|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na kml?
20.2.2008 9:41:19   
pergerca
Živijo!
Sem tudi mamica 5 mesečne punčke(nedonošenke korigirano 3 mesece) pri kateri se je pojavil sum na alergijo na kmluser posted image , pa me zanima če mi lahko malo informativno pomagate.Zanima me kako zgleda testiranje? Kako dolgo traja pregled?Kakšno mleko potem user posted image pije ,glede na to da jo že od začetka hranim z adaptiranim mlekom?Koliko stane mleko?Vem ,da mi bodo itak še vse povedali samo bi bila rada mal pripravljenauser posted image .
Že v naprej hvala za pomoč.user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 10:19:19   
lelaval
Če jo že od začetka hraniš z adaptiranim mlekom, pa ni imela težav, ne bi rekla, da ima alergijo na KM. Jaz sem najstarejšo 3 mesece le dojila, potem pa ji dala dodatek in že po prvem obroku je bruhala v loku, celo telo pa je imela v izpuščajih - kot koprivnica - zgledala je, kot, da bi se dobesedno valjala po koprivah. Tudi po drugih vrstah mleka je bilo isto, tako, da je res bil sum na AKM. Dokončne rezultate pa so dale krvne preiskave, ki so sum potrdile. Tako sem ji dodatek dajala Sojamil (to je že skoraj 12 let nazaj, tako, da ne vem, če še to sploh obstaja), kasneje pa sojino mleko. Pri AKM pa bog ne daj dajat kozjega mleka - mi je tako svetovala pediatrinja - ker vsebuje še več alergenov.
KM vsebuje 7 ali 8 "sestavin (laktoza, gluten,.... ne vem več katere user posted image ) in, če testi pokažejo, da alergijo na manj kot 1/2, potem pravijo, da ni alergija - tako seo meni 11 let nazaj v bolnici dejali.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu pergerca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 10:20:07   
madela
Ponavadi se najprej odločijo za kožne teste.To naredijo tako,da z iglico naredijo majken vbod in na ta vbod dajo kapljico alergena.Nato je treba cca. 20 minut počakat,da se vidi,če je kakšna reakcija. Ker pa kožni testi niso dovolj zanesljivi,se potem odločijo še za odvzem krvi in na krvi preverijo prisotnost protitelesc. Na te izvide se pa potem čaka približno tri tedne.
Če bo dokazana alergija na mleko,vam bodo predpisali mleko allernova ali pregomin. Oba mleka sta namenjena alergikom,vendar nič kaj prijetnega okusa. To mleko dobite na recept in ga ni treba plačevat,vendar samo doloena količina. 60 škatel mleka za eno leto,ali pa 30 škatel za pol leta,odvisno kdaj vas pokličejo na kontrolo.

(odgovor članu pergerca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 11:20:50   
pergerca
Resnično hvala vama za odgovoruser posted image .
Na alergijo na kml pa je pediatrinja pomislila ker so se pike začele pojavljat ko sem prešla iz aptamil pre na aptamil 1,čeprav je res čudno ker je to ista znamkauser posted image Dobili sva tudi kremo za mazat(20%advantan v lekarni zmešan) ki sem ji ga mazala in so pike ter rdečina začele zginjat vendar so se kmalu začele spet pojavljat(čez noč).Imela pa je najhujše okrog vratu, kasneje pa še okrog ust in brade.Ko sem pediatrinjo vprašala če je možno da je dobila pike okrog ust zaradi slinjenja(se slini kot polžekuser posted image ) mi je rekla da ne,da je to alergija,zanimivo pa je da so te pikice okrog ust začele zginjat čeprav jih nisem z ničemer namazalauser posted image Če odkrit povem tem zdravnikom nič več ne verjamem ker ti vsak drugače pove,ti pa se trudiš da bi svojemuuser posted image  čim hitreje pomagal,zato sem najrajši na teh forumih,ker se mi zdi,da so tu nasveti na osebnih iskušnjah najboljši.Hvala za pomočuser posted image !

