|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   afte v ustih
22.10.2008 12:22:42   
biga
Moj 17-mesečni sin je od sobote zvečer bolan, do ponoči je imel visoko vročino, pediater pravi, da gre za virusno okužbo, zato smo le zbijali vročino. Danes je zaenkrat brez vročine, tako da bo mogoče izboljšanje. Problem je, ker vse dni noče nič jest, čeprav ima grlo v redu. Pijenormalno, poje malo sadja in to je to. Danes na kontroli je pediater rekel, da ima v ustih afte. Kaj je to, sem nekaj prebrala, ne vem pa, kako naj mu pomagam, da ga ne bi bolelo. V lekarni naj bi po nasvetu pediatra kupila sprej Apis Gola (menda od iste firme, ki dela Gas bimbi kaplice proti krčkom), pa nisem dobila v nobeni lekarni. Naročila sem za jutri, upam da bo. Kako naj mu do takrat blažim bolečine, če ne more revež jesti. Kaj naj mu dam?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: afte v ustih
22.10.2008 12:25:11   
Doll
daktarin gel je za afte.kar pojidte v lekarno in kupite.lahk pa stopite do P in naj vam da na recept,potem ne boste rabili plačat

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: afte v ustih
22.10.2008 14:19:42   
wii
Doll te moram popraviti, Daktarin gel je antimikotik in je za glivična obolenja, tako da pri aftah, ki so virusna okužba ne pomaga čisto nič. Probaj dobiti raztopino s anestezinom, ki lokalno omrtviči sluznico v ustih, namažeš pred jedjo, če ti sploh kaj zaužije, absolutno hrana nevtralnega okusa, mlačna, mrzla, taka ki ne peče. Glavno je, da ti pije, ker obstaja predvsem pri aftah nevarnost dehidracije, potem pa na žalost na infuziji pristanejo.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: afte v ustih
22.10.2008 14:56:30   
ziva80
biga..... tudi mi smo imeli afte, no pa je bilo grozno, pediatri ti nič ne morejo predpisati, le rečejo da naj otrok vsaj piti poskuša, pri nas je trajalo 7 dni, grozno, pil je mlačen čaj, brez česar koli, po žlički, če je šlo kaj po grlu smo skakali od veselja, najlažje je jedel oz. lizal sladoled, še zdaj ne vem a si je že tok želel nekaj pojest, da mu je sladoled uspelo. drugače, pa smo ga mazali z eno kamilično tekočino ki jo vtreš na palčko za ušesa in mu pomažeš po ustni votlini, to se dobi v lekarni, potem smo poskusili s propolisom za otroke, grozno je jokal, ker to naj bi grozno bolelo, jaz afte nisem imela tako da ne poznam, mož pa pravi, da je grozno. No da te ne ustrašim preveč, ker vem da je trenutna situacija neugodna, saj sem se že prejokala, ker mu tudi kapljice vode nisem mogla dati, saj je ob tem pitju samo jokal.
Potem pa smo eno starejšo gospo spoznali, ki je imela pa en super recept, sodabikarbona - kupiš v trgovini, paličko za ušesa pomočiš v vodo in nato to paličko pomočiš v sodo. ampak se pripravi, da ti tega otrok več kot enkrat ne bo dovolil, ker našega je ful bolelo, ampak takoj čez uro so se mu afte odprle in se je začel čistit, kri in gnoj sta tekli ven iz ustk, med spanjem sem to najbolj opazila, ker sem vsakič rjuhe menjala, ker so bile čisto umazane in svoj vonj imajo seveda. Jaz to priporočam in mi je žal da sem to šele po 6 dnevu matranja s pitjem in hrano izvedla za sodobikarbono ker sem prepričana da bi mu že prej bilo lažje. Poskusi mu čim več kaplic vode po žlički kar zlivat v usta, saj sam raje ne bo pil saj ga boli. Če te še kaj zanima pa kar ZS pošlji ti pomagam. pa pa

