|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZA ali PROTI
2.3.2007 21:02:53   
mala maja
Punce dajte malo pokomentirat. Mal se bom arzpisala ampak hvala za vsak + ali pa - user posted image user posted image
Imam vikend (ki sem ga podadovala po starših) z dvema hišama  in zanj bi dobila ravno toliko za parcelo in eno luštno montažno hiško. Na žalost ne moremo tam živet ker je precej odročna lokacija in pozimi si brez avta na 4wd odrezan od sveta. Pa čeprav je raj na svetu tam gori samo na žalost res ne  gre da bi se preselili gor. So pa spomini na otroštvo
Čeprav so nama moževi starši dali mansardo (cca 120 m2) v novi hiši (ko bi umrla bi dobila celo do takrat pa bi živela v pritličju tast in tašča)in jo trenutno dokončujeva ker je bilo vse srovo, mi zaradi zdrah med možem in njegovo sestro nič več ne diši da bi dokončala stvar, čeprav sva zmetala kar precej denarja za to. Trenutno živimo nad delavnico ampak moramo čimrej ven. Mali ima astmo in hudo alergijo na prah mi pa imamo zaradi moževega dela polno prahu po hiši.  Slikice vikenda in sanjske hiše so pa v albumu.

tako dajte povedat a se splača spomine pustiti za sabo, al enj pač potrpim im mislim da se povsod kregajo zaradi premoženja in da ščasom bo bolje......Kakršen koli kometar dobrodošel, ker jaz sem že čist user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:21:29   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
tako dajte povedat a se splača spomine pustiti za sabo, al enj pač potrpim im mislim da se povsod kregajo zaradi premoženja in da ščasom bo bolje......Kakršen koli kometar dobrodošel, ker jaz sem že čist user posted image user posted image user posted image

Ne, skoraj zagotovo ne bo bolje. Ko gre za denar, lahko gre samo na slabše. Imaš lepo možnost iti na svoje - izkoristi jo!

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:24:25   
Marogica
Ne vem, kaj zate pomeni odročna lokacija. Je to 5 km od urbanega centra ali 15, ali 20km. Seveda je to pomembna informacija. Kot izgleda, je vikend bivalni, vprašanje je, koliko je velik in koliko otrok še nameravate imeti. Torej, je dovolj velik za "normalno", vsakdanje življenje. Če na ta vpršanja odgovoriš pritrdilno, je tvoj strošek samo nov (rabljen) avto 4WD, kar se mi v celi stvari zdi še najmanjši strošek.

Seveda je še tu vprašanje, koliko "visiš" na vikendu s srcem, kaj ti pomeni.

Nova hiška je lepa stvar. Lepa stvar, kjer se boš najbrž kljub prodaji parcele morala zapufati. Torej lepa stvar, z vsaj 10, 15 leti pufa.

Hiša od staršev tvojega moža? NE, to bi bila zame zadnja varianta. PRedvsem, ker imaš ti možnosti(denar/parcela), ki jih večina tu gor nima. Torej stran od te bajte.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:27:19   
Naja31
JA, definitvno se splača pustiti spomine za seboj.
Tudi sama sem od staršev podedovala vikend na morju. 15 let sem tam preživljala poletne počitnice in imam res prekrasne spomine. ampak ko sva z bratom ostala sama, nisva imela ozbire kot da hišo prodava, ker bi bilo vzdrževanje predrago.
Ok, nekoliko drugačna zgodba od tvoje.
Če si lahko s tem denarjem od vikenda rešite stanovanjski problem, potem jaz ne bi bila v dvomih.
Spomini ostanejo, tudi če hišo prodaš.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:29:46   
tinkamiška
Marogica, kot bi mi brala misli... se popolnoma strinjam s tabo.


Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:42:02   
sjug
Malamaja, vsa dekleta so ti dejansko svetovala isto. In seveda jih pri tem podpiram. Torej, prodati in kupiti ali zgraditi lastni dom na primerni lokaciji. Tisto računanje na: kaj se bo zgodilo, ko se bo zgodilo, raje kar pozabi. Tako se samo psihično prikleneš na starše - v tvojem primeru celo na njegove, kar je dolgoročno zagotovo slabo.
Ja seveda, če pa je vikend vseeno primeren za bivanje, potem se pa kar odselite. Sploh če otrok trpi za astmo in je pri vas polno prahu. In to čim prej!!! Pa srečno!


