|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZMAJ, ŠTORKLJA IN ŽIVA
18.7.2006 22:10:26   
ž i v a
ZMAJ, ŠTORKLJA IN ŽIVA
(recept za zmago nad zmajem Sterilom)

V neskončnem svetu Starševstva se nekega dne pojavi hudoben zmaj imenovan Steril. Prehranjuje se le s štorkljami. Ima zveste privržence, strahotne stvore, imenovane Neplodokulus. Bodoče starše napadajo z Bolečino, s Strahom, z Razočaranjem, s Trpljenjem, z Depresijo, z Žalostjo… Najbolj grd in hudoben se imenuje Negativokulus.

Deklica Kitty in njena dobra vila ŽIVA, oboroženi z Ljubeznijo, s Solidarnostjo, z Močjo, z Upanjem in s Podporo, zmešata Nepremagljiv napoj, saj uporabita najboljši recept. Zbereta vojsko neplodnih parov in jih popeljeta na dolgo pot k Belim Magom proti Ljubljani, Postojni in Mariboru. Na poti je ogromno ovinkov, ovir, vzponov in spustov, ki jim ni videti konca. Od vsepovsod se četici pridružujejo mladi ljudje, vse več jih je, ki si želijo imeti otroka.

Prva se nam pridruži Lotti. Ko je prvič srečala zmaja Sterila, se ji je stemnilo pred očmi. Solze ji še sedaj polzijo po licih in le eno vprašanje ji venomer mrači razum: »Zakaj jaz, ki si tako želim otrok?« Napada jo Neplodokulus in ji povzroča Depresijo in Bolečino. Vendar reagira in na pomoč ji priskoči dobra vila ŽIVA. Lotti ve, da ji Beli Magi lahko pomagajo, vendar so trenutno Neplodokulusi s Strahom, z Razočaranjem in s Trpljenjem v prednosti. Lotti bi se odrekla tisoč rečem, samo da bi postala mama. V sanjah pestuje dete in na obrazu ji sijeta smeh in sreča.
Sedaj ji je uspelo priti do Belih Magov in kmalu bo preizkusila moč Magičnega napoja. V pričakovanju si je nadela masko sreče, a v duši jo še vedno peče.

Almuška se nam na poti v Maribor pridruži v ponedeljek, čeprav je Bele Mage srečala že pred tem. Dobila je že veliko Pik napojev, tudi boleč Punkt napoj je že spoznala. Po napoju Sanj je verjela, da vidi štorkljo. Naredila je tudi prvi preizkus, juhu, bil je pozitiven. Ni se še upala iskreno veseliti, ker sta Neplodokulusa s Strahom in z Razočaranjem že čakala v zasedi. Naslednji dan je s krvnim preizkusom prišel še Negativokulus in ukradel vse sanje in pričakovanja. Na srečo ji je še pravočasno priskočil na pomoč mož z napojem Ljubezen. Skupaj sta skovala načrt za naprej, za nov boj, saj sta skupaj nepremagljiva. Almuška pravi: »Vsake toliko časa jočem, ker jok pomaga. Očisti dušo, spere napetosti in me napolni z novimi močmi«.
Začela je novo potovanje in dobra vila ŽIVA je ob njej z Upanjem, s Podporo in s Solidarnostjo. Ljubezen – tisto silovito – pa dobiva od svojega moža.

Na poti se nam pridruži tudi Metra, ki dolgo ni hotela verjeti v obstoj zmaja Sterila, saj je pred petnajstimi leti že videla štorkljo. Nekega dne sta jo napadla Neplodokulusa z Žalostjo in z Razočaranjem. Črna magija je iz zasede napadla mlado družino, le posredovanje Belih Magov ji je rešilo življenje. Sedaj vsi v družini nestrpno čakajo na Magični napoj, Metra pa moč za nadaljevanje zastavljene poti dobiva v brezpogojni ljubezni družine.

