|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 8:37:11   
mala maja
user posted image user posted image user posted image

res sem jezna, razočarana in besna. Hiška napol razkopana, kmalu dobiva kuhinjo, notranja vrata pridejo jutri midva pa še brez fasade(ker ne morejo končati ker ni oken), brez oken in vhodnih vrat, brez položenih ploščic, seveda tudi brez položenih laminatov, čeprav je vse doma. Dejansko se noben ne drži rokov.user posted image

Samo dve izjemi sta obstajali vodovodar in električar.user posted image  In zakaj morajo ostali nateg****, pišuka sej jim plačaš delo, potlej se pa tako obnašajo kot bi bil zadnja smet na svetu. Pa nej rečejo da ne morejo narest in pač poiščeš drugega.user posted image


Tko mal sem se sklašljala, čeprav mi ni nič lažje.user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 9:04:59   
Splet.Ka
Mi smo sicer urejali (stolkli, kar se je dalo in naredili na novo) samo stanovanje. Ampak ko smo opazovali prijatelje, kako tratijo dopust za dogovore z delavci, ki jih preprosto ni in bodo prišli "drug teden v torek zjutraj", smo se odločili, da naredimo drugače.

Vsa obnovitvena dela v stanovanju (podiranje sten in njihovo prestavljanje, obnova in prestavljanje vodovodov, brušenje in lakiranje parketov, novi ometi in beljenje, nove ploščice, popolnoma obrnjena kopalnica, nova vrata, nova okna, obnova in premikanje električne napeljave) smo zaupali eni firmi. To je bila ena najpametnejših odločitevuser posted image .

Seveda tega ne bi naredili, če bi bilo veliko dražje kot posamezni izvajalci posebej. Ampak na naše presenečenje v ceni ni bilo bistvene razlike. DOgovorili smo se samo, kaj natančno želimo, vse so nabavili, uredili in si uskladili oni sami. In dogovorili smo se za rok, do katerega mora biti vse urejeno. Tudi nekaj pripomb (mini reklamacij) je bilo enostavno rešiti.

Jaz vseeno upam, da se bo pri vas tudi čim prej uredilo!

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 9:13:49   
frutka_
Ne, ne držijo se. Za majstre teče čas po drugih zakonitostih. Ko se s kom pogovarjam in mi reče da bodo do takrat in takrat gotovi jaz samo z roko zamahnem...user posted image  ker vem da ne bodo fertik.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 9:16:08   
biba77
Tako kot pravi Frutka.
Mi smo na zacetku bili zelo prijazni in potrpezljivi, zdaj pa ze vemo. Najslabse, kar lahko reces mojstru je: Saj se nam se ne mudi.user posted image
No, nam se res ne mudi, ampak vseeno ti gre na zivce, da se ne drzijo dogovorjenega.user posted image


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 9:25:24   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: biba77

Tako kot pravi Frutka.
Mi smo na zacetku bili zelo prijazni in potrpezljivi, zdaj pa ze vemo. Najslabse, kar lahko reces mojstru je: Saj se nam se ne mudi.user posted image
No, nam se res ne mudi, ampak vseeno ti gre na zivce, da se ne drzijo dogovorjenega.user posted image



midva sva tudi velikokrat rekla, sej se nama ne mudi, ko so se opravičevali, da recimo tkoj naslednji dan ne morejo priti. In sedaj sta dva meseca na okoli mi pa se nismo prmaknili za milimeteruser posted image , razen kot sem napisala pri vodovodni in električni napelavi.user posted image user posted image  In tudi ajz zamahnem z roko, sej ne bodo prišli amapk po dveh mesecih pa že nekako računaš da bo nekdo prišel na okoli.user posted image

Večino dela je potelj mož kar sam naredil ker drugače bi bilo še labše.user posted image  

spletka verjetno je res najbolje zaupati eni firmi, ampak midva nisva nobene poznala, razen ene. ta je pa pila za cca 20 % dražja, kar pa je na koncu naneslo lep kušček denarja.



