|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
23.3.2005 18:23:36   
Špela
Vem da se sliši čudno in nemogoče pa vseeno je ako in danes mi je še posebno grozno.
V ponedeljek je imela fantova mama (ne morem ji reči tašča) rojstni dan in ker pač ne morem biti enako nesramna kot ona, ker tako ne bi nikamor prišla, sem požrla ponos in smo šli skupaj k njej na prigrizek. Mali je bil že zmatran in jaz precej zadržana. Prvič je mojega malčka videla po septembru lansko leto. Seveda se je ni spomnil in ni hotel k njej. Igral pa se je z igračo, ki mu jo je dala. Prav zelo sikirale se ni, ampak je hitela s pripravljanjem narezka itd., z otrokom se ni veliko ukvarjala.
Jaz sem do nje zadržana, zato ker me je pred kratkim grdo ozmirjala, po krivem. Predvsem pa sem ji zamerila ker ni prišla na Aleksov rojstni dan, z izgovorom da se slabo počuti. Seveda ima slabo vest, ampak kaj beseda oprosti ali pa vsaj razlaga res terjata toliko truda?? Zakaj ne mar mojega otroka, zakaj ga ne želi pogosteje videti? Predvsem me je zmotilo, ker je fan vedno trdil da se bo Aleks pazil tudi pri njegovi mami,zadnjič ko pa sem to jaz omenila, pa me je zavrnil, češ da hoče biti zraven ko bo Aleks pri njem, da ne bo mama sama z njim. Ja Bog pomagaj, zakaj pa to???:zmeden: Razlaga: Ker ne more uskladiti otroka in psa. (Po mojem naj psa zapre v drugo sobo). Zdaj ko je pes pri nas, sem ju jaz čudovito spravila skupaj, pa v tem času tudi kaj naredim, ne sedim na kavču. Ker sem ji zamerila njeno obnašanje, si ne želim da bi bil Aleks pogosto pri njej, ni mi pa vseeno. Saj jo že jaz kličem teta, in ne babi, kako jo bo šele moj sin.

Drugi del pa je takle. Skupaj živimo kot družinica slabih 14-najst dni. Vse ostalo je super, le da ati ne najde stika z malčkom, občutek imam da ga niti noče. Je pa zelo zaprt kar se čustev tiče,tako mi je zadnjič le omenil da ga moram naučiti kako naj se igra z njim, ker on tega ne zna. :(( Je to od njegove mame? Zakaj noče več časa preživeti z otrokom? Ne da ga ne mara, ampak odveč mu je. Zvečer hoče da imava čas zase, čez dan vse naredim, on je v službi, ko pride domov pa pelje psa na sprehod. Ne more reči da je zmatran. Zakaj potem zakaj?? Jaz in moji pa Aleksa tako obožujemo?
Je možno da se boji da otroka ne bo videl, če med nama ne bo šlo,in se boji navezati? Ker zadržan je že od prej. In tudi v času ko nisva bila par otroka ni pogosto obiskoval, morda enkrat na teden, z mano pa se je videl skoraj vsak dan na kavi, včasih sva šla tudi na izlet.
Aleksa tudi zdaj odriva iz skupnih izletov, in bi bil raje sam z mano, in da greva sama po nakupih,...
Kaj jaz delam narobe ali pa so drugi čudni? Mene tak odnos zelo moti.
Raje bi videla da je dober oče in malce slabši partner. Res pa je da meni očita da sem dobra mamica, gospodinja, prijateljica.... pa zanič partnerka.

Vem da sem naložila čisto preveč, sam to me tko zelo muči, pa morda bo kakšna od vas razumela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
23.3.2005 19:26:54   
Donja
Žalostna zgodba. Glede tašče se ne sekiraj preveč, bo otrok pač imel samo eno babico. Pri nas je tako z dediji. Tast ga je v štirih in pol letih življenja videl 3 ali 4 krat. Je pač zato moj ati ta glavni.

Glede partnerja pa težko kaj rečem. Samo sočustvujem s teboj. Upam da se bosta dosti pogovarjala in rešila problem glede odnosa do otroka. Kaj pa če ju pustiš sama in greš v drug prostor? Se igra z njim?