_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:43:34   
bonika
jaz tudi mislim, da je za vas boljše da greste na svoje, ker če so zdrahe že zdaj, z leti lahko postane le slabše, vse še enkrat dobro premisli in seštej minuse in pluse pri vseh treh variantah
-ostati tu (po moje je tu še največ minusov, kajti če tu nisi srečna, škoduješ sebi in svojemu zdravju, pa otrokovemu, če praviš da ima astmo)
-preselit se na vikend (če prav razumem je tu problem samo odročnost, samo ne vem kako odročno je to, jaz nisem v ravno odročnem kraju, pa se vozim v službo čez hribe, in ti pride v kri, da moraš pač pozimi nonstop dajat verige gor in dol, vsega se navadiš, poznam tudi ljudi ki so se iz mesta preselili med hribe, pa so se privadili, imaš pa vsaj mir, pa za otroka z astmo je višinski zrak ful uredu)
-prodat vikend in si zgradit hiško (ostaneš brez vikenda, si pa na svojem, v novi hiši, s katero vsaj precej let ni skrbi za kakšno obnavljanje, pa mir imaš pred zdrahami)

sama se boš morala odločit kaj ti v življenju največ pomeni, verjetno to da bo tvoja družina srečna in predvsem zdrava.
SREČNO

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:46:29   
žmož
Definitivno na svoje! Od spominov se ne da živeti, realnost pa je, da živiš z tastom in taščo, z katerimi se ne razumete najbolje-pa še zdravje otroka je vprašljivo-torej pejte na svoje če ti je že dana ta možnost!

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:51:43   
mala maja
 Vikend je 4 km stran od  Zdenske vasi (kjer se je zgodila tragedija).Je več kot bivalen ampak mislim da nima smisla raglabljat kej vse je zraven. Sem napisla dve hiši, cca 1500m2 zemlje, šola je na Vidmu, ZD tudi, trgovina tudi. Da se preživeti samo malo majhen je ker je dovoljena gradnja tam 60m2 tlorisne površine nas pa je 5. In obe hiši sta narejeni res samo za vikend ali pa mogoče manjšo družino.

zanj bi dobila toliko da bi mi še ostalo za kakšno prikolico za na morje.Ne bi se mi bilo terba pufat. Naja31, ti me boš najbolj razumela. Nimam ne očeta ne mame, vikend so mi edini spomini na otroštvo in starše. Ni mi ga mus prodati, ker trenutno nekako še shajamo z vzdrževanjem. Tudi mi hodimo gor na dopust. poleti je sploh raj za otroke ker je bazen zraven in full uživajo. In tud mansardo bi nam uspelo v cca 2 letih it notri ampak res mi ni do tega. Čedalje bolj pritiskam na možeka, ampak pravi da naj potrpim, da se bo sestra vnesla. Ne bo se ne. Pravi pa tudi da glede na to kako je težko priti do stanovanja naj bo to najina naložba za prihodnjost najinih otrok. Da bova potelej lahko prodala in jim omogočila nakup stanovanja ali pomagala pri gradnji hiše.

ma sej pravim sem zmedena, ampak rada bi pustila preteklot in vse grenkobe za seboj in začela znova. Čas ej da tudi jaz okusim malo sreče-ampak to je že izven teme o tem kdaj drugič....

aja še to tudi sedaj živimo na svojem. Svakinja ne tast in tašča ne živijo v isti hiši . So pa na žalsot toliko stran da še vseeno lahko pridejo v copatah k namuser posted image

< Sporočilo je popravil mala maja -- 2.3.2007 21:54:00 >

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:52:52   
Anonimen
Vsekakor plusek za vikend,ker so mi odnosi bolj pomembni kot to spomini.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:56:39   
žmož
Oprosti Malamaja, vse smo navalile nate z odgovori, da prodaj..., nobena pa ni na to pogledala z čustvene strani. Verjetno ti je to res lep spomin na starše in otroštvo, sploh pa nisi sama, imaš družino, tako da se morate tudi skupaj odločit glede te stvari.Prav je, da vprašaš za mnenja, odločitev pa bo samo vaša in težo nje boste nosili vi-dobro premisli.
Pa srečno.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 21:59:33   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
. Sem napisla dve hiši, cca 1500m2 zemlje,  in obe hiši sta narejeni res samo za vikend ali pa mogoče manjšo user posted image


Torej je poleg "brunarice" še ena hiša, ali kaj? koliko pa je ta velika?  Torej ena je 60 m2, druga pa.... Za 5 oseb je 60 m2 res bore malo.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 22:03:25   
mala maja
ŽMOŽ sem napsiala da je dobrodošlo vsako menje pa naj bo + ali -user posted image user posted image user posted image

MAROGICA druga je zidana samo ima prav tako 60m2 tlorisne površine p+m ampak kaj ko je v pritličju čez pol hiše garaža, čez pol pa kurilnice in ropotarnice. Tako ostne samo mansarda v velikosti 60m2. Na žalost je to vikend cona v kateri je dovoljena samo gradnja do 60m2.

pa še vode trenutno ni. Imamo sicer dve kapnici ki zadostujejo , vodovod bo pa baje v 2 letih. Če je verjet Podobnikuuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mala maja -- 2.3.2007 22:14:47 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 22:13:16   
Marogica
Mala maja, če je pa tako, potem, pa nimaš (skoraj) nič za razmišljat in pač parcelo prodaš. Ker 60 m2 za 5 oseb je resnično premalo. Pa mogče še niste zaključili z "družinskim planiranjem"user posted image . Kdo ve?

