|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec - groza za starše
17.11.2008 15:24:42   
karolinca
Ja, sliši se čudno, vendar tako je. Naša punca bo kmalu sla v vrtec (s starostjo 11 mesecev).  In me zanima sledeče: a je to večji šok za otroka ali za starša? Ker se mi zdi, da starši 5xbolj trpimo, ko vidimo tisto malo bitjece, kako joka, kot pa sam otroček, ker ga puščamo v neznanem okolju pri neznanih ljudeh. Pa še en problem imamo: punca samo sedi, še ne kobaca tut na noge se ne postavlja (ja, ja...naša predraga pediatrinja je pri 7.mesecih rekla, da je vse OK, pri 9.mes pa zagnala paniko!!!)...tko da me še to malo skrbi, kako bo v vrtcu glede na to, da ni "motorično" najbolj sposobna. V vrtec gre čez 1 mesec.
Kar srce se mi para...ampak druge variante ni, v vrtec bo treba.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 15:59:13   
polona5
Samo en nasvet: jaz osebno bi pediatrinji rekla najprej za podaljšavo porodniške - že če vas pošlje na fizioterapijo za razvoj motorike, je to zadosten razlog za podaljšanje. Lp


(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 16:00:25   
tanjajordan
Tudi jaz si zadnje čase vse bolj pogosto zastavljam to vprašanje. Naša začne že ta petek... Pa si rečem, da tako pač je in da ni prva niti zadnja. Ko se bom jaz sprijaznila s tem, da bo od petka naprej mala v varstvu pri drugi osebi in da ni s tem nič narobe - bo tudi mala to začutila in bo vse ok.

Glede razvoja vaše 10 mesečnice pa še to.. naša punčka se pri 10 mesecih ravno tako še ni premikala... potem pa je v slabem mesecu okrila svoj način puzanja (oz. drajsanja po riti), dobila svoj prvi zobek, se prvič sama dvignila ob omarici in sama naredila nekaj korakov (med dvema odraslima)... tako da je bil zadnji mesec kar razburljiv....

Zdaj nas čaka pa še vrtec in še veliko malih ter velikih zmag.  

Veliko uspehov in veselja z vašo malo princeskico.