Žal ti nisem kaj dosti pomagala in upam da bo katera imela pametnejši nasvet kot jaz. Zate in tvojega sončka pa :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
23.3.2005 19:32:52   
kofetek2010
se pridružujem mnenju Donje, glede tašč in tastov se nima smisla sekirat in živcirat, svoja moška pa pusti sama, da se navadita en na drugega, naj tvoj dragi pridobi občutek očetovstva, saj bo boljše - večji kot bo otrok lažje bo, več skupnega bosta imela za počet

lp

jana73

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
23.3.2005 19:37:19   
borovnička
Špela, brala sem tvojo zgodbo že na problematiki splava in kar srček se mi trga, ko to berem:((. 3 leta sem starejša od tebe in nimam še svoje pikice. Ne znam si predstavljati kaj vse si že dala skozi in se borila za svojega fantka. Kapo dol in velik poklon.:bravo::bravo::bravo: Za to ne rabiš le poguma, nekaj več te je vodilo naprej. Že v mojih letih težko najdeš tako odgovorno punco, kaj šele v tvojih. Ne morem rečt, da te razumem in da vem kako ti je. Lahko pa si samo mislim in se poskušam postavit v tvoj položaj. Nisi naložila preveč. Rade volje ti prisluhnemo in ti ponudimo nekakšno oporo, vsaka po svoji moči.

Glede na to, da tvoj fant na začetku ni želel otročka, se verjetno tudi ni pripravil na to, da bo očka. Mogoče se ga malo boji, mogoče je ljubosumen in se mu zato ne zna približat. Takih primerov ni malo. Če bo imel interes, mu seveda pomagaj se malčku približat. Več ne moreš naredit. Prej te je imel samo zase, zdaj pa je na drugem mestu, kar je seveda logično, samo da moški tega včasih pač ne morejo razumet. Razumem pa tebe, saj bi si vsaka mamica želela, da ima njen pikec oba. Mamo in očka.

Za tvojo "taščo" se pa na tvojem mestu ne bi preveč sekirala. Zakaj bi se samo ti trudila? Tudi njen vnukec je in nikjer ne piše, da se ji morata vidva z Aleksom klanjat. Naj se še sama malo potrudi, vaju poišče in si vzame čas zanj.

Na vsak način te podpiram. Včasih si kakšno stvar preveč k srčku ženemo, ampak take smo ženske. Imaš zelo lepega sinčka, pravi cukrček je in tako kot za vsako mamo je tudi Aleks zate najlepši sinek. Ljubezni mu ne manjka, saj ima tebe in tvojo družino, ki ga, kot si rekla, obožujete. Dokazala si že, da znaš bit močna in sinek te vsak dan dela bolj močno, veš za kaj se je vredno borit in verjamem, da boš ostala močna še naprej.

:miska::angel::rozica::miska::angel::rozica::miska::angel::rozica::miska::angel::rozica::miska::angel::rozica::miska::angel::rozica:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
23.3.2005 20:08:00   
kalimero
Težka situacija. Pametnega nasveta ti žal ne znam dati. Tudi ne bom rekla, da se ne sekiraj zaradi "tašče". Končno je mama tvojega partnerja. Nenavadno mi je to, da ji rečeš teta? Razen, če sem te narobe razumela.
Bolj zaskrbljujoč se mi zdi partnerjev odnos. To, da ne najde stika z otrokom je upam, da samo obdobje prilagajanja. Da pa ga ne želi na izletih, da te hoče samo zase, ne zameri, ampak to se mi zdi skrajno nedoraslo. Hudiča, saj otrok ni paket. Verjamem, da si v zelo težki situaciji. K sreči nisem nikoli probala takega odnosa, vem pa, kako bi reagirala sama. Ampak dvomim, da želiš to slišat. Želim ti, da bi se za vas dobro končalo!

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
23.3.2005 20:40:21   
Anonimen
Koliko časa pa pri vaju tole že traja, Špela? Koliko časa boš pa še upala, da bo bolje? Praviš, da te obtožuje, da si slaba partnerka. Veš, napad je najboljša obramba in on to dela. Napada, da s tem prekrije svoje napake, ki pa so poglavitne za vajin slab odnos. In sedaj se ti sekiraš, zakaj si slaba partnerka oziroma verjameš da si. Kaj te bo pa naslednjič prepričal? Ne vem no, koliko šans si mu pa že dala in koliko jih še boš?
Vem da je težko, ampak po moje bo na koncu tako, da boš morala sprejet njegov način življenja ali pa oditi. Pa če bi šlo samo zate, bi verjetno to tudi res sprejela, ker pa gre tudi za tvojega otroka, pa glede na to, kar praviš, da si že dosedaj storila zanj... po moje tako ne bo šlo.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
23.3.2005 21:06:20   
Špela
Hvala Splišni. Vem, vse še predobro vem. In boli. Ne ne igra se z malim, če grem v drug prostor, kaj ne pove to vse. Danes se bom pogovorila z njim, čeprav mislim da že ve da nekja ne štima. Šele 14 dni živimo skupaj, še ne, pa si želim oditi. Kot kaže to ni bila rešitev. Bog mi je priča da ga ljubim, a svojega otroka še bolj. Zame bo že, ampak kako boli ko ne zna z malim delat.
Kako naj iz tega pridem?
Saj doma tudi vedo kako je, in mislim da pričakujejo konec. Sem bila res premlada, prenaivna, ali pa je problem v meni.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
23.3.2005 22:26:23   
frutka_
Špela ne vem kaj ti naj rečem kot to, da moraš poskrbeti za svojega sina...z ali brez partnerja....

