|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zmrzovanje kašic
8.3.2007 13:10:51   
trinityslo
Zdravo!
Sem mamica dvojčkov in bi jima rada dala za papat čim več doma pri0pravljene hrane, vendar včasih preprosto ne utegnem pripraviti kaj svežega in sotem me rešujejo fruteki, al pa kaksno sveže sadje. Samo bi jih res rada navadila tudi na zelenjavo, ki pa potrebuje vec casa za pripravo. Ka mi lahko katera pove katera zelenjava in sadje se lahko zmrzujeta. Kaj potem zelenjavo samo skuhate in spasirate al dodate se kaksno prilagojeno mleko zato da je stvar bol redka? Mal pomoči prosim, sem nova pri teh zadevah user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zmrzovanje kašic
8.3.2007 14:10:13   
rožica3
POZDRAVLJENA.

EVO TUDI JAZ SEM IMELA PRED KRATKIM ISTI PROBLEM .TUDI SAMA IMAM  7 MESEČNI PARČEK IN ŠE ENO 7 LETNO PUNČKO. VSE SKUPAJ MI VZAME VELIKO ČASA,ZATO SEM TUDI SAMA NAKUHALA VELIKO KAŠIC IN ZAMRZNILA. PRED 3 DNEVI PA SMO BILI  NA CEPLJENJU IN MI JE ZDRAVNICA SVETOVALA NAJ PAČ KUHAM SVEŽE PRIPRAVLJENO HRANO.NO IN POL SEM ŠLA V TRG. KJER MI JE MESAR DRŽAL PRIDIGO O ZDRAVI PREHRANI ZA DOJENČKE. IN SEM DANES LEPO SKUHALA KOS TELETINE ,MEŠANO ZELENJAVO ,JUŠNE KROGLICE IN VSE LEPO SKUHALA V EKONOM LONCU IN JE BILO VSE KUHANO FUL HITRO,TAK DA MAM HVALA BOGU TA PISKER -SICER KAKIH 14 DNI SPOSOJEN OD MAME.GA NE VRNEM ,KER JE SUPER.
NO POL PO VSEM TEM PA SE TUDI VPRAŠAŠ ,KAJ JE ŠE DANES SPLOH ZDRAVO. GLEDE NA ČVEKANJE Z MOJIMI KOLEGICAMI VOZIČKARICAMI KUHAJO SPROTI SVEŽE. PAČ VZAMEŠ KAŠICO ZRAVEN ,KO GREŠ VEN ,V SILI PA TUDI KUPIM SADNO KAŠICO OSTALE NE, AL PA KAKO BANANO. TUDI CENOVNO SE BOLJ SPLAČAT.KAŠICE SO DRAGE .

KO KUHAN STA MALADVA V STOLČKU PA ME GLEDATA,GLODATA KEKS,ZRAVEN ŠE VSE POSPRAVIM, SESAM ,. MALO JU NOSIM,MALO
ENEGA ,MALO DRUGEGA. .SAJ GRE VSE MALO DOBRE ORGANIZACIJE PA BO ŠLO.

PA LEP POZDRAVČEK VSEM SKUPAJ LEPO KUHAJTE.

< Sporočilo je popravil rožica3 -- 8.3.2007 14:13:50 >

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zmrzovanje kašic
8.3.2007 14:16:45   
rožica3
JA SEVEDA ,ZELO RADA IMATA ZA ZAJTRK KAŠICO IZ KOMPOTA -BRESKVICE ,SLIVE, JE DOBRO ZA PREBAVO.

(odgovor članu rožica3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zmrzovanje kašic
8.3.2007 15:42:13   
Baucka
Imam sreči, da v prtljičju živi moja mama, tako da skuha juho za vse. Vzamem to juho, dam v njo zmrznjeno zelenjavo in krompir in je kuhano v 10 minutah. Zakuham še rezance ali drugo zakuho in že jeva.  Sadje tudi kuham zmrznjeno in vržem eno jaboljko zraven. Če pa je hudo lačna ali pa če kam gremo pa je vredu tudi kupljeno. Tako, da je vsega navajena in bo mogoče nato manj izbirčna. Zmrzujem pa kuhanega ne, ker mi ni všeč niti misel na to.

Najboljše je, da približaš jedilnik za vso družino user posted image . Juho kuhaš, vrži zraven kakšno zelenjavo. Dušiš recimo piščančje meso in pire. To lahko tudi user posted image je, pač dosoliš za vas kasneje. Sadje daš recimo sveže itd. Sadje in zelenjavo pa samo pretlači z
 vilico in bo super.

