|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanemarjeni/razvajeni otroci!
18.8.2008 14:25:51   
Anonimen
Zopet navdihnjen z enim spodnjih postov, se mi vsiljuje dilema dveh nasprotnih si odnosov staršev do otrok. Nekdo pred menoj je na tem forumu (mislim, da je bila Nuna) govoril o malih bogovih, ki da so v središču pozornosti, starši se jim podrejajo do te mere, da jim otroci defakto krojijo tempo in način življenja. Na drugi strani imamo otroke, katerih starši pretiravajo v forsiranju samostojnosti že od vsega začetka, starši se ne vpletajo pretirano v življenje svojih malčkov.
Starši so tisti, ki postavljajo meje, nagrajujejo/kaznujejo po subjektivni presoji, s svojo avtoriteto so zgled z močjo vplivnostjo na otroka. Koliko vam uspeva šibati po tej zlati sredini postavljanja mej in dopuščanju samostojnega odločanja našim malčkom. Se vam kdaj dozdeva da ste žrtve lastnih zablod iz otroštva in da se truditi preko svojih otrok popraviti vse krivice, ki so jih nad vami zakrivili vaši starši? 

Obstaja teza, ki pravi da razvajeni otroci vzgojijo zanemarjene otroke in obratno. In tako v krogu. Po tem sodeč bi lahko zaključili da je generacija med 30-40 bila bolj zanemarjena kot ne.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanemarjeni/razvajeni otroci!
18.8.2008 14:51:22   
mojamura
hm....zanimivo vprašanje oz. razmišljanje

jaz želim imeti neko ravnovesje oz najti neko sredino v odnosu do otrok. Sem ljubeča nežna pa tudi stroga. postavljam meje, ne berem knjig namesto otroka, mu ne delam domačo nalogo....če je v šoli kaj ušpičil, ga ne zagovarjam na vse žive in mrtve - če je kriv je kriv - basta. mora vedeti sprejemati posledice svojih dejanj.

ampak je težko ostati ''na sredini'', že zaradi tistih vzorcev iz otroštva, ki se jim jaz poskušam čimbolj izogibati


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zanemarjeni/razvajeni otroci!
18.8.2008 15:13:03   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Se vam kdaj dozdeva da ste žrtve lastnih zablod iz otroštva in da se truditi preko svojih otrok popraviti vse krivice, ki so jih nad vami zakrivili vaši starši? 

Obstaja teza, ki pravi da razvajeni otroci vzgojijo zanemarjene otroke in obratno. In tako v krogu. Po tem sodeč bi lahko zaključili da je generacija med 30-40 bila bolj zanemarjena kot ne.


Hecno, amapk ne najdem praktično niti ene same ornk krivice, ki bi mi jo starši zakrivili. Sem eden tistih srečnežev, ki so imeli zelo krasne starše in srečno otroštvo. Po moje nisem bila niti razvajena niti zanemarjena. Trudim se podobno početi s svojimi otroki, čeprav je v današnjih časih nemogoče imeti enako vzgojo kot pred 30. leti, družba te prisili v to, otroci se bolj zavedajo vseh mogočih pravic, probavajo mnogo več vse čez meje vseh dobrih okusov. Sama poznam bore malo zanemarjenih otrok, pa zelo veliko razvajenih. Morda je res nekaj na tem, da razvajeni starši vzgojijo zanemarjene otroke in obratno, ker ljudje radi hodijo v skrajnosti in radi počno točno obratno od tistega, kar se je njim dogajalo, saj se jim to zdi edino sprejmljivo, preveč vidijo slabo plat njihove vzgoje, da bi zmogli najti srednjo pot.  ni pa vedno to nujno, sploh ni nujno. Odvisno od vseh možnih dejavnikov - osebnostnih in okoljskih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zanemarjeni/razvajeni otroci!
18.8.2008 19:15:07   
lenika
Jaz bi se kar strinjala s tem, ker razvajen človek je tako razvajen, da je egoističen in lahko gleda samo nase in ne na druge, zanemarjen pa se trudi na vse načine, da ne bi bilo enako z njegovimi otroci in jim nudi vse in še veliko preveč.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zanemarjeni/razvajeni otroci!
19.8.2008 8:59:53   
bejbi3
Gina, saj razvajeni otroci so tudi zanemarjeni. Starši jih zavirajo v njihovem razvoju, onemogočajo ga, to enako neka vrsta zlorabe.

Zato sem jaz tako vesela Juula, ki jasno pove staršem : poskusite z resnico, ne igrajte vloge, dajte od sebe tisto, kar je pristno, lahko ste malo negotovi (saj tako najlažje raziskuješ). Predvsem pa postavlja starše v ospredje pa ne kot kralje, ampak kot glavne in odgovorne za vzdušje. Pogoj za uspešno interakcijo med obojimi pa je spoštovanje otrokove integritete.  

Naše otroštvo gotovo vpliva na to interakcijo. Kako je res odvisno od raznih dejavnikov. Vse variacije so možne. Lahko odreagiraš čisto kontra (kot  ali ponoviš enake napake, lahko celo v enakem obdobju. Zato moraš prečistiti svoje otroštvo in biti ves čas pripravljen na raziskovanje oz. biti pripravljen uzreti otroka. In biti odgovoren in glavni.  

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zanemarjeni/razvajeni otroci!
19.8.2008 13:20:26   
Balerina
Jaz pa mislim da moramo predvsem sami  sebi priznati da delamo napake. Jaz delam približno po principu otroka je potrebno crklati, vendar pa ga še posebej zato ker ga imam rada učim kje so meje. Seveda mu ustrežem če me kaj prosi ne pustim pa da sem njegov postrešček, mami to mami uno. Seveda pa tudi jaz včasih kaj prosim in to z prosim ali lahko .... (prineseš nekaj) ker želim da ve da se ljudem ne ukazuje pač pa se lapo reče.  Učim ju samostojnosti vendar hkrati tudi da sem vedno pripravljena pomagat če ka ne gre ne pa če se jima ne lubi.  Mislim da moraš včasih otroka pustiti da kaj proba sam in da mu ne preprečiš vseh poskusov, otrok pa mora tudi nositi potem določene posledice, seveda vse to letom primerno.
Primer: 2 letnemu otroku ne boš dal nož v roke in nareži si sam meso, 10 letnemu pa tudi morač pustiti da si meso reže sam saj enkrat se pa tudi mora naučiti.


En boljših ''nasvetov'' mojih staršov je bil: nikoli ni tako hudo da nama nebi mogla zaupat, bomo skupaj že poskušali popravit.
No in to mi je dalo tud zauanje da če nekaj ne poskusim ne vem ali lahko naredim ali ne, včasih pa se kaj ponesreči, iz tega se učimo, in sem točno vedela da imam starše ki mi bodo pomagali.

To upam da bom uspela tudi pri svojih otrocih da bodo vedno vedeli da se lahko na naju z možem zanesejo.

(odgovor članu bejbi3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?