Temeljito razmisli o vsem, postavi ga pred dejstvo in bodi pripravljena na vse...

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
24.3.2005 7:08:56   
anajmad
Tako je,moški so včasih veliki otroci in včasih nočejo malo odgovornosti prevzeti nase.Zgodaj si postala zrela in ko si se odločila za Aleksa,si ravnala edino pravilno,toda mislim,da tvoj fant ni kos nalogi.Boji se odgovornosti.Imaš podporo v starših,vsaj nekaj.Toda s fantom se morata usesti in orng pogovoriti,kako naprej.In če bi še imela enga:duda:,kako bi bilo?Ne vem?????Otroci jst pravim so produkt skupnega razumevanja in ljubezni,vsaj jst mislim tako,mislim da se bo še marsikdo strinjal z mano.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
24.3.2005 9:51:13   
viv_
Tako kot so rekle pred mano - za taste in tašče se ne sikiraj.

Kar se pa tiče partnerskega odnosa in odnosa do očeta - mene je zbodel že ta naslov "mojega" otroka... Ali ne bi bilo prav "najinega" otroka... Da nisi morda ti (glede na vse kar se je dogajalo) na neki točki bila preveč zaščitniška, ustvarila distanco med Aleksom in njegovim očetom... Ne mislim obtoževat, samo vprašam.

lp

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
24.3.2005 10:16:55   
Anonimen
Se strinjam z vsem, kar so napisale pred mano.

Le to ti lahko rečem, da je tvoj moški nedorasel. Ni zrel, da bi bil oče. Ti pa ga večno tudi ne moreš čakati, da bo postal. Če ga noče ob sebi na izletih in nasploh... ne vem no, to ni normalno. Naj se zjasni ali sploh hoče biti z vama ali ne. Ampak z VAMA, ne s tabo!!!

Če sem prav razumela imaš mnogo podpore s strani svojih staršev in verjemi, če se ne bo spremenil ti bo lažje sami z njihovo podporo.

Moje mnenje je, da se mora on zjasnit kaj sploh hoče. In to takoj, ne čez nekaj let, ko bo ugotovil, da je le revež, ki v tem odnosu in družini trpi in hoče stran. Takrat bo vsem težje.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
24.3.2005 11:51:08   
BokiMB
Biti starš je nekaj, kar nisi od vedno, ampak se to učiš. Neprestano. Rasteš z otrokom.

Ti se učiš biti mama že 15 mesecev in normalno, da ti gre bolje kot njemu, ki je oče "postal" šele pred 14 dnevi. Najbrž tudi tebi na začetku ni bilo lahko.

Meni se zdijo vzpodbudne njegove besede, naj mu pokažeš, kako se igra (=ravna) z otrokom, ker on tega ne zna. Zdi se mi, da se želi tega naučiti, da bi mu RAD bil oče.

Pa res, zakaj si napisala "moj otrok"? To je vajin otrok, je tudi njegov otrok. Poskrbi, da boš Aleksa najprej ti začela dojemati kot vajinega, njegovega otroka, pa ga bo tudi on ščasoma.

Če ti lahko kaj predlagam: po malem sinka puščaj z očetom sama, potem pa vedno več, dajaj jima drobne, lahko izpolnljive naloge: npr. naj skupaj neseta umazano plenico v koš, zvečer pospravita igrače v zaboj ali kaj podobnega. Naj mu da ati piti ali jesti, ga odpelje ven, se igra z njim. S tem bo rasla njegova samozavest in se bo vloge očeta vedno manj bal.

Vsi se moramo naučiti biti starš in so to tudi neprestano učimo.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
24.3.2005 13:25:56   
Donja
Mislim, da s tem ko je napisala moj otrok ni nič narobe. Mi se super razumemo in ko sem v kaki debati vedno rečem moj otrok in ne najin. A ve vedno govorite najin otrok???

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
24.3.2005 16:33:43   
Špela
Vedno uporabljam moj otrok, nič slabega misleč.
Bom videla kako bo, pogovarjat o tem se noče, ker on ne vidi problema. :zmeden: V šali pa reče da on ima psa in mora zanj poskrbeti, jaz pa imam otroka. Tako on sprehaja psa in se igra z njim namesto z malim. Morda pa se to spremeni, ko otrok malo zraste in se zna žogat, itd...

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
24.3.2005 20:19:37   
baguSka
V šali je pogostokrat velik resnice. Huuuudooooo!

