|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   aerobika/fitnes
28.12.2008 7:35:11   
tinec78
Oj,

Sem čisto na začetku nosečnosti in nisem imela še niti 1. pregleda. Ker imam že tako prekomerno tel. težo se že nekaj časa ukvarjam z aerobiko in primerno prehrano. Preko poletja sem bila precej pridna in sem tekla in hodila na aerobiko redno, po začetku oktobra pa sem zaradi dopusta našla izgovor, da preneham, tako da sem konec novembra spet zagrabla in bila kar hitro v zaletu... tudi izgubo kondicije sem hitro not prinesla... zadnji teden sem sicer spet malo popustila in spustila vadbo, predvsem zato ker sem začutila, da se v mojem telesu nekaj dogaja... Ker sva se doooolgo trudila zanosit ne želim na kocko postavljat NIČESAR. Sem malo pregledovala vadbe v nosečnosti a vse se priporoča šele po 12 tednu... kaj pa vmes??? Vsak dan dalj ko sedim doma se mi bolj meša, ok, sej grem tudi na večurne sprehode in resnično precej pazim na hrano a mi manjka akcija!!! Glede na prebrano, se zavedam da aerobika zame ni več primerna v obliki kot sem jo počela 5-6 krat na teden... to po sebi sicer ni problem a ne glede na kondicijo imam teže precej in je moje telo tudi precej obremenjeno in pulza pod 160 ne dobim... poleg tega mi je aerobika izziv in se maximalno trudim in poskakujem tudi ko ni treba, ker uživam in kurim zraven.
Se pravi, kaj bi bila zame primerna oblika vadbe... kaj pa body pump, če ne pretiravam z utežmi, tam se pulz ponavadi niti ne dviga toliko, pa fitnes??? Ali bi lahko celo hodila na aerobiko in se brzdala... hm :) Doma sicer imam trenažer, na katerem se nabira prah in bi ga bilo verjetno fajn pognat a sem definitivno bolj motivirana na skupinski vadbi... kaj mislite. Mogoče kakšna izkušnja bolj okrogle mamice-to-be.

Hvala,

LP

T

< Sporočilo je popravil tinec78 -- 28.12.2008 7:36:32 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: aerobika/fitnes
28.12.2008 21:00:37   
Tanja_
Hej!
Sem imela podobno dilemo kot ti. Torej, čeprav sem s težo okej, sem bila precej aktivna pred nosečnostjo, kolesarila sem, hodila v hribe, na najintenzivneješe vadbe... Skratka nisem doma čepela. In potem ,ko sem zanosila, sem še naprej hodila v hribe 5X tedensko Šmarna+ čez vikend kaj konkretnejšega, nor. Nanos. Z lubijem sva prekolesarila Goriška brda in Slovensko Istro, je pa res, da sem vse počela bolj umirjeno. Načeloma je tako, da v nosečnosti nikakor ne smeš začeti na novo s telesno vadbo, če pa si bila aktivna že prej, pa ni noben problem. Le zmanjšaj intenzivnost in število tedenskih obiskov, predvsem pa POSLUŠAJ SVOJE TELO, ti bo samo povedalo. Jaz sem bila npr. v 14. tednu na TNZ, kar mi je bilo pred nosečnostjo čisto premalo, naslednji dan sem imela trebuh trd kot kamen, pa mi ni šel pulz tudi preko 100, trebušnjakov nisem delala, skratka pazila sem se. In nisem več šla. Kupila sva sobno kolo, ki ga sedaj vrtim vsak dan pol ure, pa na pilates za nosečke sem se vpisala. Aja, nikakor pa ne body pump, ker dviguješ tiste uteži in se napenjaš. Aja, pa trebušnjake sem delala in jih še, se mi niso trebušne mišice še nič razmaknile, ko se mi bojo jih bom nehala seveda, je pa res da sem jih pred nosečnostjo naredila približno 250/dan, tako da to ni na novo.
Upam, da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu tinec78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: aerobika/fitnes
2.1.2009 11:23:29   
daisyb
živjo,

jaz sem imela tudi dileme...pa še vedno se počutim slabo, ker sedaj nič kej preveč ne telovadim. pred nbosečnostjo sem kolesarila, hodila v fitness, laufala...vsega. takoj na začetku nosečnosti, ko še nisem vedela, sem tudi kolesarila in kar naporne ture v hrib..sem pa bla takoj zmatrana. na začetku nosečnosti sem hodila na sprehode, mal doma potelovadila pa na sobni bicikel...sedaj pa mislim it na plavanje...ker mi služba ne dopušča, eda bi lahko veliko hodila ven (delam cele dneve do 18 in več) pa ni časa za sprehode. za kolesarit pa je mal premrzlo.
na telovadbo za nosečnice lahko komot greš al pa na pilates za nosečnice.....sobnio bicikel (sam ne z naporom) pa plavanje.

lp,

daisyb

(odgovor članu tinec78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?