(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 17:43:58   
zinkazi
zaposlena sem v vrtcu, tik pred penzijo in sem večino delavne dobe delala pri otrocih od porodniške do tretjega leta. zadnja leta ne delam z otroci iz zdravstvenih razlogov. ko sem bila še v skupini sem se veliko ukvarjala z uvajanjem otrok v vrtec. sedaj pa delam na področju svetovanja staršem. otrokom se lahko zelo olajša vstop v vrtec z postopnim uvajanjem, kar pomeni, da ga v vrtcu najprej spremljate, potem pa podaljšujete čas bivanja. ker imam tega kar precej pripravljenega, tudi plan po moje najboljšega uvajanja za otroke, bi mogoče lahko kontaktirale na ZS. Pri vklučitvi v vrtec je pa zelo pomembno, da se otrok seznani z ljudmi, ki ga varujejo, da spozna, da ga starši niso zapustili. to mu pokažemo preko skrivanja in da ga že sedaj pustite pri nekom (stari starši ali prijateljica) za nekaj časa. otroci pa močno čutijo vaš strah ali zaupanje.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu tanjajordan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 17:45:16   
lelaval
Je navadnovečji šok za starše, otroci pa so radi v družbi svojih vrtnikov, tako, da s te strani ne skrbi preveč.
Kar pa se tiće hoje - ne vem, kako je to, ker moji so vsi hodili, ko so šli v vrtec, mislim pa, da v jasličnem oddelku ne smejo komplicirat, če otrok še ne hodi.
Jaz sem pri najmlajši tudi imela iste probleme. Sem tudi pediatrinji omenjala, da ne sedi, se ne prekucne s hrbta na trebuh in obratno, pa je vedno rekla, da je to vse še v mejah normale (meni pa se ni zdelo, saj je to moj 3. otrok, pa sta prva2 vse te stvari prej osvojila). Ko pa še pri 9. mesecih teh stvari ni osvajala, pa mi je takoj napisala napotnico za razvojno. Sem se naročila, šla, šla pa še privat k nevrofizioterapevtki (hvalabogu preko vez takoj prišla, pač pa plačala, ker nima koncesije), ki mi je pokazala določene stvari in povedala kako in kaj in v RA je takoj vedla, da sva bile pri nevrofizioterapevtki. No, pol sva še hodile v RA, shodila pa je tik pred 15. mesecem, pa je v RA rekla, da je to čisto vredu, saj je mejnik, da shodi 15 mesecev. Tako, da motorične sposobnosti je imela zakasnele.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 17:56:19   
K_a_t_i
Ne jokajo vsi. Mi smo imeli srečo, Žiga je šel z veseljem v vrtec user posted image . Z 11imi meseci, shodil je pa pri 13ih. Pač se je na začetku plazil naokrog. Kar pogumno!
Super je, ko potem vsak dan opaziš, da se je naučil nekaj novega. Naš je postal še bolj potrpežljiv (recimo v vrsti za tobogan), igrače se je navadil delit,... No, mi imamo skratka pozitivne izkušnje.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 18:08:04   
miseka
Se strinjam s Kati, glede pozitivnih lastnosti vrtca. Otroci se tudi naučijo zase potegnit. Naša tavečja je tudi šla pri 11-ih mesecih. V skupini je itak več manjših otrok in za te je seveda prilagojen program. Je pa to bolj težko za starše kot za otroke. Mojo je od začetka vozil mož, da meni ni bilo tako hudo, ko pa sva bili prej 11 mesecev non stop skupaj. Mala se je kmalu navadila, sicer je tudi po 6 mesecih še kdaj pojokcala, zdaj pri 2,5 letih pa zelo uživa in rada hodi v vrtec med vrstnike. Zato tudi nima problemov pri navezovanju stikov s komerkoli. So pa ubožčki, ko gredo v vrtec šele kakšno leto pred šolo in se nikakor ne morejo navaditi.

Kar pogumno, vaše dete bo rado hodilo v vrtec, saj tam z njimi delajo za to usposobljeni ljudje, pa še najboljšo družbo imajo-SVOJE VRSTNIKE!!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 19:39:47   
madasa
Kaj pa mogoče za kakšno leto privat varstvo?

(odgovor članu miseka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 20:54:57   
end1
Tudi moja hčerka je šla takoj v jasli. Shodila je konec desetega meseca.  Poznam pa otroke, ki niso še hodili. V jaslicah se imajo otroci lepo so v družbi, sebi enakim, se dosti crtajo, naučijo lepo jesti, se umivati...
Preden sem jo vpisla v jasli sem razmišljala, da bi se šlepala z nonami, ker bi rabal varstvo max. 12 x na mesec in se mi je smilila tako majhna med tujci. Hudo mi je blo, ko je ena nona rekla, da bo težko in ne bo šlo. Tako da sem jo morala vpisati. Ko sem jo po uvajanju prvič pustila mi je bilo hudo, ko je malo jokala. Pol pa nič več. Če je nam hudo otroci čutijo in se ne počutijo dobro.
Pomisli, kako je tebi lepo med svojimi nekje na zabavi. Otroci so v jaslicah v svoji družbi in se igrajo - ni lepešega.
No sedaj po dveh letih in pol imam še sinčka in bo tudi v jaslicah, ker je po moje za otroka to najboljše.