Kaj pa vem. Najbrž res ni tako enostavna odločitev. Želim ti, da bi bila v svoji odločitvi, pa kakršna koli že bo, srečna...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 22:29:51   
arijana..
Pa je nujno, da  sta v pritličju garaža ter ropotarnica ali se bi dalo to spremeniti v bivalni prostor?
Ker, če te prav razumem, bi potem imela potem cca.120 m2, to pa se mi ne zdi tako malo.
V vsakem primeru pa se jaz ogrevam za varianto, da si tako daleč stran od žlahte, da ne ti k njim ne oni k tebi ne morejo v copatah.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
2.3.2007 22:34:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu arijana..)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 22:46:24   
čaki
Definitivno na svoje! Od spominov se ne da živeti, realnost pa je, da živiš z tastom in taščo, z katerimi se ne razumete najbolje-pa še zdravje otroka je vprašljivo-torej pejte na svoje če ti je že dana ta možnost!



najbrž to svetujemo vse ki smo v hiši s taščo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 22:47:33   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: čaki

Definitivno na svoje! Od spominov se ne da živeti, realnost pa je, da živiš z tastom in taščo, z katerimi se ne razumete najbolje-pa še zdravje otroka je vprašljivo-torej pejte na svoje če ti je že dana ta možnost!



najbrž to svetujemo vse ki smo v hiši s taščo...



user posted image user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ZA ali PROTI
2.3.2007 23:04:34   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: arijana..

Pa je nujno, da  sta v pritličju garaža ter ropotarnica ali se bi dalo to spremeniti v bivalni prostor?
Ker, če te prav razumem, bi potem imela potem cca.120 m2, to pa se mi ne zdi tako malo.
V vsakem primeru pa se jaz ogrevam za varianto, da si tako daleč stran od žlahte, da ne ti k njim ne oni k tebi ne morejo v copatah.



To tudi mene zanima - garaže in ropotarnice ne rabite, pač preuredite in dobite ven povsem lepo bivanjsko hišo s povsem primerno kvadraturo. Ko bodo otroci malo starejši, bodo pa sploh srečni, da se bodo lahko zatekli v sosednjo bajtouser posted image . In Zdenska vas je res slabo uro od Lj, z dobrim jeepom pa ni zime za Eskimeuser posted image

Torej, če obstaja najmanjša možnost, da hiško malo preuredite, bi jaz na tvojem mestu izkoristila to varianto.

(odgovor članu arijana..)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ZA ali PROTI
3.3.2007 7:55:47   
Strawberrie Cherrie
Mala maja -> imaš še pa eno možnost; vikend obdržiš, ali pa ga pregradiš na 1/2 (če praviš da sta 2 hiši) in ga samo polovico prodaš???
Če pa imata z možekom probleme z njegovo sestro in glede zapuščine, se pa ne splača kregat in verjami, nikoli ne bo bolje. Na žalost je bila moja mama v enaki situaciji, in vse kar je kasneje po smrti staršev zahtevala (kljub temu, da je šla ven iz hiše, ker so bile razmere nemogoče - žena od bratauser posted image ) je bil nujni delež, se pravi 1/9hiše, kar je naneslo točno 6bivših mio tolarjev. se pravi na pram celotne dediščine nič. Tako te lahko pač nekateri sfrkajo...pa vse za ljubi mir.
Od tam se lahko odselita in od njegovih staršev pač zahtevata, kar sta not vložila, in se v celoti odpoveta dediščini (razen nujnemu deležu). Je ena izmed možnosti, sicer precej groba. Ampak bi imela denar za novo parcelo + montažno hiško, če poleg tega rodata še 1/2 vikenda.
Sicer se sama ne bi spuščala v takšn kregarijo, ampak s tolikimi otroci res ne morete it živeti na 60m2, vikend ti pa zgleda tudi ogromno pomeni,
Drugače pa - poglej spomini bodo vedno spomini, ostanejo ti slike in vsi prijetni trenutki, tega ne more zbrisat nihče, tudi če vikend v celoti prodaš. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ZA ali PROTI
3.3.2007 11:22:11   
Elysabeth
Hiša od staršev tvojega moža? NE, to bi bila zame zadnja varianta. PRedvsem, ker imaš ti možnosti(denar/parcela), ki jih večina tu gor nima. Torej stran od te bajte.


se podpišem pod tole.