Jaz mislim, da je sadje in zelenjava tako hitro skuhana, da ni potrebe po zmrzovanju. Edino meso?


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu rožica3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zmrzovanje kašic
8.3.2007 21:00:49   
eya
Jaz sadja nisemnikoli zamrzovala, tudi zelenjave na začetku ne. Zdaj včasih zamrznem kako juhico-zelenjavno-mesno, tako za kak dan, ko nimam časa skuhat.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zmrzovanje kašic
8.3.2007 21:04:58   
trinityslo
ja punce, saj jaz to razumem da je najbolse da jejo sveze pripravljeno, samo ve ste v prednosti. Moja malcka sta stara komaj 5 mesecev in ne moreta jest raznik mesnih kroglic in piscanca, ker se preprosto nista dosti stara. Sta zelo velika in jima samo mleko ni vec zadostovalo, zato je pedijater predlagav da zacnemo jest sadnje in zelenjavo. Ko bosta zacela papat meso je tak logicno da bomo kuhal skupaj za celo familijo, samo glede na to da nimamo pri roki babic da bi kuhale je pri nas kosilo bol pozno in tud zanj si mores vsez mal vec casa.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zmrzovanje kašic
8.3.2007 21:26:19   
Billi
Ojla!
Jaz skoraj vsak dan sproti skuham. Ponavadi malo riža in en korenček, ali pa en krompirček, brokoli in korenček. Zelenjavo kombiniram različno, tako da dam včasih malo kolerabice ali pa bučke. Včasih to skombiniram z rižem ali pa s krompirjem. Moja user posted image   je kar lačne sorte in sem se že malo navadila na porcije. Približno pride na primer en srednje velik krompir in en velik korenček na porcijo. Včasih pa skuham riž z zelenjavo in če pride za dve porciji dam eno v hladilnik in je še za naslednji dan. Zgodilo se je tudi, da je prišlo za 3 porcije, pa sem dala eno v zmrzovalnik. Razlika je v tem, da tisto iz hladilnika samo pogrejem, tisto iz zmrzovalnika pa še enkrat prevrem. Res pa je, da je sveže pripravljen obrok kvalitetnejši od zamrznjenega, ampak včasih tudi zamrznjen pride prav.
Drugače pa s tem ni veliko dela. Riž in zelenjava sta kuhana v 10 minutah, krompir pa je mogoče malo dlje. Če je narezan na čisto majhne koščke je pa tudi hitro kuhan.
Upam, da sem ti kaj pomagala, da ti bo lažje z user posted image user posted image .
Lp!

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zmrzovanje kašic
8.3.2007 21:33:49   
Billi
Aja, še to.
Zelenjavo narežem na majhne hoščke, da je hitreje kuhana, potem pa zmiksam s paličnim mešalnikom. Ponavadi ne dodajam mleka, ampak razredčim s tisto vodo v kateri se je kuhala zelenjava. Pa pride ful dobrega okusa, čeprav je brez soli, sem tudi sama probala user posted image .

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zmrzovanje kašic
9.3.2007 12:12:05   
smeska
Včasih imam občutek, da tele punce (nekatere) sploh ne preberejo natančno vprašanja, ne govorimo o kuhanju (zanima jo, če je samo zelenjava skuhana ali naj dodamo še kaj mleka)... tudi jaz sem že kdaj spraševala, pa so odgovori čist neki iks, ali sem odgovorila čez nekaj časa, pa noben ne prebere... jao

Mogoče ti bom odgovorila:

- zelenjavo se lahko zmrzuje, razen krompirja, tudi če zakuhaš zraven riž, lahko daš zamrznit, mogoče so problem tudi kakšne druge stročnice (bo katera druga povedala)
- svetujem ti, da zamrznjeno hrano čimhitreje porabiš in nato dobro prekuhaš (nad 75 stopinj nujno, zaradi bakterij)
- pri mikrovalovki (kot za pogrevanje) je včasih težava, ker ta greje bolj na sredini in lahko na sredini kašica že vre ob strani je pa še hladna, zato priporočam štedilnik
- sadje vem, da se lahko zmrzuje, samo ne vem, katero se ne sme

< Sporočilo je popravil smeska -- 9.3.2007 12:17:01 >

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zmrzovanje kašic
9.3.2007 12:14:23   
smeska
Aja še tole:

- prilagojeno mleko dodaj v kašice, kos o odmrznjene, tudi mogoče maščobo, mlečne izdelke (kislo smetano)
- sama dadajam v kašice prilagojeno mleko, ker lažje poje (predvsem takrat ko je med zelenjavo krompir)

