|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a je to uredu?
9.9.2005 16:01:30   
hugolina
Oj!
Danes sva stara dva tedna. Ob prihodu domov sva imela še nekaj težav z dojenjem (ni bilo ravno veliko mleka) ampak sva se trudila in glede na to, da je ob prvem obisku babice dobil 100g, sem dobila voljo in se trudila naprej. Sedaj je mleko nekako zalavfalo, ker malemu kar teče iz ust in jaz vsa blažena, me je pa šokirala teža. In sicer v treh dneh se je zredil samo 60g in plus tega ga je tehtala po obroku (no ene pol obroka mogoče).
Ali je možno da ta teža tako niha, ali mogoče moje mleko ni to kar bi moglo biti?
Ful mi je težko, ker bi resnično rada dojila. Tolaži me edino dejstvo, da mali ponoči 6 ur spi, ampak me še vedno skrbi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   a je to uredu?
9.9.2005 16:35:13   
Anonimen
Manj se boš sekirala, lepše bo.
Nič ne skrbi. Dokler lepo spančka, papca, lula, kaka bodi zadovoljna. Ko prideta v posvetovalnico vama bo pediatrinja lepo vse razložila. Do takrat pa ga lepo cartaj, doji, misli na vse lepe trenutke, ki jih sedaj doživljata in jih še bosta.

Vsak čas se ti bo lepo nasmehnil, pomigal z rokico, te objel..vse to in še več lepega bo.
Sam na sitnosti pa ni potrebe misliti, dokler se slučajno ne bi pojavile. Ampak dvomim!

(odgovor članu hugolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   a je to uredu?
9.9.2005 16:35:33   
špelica
Mislim, da je meni rekla patronažna, da pri tako majhnih je povprečje 50g na dan. Sicer pa, če ponoči spi, pomeni, da ni lačen, ker bi se sicer zbujal!

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   a je to uredu?
9.9.2005 17:25:54   
PBJ
Ne obupat, kar pogumno naprej. Trije dnevi še ne povejo vsega.

lp

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   a je to uredu?
9.9.2005 21:38:49   
Anonimen
Zakaj pa ga tehtaš vsak dan? Ti je tako naročila patronažna sestra?

Jaz bi na tvojem mestu opustila tehtanje. Če bo mali lačen, ti bo to itak pokazal. Tehtnica ne more pokazat njegovega občutja. Saj so tudi pri tebi dnevi, ko poješ ogromno, pa si še kar lačna in lačna in lačna in bi še jedla. Tega ti tehtnica ne bo pokazala.

Če te teža resnično zanima, ga raje tehtaj vsak drug dan. Takrat se bo bolje videlo, koliko se je zredil. Pa tudi ti boš manj obremenjena.

(odgovor članu hugolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   a je to uredu?
10.9.2005 9:21:16   
simona2
Pozdravljena Hugolina, jaz sicer Maše še nisem tehtala po odhodu iz bolnice (sedaj je stara 1 teden in 2 dni) vendar se mi zdi, da ni ravno veliko pridobila na teži, tako, da bom prosila patronažno, da v ponedeljek prinese tehtnico, da se stehtava. Tudi meni ful pije in mleko kar teče samo tako hitro zaspi in tako trdno, da jo pol ne morem skoraj več zbudit, da bi pila. Podobno kot tebi tudi meni spi po 5 ali 6 ur ponoči, pa še podnevi ful veliko spi in res ne vem kaj naj naredim ali jo budim ali kaj? Je pa res, da tudi ful veliko lula in kaka, mogoče je tudi to kaj povezano s težo. No upam, da se bo vse uredilo in da bodo najini oziroma naši malčki lepo napredovali in da bo dojenje uspešno. Če ima še katera takšne težave se priporočam za kakšen nasvet.

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   a je to uredu?
10.9.2005 9:47:36   
Abby
Pridobivanje teže ni enakomerno. Če bi res rada dojila, potem vztrajaj pri dojenju. Če se bojiš, da je mleka premalo, pač pogosteje pristavljaj. Res je to zelo izčrpavajoče in naporno, je pa zato nagrada neprecenljiva. Meni so pri hčerki na vsaki kontroli dojenja (tedensko!) natehtali premalo popitega mleka in mi govorili o aptamilu, ampak se nisem dala in sem poskušala vse sorte, celo v skodelico sem lovila mleko, ki se je izcejalo med dojenjem na drugi dojki, in ga deklici dajala po žlički. Pa se je uredilo in nikoli ni niti poskusila aptamila. Pri fantku pa teh težav ni, on pa sesa kot za stavo in se redi kot pujsek.

Le brez skrbi. Če je volja, je pot.

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   a je to uredu?
10.9.2005 10:03:20   
Jessy
Brez veze se obremenjuješ s tehtanjem. Meni je patronažna rekla samo to, da do prve posvetovalnice mora dobiti najmanj 500g. Ker sem imela občutek, da mi premalo poje, sem jo tehtala samo pred podojem in po njem, da sem videla, koliko mi je pojedla. Tehtanje njene teže pa sem opravila 3x v razmaku petih dni, potem sem pa nehala.
Od prihoda iz porodnišnice in do prve posvetovalnice (pred dvema dnevoma) je pridobila 1220g.
Nič ne skrbi, le uživaj, pa bo vse ok! Dokler ti lepo spančka, očitno zadosti poje.

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   a je to uredu?
10.9.2005 16:13:13   
hugolina
Punce hvala za tolažbo in vzpodbudne besede.

Ja, ravno to me bega, ker takrat ko mleka ni bilo dovolj se je redil, sedaj pa ko teče, pa tako. No, saj sva se s patronažno zmenili, da mi ga bo drug teden še enkrat stehtala, pol bova pa videli. In ravno zato, ker je nekaj omenila flaško, sem še bolj iz sebe. Resnično si želim dojiti in bom vztrajala.

Je pa ravno tako kot pri tebi simona: aktivno pije kakih deset minut, potem pa samo drema in ga je treba stalno vzpodbujat. Tko da se mi zdi, da vse skup ni nič.

Ga pa pristavljam na dve uri, ker prej ni v dojki dovolj in samo cuclja.
Joj, resnično upam, da bi nama uspelo. Saj baje so krize preden res tekoče zalavfa. Pa tako lepo se je začelo

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   a je to uredu?
10.9.2005 17:54:10   
simona2
Ma jaz verjamem, da nam bo uspelo, druge ni. Treba je vstrajati in se potruditi, res pa je, da otrok ne more biti oziroma ne sme biti lačen. Samo veš kaj mi je čudno, da ne joka in tako pokaže, da je lačen, morda pa le dovolj dobi. Ne vem res nisem pametna v tem primeru. Jaz komaj čakam patronažno v ponedeljek ali torek, da se malo stehtamo, da vidimo, kaj in kako.

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?