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 11:24:45   
mami33
Tudi jaz imam 4 letno hči,ki je alergik na kravje mleko in jajčne beljakovine.Dojila sem jo 8,5 meseca.Od četrtega meseca so se nama začele pojavljat težave kot so bruhanje,dihidracija.Nisma imeli nikakeršnih izpuščajev.V bolnici so naju testirali najprej s testiranjem na koži nato pa še z odvzemom krvi. Kri ponavadi pošljejo v Ljubljano na kliniko,izvide je pa res potrebno čakati nekje tri tedne.Če so izvidi pozitivni potem ti zdravniška komisija odobri mleko na recept.To je mleko Pregomin.Če stopnja alergije ni previsoka pa lahko to mleko nadomestiš z sojinim mlekom.Res je da nobeno od naštetega ni prijetnega okusa.Pa to mleko še ni najslabše,meni je bilo huje ker pol ne sme otrok niti kakega jogurta,pudinga recimo kakšnih skutic itd.Vendar jemljite alergijo resno in upoštevajte navodila pediatrov,ker je to ena izmed toliko alergij,ki se jo da pozdravit.Predstavila sem svojo situacijo vendar bo še marsikatera mamica lako dodala kakšno svojo izkušnjo.Lep sončen dan vsem


              




(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 11:36:33   
biga
No, pa še naša izkušnja. Moj 9-mesečni sin je imel dokazano (krvni testi) alergijo na KM pri 6. tednih, pri 4. mesecih je v bolnici prestal provokacijski test z Aptamilom in ni bilo negativnih posledic. Zato so nam rekli, naj pije normalno adaptirano mleko. No, jaz sem mu preventivno vseeno dajala še Pregomin, pa tudi pri uvajanju goste hrane smo (bili) zelo previdni. A se je alergija zdaj pri 9. mesecih spet pojavila. Če je imel na začetku komajda alergijo (specifični IgE 0,13, kar je razred 0, torej praktično ni alergija), ima danes 0,50. Dali so nas na dieto brez mleka in mlečnih izdelkov, ko smo te komaj začeli uvajati. S tem, da ni bilo nobenih težav, niti na koži niti drugače. Tudi prej jih ni imel. Bila sva v bolnici zaradi bronhitisa in gripe, pa so nam testirali še alergijo in tako smo ugotovili, da se je spet pojavila. Zdaj me pa zanima, tisti, ki imate otroka, alergičnega na KM, kako strogo se držite navodil o prehrani? Ta dietni list je hud, vem, da ne smemo mleka, mlečnih izdelkov in jedi, kjer je noter lahko mleko (npr. hrenovke, paštete, salame itd.). Ampak kaj pa paradižnik, paprika, zelje, sadni čaji, sokovi ipd.? Zakaj je to prepovedano? Jim tega torej ne dajete?

(odgovor članu mami33)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 12:17:29   
mamica 1
Biga naj ti povem kako je pri nas. Samo je še premali da bi kaj jedel tak da imam jaz dieto ki se jo sedaj STROGO držim (mislim na mleko, mlečne izdelke, paštete, salame, hrenovke...). Tudi konzervansov se izogibam, svinini, paradižniku, papriki, vendar sem ene dvakrat do sedaj jedla živilo v katerem so bila jajca (beri krompirjevi svaljki in polpeti). Pač jem za zajtrk že 4 mesece Geo in kruh, potem kosilo brez naštetih alergenov, popoldan kako sadje za večerjo pa kar je od kosila ostalo.Ko se bo pa Samo začel po žlički prehranjevat pa itak ne bo pogrešal teh stvari, ker jih ne pozna.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 12:38:32   
biga
mamica1, koliko je pa star tvoj mali? Saj jaz sem imela tudi strogo dieto od 6. tedna do 4. meseca, ko je sinko prestal provokacijski test, tako da vem, kako težko je, ko sploh ne veš, kaj bi jedel, ker tega ne smeš, onega ne smeš. Sem se tudi vsak dan ponavljala. Je pa res, da sem tudi bolj zdravo jedla, ker so na spisku prepovedanih živil večinoma nezdrave jedi oz. živila. Pa nameravaš pri tvojemu user posted image  tudi tako pazit, ko boste uvajali gosto hrano, torej tudi brez paradižnika idr. omenjenih živil? Koliko pa imate alergijo, od kdaj in kako se vam kaže?

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 15:30:25   
julčka
Tudi meni je rekla pediatrinja da je možno da je moja 9 mesečna hči alergična na KM pa ni imela nobenih izpiščajev, samo teža ji prepočasi narašča. V 3,5 mesecih se je zredila samo 1200g in zrasla 8cm. Velika je 72 cm in tehta 7600g.  Na teste še nisva šli, ker moreva najprej poskusiti 2 meseca z dieto. Za enkrat se izogibam vsega ker je povezano s KM in sojo. Do 8 meseca sva se dojili pa ni bilo nobenih težav in sem jaz jedla vse normalno, čeprav tudi prej ni bila ravno debeluška. Je možno da gre res za alergijo? Ima katera podobne izkušnje?
Pergerca mleko pregomin stane okoli 16 evrov.

Lep sončen dan.user posted image

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 15:43:57   
biga
julčka, pa si dobila dietni list za dojenčka, na katerem je vse dovoljeno in strogo prepovedano? Se ga držiš 100%? Česa poleg mleka, mlečnih izdelkov in soje se izogibaš? Predvidevam, da paziš tako pri sebi (še dojiš?) kot pri malemu.

