|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtnarji na plan
15.4.2006 23:15:53   
sjug
Hja, imam en majčken vrtnarski problemček na tisti fliki vrta, kot jo pač imam. Vsako leto imam bolj zanič korenje in manj petršilja. Tist-e/i, ki vrtnarite, rabim nasvet, kako izboljšati mikro pridelek. Koreni so namreč čedalje manjši user posted image in se mi počasi zdi neumno sploh kaj metat vanjo.
Menda se je včasih dobilo seme na trakovih, tako da nisi mogel posejati pregosto.  A se to še kje dobi? Ma kaj, ko je pa tako drobno, sploh mi ne uspe, da bi bila normalna gostota.



_____________________________

Never Ever Give Up!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtnarji na plan
16.4.2006 8:18:29   
india
Kakšno zemljo imaš? Jo kaj gnojiš?
Pa še tzo je, da ni dobro vsako leto na istem kosu zemlje posejati iste vrtnine. Kolobarjenje ni zanemarljivo.
Kar se pa tiče gostote korenčka, jaz ga tudi vedno prepogosto posejem, pa ga pač potem malo populim in so preostali korenčki lepi.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrtnarji na plan
16.4.2006 11:04:45   
Magi*
ja, gnojenje in kolobarjenje je pomembno. semena na trakovih se baje dobijo v Avstriji. sicer pa moja mati naredi podobno kot Miška, pač kasneje populi višek ven.

sicer sem pa jaz tudi bolj začetnik - entuziast - pa bom šele čez nekaj časa lahko delila z vami, kako mi kaj uspeva. rožice zaenkrat lepo rastejo;)

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vrtnarji na plan
16.4.2006 14:10:38   
dulcinea
Si kdaj poskusila dat seme v eno posodo zmešano z zemljo pa pol posejat to vse skupaj na zmljo. Moja mai tko zmeša nekatero seme pa je lepo razporejeno.

Kar se pa tiče majhnosti pridelka. nikoli ne sadi na isto mesto kot prejšnje. Že zaradi korenčkove muhe.

Pa probaj pognojit s kompostom.


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vrtnarji na plan
16.4.2006 14:20:35   
india
Ja, Dulcineja, samo pri kompostu je treba paziti, da seme ne pride do direktnega stika s kompostom, ker se lahko ožge.
Pri začetnikih je bolje uporabiti umetno gnojilo, sploh Valentin je ena taka "mila" a učinkovita zadeva!

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vrtnarji na plan
16.4.2006 15:46:42   
Gina
Korenje ne mara zelo "kvalitetne", polne zemlje. Se mi pa zdi, da niti sveže pognojene ne. Se pravi najboljše je, če jo pognojiš jeseni, pa če vseh kamenčkov ven ne mečeš tam, kjer je korenček, moraš jo tudi rahljati vmes, ne smeš kar pustit, da raste samo, čeprav je tako najbolj komot. Pa zelo važno je, da ga pravi čas razredčiš, da ima prostor rasti. Fejst razredčiš. Če nočeš imeti korenčkove muhe, ga pokrij s ta tanko folijo vsaj do maja, ko muha drugič gor leti, pa enako naredi s čebulo - čeprav utegne biti tedaj že toplo. Lahko pa posadiš korenček in čebulo zelo blizu, ker odganjata en od drugega muhe.

Za peteršilj - daj ga nekam, kjer ima majčkeno manj sonca. Npr. blizu kakšne višje zelenjave. Pa ravno tako ga fejst preredči. Če pa želiš imeti takega z debelo korenino, moraš pa tako sorto kupit.

< Sporočilo je popravil Gina -- 16.4.2006 15:48:34 >

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vrtnarji na plan
16.4.2006 22:54:04   
sjug
Marička user posted image , a tko je to zakomplicirano. Mislm, da ga bom raje kar v štacuni kupovala, posejala bom raje levando, pa majaron. Upam, da bo vsaj to raslo. Lani sem probala tudi z bučkami, pa še teh ni bilo user posted image .
Hja zemlja je bolj tko tko - mislim, da precej kisla. Prav bi ji prišlo kar precej komposta, sam kje se pa dobi? Ene dve leti nazaj sem vštihala hlevski gnoj od enga kmeta v bližini, pa me je vse minilo, ker je bilo polno listja (še ni bil zrel), smrdel je pa ... user posted image
Edino solata raste, ne glede na to kam jo fliknem, špinača je že bolj delikatna. Sem ravno danes mal razmišljala, kak vrt je imela včasih moja stara mama, da sanjaš. Sam res je pa preživela v njem ure/ure/ure.
Bom pa upoštevala nasvet in probala z mešanim semenom, torej zemlja + seme, da bo bolj redko. Pa pokrila ga bom, pa par čebulic zraven. mogoče bo kej večji user posted image .  A veste za kaj ga tko navijam za korenje??? Zaradi korenčkovih piškotov user posted image , mnjami.
Pa havala za nasvete, bomo videli, če bo kej večji pridelek.
Aja kar se kolobarjenja tiče, je pa na tej mali zaplati na vrtu kar malo težek postopek, sploh ker nimam načrta, kaj sem prejšnje leto kam sejala. Ah ja, k bom v penziji bo že bolje, bom že stručko user posted image .


_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vrtnarji na plan
16.4.2006 23:03:09   
Gina
Če ne moreš dobiti hlevskega gnoja, pa probaj z umetnim. Tisto samo gor potreseš čez preštihano zemljo (v vrečah se kupi v trgovinah s sadikami in vrtnarskimi pripomočki), edino malo moraš počakat, preden seješ. Lahko pa tudi potem pognojiš, ko si že sejala, samo potem nekaj časa ne smeš jesti - ampka zdaj itak še nič ne bo...razen berivke.

Bučke rabijo pa res veliko gnoja. Ali pa jih posadi kar na kompost, če ga imaš - tam najboljše rastejo. Lani ni bilo bučk, ker je bilo toliko dežja. Pa ne smeš jih zalivat nikoli po listih. Vedno mora biti voda tudi postana, ne smeš s svežo, so najbolj občutljive na to.

Lahko pa posadiš blitvo, je čisto nezahtevna, pa režeš jo, ves čas raste znova in znova in nič dela ni z njo, pa še malo prostora zavzame.

Uživaj!user posted image

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?