(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 21:07:32   
N _ B
Pri obeh uvajanje ni bilo problematično. Obema je bil od vsega začetka vrtec predstavljen kot nekaj pozitivnega in dobrega.  user posted image  je šla, ko je bila stara dobri dve leti in se je 1. mesec drla, ko je bilo treba domov, user posted image  pa je šel s 15-imi meseci in je tudi dobro sprejel. Na začetku je bilo malo joka, ampak, ko sem jaz sama s sabo razčistila, da tako pač mora bit, da otrok mora v vrtec, da je tam uredu zanj poskrbljeno (vzgojiteljica in pomočnica sta res odlični) je tudi jok minil. Tako kot je že ena od predhodnic napisala. Otrok čuti stisko, strah, dvom staršev.... Prej, ko se starši sprijaznijo, prej tudi otrok sprejme.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 21:39:13   
Najaa
Če je zate vrtec groza, bo 99% tudi za tvojega otroka. Ker bo čutil tvojo stisko.
Če boš pa sprejela in dojela vrtec kot neko ustanovo, kjer bo tvoj otrok na varnem in kjer bo preživel večino svojega dneva, dokler boš ti v službi, bo lažje tako zate kot za njega. Najtežje uvajanje je ravno pri otrocih, katerih starši vidijo v vrtcu več negativnih kot pozitivnih stvari in ki ves čas iščejo nekaj, kar ni ok.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 22:04:44   
tosja
 
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Če je zate vrtec groza, bo 99% tudi za tvojega otroka. Ker bo čutil tvojo stisko.
Če boš pa sprejela in dojela vrtec kot neko ustanovo, kjer bo tvoj otrok na varnem in kjer bo preživel večino svojega dneva, dokler boš ti v službi, bo lažje tako zate kot za njega. Najtežje uvajanje je ravno pri otrocih, katerih starši vidijo v vrtcu več negativnih kot pozitivnih stvari in ki ves čas iščejo nekaj, kar ni ok.


user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vrtec - groza za starše
17.11.2008 22:12:53   
lex
sama sem zaposlena v vrtcu hrati pa mam dveh vrtčevskih otrok, sem na porodniški. ja moja srednja punca je stara 1,5 leta pa je šla kljub temu da sem doma v vrtec. ker vidim v vrtcu same dobre lastnosti.tudi motorično manj spretni otroci veliko pridobijo. nekateri mogoče zaradi vrtca prej shodijo,.... (ker ne more vzgojiteljica 1 previjat, 2 pa nosit isti čas)

no pa da ti bolj odgovorim na tvoje vprašanje: jaz sem bila 100% da moja Alina ne bo jokala, ker je navajena vrtca od prej ko sva hodili po Aleksa in blablabla figo tulila je tako, da sem jo slišala skoraj domov (smo blizu vrtca doma), prav namerno je pojačala glas, ker ima ful močan glas in si to lahko privošči. na začetku se mi je trgalo srce, staknile smo glave kaj bi ji ponudili, da bi zagrabila - nič ne avtki, ne punčke ne vozički nič, to je trajalo 14 dni (uvajanje) potem pa sem jo začela puščati tam toliko časa kot sem imela namen - torej od 8.30 do 14.00 in se je punca v 1 tednu navadila. Vsak je drugačen, meni se je trgalo srce pa vem kako zgleda na drugi strani - zdaj po dobrih 2 mesecih (14 dni je bila celo odsotna zaradi dopusta) je danes šibala v igralnico da še lubčka nisem dobila. navadijo se, je pa za starše bolj grozno kot za otroke. pojdi tja prepičana (to si poštimaj v glavi, ko sem si jaz je bilo vse drugače), da je to najboljše za tvojega otroka, da delajo dobro in da se imajo fajn. pripravi se na jok, in ne vdaj se - kajti za vsakim dežjem posije sonce. Verjemi, ker mi je vzgojiteljica šele sedaj priznala, da je mislila, da moja alina nikoli ne bo mogla hodit v vrtec, ker ni upala, da se bo "vdala" pa se je. Res je bila grozna in izsiljevalna.