(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ZA ali PROTI
3.3.2007 12:46:30   
Moyca_
JAZ BI PRODALA IN ŠLA NA SVOJE

UPS- se ne deremuser posted image user posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ZA ali PROTI
3.3.2007 12:54:05   
mala maja
punce hvala za menja.
Res je da že da bi lahko prodala polovico vikenda, kar pa ne bi bilo dovolj za parcelo in hišo. Gor pa ne moremo pregraditi graže, ker ima mož obrt in jo rabi. Tako bi jo morali obdržati.
Službo imam v domžalah 10 km od odma potlej bi jo imela 65 km, šola je stran 8km, pra tako vrtec. Sicer ni blema otroke vozi šolski avtobusa ampak na vse izvenšolske dajavnosti bi bila taksi. sedaj gre ta večji lahko skoraj povsod sam ker je vse pri roki.
Mah ne vem sej mogoče sem res čudna. Najbolj me moti to ker sta moževa starša za to da nama dasta hišo in potlej tudi svakinja ne more nič ampak kaj mi pomaga če vem da bo nagajala.
Bom napisala nekaj (čeprav to bolj spada pod družinske zadeve) Če vam povem da smo mogli za božič na hitro spokat, ker je svakinja eno neumnost nardila in smo se skregal pri tašči doma(ona še živi doma). Je skočila v mene in malega(sem ga držala v naročju), ker sem prvič po 10 letih upala na glas povedati svoje menje.Pa je mož slišal, je že sedel v avtu in skočil vmes da je ne bi fasal mali. Sta se fino zravsala, sam on ni bil nič kriv(pa ga ne zagovarjam ker je moj mož). Sedaj pa moža toži za fizične bolečine in škodo, ker je razbila vrata z nogo(BDW popravil jih je mož), jaz bi mogla pustit da mene nabuta pa bi bilo. Pol bi pa jaz lahko njo tožila.Pa skoz nama naprej meče da sva že dovolj dobila.Ja res sem po mojih starših dobila vikend (brat pa stanovanje), ampak mož pa doma ni dobil nič kjub temu da imajo tri hiše. Samo verjamite da dam raje vikend nazaj za en sam dan s starši.

ma nima veze uglavnem če nimaš stanovanja je hudo, ampak če jih imaš na raspolago več je pa še težje. user posted image user posted image  Najraje bi vs pustila drugim pa šla nekam v najemniško stanovanej živet pa bi bilo mir.
Tko sama sem pa še vedno zmedena kaj naj.user posted image user posted image

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ZA ali PROTI
3.3.2007 13:09:00   
Strawberrie Cherrie
Mala maja user posted image user posted image , tega ne privoščim nikomur.
Kaj naj rečem - jaz res ne bi silila it živet v takšne razmere. Kaj pa moževi starši, a ji nič ne rečejo? Sram jo bodi, packo. Jaz bi ji takšno klafuto prisolila, da se spušča v mamico, ki ima otroka v naročju!!!! Pa ne glede na besede!
Samo eno vprašanje? A ga civilno toži? Koga ima pa kot verdodostojno pričo? brez takšne priče ne bo šlo...nič se ne sekirat, na koncu se bo njej vse vrnilo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mogoče bi pa res prodala vikend in šla na svoje -> saj sem že prej napisala, spomini ti bodo vedno ostali in to je največ.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ZA ali PROTI
3.3.2007 13:15:18   
muki1
Kot jaz razumem zadevo, je problem edino moževa sestra.
Pa zakaj sploh teži? Bi jo vidva morala izplačati, ker sta dobila mansardo ali kako? To se da rešit, z darilno pogodbo, ali pa starša naredita oporoko, pa imaš vse črno na belem, potem pa se lahko razgrize če se hoče.

Ampak vem kako je, če v žlahti kaj ne štima, nikoli ni miru. Nekaj časa morda, pa spet nekje poči in tako minevajo leta ko se žereš in sekiraš zaradi drugih.
Žalostno je, da nimaš več staršev, res ti verjamem, da bi vse dala za še en dan z njima, ampak ga ne bo, veš. Pa tudi če se boš še tako krvavo oklepala tega vikenda, tudi s tem si ne boš vrnila staršev. Spomini itak živijo v nas samih in ne v stvareh.
Jaz bi najverjetneje vikend prodala, pobrala vse stvari, ki me kakorkoli spominjajo na mamo in očeta in šla naprej, le tako boš res svobodna.
To, da mož pravi, da je vikend neke vrste naložba za vajine otroke..... potem bi se verjetno večina nas tu morala razgrizti od skrbi, ker bom zmagala že, če bom zbrala dovolj sredstev, da bom lahko puncama omogočila željeni študij ( če bosta seveda želeli študirati). Da bi že zdaj razmišljala o tem, kako jima bom pomagala zgraditi hišo....potem me res pobere. Z malimi koraki. Je pa mir res največ vreden in toliko dobrega za sabo potegne, da ti sploh ne bo žal.

Srečno.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?