje)  Ko in če ste si hoteli ogledati všečno hišo od blizu ( in to ne pomeni brkljati po dvorišču in pretakniti vsak kamen in vogal in bognedaj si ogledati hišo od znotraj) ali so tudi vas lastniki hiš odganjali in zmerjali, da ne dovoli da še kdo ima takšno hišo, itd. In še eno malo vprašanjce, user posted image  Kakšni ste pa vi zdaj v vlogi imetnikov ženarejenehiše?


aja pa še to  Zanima me zakaj ljudje tako grobo odreagirajo. Saj na koncu vsak hišo uredi in spremeni končni videz z detajli, ki pa mimogrede lahko hišo popolnoma spremenijo.



Samo v enem primeru se nama  je zgodilo, da nama je lastnik hiše prijazno dovolil da se sprehodiva ne le po dvorišču temveč tudi okoli, poleg tega nama je natrosil še kup uporabnih nasvetov, popolnoma brezplačno.

< Sporočilo je popravil m76 -- 21.9.2006 1:51:27 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 8:31:50   
76suza
Midva sicer sedaj gradima, vendar nisma nikoli hodila naokrog gledat privat hiš.
Ogladala sva si vzorčne hiške v Gracu pri Ikei, pa ene dve od Kagerja.
Načrt sva sicer predelala od Haas montažne hiše v zazidljivo varjanto z nekaj notranjimi spremembami.
Je pa res, da naju sedaj vsi t.i. ogledovalci sprašujejo kje sva kupila načrt. Vendar vsem poveva, da trenutno načrta še ne "prodajava". Z projektantko sva v pogodbi zapisala, da najinega načrta ne sme prodajat kot tipskega, oz. ga lahko čez 5 let proda z najinim dovoljenjem.
Nebi sicer rada, da iste ali podobne hiške naenkret zrastejo kot gobe po dežju, načrt pa poceni kupijo. Kajti midva sva za načrt po naročilu plačala cca. 1 mio.
Hišo pa z veseljem pokaževa in opozoriva na kakšne pomembnosti.

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 8:50:18   
Olivija
Midva ogromno hodiva naokol in zaenkrat imava pozitivne izkušnje user posted image .

Zadnjič sva prosila ene lastnike montažne hiše, če nama lahko povesta kaj o njuni hiši in sta bila zelo prijazna, še noter sta naju povabila in razkazala hišo. Potem sva šla gledat eno hišo, ki jo gradijo, in so nama tudi vse razložil.
V glavnem midva greva in vprašava user posted image , kaj pa vem, mene tudi ne bi motilo, če bi kdoprišel mojo hišo pogledat ...če naja bo pa kdo nadrl, ga bova pa nazaj user posted image .

Jasno pa je, da ne bova kr od nekoga načrt prekopirala, se mi zdi pa fino pogledat že narejene hiše, ker pa res dobiš še kakšno idejo.

(odgovor članu 76suza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 8:57:11   
rija
Midva sva se ogromno okrog prevozila, vendar nisva bila nikoli vsiljiva in hodila okrog tudi nezgrajenih in nenaseljenih hiš. Pač spoštujeva zasebno lastninouser posted image

Če je lastnik neke hiše plačal za individualni načrt gromozanske denarje, potem valjda da pizdi, če hoče met še kdo takšen načrt. Jaz osebno, če bi dala ogromno za načrt, bi od arhitekta zahtevala, da načrta v taki ali podobni oblike ne prodaja naprej. V končni fazi je načrt takrat moja lastnina.

Da pa se razumemo: dol mi visi, če ima še kdo isto hišo kot jaz....je pa po drugi strani res, da je pri nas en arhitekt naredil davno eno res zanimivo hišo, zdaj pa ni vasi v Prekmurju, v kateri "enaka" nebi stala.

Ja in me je motilo, če so se neznanci in tujci sprehajali po moji bajti. Rada pomagam, vendar je treba prej vprašat ne pa na vrat na nos brez dovoljenja se sprehajat po moji parceli.

Žal v Slovenije še premalo spoštujemo pojem zasebne lastnine.

In če bi prišli zdaj neki neznanci in hoteli videt mojo hišo znotraj? NI ŠANS, kaj pa veš kdo so in kaj bodo storili jutri....mogoče te celo oropaliuser posted image  Pa da mi neznanec hodi po sekretu in spalniciuser posted image

Tako da, razumite lastnike, da njihovi domovi niso galerija.....

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 9:06:40   
lory05
Jaz nimam takih izkušenj kot praviš. Midva sva preden sva začela gradit in tudi še potem pregledala vse hiše v bližnji in daljni okolici, ki so se takrat gradile in tudi kakšno že vseljeno, če naju je kaj zanimalo. Sem pač vprašala, če grem lahko pogledat, ker tudi midva gradiva, da dobiva kakšno idejo in so nama dovolili. Nikoli pa nisva nič kopirala, ponavadi sva iz npr. 10-ih idej po delih skombinirala eno najino, če me razumeš. Nekaj nam je bilo všeč od ene hiše pa nekaj od ene druge, pa sva še kaj dodala in naredila po svoje.

Sedaj se nama isto to dogaja, včasih gre kdo po cesti in vpraša, če lahko pride nekaj pogledat.
Jaz pa rečem: "Kar pridite, naj vam ne bo nerodno, tudi midva sva hodila po vseh hišah, ko sva rabila."

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 9:20:56   
Poka
Midva si sedaj ogledujeva vse mogoče hiše, imava to navado, da ko se kje peljeva, vedno opazujeva hiše, ker je to verjetno neka deformacija,jaz sem hotela bit arhitekt, moj je bil pa včasih projektant.

