|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 8:18:32   
Sandra78
Zasnežen pozdravček vsem skupaj:rozica:
Imam eno vprašanje. Predenj sem jemala KT, sem imela zelo boleče :hudicek:. Ko sem začela s KT (jemala sem jih 2 leti), se mi je vse uredilo, tudi bolečine so izginile in sploh nisem vedela, kdaj bom M dobila. Super! Novembra 2003 pa sem s KT prenehala. Do danes nisem imela nobenih problemov, nobenih bolečin. Včeraj, ko pa sem dobila to hudobno :hudicek:, pa sem komaj stala na nogah. Vse se mi je ponovilo izpred let, ko še nisem jemala KT. Kaj to pomeni? Da se je šele zdaj telo odvadilo KT? Ali mogoče samo stres vpiva na groooozne bolečine?
Hvala Vam za kakršen koli odgovor:zajcek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 8:20:36   
žlička
hm......kaj naj ti rece, odgovora ne vem, je bilo pa pri meni ISTO, stres ne vem, pri meni ni bilo stresa so pa bile grozne bolecine, vcasih se komaj vsedem ker me tako podvozje boli, grozne bolecine, kdor jih ne obcuti ne ve, je pa tako prvi dan:((

upam da se kmalu znebim te grozne bolecine za 9 mesecev in vec9nebesa

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 8:31:08   
Sandra78
Žlička, želim ti, da kar najhitreje ugledaš :modri::roza:, pa bodo pol tu bolečine pozabljene;)

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 8:42:41   
mujcek
Tudi jaz med jemanjem KT nisem imela takšnih bolečin med M, pa krajši čas je trajala kot pa sedaj ko jih ne jem ...;) Bomo že potrpele, v upanju da je potem veliko mesecev ne bo :miska::miska: in bo ven pokukala:duda:

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 9:21:05   
Maša26
LP,
pri meni je bilo isto. S tem da se mi je ciklus po KT občasno ful podaljševal in sem bila že vsa obupana, kaj je z mojo M. Potem me je dr. Pušenjak potolažil, da če me boli prvi ali drugi dan, me to zaradi hormona prostaglandina, ki pa je v telesu praviloma samo, če je bila ovulacija. Torej sem od takrat naprej bolečin skorajda vesela. Mene tudi ZELO boli, tako da brez tableta ne zdržim, sem pa odkrila, da ZELO pomaga, če se greješ, posebno predel jajčnikov in maternice. Jaz najprej nisem verjela, ker me je res zelo bolelo, češ, kaj mi bo ogrevanje pri takih popadkih, ampak deluje!

Aja šele sedajle sem prebrala, da si imela več kot leto dni brez bolečin.. kaj pa vem, itak na ta naš ciklus vpliva milijon stvari.. Mogoče bo pa že drug mesec vse v redu.. :miska:

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 9:36:34   
žlička
ja maša, rej je, jaz imam termoforček (eno račko) in si ga polozim na predel jajcnikov in mi tudi pomaga, sploh ponaci lazje zaspim, pa seveda tablete:( ampak nimamo kaj, tole je pa zanimivo z ovulacijo, pol mam jest dobre ovulacije glede na :hudicek:, sam :modri: pa se ni :zmeden:

lp :rozica:

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 10:09:42   
Skye
Tole sem zasledila na netu.....vredno je poskusiti.


MENSTRUALNE BOLECINE - lajšanje

- pijemo caj iz tavzentroze, majarona, kumine, sentjanzevke, melise, ognjica ali rmana (slednji je zlasti priporocljiv po splavu, za nosecnice od 5. meseca dalje in za tiste zenske, ki so nagnjene k splavljanju ali imajo poveseno maternico);
vsa od nastetih zelisc so priporocljiva tudi za izplahovanje (npr. pri belem toku in podobnih tezavah) in obkladke
- pri vnetih jajcnikih ali zelo mocnih bolecinah je zelo ucinkovita mesanica gline v prahu z vodo in jabolcnim kisom, ali mesanica gline s katerimkoli od zgoraj nastetih cajev: lezemo in si razmazemo glineno oblogo, ceznjo polozimo platneno krpo ali se topel sal, in pocivamo. Po 30-45 minutah oblogo (zlahka!) odstranimo in odvrzemo, krpe pa operemo in shranimo za drugic
- narahlo masiramo boleci predel z olivnim ali mandljevim oljem, ki smo mu dodali 2-3 kapljice brinovega (ni primerno za ledvicne bolnike!), kamilicnega, majaronovega (ni primerno za uporabo v nosecnosti!), melisinega ali sivkinega etericnega olja.
- boleco menstruacijo blazijo aventurin, smaragd, zad, lapis lazuli in kamena strela, premocno umirjajo lapis lazuli, jaspis in kalcedon, uravnavajo pa karneol, jaspis, malahit in turmalin.