Ronja ne želi srečati zmaja Sterila, ne upa niti pomisliti, da je štorklja ne bi obiskala. Potem so tukaj še sorodniki, ki povzročajo dodatne bolečine z vprašanji: Pri vas pa še nič? Ja, na kaj pa čakata, saj nista več najmlajša. Ampak Ronja ima partnerja, ki jo varuje in jo zna potolažiti v obdobjih napadov Neplodokulusa z Žalostjo in jo tolaži z magično čokolado. Tudi ona koraka z ŽIVO, saj je bojevnica, ki ne obupa. Njena Moč in Upanje se ne moreta kar tako izničiti. Od nekdaj ve, da bo imela veliko otrok, sedaj samo išče pravi Magični napoj, za katerega pravi, da je kot peka piškotov: »Enkrat jih zažgeš, drugič so premalo pečeni, ko pa obvladaš veščino in sestavine, so pa, enostavno božansko dobri, tako kot bodo božanski njeni otroci.«

Istočasno tudi Sisi stopa z nami po poti in bojuje svoj boj proti običajnim vprašanjem sorodnikov. Neko sončno nedeljo, ki pa je v trenutku postala oblačna, preživi eno takih bitk: »Kaj pa oni vedo o strašnem zmaju?« se sprašuje, ko ji spodnese tla pod nogami. Mož jo prime za roko in jo močno stisne, ona pa, kot že tolikokrat doslej, pomisli: »Ko bi oni vedeli, kako zelo ljubiva vsako malo živo bitje, kako zelo si želiva dotakniti tople, nežne, mehke, dišeče otroške kožice, kako ponoči in podnevi sanjava o iskrivih otroških očkah, kako jokava po vsakem neuspelem boju z zmajem Sterilom.« On jo objame in skupaj se jima uspe celo nasmehniti. Poznata pot in skupaj z Ljubeznijo bosta premagala tega zmaja. Tako nedelja postane spet sončna.

Z nami potuje tudi Zarja. Za seboj ima veliko izkušenj z Neplodokulusom in tudi ona je že prišla do Napoja sanj. Na potovanju ju je z možem spremljalo tisoč misli. Na koncu pa – šok. Ni ju pričakal Magični napoj, ampak Neplodokulus z Žalostjo. Napoj je izginil, Razočaranje je dobilo premoč. Vendar jo je mož znal potolažiti. Peljal jo je v Rakov Škocjan, kjer sta skovala nov načrt. Ker vesta, da za vsakim dežjem posije sonček, upata, da pride njun sončni žarek še letos.

Našo pot hodi tudi Nency, ki je že kot dekle želela videti štorklje. Ko pa sta se z možem odločila poiskati eno, sta tudi onadva naletela na zmaja Sterila. Takoj sta se obrnila na bele mage, vendar je pot dolga in polna ovir: »Po več različnih opojih in napitkih, ki puščajo stranske učinke ugotoviš, da moraš svoje intimne zadeve deliti z drugimi.« Vseskozi so bili prisotni tudi Neplodokulusi z Bolečino in s Strahom, vendar je dobra vila ŽIVA z Upanjem ni nikoli zapustila, ob strani jima je stala tudi ob prvem poskusu z Magičnim napojem. Vendar je Negativokulus našel Nency že po enem tednu in ji uničil Upanje ter jo pustil z Razočaranjem in z Žalostjo. Solze pričajo o njeni bolečini. Pa saj si ne želi preveč. Rada bi postala le mati, zavetnica malega, nežnega, dišečega in nemočnega bitjeca in ob njem čutila veselje in ljubezen, možu pa bi lahko rekla: »Postal si oče«.

Kot mnoge je tudi Jena že prehodila celotno pot. Med čakanjem na rezultat ima v mislih nešteto stvari, spremlja pa jo tudi veliko Upanja, da tokrat Negativokulusu ne bo uspelo zmagati. Ulovijo jo tudi Neplodokulusi s Trpljenjem, ki pa proti moževi Ljubezni nimajo prave moči. Kot ostale bojevnice je tudi Jeno doletela bitka s sorodniki: »Neko nedeljo na morju, pri kosilu s celotno družino, svakinja oznani veselo novico. Njej se ni bilo potrebno bojevati z zmajem Sterilom in je zagledala štorkljo čisto slučajno, skoraj po pomoti.« Jena ne more verjeti, da ravno njena svakinja jemlje vse tako z lahkoto, glede na to, da je vedela za Jenino trpljenje in bitke. Jena ne zmore več. Steče stran in se zateče v objem starega drevesa, a tu jo dohitita Neplodokulusa z Depresijo in z Razočaranjem, ki pa ju prežene mož z Objemom. Skupaj se sprašujeta: »Zakaj Beli Magi ne izumijo Magičnega napoja za njiju?«

