|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na sadje?
8.7.2008 12:16:18   
bini
Pozdravljene..
naša 4-letnica še vedno (tam od 1,5 leta) ne poskusi NOBENEGA sadja... edino kar dobimo vanjo je stisnjen pomarančni sok (precejen) in pa 100% jabolčni sok.. to je vse in ne me spraševat, če morda pa bi jedla, če bi ji lepše predstavili hrano ali v družbi.. hodi v vrtec in ima zgled tudi doma.. mlajši bratec je vse, ampak ji ta zgled ne pomeni kaj dosti..
kadar se recimo večja skupina ljudi pri nas baše s sadjem - jagode, maline, lubenica.... tudi posladkali bi ga zanjo, je njej tako zelo nerodno in zoprno, na nek način kot da si želi, ampak opogumi se pa ne - pod nobenim pogojem, z nobeno zvijačo ji ne pridemo do živega!!

torej, jaz še vedno nisem obupala in res ne vem al gre za iskanje pozornosti s svojo 'drugačnostjo' ali pa gre za nek notranji mehanizem kot razmišlja naša pediatrinja - kao, notranji mehanizem na potencialno alergijo na sadje.. ampak jaz bom verjela, ko bom videla, zato me sedaj zanima ali je že katere tu svoje otroke dala testirat za alergijo na sadje - različno sadje?? kako to testiranje poteka in kje??
saj v bistvu imamo srečo, da je glede na svojo izbirčnost (tudi glede druge hrane) dokaj zdrav otrok in se lepo razvija, čeprav je pač med manjšimi in lažjimi...

hvala in velik jejte sadje user posted image

_____________________________

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na sadje?
8.7.2008 12:29:44   
kristinaj
nečakinja je vedno vse jedla in pojedla in tako je še danes, nečaku, pravkar dopolnil 4 leta pa ne kaži ne sadja in ne zelenjave.... še banano poje z veliko težavo in pa koščke jabolka tudi s težavo spravi vase....... hvalabogu, vsaj z zelenjavnimi mineštrami ni problema....z nobeno zvijačo ga ne prepričaš.... jaz mislim, da to ni alergija na sadje, ker se le ta pokaže z uživanjem in ne z neuživanjem....to kritično obdobje mora it mimo in bo... s časom bo vse jedel... če ne prej pa pri 10 letih...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na sadje?
8.7.2008 12:34:13   
a.jda
Mi smo rešili ta problem s ta bolšim sokovnikom. Noter dam jabke, bučke, breskve,.... in potem mora to popiti. V začetku je protestirala, kasneje pa je vidla da lažje naredi par požirkov kot pa je sadje. Vseskozi smo jo motivirali kako je sadje zdravo in kako je pridna ker ga popije in na koncu je vsa ponosna ker "je" sadje.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na sadje?
8.7.2008 13:06:25   
lenika
Tudi mi pri našem dvoletniku to rešujemo s sokovnikom. Sok mu stisnemu 3-4x na teden(včasih pač ne znese ali pozabimo) in popije kašen deci. Drugače pa že nekaj mesecev ne spravimo v njega niti koščka sadja.

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na sadje?
8.7.2008 21:50:02   
Nina00
Baje, da nekateri otroci res odklanjajo določeno hrano, ker jim ne paše.
Testiranje za alergijo pri uradni medicini izgleda tako: po en vbod v podlakt za vsako snov (npr. jabolko, banana,...) plus 2 vboda (kontrola brez snovi in kontrola s histaminom). Vbod je plitek, le v kožo, ne skozi kožo. Ni nobene krvavitve. To preiskavo kombinirajo z določanjem specifičnih IgE protiteles na snovi, ki jih testirajo, ter celokupna IgE protitelesa.
Testiranje z bioresonanco pa poteka brez vbodov in se lahko stestira odziv na malo morje snovi v roku ene ure.
Za ostale metode ne vem.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na sadje?
9.7.2008 8:54:11   
lenika
Aja, je pa zanimivo, da naš je vse vrste suhega sadja: rozine, suhe marelice, suhe slive, krhlje...user posted image

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na sadje?
10.7.2008 8:31:57   
bini
aha.. hvala za tole pojasnilo... bomo ukrepali nekak, da razčistimo zadevo..
ja, naša tud suhega sadja ne povoha... ga ni, razen krhelj jabolka na dan v vrtcu - ne vem zakaj, ampak to sprejme zadnja 2 meseca.. ampak doma pa ni šansuser posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija na sadje?
10.7.2008 10:23:54   
Maxica
Naš 4 letnik je tudi tak, ni šans, da bi pojedel kaj drugega od sadja, kot jabolko in tu pa tam kakšno hruško. Prav strese se, če dobi v usta kakšen košček sadja. Pa je bil pripravljen, da poje jagodo, ampak ko jo je enkrat ugriznil, sem videla, da mu res ne gre. Tako da ga ne silim. Recimo, sok iz mandarin pocuza ven, ostalo pa pljune. Ali pa mu naredim kakšno kašico, ki jo spije. Banane in bučke ali pa mu dam tu pa tam frutek. To komot popije. Da je pa kakšen košček sadja, pa ni šans. Ne vem, zakaj, ampak prisiliti ga tudi ne moreš.
Mlajši pa je pravi sadjejedec in upam, da tudi ostane.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?