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 10:21:40   
Sandra78
Punce, ful se vam zahvaljujem za vse odgovore;), samo mene bolj zanima, če je možno, da se telo šele po tolikem času (14 mesecev) navadi običajnega funkcioniranja brez KT?

Ful sem zakomplicirala, saj vem, ampak......:ups:
Z možekom se že eno leto trudiva za :duda:, pa ni še nič. A je kakšna možnost, da zaradi tega, ker je telo potrebovalo toliko (?) časa za izločitev hormonov, ki sem jih dobila s KT?

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 10:23:25   
Udb
To ne bo zaradi tega - ti hormoni se izločijo že v parih dneh.

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 10:25:08   
baguSka
Sandra78 jst jih tud ne jemljem že od oktobra 2003, pa mam cikluse še vedno na 36-39 dni..:zmeden2: No upam da to ni razlog za to, da še vedno le kupujm teste..:zmeden: namesto igračk, oblekic, plenic..:)-

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 10:28:18   
Sandra78
Baguska, kok se bove midve :)-, ko bova zagledale :modri::roza:.

Bodi v :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 10:31:18   
Udb
Tud jst! ;)

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 10:33:08   
baguSka
Sandra78..:ups:...jst bom pomoje :(( od sreče!:)-:)-:)-

Tud vidve bodta v :rozica::rozica::rozica:!

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 10:39:34   
Sandra78
Koliko časa pa že čakata na svojo ljubljeno :duda:?
Midva že 14 mesecev, pa se toooooooooook vleče. In pol normalno, da iščem vzroke in strahove, kjer jih ni.

Za vsako spremembo na mojem telesu zaženem paniko in iščem vso mogočo literaturo, kaj se z mano dogaja. To sploh ni več normalno. Ne morem se prepustiti času in brezskrbno uživati v dvoje.
Kako je z vama?

pa,pa
:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 10:47:23   
Skye


Na netu sem zasledila tole;

Menstruacije so pri ženski,ki še ni rodila boleče zaradi snovi,ki se pri tem sproščajo in se maternični vrat s krči maternice širi.
Bolečine pa so lahko tudi zaradi vnetnih procesov in endometrioze ali miomov na maternici.

Sandra ne bi te rada strašila, ampak če bolečina ne bo ponehala ti predlagam, da pokličeš svojega G, če ne drugega, da te vsaj pomiri, oziroma izključi to drugo možnost.

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 11:03:55   
baguSka
Sandra78, najprej da ti povem, da mam tud jst že odkar sm dobila ta prvo M, ves čas prisotne močne bolečine v jajčnikih in ledvicah (razn 6 let - med jemanjem KT)..:( Vendar imam bolečine vsakič, tko da res ne vem zakaj jih imaš ti le sedaj. To se mi ne zdi normalno..:zmeden: Lahko da imaš res kakšno vnetje ali kaj pdb.
Midva se na :duda: trudiva šele od novembra 2004, ker nism hotela že takoj po prenehanju KT riskirat.., da bi potem bila v strahu kaj bo..:zmeden2:
Se mi pa vseeno že fuuuull vleče, čeprau si ves čas pravim da se ne mudi in da ko bo.. Da narava že ve kdaj bo najbolje za naju da dobiva svojo pikico!:) Tud jst mam ves čas neke spremembe na telesu, sploh zdej odkar delava na tretjem članu, pa sploh ne vem, a sm mela težave že pred tem pa nism bla pozorna, al res tok psiha name deluje, da znake opazim šele zdej..:zmeden: Verjetn bo to to in zato se poskušam čimmanj obremenjevat s tem!:) Tko da zaenkrat mi še nekako uspeva, da se v času :sloncek::sloncek::sloncek: prepuščam užitkom in ne mislim na :duda:!

Še vedno zaspana :zaspan::zaspan::zaspan:...