(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 11:12:41   
sazi
Dejansko se noben ne drži rokov.

Ja, zelo težko se najdejo taki, ki se rokov držijo.
Lani poleti naj bi začeli z deli na hiši kupljeni v 3.p.dg.fazi in smo razmišljali o selitvi letos spomladi. Pa naju je že prvi mojster za 2 meseca "nategnil" in tako dalje. Zdaj bomo veseli, če bomo do novega leta notri. Pa ni sao to, da zamujajo. Pri nas se je en mojster za knauf v zemljo udrl. Ko bi moral priti, sem ga čakala tam, klicala... Še en teden po tistem non stop - ni dvignil telefona, pa smo bili za vse zmenjeni. POtem sem na vrat na nos našla drugega, ki pa seveda ni imel takoj časa, ampak je naredil dokaj kmalu. In tako se stvari vlečejo.
Sem se že zavnaj nazaj sprijaznila, ker res ni vredno se živcirat. Narediti ne moreš dosti. Da vse naredi ena firma, bi tudi naju prišlo precej dražje, tako da to žal ni bila varianta.

Pa želim, da se vam vse kamlu poide in se čimprej vselite.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 11:22:52   
Pauline
Vsa obnovitvena dela v stanovanju (podiranje sten in njihovo prestavljanje, obnova in prestavljanje vodovodov, brušenje in lakiranje parketov, novi ometi in beljenje, nove ploščice, popolnoma obrnjena kopalnica, nova vrata, nova okna, obnova in premikanje električne napeljave) smo zaupali eni firmi. To je bila ena najpametnejših odločitev .


Tudi pri nam je bilo tako....ena firma, s celotno ekipo delavcev nam je vodila pozidavo. Če bi se še enkrat odločala, bi enako naredila.......v ceno se nisem spuščala ( ali so dragi ali ne )...mi je bilo bolj pomembno, da smo v dogovorjenem roku not.....in smo biliuser posted image .

_____________________________

Jeziti se, pomeni kaznovati sebe za neumnosti drugih.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 11:47:04   
Felicita
ja, mi ko smo zidal smo tut najel projektnega vodjo (al koordinatorja), pa nej ma on sive lase kdaj in kako bo narjen... mi smo mel samo končni vselitveni rok, ki ga niso zamudil niti za uro, tko da samo kapo dol in user posted image pa tut na splošno manj sivih las - ker nam je isti človek (oz. firma) naredu vse od aritekturnega načrta do zaključnega beljenja pa še laminat nam je položu... u glavnem, pomoje škoda cajta, dnarja in živcev za nategovantske obrtnike oz. 'mojstre'. 

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 11:48:56   
mala maja
punce keramičar se je prikazaluser posted image user posted image user posted image , zdej pa še malo pojamram čez dobavitelja in monterja oken. Mogoče se tudi on čudežno prikaže.

Se splača malo pojamratiuser posted image user posted image user posted image , očito tale RR prinaša srečo.user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 13:00:43   
lunca77
Ne.user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 16:09:35   
lotoska
No mi smo se v začetku maja zmenili z enim zidarjem iz ulice, da pride "naslednji teden". September je že, pa ni še prišel user posted image .

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 18:06:25   
Dadi
Ne zakaj bi pa se? Če lahko delajo na več mestih hkrati pol pa tu in tam malo sfalijo z datumiuser posted image user posted image ...Tudi mi imamo tako izkušnjo in so nam klet dokončali namesto 17.8....šele 1.9....pa še isti dan so nekaj zasuvali..user posted image user posted image

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
11.9.2008 22:08:26   
katjandraž
Ne, ne držijo, ker vejo, da jih je premalo in jim dol visiuser posted image . Bodo šli pa drugam delat.
Samo dve izjemi sta obstajali vodovodar in električar.
Isto, no, pa še za okna in knauf sta bila ok. Keramičar nas pa najbolj nateguje od vseh. Pride, ko pride, če pa ne pride, pa tud telefona ne vzdigne. s tem je povezan parket, pa mizar ne more natačno zmerit, dokler ni parketa ... Never ending story. No, upam, da se do začetka novembra za nas le srečno končauser posted image  in se selimo.

