|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   adaptirano mleko
15.2.2011 12:31:10   
betricija
punce malo pomoči,
naša punčka je stara 2 meseca in jaz že brez svojega mleka. do sedaj smo ji dajali Aptamil 1, kupljen v mullerju, pa je bilo nekaj polivanja, zamenjali za drug Aptamil 1 ki je bolj podoben materinem mleku, je polivanja malo manj, je pa S kar precej zaprta...kaka na 2-3-4 dni. zanima me, če bi prešla na Novalac 1, kakšne je bila reakcija vaših otrok..so imeli krče, so radi sprejeli drugo AM?

glede na to, da je sedaj samo še na AM, a ve dodajate kaj čaja in katerega? kdaj naj ji ga dam oz. koliko časa pred dojenjem, je potem manj mleka potrebnega, da ga zaužije.
malo pomoči prosim, sem malo šokirana, da sem tako hitro ostala brez mleka...samo kaj čmo, gremo naprej...

pa še to; kje v Avstriji kupiti Novalac po znižani ceni (v bližini Celovca ali Beljaka) in kje Aptamil..a so cene iste kot pri nas?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: adaptirano mleko
15.2.2011 12:54:00   
Hope2
Noben aptamil ni po okusu in vonju podoben maminem mleku- si kdaj probalauser posted image . Po sestavi pa so si več ali manj vsa mleka podobna, eni celo pravijo, da je najcenejše DM-ovo babylove mleko najkvalitetnejše in najbolj podobno materinemu.
Jaz sem našega sicer dojila, ampak zaradi polivanja je dobil  1 flaško na dan aptamil AR, gravž od gravža, pa zapiralo in napenjalo ga je. Takoj sem menjala za novalac AR in je bila prebava nazaj urejena, pa bolj sladek je, zato ga je mel raje. Kasneje, ko ni več rabil AR formule je dobil babylove in je res med boljšimi. Sicer so si pa otroci različni, eni bolje sprejmejo aptamil, drugi novalac, tak da probaj menjat

nAJBLIŽJE V AVSTRIJI IZ lj je v borovljah, tam je lekarna in je navaden novalac precej cenejši (800g piksna je bila tolk, kot pri nas 400g- zdaj ne vem ali je še tako), medtem ko so posebne formule samo za kak evrček cenejše(mislim da je bila 3-5 evre cenejša AR formula)


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 15.2.2011 12:58:55 >

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: adaptirano mleko
15.2.2011 13:15:15   
zaspancek1
Aptamil pogosto zapira (tudi naša oba je), zato smo pri prvem na koncu pristali na Beba Sensitive (AM za tiste, ki imajo krče in so zaprti) - je bilo boljše, vendar mi je žal, da nisem že takrat poskusila z Babylove. Drugi to DM mleko občutno bolje prenaša, kot Aptamil in Bebo (tudi to sensitive). Tako da ga lahko samo pohvalim.
Svetujem pa ti, da, preden greš na vsa ta mogoča dražja mleka (kolikor je meni znano, je tudi Novalac je med njimi) oz. s kakšnimi Anti colic mleki (Novalac, Aptamil,...)), poskusiš res s kakšnim drugim, cenejšim - DM BAbylove, tudi Bebivita je pri naših ok (precej boljša od npr. Aptamil Comfort). Pri naših je bila vedno očitna razlika in je zamenjava mleka resnično pomagala.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: adaptirano mleko
16.2.2011 9:43:58   
kristinaj
hope... meni je obračalo, nečakinji ki je bila takrat stara 10 let je pa pasalo in sem ji ga kakšenkrat naredila oz. je spila kar je ostalo od mojih otrok, pa tudi na žličko ga je jedla...

otroci imajo drugačne okuse kot odrasli

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: adaptirano mleko
16.2.2011 12:35:34   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

hope... meni je obračalo, nečakinji ki je bila takrat stara 10 let je pa pasalo in sem ji ga kakšenkrat naredila oz. je spila kar je ostalo od mojih otrok, pa tudi na žličko ga je jedla...

otroci imajo drugačne okuse kot odrasli


Maš čisto prav gled etega, ampak nisem to mislila. Oseba je rekla, da je aptamil podoben maminem mleku in jaz sem napisala, da po okusu niti približno ni enak.
Naš je bil dojen, zaradi refluksa pa sem mu kasnej ponudila aptamil, ker ga ni maral-pljuval ven, sem še jaz poskusila svoje mleko in aptamil- očitna razlika- o sem samo govorila. In četudi ima oseba drugačen okus, bo to razliko vseeno zaznal in saj niti približno nista enakega okusa. Saj naslednji dan ga je tudi naš sprejel in ga pol pil, ga ni več nič motilo, imel je še naprej rad moje in umetno, glavno da j eteklouser posted image . In če bi ti takrat dala nečakinji še svoje mleko za probat, bi sigurno tudi ona rekla, da ni isti okususer posted image


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.2.2011 12:39:15 >

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: adaptirano mleko
21.2.2011 21:53:36   
lipikica
jaz dodajam novalac. par dni, ne vem kako bo. dodajam ji za enkrat le zvečer in še to po 20ml samo ne rada popije to mleko in potem še kar neki joka in jo ne morem takoj spravit spat in še v posetelji joka kar  ko je bial dojena ni in je takoj po dojenju šla spat. ali je to mleko težko za otroke ali kaj? mi prav teži ker mi zmanjkuje mleka

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: adaptirano mleko
21.2.2011 22:03:01   
Dadi
lipkica čez materinega mleka ga ni, itak ga otročki najbolje prenašajo....poskušaj z bolj pogostimi podoji-na eno uro, dve uri..Ker mleko sporti nastaja odvisno od povpraševanja. Če ne pristavljaš ni mleka.

Vseakor je preskok za otroka če se kar naenkrat začne dodajat mleko, tako da se mora tudi otrokov želodček na to privadit.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




ime
tinamami

katero ime vam je bolj všeč?

Nika (25%)

Lara (21%)

Tiana (10%)

Tia (15%)

Neli (12%)

Manca (17%)


Število vseh glasov: 474

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!