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 11:10:42   
Skye
potem sem pa jaz srečka....jaz pa nimam nobenih bolečin odkar sem začela, in v avgustu 2004 prenehala jemati KT. Upam, da to res ne pomeni da nima O....glede na to, da pišete, da boleča M pomeni da je bila O.:(

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 11:34:38   
dadica
halo
Ne morem da se nebi vmešala v vaš pogovor. moje M pred začetkom jemanja KT so bile nenormalno boleče tako da sem včasih skoraj skup padla in potem ležala 2-3 dni ciklus pa je bil naslednji, na 2 tedna ,na 6 tednov ,pa spet na dva tedna in tako naprej v tem zaporedju...M pa mi je trajala 10-14 dni in to zelo močna.KO sem pričela jemat KT sploh prav nisem vedla da jo imam.Sem pa novembra 2002 prenehala in težave so se ponovile,potrebovala sem malo manj kot dve leti da sem dobila reden ciklus(imela sem vmes M na 50,60 enkrat celo na 85 dni!).Tako da punce jaz mislim da je to nekaj normalnega po prenehanju KT,sploh če ste prej imele te težave.Telo se pač mora očistit.
BREZ PANIKE!!!
vse se enkrat "porihta"
lp in čimprej :duda:
ps: moje :hudicek: še danes ni!!!

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 11:46:36   
Sandra78
Dadica:rozica:, tok sem vesela tvojega odgovora:bravo::bravo:

Punce, vse ste super:bravo::bravo:, zdaj pa le upajmo na :modri::roza:

Držim :miska: za vse vas.

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 12:17:54   
Maša26
Samo še to na hitro dodam, da nisem katere prestrašila s tem, da če je med M ne boli, pa nima O. To sigurno ni res, gotovo je najboljše in najbolj normalno, da te ne boli ali pa malo. Ampak meni je dr. Pušenjak rekel zato, ker sem imela M na čudno dolga obdobja in to lahko sploh ne bi bila prava M, ki nastopi po O, ampak nekakšna krvavitev zaradi hormonskih motenj. No in ker je moja krvavitev z bolečim 1. in 2. dnem vseeno kazala na to, da je prava M, me je to potolažilo. Upam, da nisem še bolj zameštrala :)

V glavnem ,dol s KT :)
:miska:

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 14:12:27   
Palčica
Baguška in Sandra,
Nekje med vama se najdem tudi sama.Ko sem jemala kt so bili M tudi pri meni sprejemljive.Pred in po pa so bile zelo boleče,čeprav ne vsak mesec.
Ko smo sepri nas doma začeli privajati na misel o otroku,sem začela bolj spremljati svoje telo.

Naj povem še,da so M poleg klasičnih bolečin spremljale še bolečine v ledvicah,M pa so bile izredno močne.
Imela sem priložnost govoriti z gospo,ki o teh stvari veliko ve.Vprašala me je po vsem zgoraj opisanem,če imam še poleg vsega neprestano mrzle noge in podobno...Na vse je bil odgovor -da.
Razložila mi je,da imam težavo z cirkulacijo krvi.To ni nič strašnega,vsaka druga ženska se ukvarja z njo,a mene so bolečine res spravljale ob pamet.
Po njenem nasvetu sem res pazila,da sem primerno obuta,reagirala v najrajšem možnem času,da noge niso ostale mrzle in popila enormne količine BRUSNIČNEGA čaja (domača lekarna).
Je trajalo kar nekaj časa,a danes drugače ali lažje preživim te dneve v mesecu.


Lp,
Palčica

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 14:22:23   
Sandra78
Palčica, kot da bi mene opisovala!!!Ob hudih bolečinah sem čist ledena. Možno da je res vse to zaradi otežene cirkulacije. Na nekem preventivnem pregledu, ki sem ga obiskala decembra, mi je povedala, da imam probleme s cirkulacijo krvi v levi nogi, pa tudi hude probleme s krčnimi žilami imamo v družini.
Sicer je res, da veliko gibam sploh zaradi pisarniškega dela, vendar zna bit, da še premalo.

Ej, Palčica, ful ti hvala, da si mi misli povezala s tem, pa eno :rozica: zate in ostale RR-jevke.

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 14:30:13   
baguSka
Tud jst sm skoz in skoz in skoz en veeeeeeeeeelk zmrznjenček!:(:grrr:

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 15:04:13   
koala
Sandra78, glede tvojega vprasanja sicer nimam odgovora, lahk pa povem, da sem tudi sama tista "srecnica" ki je obdrajena z zeloooooooooooo bole
imi M in ne le prvi in drugi dan ampak to traja kar se tretji dan. Proti temu se borim z termofogjem, pa altaleks pa tebletke, saj prvi dan niti stati na nogah ne morem o bolecinah v krizu in stegnih pa raje niti nebi zacela. Me pa res mrazi med M.
Aja pa moj g pravi, da se pa
moramo s tem nauciti zivet, saj je edina resitev KT, sem pa jaz dala skozi vse preizkave, tako da so telesni vzroki izkljuceni!!

Koala

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Zakaj boleča M?
25.1.2005 15:05:52   
koala
Ups:ups: mislila sem bolece M pa tabletke in ne tebletke:ups::ups::ups:
Koala

(odgovor članu Sandra78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?