Kar se pa firme tiče, kjer ti vse naredijo, skoordinarjo ... Na začetku sva en inženiring vzela, nam je naredil gradbena dela ipd, pa je bilo ful drago. Ko smo bili zmenjeni, da nam streho naredijo, sva ugotovila, da je več kot 20% dražje, če nam oni delajo in smo jih totalno skenslali. Takrat smo začeli majstre iskat ene po enega in zdaj smo, kjer smo. Keramičarju sva rok postavila, do kdaj mora končat, upam, da bo kaj zaleglouser posted image .

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
12.9.2008 7:48:33   
mala maja
nam bi pa do 15.9 morali pripeljati okna in noben še pomerit ni prišel vhodnih vratuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Okna je pomeril vrat pa neuser posted image user posted image  in očitno ne bodo do 15.9user posted image  In tip za fasado bo spet norel, ker mora tolk drago plačevati fasado....

Joj kaj vse mu anredim če se  če se do ponedeljka ne nariše pri nas. Res, ker tole gre pa že čez mero dobrega okusa, da na okna čakaš skoraj 3 mesece. user posted image

Zgleda da je tale zidava res  never ending storyuser posted image user posted image

Pa hvala za tolažbo, čeprav ni nič spodbudna, amapk vsaj ne sekiram se več tolk in se namesto ob treh zjutraj zbuam ob petihuser posted image user posted image

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
12.9.2008 7:49:49   
Drnula
Midva sva z majstri imala srečo. Vse je teklo tekoče, zamud ni bilo. Naredili so kar smo se zmenili, za kolikor smo se zmenili in ob času. Vsi. Sicer so imeli majstri tudi svoje muhe, ampak dobro ...

Res je, da sem bila v tistem času na porodniški in sem zelo intenzivno skrbela za vse to in jim tudi običajno na terenu vse pokazala ... skratka točno so vedeli za kaj gre in tudi ceno je bilo tako lažje določiti. Tudi vsak je vedel, da sva resna in da rabiva in dokaj natačno sva tudi določila kdaj bova rabila. Še nekaj, v zvezi z zadnjim ... res je, da so naju jemali tudi v naprej, vrivali pred drugimi. Ker so bile vse rečii dorečene, brez vprašanj kaj pa še to in oni .. kako si on to predstavlja ... vedeli so, da ne bova odlašala, ker sva bila vezana naroke in vedno imela v igri po par majstrov za določnoe reč  ... bilo jasno da rabiva takrat kot rabiva in če ne bo on bo zagotovo nekdo drug. Od izkopa do vselitve je bilo 8 mesecev.

Zdaj, ko nisem na porodniški in ne skrbim za stvari, ki jih morava še dokončati zdaj tako intenzivno kot prej, sva na tem, da se pogovarjava za izdelavo ceste in robnikov že celo poletje. Kadar se zmenimo z delavci da se dogovorimo o vseh podrobnostih in ceni pride kaj vmes in se preloži do nadaljnjega. Dokler spet midva ne kličeva in .... jovo na novo.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
12.9.2008 7:53:56   
Drnula
Glede na opozorila o majstrih sem to zadevo vzela še posebej resno.

