|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zavračanje hrane - na pomoč!
9.5.2005 8:49:13   
Žana04
Pišem v upanju, da se bo našla mama, ki ima ali je imela podobne težave in mi bo znala svetovati. Doma smo že obupani, saj naš 10-mesečni sinček noče in noče goste hrane. Z uvajanjem slednje smo začeli pri 5-ih mesecih, postopoma, kot svetujejo.

Sin je zavračal gosto hrano praktično od začetka, problem pa se je zaostril po prehladu januarja, ko smo mu morali dajati antibiotik. Imel je sicer obdobja, ko je več jedel, toda še vedno bistveno manj kot njegovi vrstniki.

Vem, da otroke ne smemo primerjati med sabo, toda ne morem razumeti, da so med njimi tako velike razlike. Zdravnica pravi, da imamo neješčega otroka in da se moramo s tem sprijazniti, nam pa ni jasno, kako lahko poje tako malo (v najboljših dnevih 150 ml hrane:zmeden:). Nikoli (res nikoli!) ne odpre sam ust, temveč mu moramo žličko vedno potiskati v usta.

Sedaj povzročajo probleme tudi zobki, saj prihaja kar šest zobkov skupaj. V zadnjih dneh se praktično samo doji, s tem, da se tudi doji bolj po "kavbojsko", saj je preveč nemiren, da bi 10 minut mirno ležal in jedel.

Kaj lahko naredimo, kako naj otroka navadimo na gosto hrano? Čez slaba dva meseca grem v službo in bojim se, da otrok do takrat ne bo jedel normalno.:(

Kako ste v zadnjih mesecih nadomeščale dojenja z obroki goste hrane? In koliko so vaši otroci pojedli pri posameznih obrokih (res 200 ml, kot piše v revijah, knjigah, itd.)?

Naj omenim še to, da smo po kilogramih na spodnji meji, smo pa precej dolgi in imamo dobro kri.

Že vnaprej hvala za nasvete in lep dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zavračanje hrane - na pomoč!
9.5.2005 9:39:40   
Tia27
Naj te malo pomirim, da je naša 14-letnica ista glede hrane.Pri 5 mesecih, ko smo začeli uvajati gosto hrano je še kar nekaj pojedla, vedno bolj je rastla, vedno manj bi ona jedla.Mi težavo neješčnosti rešujemo tako, da jo zamotim, dam ji telefon, kako zanimivo stvar, ne pa igračo, tud stekleničke začimb pomagajo, da se z njimi igra med hranjenjem.Dajem ji ponavadi tisto zajest kar ima pač še kr nekako rada,ne silim jo npr. z testeninami, ki jih ful ne mara.Imamo samo 4 zobke, in imamo problem, da noče grist in ji moram vso hrano spasirati, noče in noče grist, se ji kar zaletava.
Svetujem ti, da malčka ne silite, ker bo dobil po mojem še večji odpor, to je zgolj nasvet, nočem biti nekaj zdaj tu pametna, nimam s tem ravno izkušenj, mogoče ima katera drugačne izkušnje ne vem.Po mojem ko bo lačen bo že kaj pojedel, važno je da pije dosti, če že ne je toliko.Pri nas je tko en dan je super, drug dan pa bol zanič.
Jaz sem vse to prebrodila, vem kako je hudo ko kam prideš pa ti rečejo kakšen suhec je otrok, pa sem jo "filala", ne na silo; sam da je jedla pa karkoli, sedaj sem nekak uspela, da ima pri 14-mesecih 9,30 kg, ampak je kar dolga.
Upam da sem ti kaj omilila skrbi, vem kako je pri teh naših lumpkih, želim ti da bi začel tvoj lumpek papat z veseljem, kar si sama pri sebi najbolj želim.Pozdravček

(odgovor članu Žana04)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zavračanje hrane - na pomoč!
9.5.2005 10:05:38   
karmy
naša 14-letnica :zmeden::zmeden: si misla 14 mesecev stara? :zmeden:

(odgovor članu Žana04)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zavračanje hrane - na pomoč!
9.5.2005 10:36:21   
Tia27
hahha, sory 14-mesečnica, sory8)saj ne vem kaj bi bilo bolje 14 mesecev al 14 let, se opravičujem, 14 mesecev ima.

(odgovor članu Žana04)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zavračanje hrane - na pomoč!
9.5.2005 15:51:05   
Žana04
Joj, hvala Tia, res si nas pomirila. Mislili smo, da smo edini s takšnimi težavami.

Edino eno težavico več imamo: sinček noče niti tekočine. Zavrača torej vse, kar ni mamino. Upamo, da bo boljše v jaslih, ko bo videl jesti in piti vrstnike.

Upajmo na vse najboljše, pa veliko sreče tudi tebi in tvojemu sončku. LP

(odgovor članu Žana04)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zavračanje hrane - na pomoč!
9.5.2005 21:59:25   
Tia27
Ja sem slišala, da začnejo bolje papati, ko so med drugimi otroci, ko tud druge vidijo, mi zaradi tega tud kdaj pri kakšnem njenem vrstniku kosimo, oziroma koga povabimo k nam, veš ni slaba ideja.Pozdravček

(odgovor članu Žana04)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?