pa želim ti, da bo pri vas tako kot je bilo pri sinu, da je 1 dan jokal potem je pa nehal

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vrtec - groza za starše
18.11.2008 9:08:08   
t5t6
Otrok zelo čuti to kar čuti starš, če boš ti imela slabo mnenje o vrtcu ga bo z lahkoto imel tudi otrok in potem se boste vrteli v začaranem krogu. Torej začni delat pri sebi, dopovej si, da tvoj ni ne prvi ne zadnji, ki gre tako majhen v vrtec, temu so namenjene jasli, tam je veliko otrok, ki še ne hodi. Otrok se bo v jaslih počuti dobro, ker bodo zanj skrbele usposobljene vzgojiteljice, imel bo družbo. Mogoče začni s postopnim uvajanjem, če imaš možnost delaj na začetku po 4 ali pa 6 ur tako, da ne bo otrok v vrtcu že na začetku 9 ur. Kakorkoli pa glej pozitivno na vrtec in pozitivne občutke prenašaj tvojemu otroku, govori mu kako se bo imel lepo, koliko prijateljev bo imel, kako ga bodo imele vzgojiteljice rade, že sedaj ga vozi na igrišče vrtca in v bližino. Zdi se mi da večkrat zakompliciramo starši otroci pa se na vse navadijo.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vrtec - groza za starše
18.11.2008 13:06:15   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: karolinca
In me zanima sledeče: a je to večji šok za otroka ali za starša?


Ti boš očitno  doživljala šok za šokom: ko bo otrok prvič padel, ko ga bo prijateljček ugriznil, vzel igračo. Ko bo šel v šolo,...

Saj otroka v življenje še veliko čaka. V vato ga ne moreš zavit... user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vrtec - groza za starše
18.11.2008 13:37:40   
Piruri
Sej boste imeli uvajalni teden?...no, takrat bodi ti z njo...pol pa naj jo kakšen mesec vozi tatko v vrtec, ker so očetje manj sentimentalni pri slovesih (če seveda imata takšno možnost)...drugače pa ti svetujem, da se na hitro posloviš, tudi, če se ti srce para...ker otrok bo takoj opazil, kje te lahko ovija okoli prsta...

Vsaka vzgojiteljica ti bo povedala, da ne jokajo cel dan, ponavadi samo ob prihodu in odhodu, da staršem "zbudijo nek občutek krivde"...če ji boš pokazala vesel obraz in ji zagotovila, da jo prideš zagotovo iskat, bo kmalu ugotovila, da vrtec ni bav bav...

Naša je jokala samo 14 dni, pa še to samo ko sem jo pripeljala, vendar ni bilo druge in se je kmalu sprijaznila......no, in od takrat nimamo več problemov, tudi če je več kot dva tedna doma in pol mora nazaj...

Meni pa ni bilo tako zelo hudo, ker sem vedela, da je tam v varnih rokah in da se bo tam naučila dosti več, kot pa če bi ji jo jaz doma...



_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vrtec - groza za starše
18.11.2008 22:03:28   
Gilo
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

IZVIRNO SPOROČILO: karolinca
In me zanima sledeče: a je to večji šok za otroka ali za starša?


Ti boš očitno  doživljala šok za šokom: ko bo otrok prvič padel, ko ga bo prijateljček ugriznil, vzel igračo. Ko bo šel v šolo,...

Saj otroka v življenje še veliko čaka. V vato ga ne moreš zavit... user posted image



Saj je samo vprašala, za koga je to večji šok. Tudi jaz verjetno ne bom ravnodušna, ko bo moja mala šla v vrtec, mi pa prav pridejo nasveti, ki jih dobim tukaj. Samo tvoj nasvet tosja ni ravno prijazen.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vrtec - groza za starše
18.11.2008 22:09:21   
Anonimen
In me zanima sledeče: a je to večji šok za otroka ali za starša?


Odvisno kako gledas na to.

