|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali ste vedele - dopust
1.2.2006 18:00:00   
k1
za vse, ki hodimo na fizio - če prineseš delodajalcu potrdilo, ki ga dobiš (zdaj pa mi ni kolegica znala povedat ali na comru ali na csd), ti pripada še 5 dodatnih dni dopusta. velja za oba starša....

jaz se bom malo pozanimala, pa javim, ko izvem kaj več.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali ste vedele - dopust
1.2.2006 22:27:41   
blev
Zdravo,dopusta dobiš 3-5dni oz.koliko ti delodajalec odobri.Jaz sem dobila 3dni.Še ena stvarca obstaja-po vseh podaljšanjih zaradi nedonošenosti ,lahko dobiš tudi bolniški stalež cc.6mesecevuser posted image .Pa dosti srečeuser posted image

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ali ste vedele - dopust
2.2.2006 15:37:38   
k1
blev, to pa ne razumem, 6m bolniškega staleža. zakaj? kako?

(odgovor članu blev)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ali ste vedele - dopust
2.2.2006 17:22:07   
KODA
Daj razloži to.user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ali ste vedele - dopust
2.2.2006 18:18:18   
blev
Pozdravljene,ko ti potečejo vse podaljšave,zaradi nedonošenosti in še otrok ne hodi ti v razvojni zdravnica napiše,da še otrok rabi fizikalno terapijo in nego mame.To in še otrokov pediater kaj dopiše in pošlje na komisijo.Meni so podaljšali 3krat po 2meseca.To podaljšajo v Mariboru.No mi smo rojeni v 24t doma sem pa bila do Sarinega 2 letauser posted image user posted image user posted image .To in še druge informacije pa si mamice izmenjujemo na sestankih društva prezgodaj rojenih.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ali ste vedele - dopust
2.2.2006 19:34:23   
k1
hja, vidiš, kako je vsa stvar različna - odvisno na koga naletiš na komisiji. jaz bom sicer vložila za podaljšanje, ampak so mi rekli, da to, da otrok ne hodi, še ni razlog za podaljšanje. zato so jasli. to mi je bil odgovor. pa tudi hodim v mb. javim čez kake 3tedne, ko dobim odgovor. bi pa bila tega res zelo vesela.

(odgovor članu blev)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ali ste vedele - dopust
2.2.2006 20:00:53   
blev
Zdravo,če imaš dr.Koražijevo mislim ,da ne bi smela imeti težav.Dosti pa je odvisno od otrokovega pediatra ,kaj ti zraven napiše.Mi imamo dr.Babič.Če te pa še kaj zanima pa vprašaj privat-vse ni za javnost

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ali ste vedele - dopust
16.2.2006 22:12:29   
Barči78
Tudi mi hodimo na fizioterapijo, pa je mož omenil v službi za dopust, pa so mu rekli, da pripada enemu od staršev, tako da je mož dobil dodatne tri dni dopusta, brez vsakega potrdila.
Zanima me, ali je to res, da pripada samo enemu od staršev, ker midva sva zaposlena v isti firmi.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu blev)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ali ste vedele - dopust
17.2.2006 8:08:50   
k1
ja vidiš, kako so stvari različne.

pri nas na lepe oke ne dobiš kar tako dopusta. sem pa šla v RA, prosila za zdravniško potrdilo, ki ga napiše zdravnica in ga nesla v službo. sedaj pa čakam, da vidim, za koliko dni se me bodo usmilili. dobila sem za naju oba, je pa res, da me je vprašala, če želim za enega starša ali za oba. valjda, da za oba, a ne?




(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ali ste vedele - dopust
17.2.2006 12:04:26   
Petrolinka
Pozdravljene mamice!

Kaj mi lahko katera pove kako je s tem dopustom. Jaz sem sedaj še doma, delati začnem 22.07.2006. Ravno danes sem domov dobila odločbo za dopust. Sedaj pa me zanima ali lahko tudi jaz dam to vlogo za teh 3-5 dni dodatnega dopusta čeprav sem še doma? Ali to dobijo samo mamice in atiji, ki so že v službi pa še vedno morajo vozit svoje user posted image  na FT in RA.

Tudi mi hodimo na FT in RA, Vid je star 7 mesecev in pol. Rodil se je v 35 tednu. Do sedaj še nisem dala prošnje za dodatek in tudi ne za podaljšanje.

Nekako se ne morem odločiti ne za eno in tudi ne za drugo. Za podaljšanje si sploh ne znam predstavljat kako bi reagirali v službi, ker me celo nosečnost niso pustili pri miru, sedaj pa vsaki teden kliče (šef) in komaj čaka da pridem nazaj. No za dodatek pa tudi ne vem. Mogoče se sliši malo mimo ampak se mi zdi da bi, če bi dala prošnjo za dodatek, prav izzivala usodo. Vem da ga veliko mamic, ki imajo res dosti več problemov z svojimi user posted image  ne dobijo. Naju so napotili na FT zaradi tega, ker je bil mehak. No sedaj mislim da je njgov razvoj čisto primeren svojim vrstnikom. Po drugi strani pa si mislim, zakaj pa nebi potegnila od države kar lahko....

Se opravičujem, ker sem sedaj napisala pol romana samo zato, da bi zvedela kako je s tem dodatnim dopustom. Aja pa še to ali lahko ati tudi da za te dodatne 3 dni?

Hvala za odgovor!

Petrolinka

_____________________________

Ko misliš, da že vse obvladaš, spet neka nova fora...

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ali ste vedele - dopust
17.2.2006 19:53:37   
KATI321
Kar se tiče teh 3 ali 5 dni vam lahko povem da pripadajo staršem za nego otrok s posebnimi potrebami. Je pa čisto odvisno od firme do firme. Ene imajo 3, druge 5 dni, v enih lahko koristita dopust oba starša, pri drugih le eden, za priznanje je v nekaterih firmah dovolj potrdilo zdravnika v drugih firmah pa mora biti to odločba centra za socialno delo ali celo ZPIZ. Za najlažjo ugotovitev je najbolje, da v kadrovski službi podjetja pogledate kolektivno pogodbo. Kaj komu pripada in na podlagi česa piše v njej.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ali ste vedele - dopust
17.2.2006 19:55:53   
KATI321
Pozabila sem povedati edino to, da se dopust odmerja enkrat letno - navadno v začetku leta, vendar vam v firmi morajo na podlagi naknadno na novo odmeriti dopust. Je pa tako, če so OK odmerijo vse, drugje pa za naknadno prinešena potrdila priznajo le % delež glede na del leta ko je še ostal do konca.

(odgovor članu KATI321)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ali ste vedele - dopust
18.3.2006 9:34:11   
k1
po 39. čl. ZDDO (če delaš v javni upravi) ti pripada 5 delovnih dni dopusta. je pa fajn, če oddaš zdravniško potrdilo, še preden se izdajo sklepi o dopustu.


(odgovor članu KATI321)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?