Vedo sem precej časa v naprej preverjala če je še vse tako kot je treba, če so kake spremebe, če moramo še kaj narediti  ... kar pomeni, da sem jih vedno v naprej precej klicala, organizirala in zagotavljala da bo vse kot je treba.
Zato sem se mnogokrat spraševala kako delajo hišo tisti, ki niso na porodniški.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
12.9.2008 8:07:18   
Sulfinija
MIdva živima v bloku in sma z majstri do sedaj imela resno srečo.Kopalnico so naredili v roku enega tedna.Sedaj naju čaka prenove kuhinje,jedilnice in bo spet šlo vse eno za drugim.Vsaj upam,...da nas naju ne bojo z,.....in bo šlo vse lepo kot je šlo pri drugih delih.Edino notranja vrata slovenijalesa sma čakala leto dni user posted image .

LP Mojcauser posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
12.9.2008 11:00:22   
Mijavček
Ne, ne držijo se user posted image .

Čeprav že v štartu vejo, da jim ne bo zneslo, vseeno nočejo rečt, ker potem greš iskat drugega. Tako pa čakaš tega k zmešan.
Sej če bi človk večkrat hišo delal, bi se naućil.... jaz bom drugič kar dala pogodbo za podpisat s penali za zamudo. Pa da vidmo, kdo jo bo hotel podpisat user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
12.9.2008 11:04:07   
honey
Ne, ne držijo se. V najboljšem primeru te "nategnejo" za 3 dni - minimalno. Drugače ti pa predlagam, da bodi tečna. Npr. dogovorjena si z mojstri za čez 3 tedne, da pridejo. Pokliči jih 14 dni prej, če velja. Pokliči spet čez 1 teden, pa 1 dan prej, pa če jih ni tisti dan, takoj pokliči in tako naprej. Ker drugače te res nategujejo v nedogled.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
12.9.2008 13:46:30   
LoCa
hja, js sm samo 1x v lajfu doživela, da se je človek držal roka. zmenjeni smo bili v soboto ob 8ih in je prišel do sekunde točno. 15 minut prej sem ga čez balkon vidla, je šou na kofe.
ostali pa so bli beda od bede. kot da živim za to, da oni pridejo pač akdarkoli...

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
12.9.2008 16:16:11   
~Biba~
je izjavil en mojster :" ponavadi mojstri raje opravijo s tistimi, ki jim nonstop težijo po telefonu; pa četudi par krat dnevno" user posted image  

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
13.9.2008 8:27:39   
mala maja
LoCa to da malo zamudi, se mi v takih kolonah ki so zadnje čase sploh ne zdi nič čudnega in vsa pohvala vašemu mojstru, da pride na uro točnouser posted image user posted image user posted image

Ko bi vsaj prišli, ne pa da te nateg****** in najinih oken še kar ni. In če ne bi poklicala jih še lep čas ne bi bilo. IN ko bo treba plačati račun user posted image  pa mene ne bo.user posted image

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
13.9.2008 10:34:48   
KIKI****
Moj možek se pa rokov zelo drži. Lahko za 1 dan kiksne, ker je odvisno od vremena pri delih zunaj ali pa pri sušenju sten (kitanje) notri zaradi prevelike vlage. sva pa midva pri delanju stanovanja imela same resne delavce. Vse je blo narejeno kot smo se zmenili po rokih, medtem, ko en najin kolega že 2 leti čaka na krovca in bo glihkar znorel.

Eni so resni drugi ne.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
13.9.2008 10:39:16   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

  Dejansko se noben ne drži rokov.user posted image



O, ja...držijo se rokov. Če jim ne plačaš v naprej. Tako jaz delam, pa ni več problemov in "nategovanja" mojih živcev. Če pa se kljub temu ne držijo, jim odbijem od obljubljenega.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: a se noben delavec ne drži rokov?
14.9.2008 0:08:42   
rija
ja marogica, denar je časa vladar....in res je najbolj neumno, da vse odplačaš naprej.....

napačauser posted image

pri nas so se nekateri kar držali, nekaterih pa tudi 3 mesece ni bilo na spregled....user posted image  ampak selili smo se pa teden dni pred rokom. user posted image  mojega rojevanja namrečuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?