|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na kravje mleko
12.3.2007 19:13:30   
LUMPEK
Pozdravljene!

Prosim, da mi pomagate, če ima katera tak problem oz. če pozna koga, ki ga ima.
Našemu dve leti in pol staremu Roku so ugotovili, da je alergičen na kravje mleko (1.stopnja).
Od januarja namreč ne more vredu odvajati blata, je zelo boleče.user posted image
Dobili smo od pediatrinje recept za neko mleko, ki ni na podlagi kravjega.
Zdaj pa vedno bolj razmišljam, kaj naj naredim???
Naj se držim diete? Kako tako velikemu otroku dopovedati, da več ne sme jesti stvari, ki jih je do zdaj lahko?
Kako odreagirati v trgovini, ko si izbere nekaj kar ne sme jesti??? Ko vidi reklamo, pa želi nekaj imeti?

Kaj kupiti namesto sira, čokolade, jogurtov oz. kateri nadomestek kupiti? Kje ga lahko kupim??
Kaj bi bilo, če se diete ne bi držali?

hvala in lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na kravje mleko
12.3.2007 19:24:53   
Anonimen
Saj pa ni v vseh izdelki kravje mleko.Kupi kozji sir,sojine jogurte,pudinge,sojine napitke.Maš tega kolko hočeš.Seveda da je dosti drazje ampak,če mora met dieto pač  mora.Tudi moj ima vse polnozrnato od kruha do testenin samo 100% sokove nič pudingov nič krem nič bele moke nič kar je v zvezi čokolado in kakavom pa tudi živi.Od začetka je res hudo dokler se ne privadi.Jaz sem mislil,da se mi bo zmešalo,ker ni hotel nič tega jest.Ampak vse treba svoj čas a ne?Zdaj pa je že bolje kajti odvajanje je pri mojem večna težava pa se drživa strogo diete.Saj nevem kaj bi rekla ampak,če je alergičen pa res nesme jest.Moj do enega leta tudi ni smel kravjega mleka in nič z tem mlekom,ker je bil alergičen zdaj pa več ni.Ampak ga vseeno ne pije,ker baje zapira to mleko.Maš polno tega pojdi enkrat v trgovino pa poglej police z dieto.Kar hočeš.

(odgovor članu LUMPEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na kravje mleko
12.3.2007 20:27:39   
beba76
Mi kupujemo te stvari večji del v Šparu, ker tam največ dobimo. Aja, je pa poleg mleka alergičen tudi na jajca. Dobil je ful vneto in srbečo kožo, pa so testi pokazali alergijo na ti dve stvari. Diete smo se oz. se še je držimo, a žal ni nič boljše (jutri gremo nazaj, pa bomo vidli, kaj bodo rekli).
Maš pa res sojino mleko, pa riževo mleko, pa jogurte in pudinge na osnovi soje... Resda so stvari ful drage - 1 liter mleka je nekje 2,50 EUR. Ampak če je alergija, se nimaš kaj igrati, še posebej, če je otrok zaprt, saj iz tega lahko pol pride še marsikaj hujšega.

Okus je tudi ful drugačen (meni osebno ogaben), a se bo otrok sčasoma navadil. Naš je star dve leti in smo pač take stvari dali v hladilniku na tako mesto, da jih ni videl, pa večja dva sta jedla pudinge, jogurte...takrat, ko ga pač ni bilo zraven. Saj se boš tudi ti hitro znašla. Ne bo lahko, a bo šlo. Le voljo je treba imeti in si enostavno vbiti v glavo, da s tem delaš otroku le dobro.

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na kravje mleko
12.3.2007 20:46:01   
POKPOK
Če je alergičen tudi na mlečni sladkor - laktozo, bodi zelo previdna pri deklaracijah. Marsikje je dodana laktoza, tudi v izdelkih, ki so nadomestki kravjega mleka. Saj bo šlo. Sin je imel dijeto pol leta, ko je bil star 12 let. Hčera pa od 1 do 1,5 leta, kravjega mleka pa še sedaj ne mara.
Pojdi v Sonček (Vetrinjska), Ajda (Glavni trg), DM (sadne rezine, namesto čokolade), Špar, Mercator... Veliko tega se najde. Privajanje na okus pa je druga stvar. Meni je najboljše riževo mleko z dodanim kalcijem. Pazi, da je res dodan kalcij. Puding lahko kuhaš na kompotu,...
Verjetno si dobila recept za Pregomin. Tega ti bo zelo težko sprejel. Ali pa te bo prijetno presenetil. Dijete pa se le držita, z alergijami se ni za igrat.
Ogromno nasvetov in izkušenj najdeš na MON, forum alergije.

Srečno!


(odgovor članu LUMPEK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na kravje mleko
12.3.2007 20:54:41   
LUMPEK
Vsem najlepša hvala za odgovor, vidim, da je tega res veliko.
Bomo poizkusili!

(odgovor članu LUMPEK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na kravje mleko
13.3.2007 6:55:17   
lana38
Diete se treba držati, drugače lahko pride alergija na dan tudi v drugi obliki, npr. koprivnica in otekajne. Moj sin je tudi bil alargičen, pa smo se strogo držali diete. Včasih mu je zetelek tudi jezik in je težko dihal. Star je bil leto in pol, ko se mue je alergija pojavila. Nisem imela nobenih težav, če sem mu rekla, da česa ne sme jesti. Verjetno mu je bilo zelo hudo, ko ga je vse srbelo in je bil cel otečen. Mi smo alergijo odpravili z bioresonanco. Če te zamina, ti lahko kaj več povem. Stvar pa je žal samoplačniška, ampak res pomaga.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu LUMPEK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na kravje mleko
6.6.2007 21:47:32   
anejk
Lana38 tudi sama imam otroka z alergijo na kravje mleko. zanima me kaj je to bioresonanca in kje jo izvajajo. 

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija na kravje mleko
6.6.2007 21:49:55   
anejk
Lana 38 prosila bi te ce mi lahko poves kaj vec o biotesonanci ker sem tudi sama mamica otroka z alergijo. Za odgovor najlepsa hvala

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergija na kravje mleko
7.6.2007 11:01:49   
madela
Pojdi na forum alergije,tam je kar precej napisano o bioresonanci.Mi čakamo na prvi pregled,ko nas bodo testirali na kaj vse je alergičen,nato bova imela nekaj časa dstrogo dieto,nato pa se začnejo terapije.
Baje,da zelo pomaga in upam,da je temu res tako.
Glede diete kaj dat otroku za jest,pa vasih ni tako preprosto. Ob alergiji na kravje mleko se zelo rada razvije tudi alergija na sojo,torej je bolje ne pretiravat s sojinimi izdelki. Mi smo dobili alergijo na mleko,sojo,jajca,arašide,lešnike,skoraj vso sadje,latex,nekaj zelenjave,pa še pšenica je bila pozitivna. in pa živalska dlaka user posted image   Ko pride tako daleč pa se res vprašaš kaj bo otrok jedel,da bo imel čim bolj raznolik in hranljiv jedilnik.
Če želiš kaj pametnih informacij jih boš najdla na MON-u ali pa na rr-alergije.

(odgovor članu anejk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?