|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vsa čast tistim, ki gradite
23.6.2006 20:56:27   
kepa*
in to mislim predvsem tiste, ki imate ob tem še majhne otroke. Jaz vidim, da ne bi zmogla. V bistvu pa sem ravno v tem. Smo v popolni adaptaciji stare hiše, ki je jama brez dna. Dela je ogromno, trenutno se stiskamo v majhni sobi, stvari imamo razmetane povsod okoli, vročina ubija...Malček je siten, jaz še bolj, vsa živčna, polna nekega dela, usklajevanja, iskanja mojstrov ... Pa bo to trajalo morda še dober mesec, a meni je totalno odveč. Ne vem, kako zmorete tisti, ki gradite iz nule? Vsa čast vam. Meni je grozno, ker nimam dovolj časa za otroka, ker mi je včasih celo odveč s sitnarjenjem, ko bi morala nujno nekaj storit, se kaj dogovorit. In imam slabo vest. Zato komaj čakam, da bo konec tega sranja, včasih bi že najraje obupala.
Vem in vidim, da se nikoli ne bi lotila novogradnje, ker ti požre preveč živcev. Edino, če bi imela toliko denarja, da bi dala delat na ključ. Drugače ob tem trpi družina. Kako pa vi uskljajujete delo in skrb za otroka, se mu ob vsem tem res lahko dovolj in kvalitetno posvečate? Jaz vidim, da ne.

_____________________________

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
23.6.2006 21:08:26   
Anonimen
čist drugač je al ti gradiš na eni drugi lokaciji in je tam gradbišče, živiš pa nekje drugje in je doma vse lepo in popravljeno in nobene svinjarije. mi gradimo..no trenutno ne ker neki čakamo..ampak tut do zdej pa še en čas bo tko da mi samo plačamo drugi pa delajo user posted image  temeljev, plate in zidave pa strehe se glih nismo lotil sami, ker ne znamo, ne zmoremo in se nam zdi potrata časa in energije, pol k bojo kake bl fine zadeve na vrsto pršle..recimo štrom not dajat al pa pol kasnej parket polagat to bomo pa bl sami sam do tm je še deleč, pa upam da ne predelč. je pa še ena olajpevalna okoliščina za naju z možem. midva to počneva z veseljem ker 1. veva da bo to najina hiška in komaj čakava in skos prganjava da bi bal čim prej in drugič to nama je kr en tak hobi. sploh notranja oprema in to bi enkrat rada počela celo profesionalno! js skratka uživam in zdele prov trpim k morm čakat ene k*** k se ne zganejo da bi mi lahko nadaljeval!

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
23.6.2006 21:18:48   
snorlax
Tako kot je napisala Lara, je težje stanovati noter in graditi, kot pa it popoldan na parcelo za rekreacijo. Sploh, če imaš streho nad glavo in se ti ne mudi.

Midva sva zečela gradit kar čez noč. Nikoli prej se nisva pogovarjala o tem, da bi zidala, nič nisva imela prišparano. Kar čez noč sva se odločila, "kaj če bi zidala"! In potem je najlepše, ko začneš sanjarit, kakšne barve boš imel zavese, pa kakšne rože na oknih in kako se boš poleti namakal v bazenčku pred hišo.... potem se sanje malo razblinijo, ko švicaš pri mešalcu in najemaš kredite.... potem spet dobiš veselje, ko vidiš, kako ti pred očmi raste tvoj domek, ustvarjen s tvojimi rokami... pa spet zašteka, zmanjka denarja.... pobrskaš za možnostmi, narediš čimveč sam... pa spet gre naprej... No, tako se je pred tremi leti začelo pri nas, drugo leto upam, da se bomo selili, če bo vse posreči.

Je pa sreča, da imam moža z zlatimi rokami user posted image , čeprav je pa res, da pri družini podpiram tri vogale in še četrtega skoraj celega. V tem času sem tudi zanosila, tako, da je bilo zelo pestro. Skratka gre! Saj ni vedno rožnato, ampak slediti je treba sanjam.user posted image

Zato graditelji in tisti, ki še omahujete, kar pogumno!user posted image


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
23.6.2006 22:03:00   
KIRA
kepa, tud mi smo se dolgo stiskali v takem. jaz sem pač bla cele dneve sama z otorci, mož pa je z mojim tastom delal na bajti. polni 2 leti - tud adaptacijo. sem včasih mislila, da se mi bo utrgalo. sedaj smo notri, dolgov imamo še in še in jih komaj utegnemo plačevat, glavno pa je, da smo na svojem in skupaj.
praktično vsak dan ga imam doma in ga ne vidim samo 5 min. pred spanjem...... pa otročki so tudi srečni, ker lahko laufajo, plezajo, norijio, naš dnevni potek je urejen in tud kuham lahko samostojno.... vse to odrekanje se splača. saj ne gradiš samo zase, ampak tud za tamale, da bojo lepo imeli. otroci pač rabijo prostor...