(odgovor članu karolinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vrtec - groza za starše
19.11.2008 8:38:11   
Deja
Sicer so punce že lepo razložile, pa vseeno.

Sem zaposlena v vrtcu in imam kar nekaj izkušenj na to temo. In res, včasih imamo več dela s starši kok pa z otroci. Oz. traja dlje časa da se na spremembo navadijo starši kot pa otroci.

Mislim da si morajo starši takoj ko dajo vlogo za vrtec v glavi pošlihtat, da se otroku v vrtcu ne bo slabo godilo, da ne bo za nič kaj prikrajšan, kljub temu da bosta za njih 12ali24 - odvisno od starostne skupine - skrbeli dve strokovno podkovani osebi.

Ponavadi se zgodi, da otrok joka samo ob sprejemu zjutraj kakih 5-10 minut, potem pa kot da bi odrezal - se umiri, se igra... kot da v življenju ne bi počel nič drugega, kot pa bil v vrtcu.

Ja pa glede konfliktov med otroki v vrtcu... najhuje kar se mi je v praksi zgodilo je bilo to, da sta se zaradi otroškega prepira - dva fantka sta se malo pokrempala - na hodniku oz v garderobi, kregali njuni mami. Prišlo je celo tako daleč, da je ena grozila s tožbo....

Mislim ....

kar se zgodi v vrtcu znamo rešiti tudi vzgojiteljice - otrokom razložimo da ni prav če se tepejo/grizejo.... se nato opravičimo, objamemo... v glavnem rešimo zadevo.

Zato je najbolje, da se starši in vzgojitelji povežemo - saj oboji želimo za njihovega otroka le najbolje in tako prispevamo h uspešnejšemu uvajanju in prijetnejšemu življenju v vrtcu...

lp


_____________________________

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vrtec - groza za starše
19.11.2008 9:25:22   
karolinca
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

Ti boš očitno  doživljala šok za šokom: ko bo otrok prvič padel, ko ga bo prijateljček ugriznil, vzel igračo. Ko bo šel v šolo,...

Saj otroka v življenje še veliko čaka. V vato ga ne moreš zavit... user posted image



Tosja, drugič prosim, preberi problem in šele nato deli tvoje pametne nasvete. Na podlagi česa sodiš ljudi???? Pojma nimaš, kako delam z otrokom in ali ga res zavijam v vato. Tako da prosim, da se vzdržiš takih komentarjev in če že hočeš pomagati, odgovarjaj na problem in ne biti kar vse povprek pametna.

In ja, najverjewtneje nisem edina, ki jo majčkeno stiska, preden da otroka v vrtec...pa ne, da tam nebi bilo OK (v tem primeru bi najverjetneje iskali varstvo(, ampak zato, ker si do 11 meseca z otrokom cel dan, po teh 11 mesecih pa si samo še 4 ure (oziroma dokler ne gre spat). In ni vrag, da vsake mame to ne stisne pri srcu. In res hvala vsem, ki poveste svoje konstruktivne kritike in delite mnenja z nami.
Bi pa prosila za izkušnje vzgojiteljic, kako je z otrokom v vrtcu, če le-ta ni najbolj "motorično sposoben". Torej naša punca pri 9,5 mesecih samo sedi, se kdaj vrže nazaj na hrbet (redko), ne kobaca in ne hodi. Res je, da imamo še dober mesec časa...vendar kako je s tem otroki v vrtcu?
Hvala vsem. 

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vrtec - groza za starše
19.11.2008 10:02:23   
scubadiver
Če boš ti tako razmišljala o vrtcu, potem bosta imela oba probleme, otrok in ti.
Otrok bo čutil tvoje neodobravanje in se bo tako počutil tudi sam, glede na to, da so naš odsev.

