|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ytong ali Porotherm
30.5.2006 16:10:11   
BlankaT
Z možem se ne moreva odločiti s čim naj zgradiva najin domek user posted image user posted image user posted image .

Klet bova gradila z betonskim ciglom, ker je teren zelo moker in je veliko podtalnice, pa še celotna klet bo v zemlji. Za prtličje in mansardo pa se ne moreva odločiti. Zato bom zelo vesela vsakega nasveta in vaših izkušenj.

Najlepša hvala!

Lp, Blanka.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ytong ali Porotherm
30.5.2006 16:24:16   
bamby
Mi smo jo zidali iz Ytonga. Končna cena je cenejša od klasične gradnje, saj za fasado ni treba dodatne izolacije, ampak samo mrežico in tankoslojni nanos. Ista je notranja izdelava. Tisti, ki jo že imajo sezidano iz tega materiala so izredno zadovoljni,saj pravijo, da je pozimi hiša hitro topla, poleti pa hladna. Nekateri laiki pravijo, da zelo pije vodo, kar sploh ni res. Mi jo prvo leto še nismo pokrili, pa zaradi tega niso bile stene prav nič mokre.
Glede vašega terena, ki praviš, da imate precej mokro ti lahko rečem le to, da je potrebna dobra drenaža in hidroizolacija ne glede na material, s katerim boste zidali.

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ytong ali Porotherm
30.5.2006 16:42:43   
janja 27
midva sva zgradila klet z betonskimi bloki, prtličje in masardo pa s porothermom in sva zadovoljna, poleti imava prev hladno tk oda naju so na začetku spraševali če sva si privošćila klimouser posted image user posted image , glede cenovne razlike pa ti ne morem nič pomagat ker midva sva začela zidat leta 2000 spomladi jeseni 2002 pa sva se vselila in tko nisem več nič prijatla s cenami...za več pa piši privat....pozdravček...

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ytong ali Porotherm
30.5.2006 18:00:07   
Ro-La
naša hiša je zidana z ytongom, sedaj pa bova prizidek zidala s porothermom. dala pa bova več na fasado, ker to kar priporočajo "ytongovci" ali "porothermovci" da kao ne rabiš fasade je po mojem larifari. rajši dam navadni cigl pa orng fasado (kurjava je vsak dan dražja). mi (mansardno stanovanje) pozimi kurimo le kopalnico, ostale radiatorje imamo zaprte pa je temperatura okrog 22-24°C- fasade je 8cm+ 5cm notranje izolacije z gips plato, poleti pa je temp. tut tu nekje....

pomojem je vse v fasadi user posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ytong ali Porotherm
30.5.2006 19:32:51   
k1
mi smo delali z ytongom in smo zadovoljni z izbiro. tako kot ti je že bamby napisala, res je cigl malo dražji, ampak v končni fazi pa je vse skupaj cenejše. cenejša fasada, enotavnejša in hitrejša notranja obdelava sten. če boste zidali sami, je gradnja enostavna in hitra. skratka, z moje strani sami plusi!!!!! pišita na xella d.o.o., naj vama pošljejo cd za gradnjo in bosta videla kako enostavno je vse skupaj. ne bo vama žal, če se bosta odločila zanj.

ro-la, ko si napisala, da daš raje ornk fasado - pa si izračunala kolk te bo prišla, če jo boš delala na poroterm?

javi, kako sta se odločila.

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ytong ali Porotherm
30.5.2006 19:39:53   
Ro-La
IZVIRNO SPOROČILO: k1


ro-la, ko si napisala, da daš raje ornk fasado - pa si izračunala kolk te bo prišla, če jo boš delala na poroterm?



cena fasade je za nas zaenkrat nepomembnauser posted image , prizidek imava namen nardit do konca leta 2007, tak da bi fasada prišla v poštev enkrat leta 2008...delali pa jo bomo sami (tako kot tudi vse ostalo kaj se prizidka tiče), tako da računamo samo materijal in naš švic ki bo tekeluser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ytong ali Porotherm
31.5.2006 16:22:43   
BlankaT
Hvala vsem za odgovore.

k1 za DVD in predračun sva že zaprosila in imava oboje že doma. Pa kr nekaj jih poznava, ki so gradili z Ytongom. Samo je pa mojega zadnjič en kolega čisto zmešal in mu pričel govoriti, da je Ytong iz umetnih mas in lepila in tako dalje user posted image user posted image  in sedaj se ne moreva odločiti, no moj user posted image  se ne more. Imava še nekaj mesecev časa tako, da sedaj pač zbirava vse možne informacije.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ytong ali Porotherm
31.5.2006 18:18:54   
k1
evo za vse tiste, ki se še odločate. midva sva ravno danes začela z notranjimi ometi iz ytonga in sma ful navdušena. zadeva se dela kar v zaključno fazo, samo za prebarvat. hitro in enostavno! res superca! user posted image  


(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ytong ali Porotherm
10.6.2006 9:49:44   
bamby
BlankaT, jaz mislim, da se tvoj dragi moti. Ytong je ravno tako naravni material, lepilo pa pač drži zadevo skupaj, kot beton iz cementa pri porotermu. Ne vem sicer, kaj lepilo vsebuje, cegli so pa iz naravnih materialov, ki so nekako delani tako, da "vzhajajo" kot kruh. Zato imajo zračne mehurčke in s tem je povezana tako velika toplotna izolacija.

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ytong ali Porotherm
10.6.2006 12:24:14   
Anonimen
Zato imajo zračne mehurčke in s tem je povezana tako velika toplotna izolacija.

...in slabša zvočna izolacija.

(odgovor članu BlankaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ytong ali Porotherm
14.6.2006 20:35:06   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Ro-La
rajši dam navadni cigl pa orng fasado

Merilo za zvočno izolacijo je 300kg/m2. Če je zid te teže, potem je zvočno izolativen. Zato je ytong slab zvočni izloator in dober toplotni izolator.

Problem pri novih termoizolativnih zidakih je, da nimajo ali imajo slabšo toplotno akumulacijo. Ytong je praktično nima (termobloki je imajo manj kot navadni modularec.) in je najbolj primeren za vikende kjerkoli in za morje, kjer toplotne akumulacije ne potrebuješ. V ostalem delu SLO pa jo potrebuješ, drugače se hiša hitro shladi (in hitro ogreje).

Sam material SIPOREX se mi ne zdi sporen.

Toplotna izolacija po izračunih projektanta je pomembna samo pri gradnji za trg, kjer zgradijo hišo čim ceneje z minimalno zahtevano toplotno izolacijo in jo potem prodajo.

Ali res želite imeti izolirano hišo samo toliko kot narekujejo predpisi. Morda malo več? Ker predpisi se menjajo in bo kmalu potrebno ne 10cm TI tervola na modularec ampak 12cm.

Pri samogradnji hiše pa je šparanje na toplotni izlolaciji neumnost - sam sebi pljuvaš v skledo. Od prvega dne naprej, ko daš dovolj dobro (in še malo več) toplotno izolacijo se ti potem obrestuje in obrestuje, leta in leta.


Zato predlagan navaden modularec (morda termoblok, ker je večji in se hitreje zida) s 14cm TI. Dobra, stara, desetletja preizkušena klasika.



(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?