(odgovor članu julčka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 17:54:23   
mamica 1
Biga naš Samo je dobil alergijsko reakcijo pa anasteziji pri 4 tednih, alergija se nam pa kaže samo v enem izpuščaju na ličku (hvala bogu sam en) to je zadnje 3 tedne prej je pabil samo nerazpoložen ves čas. Skratka mislili smo da sploh ni alergije. Aja star bo jutri 5 mesecev, potem bom pa pri njemu tudi zelo pazila kaj je, da ne staknemo cel nov spisek alergij, raje mal potrpimo pa bo potem bolje. Po moje je težje če je otrok starejši. Doma imava še hčerko ki je sedaj stara 3 leta, pa je pri 1 letu začela dobivati izpuščaje po telesu in smo takrat ko je ona jedla že skoraj vse šli na strogo dieto. Takrat nam je en zdravnik dal fini predlog da pri alergiji dodajaš hrano in ne odvzemaš, to je potekalo tako. Najprej smo lahko jedli samo riž kuhan na vodi in makarončke (5 na dan je jedla makarone), potem smo čez nekaj dni dodali kuhano jabolko, pa potem banano in tako naprej. To mi je bilo veliko težje, ampak nikoli nam niso ugotovili na kaj je alergična in ima še danes izpuščaje po okončinah ampak jo nič ne srbi tak da ni moteče.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: alergija na kml?
20.2.2008 18:55:05   
julčka
Jaz spoloh nisem dobila nobenega dietnega lista, preprosto sem izključila vse kar vsebuje mleko in sojo ali sledi le tega. Tega se 100 procentno držim, za dietni list sem izvedela samo iz foruma. Na žalost ne dojim več, težave s pogostim kakanjem in premalo telesno težo pa so se začele ko se user posted image  ni več hotela dojiti, prej ni bilo težav pa tudi sama sem jedla vse. Ali lahko še kje drugje dobim dietni list kot pri alergologu? Bi ga prav rada imela.


LPuser posted image .  

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alergija na kml?
21.2.2008 6:56:50   
mamica 1
Julčka ti ga bom jaz napisala malo kasneje ko bo več časa. sedaj ta veliko v vrtec spravim in malega nazaj spat potem pa bom. 

(odgovor članu julčka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: alergija na kml?
21.2.2008 9:38:02   
mamica 1
Dovoljena živila

Nadomestki mleka
nadomestek mleka, ki ga predpiše zdravnik
LIMA - riževo mleko vanilija
LIMA - sojino mleko vanilija

Maščoba
GEA margarina brez mleka v prahu in lecitina - oljarnica Slovenska Bistrica
100% sončnično olje
100% olivno olje

Sadje in marmelade
zrelo neoporečno sveže sadje - v začetku sadje prekuhano v kompotih ali čežanah
marmelada domača
KOLINSKA mešana marmelada brez konzervansov (jabolko - sliva)
Eta Kamnik mešana marmelada brez konzervansov

Zelenjava
neoporečna sveža zelenjava dušena ali sveža
doma vložena zelenjava brez konzervansov
naravno kisano telje ali repa

Meso in izdelki
govedina, teletina in konjsko meso
puran, piščanec
zajec, ovčetina, kozletina
sveže morske ribe in postrvi - po dogovoru z alergologom
MESARIJE FLERIN mesni izdelek - urtika šunka

Kruh žitni izdelki in peciva
DOMA PEČEN KRUH iz pšenične bele ali druge moke, brez dodatka jajc in mleka
kruh iz polbele ali črne pšenične moke
ajdov kruh in ajdovi žganci
ŽITO NATURA prosena kaša, ješprenj
ŽITO NATURA ali LIMA ovsena moka, ovseni kosmiči, ječmenovi kosmiči, ajdovi kosmiči, riževi kosmiči, riževi otrobi, rženi polnozrnati kosmiči
LIMA čisti corn flakes
BIOS M topioka moka, riževa moka
LIMA quinoa riž, thai riž, neoluščen polnozrnati riž
ŽITO pšenični zdrob, navadna polenta, koruzna moka, leča
DROGA Portorož polenta, koruzna moka, pšenični zdrob, kus kus, prosena kaša
LIMA kamut moka, kus ku, čičerika, leča
BARILLA ali ŽITO testenine in jušne zakuhe brez jajc iz pšenice durum
LIMA kamut testenine brez jajc
DOMAČA priprava peciva iz dovoljene moke brez jajc in mleka - po receptih klinike (tega pa nimam)

Evo to je kar se tiče dovoljenih živil naslednjič ti napišem prepovedana živila, druge pa preverite če imate isto, ker me prav zanima kako različni dietetiki pišejo diete.

