|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vse mame samohranilke prosim sem
1.4.2009 22:43:43   
Angellina
Pozdravljene!

Harleyina tema http://http://www.ringaraja.net/forum/vse_kar_se_samohranilkam_vrti_po_glavi!!/m_3917049/tm.htm
me je spodbudila, da naredim nekaj na tem področju.
V izdelavi je prispevek o materah samohranilkah. Če katero zanima kaj več, z veseljem odgovorim na zs.

Zakaj sem odprla temo...
Zelo rada bi tudi zbrala nekaj praktičnih nasvetov. Nekako tako kot: mama svetuje mami-več glav več ve...Nekaj v tem stilu. Tako, da če se katera spomni kaj takega, kar bi prav prišlo drugim mamam samohranilkam, vas prosim, da zapišete. S tem mislim na vse stvari, s katerimi se mama samohranilka sooča in ki se jih je skozi čas naučila opravljati bolje, oz. je ugotovila, kako si delo lahko olajša, kam se lahko obrne po pomoč (denarno, psihično)...

Npr. moja kolegica (tudi mama samohranilka) je doma v 7 nadstropju bloka, ki nima dvigala. Kako natovorjena z živili, jajčko in 5 mesečnim dojenčkom, brez pomoči, pride do 7 nadstropja, še danes nimam pojma. Jaz bi verjetno pozvonila pri kakšni sosedi, ker samega otroka v stanovanju ne bi pustila. Milijon je še takšnih reči, s katerimi se soočate. Prosim, delite vaše nasvete z drugimi mamami, ki so se, so že ali pa se bodo znašle v podobni ali enaki situaciji.

Na vsa DODATNA vprašanja, vam odgovorim po zs-ju. Vaša mnenja, nasveti, pa bi bili anonimni.

Hvala in vse dobro!

Angellina

< Sporočilo je popravil Angellina -- 1.4.2009 22:47:23 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vse mame samohranilke prosim sem
2.4.2009 11:50:18   
ronja
Nisem samohranilka, ti pa lahko odgovorim, kako prideš v 3. nadstropje po strmih stopnicah, sama iz trgovine z dojenčico in malčico: dojenčico nosim v slingu, če pa gremo ven z vozičkom, sem si naredila tako zložljivo torbo, ki gre tudi v voziček in jo dam not in nesem v eni roki, drugo imam torej prosto za malčico, ki tudi še ne more sama po stopnicah. Na hrbtu komot nesem potem še en ornk ruzak in po potrebi si lahko na rame obesim kako torbo/vrečo. Pa greuser posted image . Zadnjič pa je bila mala tako zmatrana, da se je že do doma komaj privlekla (prej pa zaboga ni hotela iz igriščauser posted image ), potem pa jo je kar zvilo, ko je videla tiste stopniceuser posted image . Pa je bila slučajno ravno soseda zraven in ko je vprašala, če jo nese gor, se nisem prav nič fino delala in sem jo lepo prosila, če se ji da.

Kopanje se meni zdi najlažje, da se vse 3 skup skopamo, kadar smo same, pa vse si v kopalnico znosim in potem zrihtam tamalo kar tam, ker sicer ne moreš bit zraven, ko se večja kopa, kar je pa nevarno.

Za pozimi prit podpisat nekaj poštarju se obnese sling z dekico (praktično, če si ga naredi, ker se takega ne dobi, lahko pa daš v navaden sling dekico, da ti ni treba otroka orto oblačit samo za tisto minuto, ko greš nekaj podpisat). Ker otrok tudi jaz ne maram samih puščat.

Obiske lahko nahecaš, da se igrajo z otrokom, medtem pa ti kaj pospraviš, pometeš, pogovarjate se itak lahko tudi med tem... če imaš pač take prijatelje in sorodnike, da razumejo - jaz mam to srečouser posted image , pri nas ni pospravljeno predno pridejo obiski, ampak potem ko grejouser posted image .

Kadar kuhaš, narediš malo več, pa si zamrzneš razne čorbice, enolončnice, omake in prelive za testenine... ker se verjetno za 2 ne splača kuhat vsak dan, če ti to ni ravno v veselje.

Če si doma v 7. nadstropju brez dvigala, se verjetno bolj splača uporabljat pralne plenice, ker nosit vsak teden en žakelj gor (in polnih doluser posted image ) z vso drugo kramo zna bit težje kot pa samo fliknit v pralni stroj.

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vse mame samohranilke prosim sem
2.4.2009 13:17:03   
Angellina
Krasno ronja!

Samo ti imaš pa resnično vedno polno malho nasvetov user posted image

Se ti javim na zs.



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vse mame samohranilke prosim sem
19.4.2009 18:36:55   
Evica1978
Ker avgusta pričakujem dvojčke in sem ostala sama bom VSEKAKOR vesela vseh nasvetov, ki jih boste  tukaj še dodale. Zavedam se, da me čakajo še naporna leta...verjamem pa tudi, da mi bo vse povrnjeno, ko bom samo pogledala svoja dva angelčka. Sicer imam starše, ki mi bodo na začetku pomagali....veliko večino pa bom morala postoriti sama. Vsak vaš nasvet bo dobrodošel...zato prosim čimveč pisanja in dajanja nasvetov, ker vam bom zelo hvaležna.user posted image

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vse mame samohranilke prosim sem
19.4.2009 21:36:30   
kamilija
Joj punce res vsaka vam čast, ko vse same zrihtate. Sploh pa dvojčke.

(odgovor članu Evica1978)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vse mame samohranilke prosim sem
9.6.2009 10:48:46   
mklks
tudi jaz sem že na začetku nosečnosti ostala sama....HB sem imela ob sebi svoje starše, ki so mi stali ob strani in mi pomagali tudi po porodu...to je veliko vredno:)

ker sem še študentka, sem morala nekak uravnavat čas med gospodinjstvom, mojo princesko in seveda tudi občasnim študijskim obveznostim.....ker sem hotela čim več časa preživeti z mojo pupiko, sem si enostavno naredila urnik....v katerega sem obvezno vključila tudi urco prostega časa samo zase:)

v razne trgovine, pa sem se nekako vedno bala iti čisto sama, sem kar malo preveč komplicirala, kako bom nesla, kako bo šlo z vozičkom, itd. čist brez veze....vse se da, samo če se hoče..malo v vozičku z nakupovalno torbo, na hrbtu nahrbtnik z vso kramo in gremo....res da nakupovanje traja precej dlje časa ampak....

se še javim:)


_____________________________

zdej sva pa že velike punce in prave dame:)

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vse mame samohranilke prosim sem
11.6.2009 12:39:33   
ALWAYS LARA
kr opelal se mi bo...zdele sem napisala celo kačo, pritisnem potrdi je pa seja potekla aaaaaaaaaaa

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vse mame samohranilke prosim sem
11.6.2009 13:12:21   
ronja
lara, če imaš mozillo, potem v okenčku pritisni na desni gumb na miški in boš imela možnost "undo" ali pa "back", izbereš, pritisneš in ti vrne napisano. Potem samo skopiraš vse skup v novo okence, pa je.

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?