Kristy vsak dan potuje z nami, saj najde veliko tolažbe ob ŽIVI. Skupaj hodita po poti in skupaj se tolažita, ko znova in znova srečujeta Negativokulusa. Tudi tokrat je ŽIVA ne bo zapustila in ji bo nudila veliko Opore, Moči in Solidarnosti. Kristy ve, da jih je po poti Magičnih napojev hodilo že veliko. Žalosti jo, da prihajajo vedno novi in novi in da jih je vedno več. Vendar ve tudi, da jim bo dobra vila ŽIVA pomagala z vsemi svojimi recepti.

Tudi Lunca je našla svoj korak na naši poti. Vračala se je domov, ravnokar so ji povedali za obstoj Neplodokulusa. Ne more verjeti, da je to res. Povedali so ji tudi za obstoj Belih Magov in v njih verjame. Podcenjevala je hudobijo Negativokulusa, a leta so tekla. Veliko je bilo različnih napojev, a vsakič znova je namesto štorklje ugledala Negativokulusa. Upanje ni zapustilo niti nje niti njenega moža, vedno se je bojevalo z njima in na koncu so zmagali. Sedaj Lunca joka, tokrat zaradi sreče. Kmalu bo ugledala štorkljo in vsakič, ko začuti brco otroka se zave, da je najsrečnejša oseba na svetu.

V tej vojski Kittyjinih parov je tudi Marina. V avgustu 2002 se je zbudila zgodaj zjutraj. Krči v trebuhu so jo mučili, štorklja je bila že zelo blizu, vendar je manjkalo še nekaj poti. Mož je odšel v službo, njo pa je obiskal Negativokulus. Tašča jo je odpeljala k Belim Magom, ki so se takoj zavzeli zanjo. Po nekaj pregledih so se odločili, da gredo štorkljam naproti, ker so v veliki nevarnosti. Popadki so postajali vse močnejši in odločili so se za Carski napoj, to je tisti, ki spravi otroke na svet. Popoldan ji je bela vila porodov povedala, da je do cilja prispela le ena štorklja. Marina je bila zelo žalostna in si je želela, da bi Steril odpeljal njo in pustil živeti tudi drugo štorkljo. Kasneje žalost prepusti prostor sreči. Pred devetnajstimi meseci pa je Marina zagledala še drugo štorkljo, ki je ponovno osrečila njeno družinico.

V vseh pravljicah nastopajo dobri in hudobni. Zato, da je pravljica lepa, morajo zmagati dobri nad hudobnimi in to je tudi tisto, kar sanjajo vsi pari in to je tudi tisto, kar je uspelo Marini in Lunci.

Recept za pravično zmago nad hudobnimi zmaji in njegovimi krutimi stvori pa je:

Vila ŽIVA
Naročje Ljubezni
Koščki Upanja
Šopek Podpore
Zajemalka Solidarnosti
Ščepec Moči

Vse skupaj zmešajte, štejte do sto, se ljubite, in Magični napoj je pripravljen.
Pijte ga v srčni družbi. Pijte ga vedno in povsod.
Kadar na razpotjih vidite ljudi, ki mrzlično iščejo štorkljo ponudite le uho.

Nekoč smo tudi mi bili Sreča v polnem naročju


Vila ŽIVA



© 2005-2025 ŽIVA Forum

_____________________________

********************************************
Društvo Živa - Informiranje, preprečevanje in zdravljenje neplodnosti
drustvo.ziva@gmail.com 040/ 219392
Zavod S.O.S, otroci in mednarodne posvojitve
sosotroci@gmail.com
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?