|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec oz. varstvo za otroke s pp
3.11.2009 14:44:34   
Makaki
Pozdravljeni!

Sem mamica malega nadebudneža, starega polnih 3 korigiranih mesecev. Imeli smo kar nekaj težav z glavico in kot zmajujejo z glavo specialisti, zna biti, da bo tako še kar nekaj časa. Zanima me, kakšne so možnosti varstva za gibalno oviranega in kognitivno upočasnjenega otroka od 1. leta naprej. Obstaja kakšen poseben vrtec za 8, 9 ur dnevno? Še najraje bi videla, da bi imel v varstvo nekako integrirano fizio, in ostale -ije. Ima kdo kakšne izkušnje z Goriškega konca (Stara Gora ipd)?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec oz. varstvo za otroke s pp
4.11.2009 8:13:51   
janapan
Kolikor je meni znano je možno varstvo otrok s pp v klasičnih vrtcih s tem da imajo spremljevalca ( ga nudi vrtec). V skupini moje hčerke ima 2 leti je fantek s celebralno paralizo in zelo dobro funkcionirajo oboji ta fantek in ostala skupina. ne vem sicer za tako majhne ampak mislim da je vrtec tudi v sklopu centra za invalidno mladino v Vipavi. Moja hči hodi v montessori vrtec v sklopu otroškega vrtca Ajdovščina.

(odgovor članu Makaki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrtec oz. varstvo za otroke s pp
4.11.2009 9:06:14   
scorpiogirl
Kot je povedala Janapan, lahko tudi otroka s pp vključite v "navaden" vrtec, s tem, da ima spremljevalca. Je pa včasih se treba kar potrudit oziroma zahtevat spremljevalca.
Obstajajo pa tudi razvojni vrtci, ki so (infrastruktura oziroma igralnice, igrače ... pa tudi osebje) prilagojeni otrokom s pp. Ne vem, iz kje si doma, za moje okolje vem, da je v Kranju prav razvojni vrtec, v Škofji Loki pa je v okviru vrtca Najdihojca poseben razvojni oddelek.
Ali boste otroka vključili v navaden ali razvojni vrtec oziroma oddelek, je pa povsem vaša odločitev. S strokovnjaki pa le pretehtajte, kaj bi bilo za vašega otroka najbolje. user posted image

_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vrtec oz. varstvo za otroke s pp
4.11.2009 10:47:31   
lillchy123
za začetek boste po moje potrebovali odločbo o razvsrtitvi otroka. je pa po moje veliko veliko odvisno od tega, koliko so v vrtcu pripravljeni sodelovati....   veliko sreče!

_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vrtec oz. varstvo za otroke s pp
4.11.2009 15:28:40   
doroteja23
Jaz imam svojo v navadnem vrtcu, ampak ima v vrtcu tri urno pomoč! Mislim pa da spremljevalca dobi samo otrok, ki je gibalno oviran.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vrtec oz. varstvo za otroke s pp
5.11.2009 17:11:34   
Makaki
Hvala!
Sem vprasala tudi fizioterapevtko in je rekla, da je treba predvsem se malo pocakati...Potem pa pridejo te uvrstitve ipd. Vseeno se je dobro prej malo informirati, sploh če imaš za formalne zadeve dve levi roki - kot jaz... LP 

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?