LP

(odgovor članu smeska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zmrzovanje kašic
9.3.2007 14:26:16   
Billi
Živjo!
Smeska, upam, da ni name letelo tisto prej, ker mislim, da sem kar odgovorila na vprašanje. Razen, če res ne razumem dobro vprašanja.user posted image
Drugače pa me še zanima, a že lahko daš kislo smetano 5-6 mesecev staremu otroku. Jaz razredčim, kot sem že napisala s tisto vodo v kateri se je kuhala zelenjava, razen če v naglici zlijem vodo stran... user posted image Potem pa dam prilagojeno mleko. Drugače mi pa ni preveč všeč, da ima vsaka hrana okus po prilagojenem mleku.
Poleg krompirja, mislim da tudi bučke niso dobre zmrznjene, ker se mi zdi, da zagrenijo.
Sadja ti pa res ni treba zmrzovat, ampak lahko kar svežega zmiksaš in je že kašica.



(odgovor članu smeska)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zmrzovanje kašic
9.3.2007 15:51:15   
smeska
Kisla smetana je mlečni izdelek, sama sem ga uvedla med sedmim in osmim mesecem. Drugače pravijo pediatri mlečni izdelki po osmem mesecu, če je pa otrok na prilagojenem mleku pa lahko malo prej (ker je prilagojeno mleko v bistvu kravje, razen če ni kaj posebnega Pregomin, Allernova ...). Pa maslo je tudi mlečni izdelek, eni to pozabijo.

Pač, kdaj boste uvedli vi, pa je stvar vaše presoje.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zmrzovanje kašic
9.3.2007 15:55:38   
smeska
Drugače pa res ni fajn, če ima vsaka hrana enak okus. Lahko dodaš samo vodo, v kateri se je kuhalo. Včasih, če sem vodo odlila in ponesreči odlila stran, pa sem dodala samo prekuhano vodo, pa pikec ni nič štrajkal.

Kasneje, ko lahko že je meso, pa eni kuhajo zelenjavo kar v juhci.

_____________________________

Vsaka mama je najboljša mama za svojega otroka.

(odgovor članu smeska)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zmrzovanje kašic
9.3.2007 22:57:10   
rožica3
OPROSTITE MAME?!

KAM DAJETE MLEKO V ZELENJAVO,ČE SEM PRAV RAZUMELA,NAMESTO VODE'.
ZAKAJ PA TO PRVIČ SLIŠIM,PA ŽE MAM ENO  VELIKO PUNČKO DOMA.
LAHKO ,KAJ VEČ O TEM?
PRVO HČER SEM DOJILA  DEVET MESECEV  NI HOTELA NIČ DRUGA JEST,ZATO MI JE ZDAJ VSE MALO NOVO.

(odgovor članu smeska)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zmrzovanje kašic
11.3.2007 8:16:42   
smeska
Glede mleka v zelenjavi:

Skuham zelenjavo in ko je kuhana, ter spasirana, dam notri malo prilagojenega mleka  - 30ml ali 50, pri špinači sem dajala več.

Tudi v reviji, ki je posebna izdaja mame, so recepti, kjer se v zelenjavne kašice dodaja prilagojeno mleko.

Na začetku je moj pikec jedel zelenajavo samo na ta način.

_____________________________

Vsaka mama je najboljša mama za svojega otroka.

(odgovor članu rožica3)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zmrzovanje kašic
11.3.2007 14:06:05   
trinityslo
smeska, najlepsa hvala za odgovor. Sem že mislila da sem napisala neraumljico vprašanje, ker odgovori ki sem jih dobila res niso bili vredni naziva "odgovor". Mogoce samo za v premislekostalim udeleženkam tega foruma: Ringaraja Forum je meni res odlična stvar in mi je dostikrat pomagal, mojim kolegicam tudi, samo nekatere memice res nimamo časa cele dneve sedet za monitorjem in si želijo odgovor na vprasanje ki ga stavijo in ne 20 ali vec postov v katerih ni enega koristnega nasveta. Tudi branje postov zavzame nekaj časauser posted image .   Zato naslednič premislite kaj je bilo vprašanje ali boste spoh odgovorile.
Pa rez zamere ....... user posted image

(odgovor članu smeska)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Zmrzovanje kašic
13.3.2007 22:04:28   
dalia
Nobena ni napisala,da se banane ne sme zamrzovati!
Drugače pa tudi jaz dodam prilagojeno mleko tako v sadne,kot tudi v zelenjavne kašice.In mali poje vseuser posted image

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Prvih 60 sekund življenja
video
V prvi minuti po rojstvu se zgodi veliko prelomnih stvari. Katerih? Poglejte si v videu.




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?