Naša je stara 11 mesecev. Ko sva se začeli uvajati pred 14 dnevi, je šlo že takoj brez problema, potočila ni niti ene solzice. Potem je zbolela in danes sem jo po enem tednu spet peljala v vrtec. Brez problema, takoj se je smejala vzgojiteljici.
Ko jo pridem iskat, pa takoj pride k meni in se celo popoldne ko sva skupaj, stiska k meni, tako da se sicer vidi, da me zelo pogreša, ampak kljub temu, ni čist nobenih problemov.
Preden začneš uvajati se poskusi sprostit in vrtec sprejet. Če boš ti uspela to dosežt, bo tudi otrok.
Kar pogumno!

Aja še to, naša tudi še ne hodi, splazila pa je pri 10h mesecih


< Sporočilo je popravil scubadiver -- 19.11.2008 10:03:12 >


_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vrtec - groza za starše
19.11.2008 11:40:34   
Deja
IZVIRNO SPOROČILO: karolinca

Bi pa prosila za izkušnje vzgojiteljic, kako je z otrokom v vrtcu, če le-ta ni najbolj "motorično sposoben". Torej naša punca pri 9,5 mesecih samo sedi, se kdaj vrže nazaj na hrbet (redko), ne kobaca in ne hodi. Res je, da imamo še dober mesec časa...vendar kako je s tem otroki v vrtcu?
Hvala vsem. 


No pri nas je bilo tako da smo se takšnemu otroku posebej posvetile. Je imela naprimer pomočnica nalogo da je posebej pozorno spremljala takega otroka. Ga v primeru da še ne hodi niti ob opori - nosila, spodbujala,...
Naprimer pri kakšnih gibalnih aktivnostih smo izbirale takšne dejavnosti, da so maksimalno spodbujale tega otroka, s tem pa da ostalih otrok nismo zapostavljale... Ker v najmlajših skupinah kjer še kar nekaj otrok ne hodi, pa smo naprimer izvajale dejavnosti za spodbujanje razvoja osnovnih motoričnih spretnosti...


_____________________________

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586


(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vrtec - groza za starše
19.11.2008 12:35:10   
maša2008
Zakaj pa je ne daš v privat varstvo, če se ti srce trga zaradi vrtcauser posted image Vrtec pa res ni edina oblika varstva, sploh za take, ki zganjate paniko že pred vstopom v vrtec.
Sicer pa malo pomislite koliko so bili otroci stari pred 30-35 leti, ko so šle mame v službo po 3 mesecih, potem pa naj se vam srce trga.
Kako pa boš pri uvajanju in kasneje pomirila otroka če vrtca ne bo sprejel, če ga niti sama nisi sposobna sprejetiuser posted image

(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vrtec - groza za starše
19.11.2008 20:40:04   
Freycha
pri nas noben ne trpi..... to je totalna bedarija, da bi morali trpeti. Moja noro uživa v vrtcu, midva sva pa tudi srečna, da je ona vesela. Ok, so bolezni, samo roko na srce - slej ko prej jih bo otrok dal čez.....

(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vrtec - groza za starše
19.11.2008 20:55:03   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: maša2008

Zakaj pa je ne daš v privat varstvo, če se ti srce trga zaradi vrtcauser posted image Vrtec pa res ni edina oblika varstva, sploh za take, ki zganjate paniko že pred vstopom v vrtec.
Sicer pa malo pomislite koliko so bili otroci stari pred 30-35 leti, ko so šle mame v službo po 3 mesecih, potem pa naj se vam srce trga.
Kako pa boš pri uvajanju in kasneje pomirila otroka če vrtca ne bo sprejel, če ga niti sama nisi sposobna sprejetiuser posted image



user posted image

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Rezano cvetje
F*R*U

Kateri cvet vas najbolj razveseli?

vrtnica (39%)

gerbera (5%)

tulipan (12%)

orhideja (24%)

drugo (10%)

bolj kakor rezano cvetje me razveseli lončnica (11%)


Število vseh glasov: 207

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!