|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zagnojen prstek pri 1,5 letni punčki
7.11.2010 16:45:27   
Nastyaa
Živjo, pozdravljene.
Imam eno vprašanje. In sicer moja 1,5 letna hčerkica je pred kakšnim tednom dni vtaknila prstek-palec v pokrovček od sveče( za grob)-in sicer v eno izmed tistih luknjic, ki so na pokrovčku. S težavo smo ji ga spravili oz. potegnili ven, prstek je bil le malce popraskan, ker je bila luknjica tako ozka in drugače ni šlo.

Sedaj pa se ji kar naprej gnoji, prstek je zatečen..pred nekaj dnevi je bilo že bolje, danes je spet hujše...prstek jo zelo boli..ne pusti da se ga kdo dotakne.

Ali mogoče katera ve, kaj je najbolje storiti? Jo peljati jutri k zdravniku-kaj bo lahko on naredil? Ali stisniti ves gnoj ven??

Lp, hwala za odgovore...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zagnojen prstek pri 1,5 letni punčki
7.11.2010 17:09:36   
Tula
Pozdravljena!

Moja ta mlajša je imela lani nekaj podobnega, le da se je njej zatrgala kožica ob robu prsta in se je vse tako vnelo in zagnojilo, da mi je prekipelo in sem prijela prst, gnoj pošteno stisnila do krvi in ni bilo več nobenega problema. O tem, kako se je drla, ti raje ne bom pisala, pomagalo pa je user posted image


_____________________________

Tia 26.11.2002
Lea 16.7.2005
Matija 11.11.2009

(odgovor članu Nastyaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zagnojen prstek pri 1,5 letni punčki
7.11.2010 17:37:02   
KIKI****
Jaz ti svetujem da greste do zdravnika, da ji pregleda in vsaj on iztisne gnoj ven, če tebi ne pusti.

Moja nečakica je lani pri 2 letih in pol preprla palček na vratih pesjaka. Brez vsake praske je prst sicer takoj postal črn, brez zloma, zvina, počenih kosti,...
takoj so ji pri dežurnem zd. prepičili nohtek, čez dva dni so ji ga operativno odstranili potem pa se je začelo gnojiti in je bila 3 tedne v bolnici in skoraj ostala brez prstka ker so zdravniki "spregledali" kljub večkratnemu slikanju, da ji "gnije" zaradi hudega vnetja obnohtna kost, katero so potem operativno odstranili. če ne bi preko vez tolk hudo zatežili bi v roku 1 tedna ostala brez prstka.

To je samo en dogodek, ti se pa odloči po svoji vesti, lahko da ni nič hudega, sploh če je rana manjša, vendar bolje preventiva kot kurativa. Če ji ti ne moreš stisnit pojdi do zdravnika in bo to uredil on.

Vsak absces (ognojek) je skupek gnoja, ki se je nakopičil v tkivu zaradi okužbe, velikokrat z bakterijami. Nekateri manjši ognojki se pozdravijo sami od sebe; se odprejo in njihova vsebina se izlije ven.

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zagnojen prstek pri 1,5 letni punčki
7.11.2010 21:38:10   
Zofy
Ja, pelji h zdravniku. Bojo iztisnili gnoj ven in ocenili ali je potreben mogoče antibiotik (običajno Amoksiklav).
Moji mali so odstranili nohtek, ker si ga je precviknila (brez rane, samo noht se je premaknil, stara je bila cca 2 leti) in se ji je pol toliko začelo gnojit, da so ji dali AB. No, na koncu so ugotovili, da je ostal še del nohta v prstuuser posted image in se je azto gnojilo.
Kakorkoli, ti imaš drugo situacijo, samo če se gnoji, le pojdi pokazat h P.

_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zagnojen prstek pri 1,5 letni punčki
7.11.2010 21:49:43   
bskrle
Lahko,da bo dobila garamicin mazilo + amoksiklav. To je za k zdravniku

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zagnojen prstek pri 1,5 letni punčki
8.11.2010 20:42:16   
Najaa
Joj moja tavečja je pri enem letu isto vtaknila prstek v tisto luknjo od sveče in sem ji ga komaj ven potegnila. H zdravniku smo šli kak dan kasneje, ker je imela kar veliko prasko. Tam so ji razkužili in dali AB kremo, pa zavito je imela nekaj časa. S tem se ni za hecat.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?