|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev po Histeroskopiji
8.9.2015 13:14:59   
Lanika007
Lepo pozdravljeni vsi obiskovalci tega foruma! user posted image

Tudi midva z možem si zelo želiva družine, zato sva se po 2 spontanih splavih odločila, da spet poskusiva. Moja diagnoza je srčasta maternica s pregrado, oba SS sem imela v 2. mesecu nosečnosti (7. in 10. teden)
Po zadnjem SS je ginekolog predlagal, da pred ponovno zanositvijo opravimo Histeroskopijo, pri kateri bi odstranil del pregrade. Tako sem poseg prestala v mesecu juniju 2015.
Počakala sem na prvo menstruacijo po posegu, nato je čez mesec prišla še druga. Zatem mi je ginekolog predpisal hormonske kapsule Utrogestan (2x200mg/dan, vaginalno) za 10 dni.Pojasnil mi je, da kapsule pomagajo maternico pripraviti na nosečnost. 2 dni po prenehanju vstavljanja kapsul sem dobila menstruacijo, tako da sva ta mesec (3. mesec po Histero. spet na delu).
Priznam, da sem se šele ta mesec sprostila in si rekla "ko bo, pač bo", vendar si ne moreva pomagat, da ne bi vsak mesec nestrpno čakala ali je uspelo.


Predvsem me zanimajo vaše izkušnje, koliko mesecev po Histeroskopiji ste zanosile? Vem, da je prehitro, a počasi izgubljam upanje user posted image


Hvala in LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanositev po Histeroskopiji
10.10.2015 22:51:27   
alleya
Pozdravljena, lanika007

sicer ti žal ne morem odgovoriti na tvoje vprašanje, ker nimam takih izkušenj, me pa vseeno zanima v zvezi s histeroskopijo ... kako so ti ugotovili, da imaš težavo v maternici?
Si na kakšnih postopkih ali poskušata zanositi po naravni poti?

Tudi za mano sta dva SS, eden po spontani zanositvi in drugi po postopku IVF. Pa me zanima, kako poteka določanje oz. odločanje za še kakšen drug poseg.
In pa, koliko si stara, če smem vprašat? Menim, da je pri meni morda kak podoben razlog, zakaj nosečnosti ne obstanejo...

Nikar ne obupaj, morda, se je v tem času že kaj zgodilo in si že user posted image user posted image

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zanositev po Histeroskopiji
11.10.2015 19:34:53   
Lanika007
Pozdravljena!

Da so sploh ugotovili, da imam maternico srčaste oblike s pregrado je bilo po prvem SS, saj so iskali vzrok neuspele nosečnosti.
Nato so mi opravili abrazijo maternice, vendar pregrade niso odstranili in me pomirili z besedami "saj bo naslednjič vse v redu".
Tako sem po 5 letih ponovno zanosila po naravni poti in spet se je končalo s SS v zgodnji nosečnosti. Takrat sem dobesedno znorela in zahtevala dodatne preiskave in rešitev težave, saj se mi je zdelo, da sta 2 splava preveč za mojo starost (prvi pri 20ih, drugi pri 25ih letih).


Za histeroskopijo se nisem imela kaj preveč za odločati, saj je bila edina možnost. V bolnišnici so me po drugem SS odpisali z besedami "žal nam je, ampak ne boste mogla donositi....rešitve nimamo." Mislim, da to eni mladi ženski ne bi smel reči nihče! Pa da ne govorim, da so me 5 dni pustili v popadkih, da sem mislila da si bom od bolečin vse lase populila. Šla sem po drugo mnenje in tamkajšnji ginekolog se je odločil za histeroskopijo (najprej diagnostično - samo pogledajo v notranjost maternice z mikro kamero, po možnosti pa po potrebi še kirurško - odstranijo pregrado). Meni so opravili oboje. Si pod splošno anestezijo kako urco, potem še isti dan greš domov, če je vse ok. Krvavitev po tem traja pa cca. nekaj dni, približno tako kot menstruacija, le napihnjena si bolj. Ni res nič hudega. Po posegu mi je ginekolog določil, da moram v roku 6 mesecev zanosit po naravni poti, sicer bomo ukrepali dalje. Sedaj je minilo že 5 mesecev od posega in še vedno nama ni uspelo :( Sem kar obupana že, priznam!

Pri meni je vzrok pregrada - plod se vedno "prime" oz. oplodi na pregradi, ki je slabše prekrvavljena kot ostali del maternice in z rastjo plod rabi vedno več dotoka krvi, česar pa ima vedno manj, zato prej ali slej odmre. Pri meni je v obeh SS šlo za odmrtje ploda (brez utripa sčasoma). Ker sem prestala delno odstranitev pregrade sedaj ne razumem zakaj ne morem zanositi, saj sem v preteklosti zanosila brez težav. Je pa res, da priporočajo delno odstranitev pregrade kot v celoti, saj lahko maternica izgubi oporo in med nosečnostjo zaradi širjenja poči.




(odgovor članu alleya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?