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: afte v ustih
22.10.2008 15:57:57   
t5t6
Ko je bil moj sin star kot tvoj smo doživeli podobno, prvo visoka vročina potem pa je v roku par ur dobil polna usta aft, to je bilo vse belo, ker je bilo že pozno smo šli v bolnico na urgenco, tam so mu na otroškem oddelku afte sprali z neko belo tekočino, enako so nam predpisali za doma. Ne vem kako se je klicala je pa neka raztopina, ki jo zmešajo v lekarni, bele barve v njo namočiš gazo in po aftah fanj podrsaš in to je počasi pomagalo, nekaj dni vseeno traja. Pri nas je bil problem tudi ta, da ker je sinček bolj suh in ker ni želel jesti bi se lahko zgodilo da bi moral na infuzijo, pijačo nesladkano smo mu dajali po žličkah in tiste dni je jedel predvsem jogurte in mlečne izdelke in to vedno po tem ko je dobil svečko. Čokolade in vse kar je čokoladno je strogo prepovedano pa tudi sadje  predvsem kaki agrumi lahko pečejo.

(odgovor članu ziva80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: afte v ustih
22.10.2008 19:04:33   
dmavrel
Pred parimi leti sem imela tudi jaz afte! To je res nekaj grozno bolečega! Tudi pit nisem mogla, ne vode, ne čaja ne nič! Karkoli sem hotela popit me je tako bolelo in peklo, da so mi solze kar tekle! Groza kako mora to bolet!
Pri meni je trajalo vse skupaj celih 14 dni in ne samo 1 teden!!!
Prvo mi je moja zdravnica dala daktarin gel, ni pomagalo! Potem mi je dala neko tekočino (kot voda), ni pomagalo! Po tem je še bolj peklo! Nato sem dobila neko tinto za namazat, ni pomagalo! Na koncu mi je pa sama svetovala naj grem v Avstrijo in povem, da imam afte!
Tako sem šla še v njihovo lekarno, povedala za kaj gre in sem dobila eno mazilo in eno tekočino za namazat in ti povem, da sem naslednji dan že lahko normalno jedla in pila! Niti nisem imela več kakšnih bolečin, niti ko sem se namazala s tistim mazilom! Prve tri dni sem upoirabljala le mazilo, naslednje tri dni pa tisto tekočino!!!
Kako se imenuje se žal ne spomnim!!! Če le imaš možnost pojdi v Avstrijo, v lekarno in povej kako in kaj!!!
Upam, da se čim prej pozdravite!!!

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: afte v ustih
22.10.2008 19:33:49   
Doll
Se opravičujem za napako,mislila sem Calgel ali Gingigel

(odgovor članu dmavrel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: afte v ustih
23.10.2008 8:24:24   
PIRANJA
Tele afte zelo dobro poznam. Naredile so se mi že tolikokrat, da ti lahko povem, da mi je takrat za umret zanič. Ne morem jest, pijem slabo - pogosto se celo polijem, ker je dejansko težko piti. Kisle stari so nujne, da odpadejo, ker razjedajo oz. dražijo rano in boli kot hudir.
Je pa tako, nekaj oz. malenkost ublaži zadeva Calgel, se mi zdi, če začneš ko je afra šele v povojih. Do popolne ozdravitve je potreben en teden, medtem pa so prisotni dva dni tudi glavoboli.....vsaj pri meni. Se mi zdi, da tistega pravega zdravila zoper afte sploh ni. Afta je virusa, se naredi- poči in se pooočasi celi. En teden si dober. Žal , tudi jaz bi bila vesela, če bi dobila magično zdravilo zoper afte...

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: afte v ustih
23.10.2008 19:52:41   
biga
Imam še eno vprašanje. A gre otrok, ki ima afte, lahko ven, če je že dva dni brez vročine in se dobro počuti? Skratka, bil je bolan, potem je dobil še afte, v vrtcu ni, gre drug teden. A gre lahko na zrak, če je sonček, in se druži z otročki, ki so zdravi?

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: afte v ustih
23.10.2008 19:59:32   
Doll
Preberi si tukaj

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4833141,4834334#msg-4834334
Skratka odg ne

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?