|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZAKAJ vsi pregledi
23.5.2007 11:46:31   
NIN@
Veliko sem prebrala že na tem foromu in še zdaj to temo "razočarana nad okolico" Jaz imam tudi kolegico ki ima staro hčrkico 8 let ( motnja v motoriki - hoja malo težja , in govor slab) Zdravniki so ugotovili, glede na vse preglede da je to poporodna poškodva zaradi krvavitvr v glavi!!!

Smo se že večrat o tem pogovarjala............zakaj so sploh vsi ti pregledi "nuhalna pa vse tja do amniocinteze"

Če ti vsi ti testi pokažejo vse o.k.,

je pa pol poporodna poškodba?????


A ste ve bile na testih


lp
nin@

< Sporočilo je popravil bonnie_ -- 24.6.2007 21:45:50 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
23.5.2007 11:51:14   
CUKRČEK
No, zato pa jaz nisem šla ne na nuhalno in na nič podobnega. KEr tam ti kao vsi zagotavljajo zdravega otroka. Potem pa... Kakršen otrok mi je namenjen, mi je in takega bom sprejela in imela rada. Ker...vsi pravijo, da če nuhalna pokaže kaj narobe, da greš lahko pač splavot. Kaj pa če ob porodu ali po nejm pride kaj narobe??? Ga bomo tudi kar ubili?? NE. Pač..kakor nam je namenjeno. icer so pa vse te preizkave, kar se mene tiče, samo pobiranje denarja..nič drugega.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
23.5.2007 12:27:29   
Anonimen
Kako to misliš zakaj vsi ti pregledi?

Pa preden začnem, nimam otroka s PP, niti ne poznam nikogar, ki bi imel otroka s PP.

Jaz sem šla na nuhalno in v primeru slabega rezultata bi šla na AC. In če bi ugotovili kakšne napake, potem bi se odločila za splav. Zakaj? Zato, ker menim, da s tem prikrajšam trpljenje sebi IN predvsem otroku.

In če se zgodi kaj kasneje ali česa ne odkrijejo? Ta riziko pa pač sprejmemo, ko se odločimo za otroka. Ravno tako se lahko zgodi, da 5 ali 10 letnega otroka povozi avto in takrat postane otrok s PP. Tako pač je. Takrat pač sprejmeš situacijo tako, kot je in SEVEDA ni ta otrok zato nič manj tvoj.

Pa četudi bi imela mnenje, da kljub slabim rezultatom ne grem delat splava, bi vseeno šla na preiskave. Ker se v tem primeru lahko pripraviš že vnaprej in veš kaj pričakuješ. Tako mislim, da potem tudi lažje sprejmeš otroka, ker veš kaj pričakuješ in ti je zato lažje.

(odgovor članu NIN@)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
23.5.2007 12:33:21   
puncica
Tudi jaz tako razmišljam kot cukrček, le zakaj hodit na te vse preglede če pa je lahko pri porodu kaj narobe ali pa pozneje, kar ti je namenjeno ti je. Tako jaz sem bila prvič na nuhalni samo zato, da sem vidla kako to zgleda in ker so pač takrat vse šleuser posted image , pa še otročka vidiš (prvič bi itak skoz sam to gledal) ko sem bila pa drugič noseča pa nisem šla itak pa ne bi šla splava delat, samo celo nosečnost se bi spraševala ali bo ali ne bo moj otrok zdrav in se s tem brez veze obremenjevala, tako da pa sem lepo preživela nosečnost in če bi bilo kaj narobe bi se s tem ukvarjal takrat.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
23.5.2007 13:15:20   
Blacky30
Kaj pa, če se spomnite zgodbe male Ajše? A ne bi bilo njej veliko lažje, če ne bi preživela svojih 11 mesecev, priklopljena na cevke in ne bi sploh videla sončka? A mislite, da ne bi bila hvaležna, če bi ji bilo prikrajšano vso to trpljenje, ki ga je doživljala? Na koncu je vseeno odšla, samo predtem je 11 mesecev trpela. user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz bi šla na splav, če bi dobila potrditev, da je otroček hudo bolan in ne bo mogel preživeti.user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
23.5.2007 14:26:30   
NIN@
men so se ti pregledi zdeli kr naporni....psihično. In kaj je najbolj grozno da nč 100% Moja sosoeda je šla na nuhalno in otrok ima DS ..pa hudo napako an asrčku in pljučkam!!! Eni pravijo da bi to moglo bit vidno na ultrazvoku?????


lp
nin@

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
23.5.2007 14:56:53   
koala
Kaj se vidi na uz-ju je predvsem odvisno od izkušenosti izvajalca in kakovosti aparata.
Ko mi bo enkrat dano biti nosečka, bom šla na to preiskavo, ker vem kaj pomeni življenje z osebo z PP. In ko vidim kaj vse pesti te revčke z DS, se vedno bolj zavedam, da takšnega življenja ne bi privoščila ne sebi, niti svojemu otroku.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
24.5.2007 9:12:51   
Lusa
Nin@- resnično je žalostno ,če ti otrok dobi poškodbe pri samem porodu.Proti tem ne moremo nič ,le otroka vzljubit in ga imet rad.