Je pa v naši bližini ena res noro dobra hiša, ampak je kar velika, 400 kvadratov sigurno in moj pravi, da bo šel enkrat lastnika vprašat za načrt. Men je itak neumno met enako hišo in zadnji del hiše je ta hiša ful grda, spredaj pa pravljična. Tako, da mislim, da lahko narediva podobno, mogoče vzameva kako idejo tu, kakšno tam, in imava svojo drugačno, lepšo in originalno. Ne verjamem tud, da bi lastnik dal načrt, saj je verjetno stal ogromno. Poleg tega se mi zdi, da si pa itak tako ogromne hiše vsaj zaenkrat ne moreva privoščiti, ne hvala, nočem niti stanovat v hotelu in bit čistilka po poklicu.

Najboljš je po mojem na skrivaj slikat hiše, ki so vam všeč in pokazat arhitektu, kateri detajli so vam všeč, pa on potem naredi nekaj čist originalnega. In ne, niti slučajno nebi dovoljila, da ima nekdo popolnoma enako hišo.

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 9:46:07   
Anonimen
midva sva si šla ogledat samo eno.. in je bila fora, da sva eno uro govorila z lastnico, potem pa jo prosila, če lahko hišo slikava, da neseva najinem arhitektu (hotela sva le približno takšno hišo).. pa je rekla da ne smeva... ok.. ni panike... ampak, potem je še dodala.. da slikati ne smeva, da nama bo ona dala eno sliko.. še danes ne vem v čem je fora..user posted image

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 10:00:24   
m76
Jasno pa je, da ne bova kr od nekoga načrt prekopirala, se mi zdi pa fino pogledat že narejene hiše, ker pa res dobiš še kakšno idejo.
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija


Saj to je tisto. Verjetno si nihče ne želi imeti identične hiše (ne tisti ki jo je že zgradil, prav tako ne tisti, ki jo gradi) Tako kot je Lory05 napisala iz 10 idej eno lastno potem ustvariš.

Upam, ( pravim "upam" zato, ker se zarečenega kruha človek največ najeuser posted image ) da bom jaz prav tako prijazna lastnica hiške,  kot ste jih srečali vi. 

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 12:13:52   
snorlax
Pri nama je bilo pa tako, da sva najprej izbrala tipski načrt in nama je arhitekta povedala, kje stoji taka hiša, da si jo lahko ogledava, kako zgleda potem v resnici. Najprej sva jo gledala na skrivaj od daleč, nato sva se opogumila in šla vprašat lastnika, kako je zadovoljen in povedala, da bi tudi midva imela tako hiško. Hotela sva samo vprašati, če so kakšne slabe strani tega načrta, pa je bil možakar tako prijazen, da naju je povabil not in vse razkazal. Samo gor v spalnice pa midva sama nisva hotela, ker se nama ni zdelo vljudno. Pa potem sva ga šla še nekaj vprašat v zvezi s stopnicami in streho, ko se nama je zataknilo.

K nama pa ni prišel nihče vprašat. Smo malo bolj odmaknjeni od sveta, pa verjetno ni nihče opazil hiške.

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 12:52:11   
Anonimen
Včasih se s kupljeno revijo s področja notranje opreme in arhitekture marsikaj reši. Je pa res, da  'povprečen'  zemljan zna malo manj načrte brat. So pa v določenih revijah tudi detajli in nesamo načrti objavljeni.

BTW: 1mio za projekt pa res ni neka cena.

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 14:00:14   
k1
midva sicer nisva hodila od enega do drugega na vrata, so se pa 1x eni ustavili pri nas in so jih zanimala vhodna vrata. pa smo se še o čem drugem malo pogovarjali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 14:32:41   
Olivija
mah itak je jasno, da ne letava kr tako po tujih parcelah. Stvar zgleda tako, greš na sprehod in če vidiš kakšno fletno hišo in je lastnik slučajno zunaj ga lepo vprašaš, če lahko dobiš par informacij. Vsak pa lahko reče ne in če vljudno reče, potem me to sploh ne moti. Se pa midva zelo zanimava za montažne hiše in zaradi tega tolk sprašujeva.

Je pa enkrat prišla k nam ena gospa in je lepo vljudno vpašala, če lahko odreže par stebelc naše ogromne trave (tiste, ki zgleda kot en grm) in smo bili tako prijazni in smo ji dovolil, mene osebno res ne moti, če ima ona enako travo pred svojo hišo, no ni glih najboljša primerjava ... samo še vseeno...


(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vrašanje za tiste...
21.9.2006 15:57:07   
mika
men pa ni nikoli prišlo na misel, da bi šla k nekomu na dvorišče, če mi pokaže hišouser posted image

kupovala sem revije, izkala na spletnih straneh, pa na graškem sejmu smo si ogledali hiše- takrat so še bile tam. enkrat sva šla z možem pogledat  Kager hišo, ker so nama poslali vabilo.

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vrašanje za tiste...
22.9.2006 9:21:34   
Olivija
sej ne greš na dvorišče in tudi ne direktno na vrata, ampak vprašanje postaviš, ko si še na cesti in je slučajno lastnik zunaj, tako da to še ni "trespassing"  user posted image . Na notranji ogled sva bila pa povabljena, iz vljudnosti sva najprej rekla 3 x ne, potem sva se pa pustila prepričati user posted image .

Technically, a person violates the law against trespassing by knowingly going onto someone else's land without consent. "Knowledge" may be inferred when the owner (or the owner's representative) tells the trespasser not to go on the land or when the land is fenced in a manner that suggests that intruders should stay out or there is a "no trespassing" sign in an obvious place.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vrašanje za tiste...
27.9.2006 15:31:53   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: m76
so tudi vas lastniki hiš odganjali in zmerjali, da ne dovoli da še kdo ima takšno hišo,

Ne. Vedno so bili veseli, da lahko pomagajo.

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?