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
24.3.2005 20:20:40   
baguSka
Aja pa še neki. A pol na izlete vedno vzame sabo tud psa tamalga pa ne!!?!?!

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
24.3.2005 20:35:23   
viv_
Donja... ja, jaz tudi napišem moja pa tako... ampak daj naglas si preberi tale naslov "Zakaj ne sprejemata mojega otroka?" pa njega sprašuje zakaj ne sprejema "mojega otroka"... To se pa (saj meni) sliši tako, kot da ne bi bil njegov ampak samo njen...


(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
24.3.2005 20:38:42   
baguSka
točn tko viv :)

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
25.3.2005 7:59:21   
Anonimen
Oprosti Špela, ampak zdaj pa moram še jaz nekaj dodat. Ker se pač kar pogosto oglašaš na forumu, sem nekaj stvari že izvedela o tebi, in ne morem mimo tega, da si ne bi mislila, da v vajini zvezi še zdaleč ni vse tako, kot bi moralo biti.

Daj, začni RES misliti na Aleksa in nase.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
25.3.2005 8:40:47   
Špela
RES mislim na Aleksa, zato sem pa želela da smo skupaj, da ima oba. Ker do mene je ati krasen, samo na sinka se mora navadit in on nanj. Je pa res da sva imela veliko problemov.
Zakaj pišem moj otrok. Ker v naslov ne paše najin, saj je govor tudi o očku. Zakaj oče in njegova mati ne marata najinega otroka, pač stavek nima prav veliko smisla.
Ne mislim pa ne da je mali le moj če uporabljam v sestavku besedno zvezo moj otrok. Saj uporabljam v pogovoru tudi moja družina, itd...
Ne bit malenkostne. Ker to niti važno ni. Bolj je bil povdarek na tašči in na tem ali lahko mati vpliva na sina?

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
25.3.2005 8:56:07   
dory
Spela...spet se je dokazal tisto,kar smo ti mnoge govorile...daj rajs misli na svojega otroka,ker se tvoj dragi ocitno ne bo spremenil in pogreta juha ni nikol dobra...odnos tasce in tko pa prica zase..jaz se ne bi posebej spraseva zakaj nastrojenost:zmeden:

Potegni crto..zase in svojga soncka..ker na tak nacin ne vidim prihodnosti...zal...se je zgodilo ze do zdej prevec..

vso sreco obema s sonckom

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
25.3.2005 9:25:45   
Anonimen
Špela, jaz bi še nekako razumela, da se on z otrokom ne bi znal ukvarjat oziroma ne bi našel stika z njim zato, ker pač do sedaj niste živeli skupaj in ste Aleksa ti in tvoja starša imeli nekako bolj zase. Samo v tem primeru bi se on pač moral zelo truditi, da s svojim otrokom naveže stik, zdaj, ko je za to priložnost. Vem, da si ti tu več kot pripravljena pomagati.To je edino normalno, tako družina funkcionira. Ker pa praviš, da otroka v bistvu odriva stran od vaju, pa tu nekaj z njegove strani močno škriplje. Tega normalno da ti ne moreš dovoliti. In če ne misli nič storiti za to, da bi se razmere uredile, da bi z otrokom našel stik, ne pa tebe odvračal od njega, potem ni kaj. Čimprej pojdita tja, kjer vaju imajo ob radi.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
25.3.2005 12:06:36   
dory
Ja se stinjam s Splisni..mislim,da je zelo lepo napisala...odrivanje lastnega otroka je res zelo cudno...verjame,da se trudis,ampak kot vidis,si spet ti tista,ki bom mogla naredit za svojega otrocka vse...pojdi res tja,kjer vaju sprejemajo in imajo radi..

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
25.3.2005 12:15:11   
baguSka
Sicer pa: kako maš sploh čisto vest, da greš sama z njim
na izlet, tamal je pa doma, samo zato ker on tko hoče???

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Zakaj ne sprejemata mojega otroka?
26.3.2005 11:12:58   
Špela
Kako imam čisto vest, preprosto, ker ne grem sama ali pa ga vzamem s sabo. Torej kjer je Aleks sem jaz in obratno.:)
Vse bo čas pokazal, ni mi ga škoda da poiskušam znova in znova. Sem še mlada, tudi če čez leto dni dojamem da to ni to, lahko še vedno grem, pri 21-tih ne bo prepozno.
Aleks zaradi tega ne trpi, ima ogromno ljudi okoli sebe, ko bo prišel čas ko se bo začel zavedati in če ne bo drugače, pa bova ljubezen iskala drugje. Včasih pa morate priznati da paše biti tudi sam s partnerjem. Le da meni to apče pač pred TV-jem zvečer ali pa na romantični večerji kar doma.
V štirinajstih dneh se tudi me nismo naučile biti mame.
LP
Špela

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?