Glede NS,AC?Pri prvih dveh punčkah nisem šla;sem vedno govorila kar mi je usojeno mi je in kot je že Blacky napisala sem v drugo rodila Najlepšo princesko Ajšo z DS in hudimi napakami.Ne vem kaj bi naredila ,če bi pri Ajši imela NS in bi mi povedali ,da nosim otročka zDS.Res ne vem ,danes pa vem zagotovo ,da takšnega trpljenja kot ga je preživljala Ajša ne privoščim nikomur in bi šla takoj na splav in hvalabogu da imamo možnost opravljat vse te preglede.Kdor želi gre ,kdor ne pa ne.Morem pa vseeno rečti ,da so ti otroci edinstveni ,polni ljubezni in kar je najvažneje -naučijo te STRPNOSTI v življenju.Srečna sem ,da sem imela Ajšo zadnja dva meseca ob sebi in jo lahko crkljala do onemoglosti in s pomočjo RR  videla sončka te njene zadnje dni.Hvala ti ,Ajša!

V tretje sem pa šla na NS in  žal teden,dva po NS ni bilo več utripa.Mi je pa NS pokazala vse ok.Kaj bo pa spet v četrtouser posted image Pa sploh ne upam mislit.Mogoče bom končno dobila  v svoj objem enga zdravega  dojenčka.

lep sončen pozdrav

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
24.5.2007 13:09:52   
NIN@
Ne me narobe razumet, meni je prav da so pregledi, pa čeprav samoplačniški. Jz sem tudi sama bila na dveh pregledih NS in AC ker sem včasih v izvid verjela in zaupala ljudem, ki delajo na tem. Me pa ujezi oziroma šokirajo novice...kot je bilo to pri miji sosedi , da je NS "super 1: 21219" in ji ginekologinja z licencouser posted image  odsvetuje še krvno preiskavo???? Kaj se je zgodilo fant ima DS in še napako na srčku in pljučkahuser posted image
Ker je bila prepričana seveda verjela v teste ki jih je med nosečnostjo opravila, ni mogla verjet da je to njen sin ...............kako...user posted image  in zakaj!

Drug primer je pa že star 7 let, no punca je letos upihnala 7 svečk..............super puža ima pa probleme s hojo in govorom. Kolegica jo je zanosila pri 36 in jo ni ginekologinja na noben kakšen obvezen test poslala, češ sej ji nima kaj bit, ker imate itak že doma zdravo hčero staro 15 letuser posted image  Pa se je zgodilo vseen!!!! Eni pravijo prirojeno drugi, poporodna poškodba????? Kdo ve

Pregledi naj bi bili za vse obvezni, tu niso leta važna!


lp
nin@

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
24.5.2007 16:00:07   
hanakz
Zakaj pa obvezni??? Sem mislila, da smo evgeniko zavrgli že z nacizmom.

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
24.5.2007 22:28:49   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: hanakz

Zakaj pa obvezni??? Sem mislila, da smo evgeniko zavrgli že z nacizmom.


zgleda, da nisi razumela, kaj je nina hotla povedat. kot obvezne preglede je mislila, da bi stroške  krila zavarovalnica. ni pa mislila, da MORA IT vsaka user posted image  na pregled. naj bo vsaki omogočeno brezplačno, tudi če je mlajša od 35let.

(odgovor članu hanakz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
24.5.2007 22:48:06   
NIN@
ja točno to če nam že ponujajo preglede in neko garancijo s tem naj bodo pregledi brezplačni in vsem na razpolago!

lp
nin@

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
25.5.2007 17:12:52   
hanakz
Razumela sem tako, kot je bilo napisano. Preberi: piše obvezni in ne brezplačni.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ZAKAJ VSI PREGLEDI
25.5.2007 17:30:07   
hanakz
Kr neki. Prvič se mi sporočilo ni hotelo prikazati na forumu, ko sem ga napisala še enkrat, pa se izpisalo kar v dveh izvodih. Sorry. 

< Sporočilo je popravil hanakz -- 25.5.2007 17:40:16 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?