(odgovor članu pergerca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: alergija na kml?
21.2.2008 13:57:11   
julčka
Mamica1 hvala!user posted image

Ob prebiranju le tega me je že kar zaskrbelo kaj bom dala moji mali sploh še lahko zajest. Se bom pa potrudila po najbolših močeh, samo da bi bila zdarava.

Ne razumem pa tega, da lahko jedo hrano samo določenih proizvajalcev. Ali ji po tem takem ne smem dajati riževega mleka katerega drugega proizvajalca npr. Alnatura iz Dm-jauser posted image  Se tudi riževa mleka razlikujejo? Jaz upam da ne. 

Lep sončen dan.user posted image

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: alergija na kml?
21.2.2008 16:55:58   
mamica 1
Mene tudi to jezi da ti kar firmo napišejo, sva se z mojim pogovarjala da verjetno tudi reklamo delajo. Jaz pogledam deklaracijo in če vidim da ne vsebuje mleka kupim.

(odgovor članu julčka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: alergija na kml?
1.3.2008 21:04:40   
surya
Moj sinek ima 6 mesecev. Pred dobrimi štirinajstimi dnevi so se mu na obeh nadlakteh začele pojavljati drobne pikice. Pravzaprav je bil najprej en majhen lišaj, iz katerega se je na vsaki roki razvlo kakih pet. Sem pa opazila, da se je to začelo, ko sva začela z riževo kašico, ki se meša z vodo. Tudi po ličkih je imel pikicie, ki so vedno kmalu izginile. Naj povem, da se še vedno dojiva. Sama nisem nikoli pazila na prehrano, pa do sedaj nisva imela nobenih problemov. Tudi teža ves čas lepo narašča. Ima 8200g in 70 cm.

Ta teden sva imela cepljenje. Ko sem pediatru pokazala rokici, je takoj rekel, da je to verjetno alergija na KM. Oz, da so izpuščaji tako majhni, da verjetno test sploh ne bi nič pokazal oz. da se sploh ne da ugotoviti, na kaj smo alergićni. Dal mi je eno kremico, po kateri izpuščaji izginejo. Ni predpisal nobene diete, niti ni rekel, naj se bilokateremu živilu izogibamo. Pa da ta alergija izvodeni okoli enega leta.

A je res, da alergija izgine sama od sebe?
Zaenkrat sem prenehala z mlečnimi kašicami in sedaj delat tiste, ki se mešajo z mojim mlekom. Je smiselno čez kak mesec poskusiti spet?
Mu lahko dajem skutice?
A se ne bi alergija pojavila že prej, ob mojem uživanju mleka in mlečnih izdelkov?

Resnično ne vem veliko o problemu in prosim mamice z izkušnjami za pomoč!

Hvala user posted image .

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: alergija na kml?
3.3.2008 21:04:34   
biga
Surya, mislim da tvoj pediater ni pravilno odreagiral, ko vaju ni poslal na testiranje, češ da testi itak ne bi nič pokazali. Tako kožni kot krvni testi bi lahko potrdili oziroma ovrgli, če gre za alergijo. In potem bi v pozitivnem primeru dobila ne le kremico, ampak bi morala na strogo dieto brez mleka in mlečnih izdelkov, ker dojiš. Alergijo lahko otrok dobi kadar koli, tudi če si do zdaj vse jedla in ni bilo težav. Tako kot lahko izzveni kadar koli. Ni pa res, da bo kar izginila sama od sebe. Če bo sinko preko tebe dobival mleko oziroma mlečne izdelke in ima alergijo, bo njegova koža lahko le še slabša in kremica ne bo pomagala. Tako da ti svetujem, da greš po napotnico in na alergološki oddelek. Moj 9-mesečni sin je dobil alergijo na KM pri 6. tednih, pa ni imel nekih znakov, razen krčev. Nič težav s kožo, kar je najpogostejši znak alergije. Pri 4. mesecih jo je "kao" prerasel, vsaj tako je kazalo, ko je 3 dni v bolnišnici testno pil Aptamil, a se je zdaj pri 9. mesecih izkazalo, da je spet alergija. Pa čeprav ni jedel nobenih mlečnih izdelkov. Niti jaz ne, dokler sem ga dojila (do 7. meseca). Alergijo testirajo na koži ali krvi, in čeprav pri tako majhnih otročkih testi niso 100% zanesljivi, so vseeno nek pokazatelj. Sama pa lahko najbolje  vidiš, če ima težave, ko mu ponudiš kaj mlečnega. Upam, da nimate alergije. Srečno.

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?