(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
23.6.2006 22:07:31   
bamby
Snorlax, bravo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!

Vse kar si napisala, drži. Zato ni tako hudo, kot se sprva zdi. Zato tudi jaz pravim, če si želite ustvariti nov dom, se nikar ne ustrašite in ne obupajte že na začetku, ker se spotoma rešujejo stvari in se nazadnje tudi rešijo, čeprav je sprva videti brez izhoda.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
24.6.2006 0:07:05   
rija
Kepa, tudi jaz mislim, da nebi zmogla....

Sva se pa preselila en teden pred rojstvom najinega zaklada....user posted image

Je šlo na knap, ampak šlo je.

Pa še moja resnica: nikoli več nebi delali nič sami, vse bi dala "prek". Na ta način bi pa delala še vsaj 10 hišk...user posted image

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
26.6.2006 20:14:56   
LARIKA
No tudi midva se odločava za gradnjo, vendar ne najdeva primerne parcele, ki bi premogla tudi najin proračun. Iščeva in iščeva, hodiva okoli,...mogoče nama celo uspe user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
27.6.2006 13:39:11   
kalbo
Adaptirati je dosti dražje in težje kot z nule zidat. To je znanstveno dokazano.

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
27.6.2006 20:43:19   
Anonimen
Kalbo vprašanje če je res dražje - definitivno je pa težje.

BTW trendi pri PP grejo v prenovo stavbnega fonda in zgoščevanje naselij. Tko da naj bio bilo novogradenj procentualno manj kot prenov - v prihodnosti mislim. Poznati Slovence je to utopija.


(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
28.6.2006 12:42:08   
kalbo
Kako da ni dražje? Če ti adaptiraš kopalnico naprimer, je polno enga štemanja, preden lahko začneš na novo delat. Pri novogradnji tega ni. Podobno je s štromom, parketom, estrihi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
28.6.2006 16:37:13   
bamby
Po moje je pa odvisno, za kako obsežno adaptacijo gre. Npr. pri moževem bratrancu so adaptirali zelo staro hišo, na kateri je bilo treba celo zunanje stene vezat in zelo na debelo rajhat, da so jih malo podobno poravnali, da niso ukrivljene, kot so bile prej. Ja, v tem primeru zelo draga adaptacija. Če pa so stene vredu, je že tu nekaj prišparanega za material in delo. Seveda je vsekakor nekaj drugega novogradnja. Zato pa Pikec omenja, da je težje adaptirat.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
28.6.2006 16:49:38   
snorlax
Pri adaptaciji si prišparaš kvečjemu za papirje. Končni znesek za material je po moje približno enak kot pri novi gradnji, sploh če gre za obsežno prenovo, kot je že napisala bamby.

Pri mojih starših so adaptirali delno staro hišo in prizidali nov prizidek. Po 25 letih pokajo stene zaradi neenakih temeljev, takratnih slabših materialov... Samo druge možnosti ni bilo.

Najtežje je verjetno tistim, ki morajo začeti čisto iz nule, se pravi, že iz parcele. Če bi midva morala kupit parcelo, še danes ne bi stala hiša.




_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
28.6.2006 18:14:28   
LARIKA
Če sam adaptiraš te lahko pride končni zensek manj kot pa gradnja. Če pa ti vse delo daješ delat mojstrom, te oberejo da ti ni nič jasno in seveda nabijejo ceno. Tako da je končni izračun lahko precej višji kot si na začetku zamisliš.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vsa čast tistim, ki gradite
28.6.2006 18:35:44   
PIKA
Midva že tri leta živiva v novi hiši, pa se še sedaj z grenkobo spominjava tistih hudih sedem let od nakupa parcele, pridobivanja papirjev in gradnje, do vselitve. Upam, da nikoli več! 

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?